Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Iga-mehe-meedia märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 14.08.2009 14:01:53 Iga-mehe-meedia vasta tsitaadiga

Miks mitte juttu teha natukene sel teemal:

Algajale on see teema, mis tutvustab sulle digg sotisaalmeedia mudelit.

Lühidalt on tegemist mudeliga,kus uudiste, pitlide, videote väärtuse ning tähtsuse üle otsustavad lugejat, mitte ajakirjanikud vastavalt siis kas teemat diggides või muud moodi üles/alla hääletades.

Alustuseks võib sirvida neid lehti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_news
http://www.ekspress.ee/ajaveeb/toivo/diggcom-kuulutab-%E2%80%9Cigamehemeedia%E2%80%9D-voidukaiku/
http://en.wikipedia.org/wiki/Digg
http://en.wikipedia.org/wiki/Reddit

Ülemaailma on nendel saitidel miljoneid kasutajaid ,kuid Eestis väga levinud veel pole. Samas blogides räägitakse ja üksikuid asjahuvilisi leidub.
Kunagi üritas läbi lüüa www.ipop.ee - ei õnnestunud.
Hetkel niivõrd kuivõrd töös on www.digg.ee , tänu teatud entusiastidele.
Mingiaeg ilmus ka www.kaevur.com, kuid palju see hetkel lootust ei anna.
Eile/täna avas ajakiri [Digi] oma uuendatud kodulehe, kus kasutatakse ka sama mudelit.
Tänase päevaga on hääli juba rohkem, kuid piiratud ala poolest väiksel turul neile pikka pidu vist ei ole.

Edasijõudnule on see teema kohaks, kus arutada selle mudeli arengu,lisade võimaluste,möödapanekute ja muu kohta. Lisaks ka leida teisi AHV'e, kes neid teenuseid ka kasutavad.

Ise olen igapäevane digg.com kasutaja, ning olles ka siin aktiivne teemade jälgija olen silmanud korduvalt ,et kerge hilinemisega on suur osa naljakate videote, piltide, jne sisust pärit sealt.
Suuremad ning tehnoloogia alased lingid liiguvad kiiremini RSS feedide ja muude uudiste kaudu.
Nii,et tunnistage nüüd ülesse, kes teist on need,kes iga uudise alla "first" kirjutavad, pedobear ascii pilti kopivad jne jne icon_wink.gif
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.08.2009 14:07:56 Re: Iga-mehe-meedia vasta tsitaadiga

Ra* kirjutas:

Ise olen igapäevane digg.com kasutaja, ning olles ka siin aktiivne teemade jälgija olen silmanud korduvalt ,et kerge hilinemisega on suur osa naljakate videote, piltide, jne sisust pärit sealt.

Veedan samuti ülemäära palju aega digg.com'is icon_cool.gif

Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 14.08.2009 14:18:44 vasta tsitaadiga

Siin mõned päevad tagasi tuli näitajaid ,et kuigi DiggBar ja linkide vargus on olnud halvad asjad on Digg.com siiski korralikult kasvanud:
http://www.techcrunch.com/2009/08/09/digg-is-on-a-roll/
tagasi üles
lehm2
Kreisi kasutaja

sõnum 14.08.2009 22:15:12 vasta tsitaadiga

Väga tore et selline teema ka välja tulnud, olen taolisi saite küll külastanud, kuid nende mõte on kaugeks jäänud. Idee iseenesest on ju hea ning loodetavasti tuleb ka selline vähe stabiilsema taustaga Eestisse ka, siimaani täidab seda rolli minujaoks HV, minut ja slashdot.org. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 14.08.2009 22:30:02 vasta tsitaadiga

et loome siis endale sobivate illusioonidega roosa maailma- loeme ainult seda mis meeldib ning usume ainult seda, millest aru saame ja mis õige tundub? icon_cool.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 14.08.2009 23:15:25 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
et loome siis endale sobivate illusioonidega roosa maailma- loeme ainult seda mis meeldib ning usume ainult seda, millest aru saame ja mis õige tundub? icon_cool.gif

Aga hoopis vastupidi.
Kuigi Digg.com frontpage vallutavad tihti artiklid mägikitsedest,peekonist leidub ka tähelepanuväärseid uudiseid mida muidu ei kuule ei näe.
Näide lähiajast siis Iraani "valimised". USA mainstream meedia kajastas vähe, kuid Twitteris,Diggis jne liigus info kiiresti.
FOX kanal seal saab ikka tugevat kriitikat Diggis. Sellist avalikku valetamist ja vassimist seal ikka üldse ei sallita.

Ehk kuidagi ei tahaks seda mudeli analoogiaks roosa-prilli-maailma tuua. icon_rolleyes.gif

Ausalt öeldes tundub "tava meedia" minevat rohkem seda roosa maailma teed. Jutt kisub värviliseks,aga roosa all mõtlen kollast icon_wink.gif
Populaarseim uudistesaade on Reporter, kui ma ei eksi siis loetumatest lehtedest nr.2 on SLÕhtuleht jne.
Avades epl.ee lendab igaltpoolt pealt elu24, avades Delfi siis väga domineeriv osa on seal hoopsi Publikul ja Naistekal jne jne.
Ehk kust seda illusiooni ja mõttetust rohkem peale tuleb........

Aga eks sul natukene õigus ole. Mass on loll ja rahvas tahab leiba ja tsirkust.
Eriti tuleb seda tõdeda vaadates hetkel Digg.com 24h tunni toppi, kus midagi väga tarka ei ole.
Aga siiski siiski...
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 15.08.2009 00:06:53 vasta tsitaadiga

Mina olen sellel alal täiesti teadmatu. Esimese pilguga paistis digg.com mitte midagi erilist.. Asjalikku sealt ma kümne minutiga leida ei suutnud.
Kas tegu on mingi sotisaalvõrguga, kus siis upitakse üles või maha mingeid postitatud uudiseid? See on samamoodi ju massi eelistuste nn roosades maailmades elamine.?
Pean tunnistama, et mõistliku meedia otsimine ei lõpe haritud mõtlemisega inimesel kunagi. Ma tean, et mu kahetunnised otsingud suudavad vaeva ära tasuda, kui ma olen huvitatud iseseisvatest uudistest ja lugeda neid samas mahus, nagu on paberleht. Kahjuks puudub mul tihti selleks viitsimine või vaba aeg ning kahjuks ei paista ükski veebileht iseseisvalt kogu seda vajadust rahuldavat. Kokkuvõttes tuleb inimesel ikka ise higi ja pisarat valada kätte saamaks midagi mõjutamatut, seda mida ta soovib ja kokkuvõttes tõde.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Iga-mehe-meedia
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.