Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
1dumbpcuser
HV Guru
|
13.08.2009 22:09:11
|
|
|
tsitaat: |
Või ongi see RTM juba täisversioon?
|
Jah, RTM ongi too versioon, mis poodidesse müügile jõuab
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
13.08.2009 22:17:51
|
|
|
Okei, sel juhul jääb alles ainult küsimus, et milline muidu oleks ülemine RC't RTM'le. Nagu täiesti uus peale panek, aga et selle puhul ei peaks programme uuesti installima?
_________________ TALUSILDID |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
13.08.2009 22:25:22
|
|
|
Saab ka upgrade.
EDIT: Eee, vist ikka saab rc->rtm upgrade teha, ega väga kindel tegelikult pole
Küsimus, kas Media Centeriga saab salvestada ühte kanalit samal ajal teist vaadates? Sama muxi piires on see enamike dvb progredega võimalik, aga media center's vist mitte...
|
tagasi üles |
|
 |
recent
HV veteran

|
13.08.2009 22:28:04
|
|
|
recent kirjutas: |
Hmmz, ma ei leia või ei oska otsida, kas kuidagi saab vahetada "Resume" pilti või windows start up pilti, pean siis silmas seda, sinise ja kollasega
Kui arvuti stand by'sse läheb.. ja siis tagasitulles sisse logid uuesti.
sry et nii segane jutt, nii unine kuidagi |
no worries leidsin ise lahenduse, selleks lihtne easy programm.
http://www.julien-manici.com/windows_7_logon_background_changer/
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
13.08.2009 22:55:51
|
|
|
Igalpool kus ma loen on kirjas, et Windows 7 installimiseks tuleb see tõmmatud iso plaadile panna.. Sedasi ei saa, et lihtsalt kasutad mõnda programmi iso lugemiseks? Või ei ole see legaalne?
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
13.08.2009 23:00:43
|
|
|
Ma tegin upgrade'i niimoodi, et B7226 (sry, kui buildi nummber veits vale) mountisin iso faili Powerisoga ja installisin 7600rtmi niimoodi.
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
14.08.2009 00:17:35
|
|
|
[VaHuR], mul XP ja mälupulk ainult 2GB. Aga ma ei tea, mis ma mõtlesin. Windowsit peab ikka installima arvutit tööle pannes nagu ma siiamaani olen aru saanud.
Edit: Kuidagi ikkagi midagi sellist tehakse...
http://www.geek.com/articles/chips/installing-windows-7-rc-straight-from-the-iso-2009057/
http://www.sevenforums.com/tutorials/10280-install-windows-7-without-using-any-external-device.html
Teises veel kommentaaris mainitakse, et seda extractimise asja saab kergetl teha ka iso't mountides.
Põhimõtteliselt on asi sedasi. Mul praegu kaks kõvaketast. 250GB ja 320Gb. 250GB'se peal on XP. 320GB'se peale tahaks Win7'et. Et teen umbes sedasi
1. Tõmban ISO XP kettale.
2. Mountin ISO ära.
3. Installin 360GB'sele ehk Win7 kõvakettale.
Tehtud
Kõik asjad jäävad alles ning ainult Win7'me all ei saa XP kõvaketta all olevaid programme kasutada ning vastupidi.
Ei hakka mingisugust partitsioone tegemagi. Hetkel kah ainult 30GB vaba ja arvatavasti jääb asi igaveseks seega hiljem oleks ruumi juurde vaja.
|
tagasi üles |
|
 |
vindrek
HV vaatleja

|
14.08.2009 00:17:47
|
|
|
Ma ei tea, kas te juba teadsite, aga sellel lehel on väga pikalt ja väga põhjalikult ja eesti keeles lahti seletatud kõik, mis puudutab win7 -t, Vistat, XP-d. Ise kasutan regulaarselt kui millegagi hätta olen jäänd.
http://landfield.pri.ee/Windows_7/Windows_7.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
14.08.2009 00:45:28
|
|
|
vindrek, kuidagi väga kahtlane on seda teksti lugeda. Ei tea kas asi minus või ongi tehtud asja lohakalt aga minule see loetava teksti muljet küll ei jätnud. Ja kujundusega on nagu on.
Rääkides nüüd re-arm naljadest siis poisid. Niikaua kuni me kasutame seda mõistlikult (kuni 120 päeva) ei ole midagi pahasti. Mis on aga jama on see kui seda kastuatakse rohkem kui kolm korda. Sellised möödahiilimised ei ole lubatud ning lähevad vastuollu EULA'ga. Ühtlasi tuletaks meelde, et tegemist on suhteliselt mõistliku hinnaga tarkvaraga seega selle ostmine ei tohiks olla ülejõu käiv (videokaart või toide maksab teil kah enamusel rohkem kui Windows 7). Pange oma prioriteedid paika.
OT: Ühtlasi, kas keegi viitsib selgeks teha mis vahe on TechNeti ja MSDN vahel? Ise oman MSDN ja mõtlen mis hea TechNetil on.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
14.08.2009 00:50:29
|
|
|
Sugulane ostis eelmine nädal HP läpaka Vista Home Premiumiga. Praegu tuli pähe/meelde, et paneks ta HP kodukal kirja ära, et ta tasuta upgradei saaks. "at little or no cost to customers" pole juttugi, tahavad €34,90 saada.
Edit:
HP kirjutas: |
Q: Is there a cost for an upgrade kit through the Windows ® 7 Upgrade Option Program from HP?
A: There is no cost for the Windows ® 7 Upgrade Kit from HP, however, there may be a charge to cover shipping, handling, and other fees. |
Niiet Eestisse saatmine maksab siis 545 kr
viimati muutis Vahur 14.08.2009 00:58:20, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
14.08.2009 00:55:06
|
|
|
d3t kirjutas: |
vindrek, kuidagi väga kahtlane on seda teksti lugeda. Ei tea kas asi minus või ongi tehtud asja lohakalt aga minule see loetava teksti muljet küll ei jätnud. Ja kujundusega on nagu on.
Rääkides nüüd re-arm naljadest siis poisid. Niikaua kuni me kasutame seda mõistlikult (kuni 120 päeva) ei ole midagi pahasti. Mis on aga jama on see kui seda kastuatakse rohkem kui kolm korda. Sellised möödahiilimised ei ole lubatud ning lähevad vastuollu EULA'ga. Ühtlasi tuletaks meelde, et tegemist on suhteliselt mõistliku hinnaga tarkvaraga seega selle ostmine ei tohiks olla ülejõu käiv (videokaart või toide maksab teil kah enamusel rohkem kui Windows 7). Pange oma prioriteedid paika.
OT: Ühtlasi, kas keegi viitsib selgeks teha mis vahe on TechNeti ja MSDN vahel? Ise oman MSDN ja mõtlen mis hea TechNetil on. |
Lühidalt - Technet on hea, odav, aga ei sisalda arendusvahendeid (näiteks Visual Studio)... kui MSDN on mõeldud developeridele (arendamiseks), siis Technet ITPro'dele (softi testimiseks ja evaluatemiseks)...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.08.2009 01:13:21
|
|
|
mks kirjutas: |
OT: Ühtlasi, kas keegi viitsib selgeks teha mis vahe on TechNeti ja MSDN vahel? Ise oman MSDN ja mõtlen mis hea TechNetil on. |
Lühidalt - Technet on hea, odav, aga ei sisalda arendusvahendeid (näiteks Visual Studio)... kui MSDN on mõeldud developeridele (arendamiseks), siis Technet ITPro'dele (softi testimiseks ja evaluatemiseks)... |
Kumb odavam on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
keps
HV vaatleja
|
14.08.2009 04:45:13
|
|
|
d3t,
Too koduleht http://landfield.pri.ee/Windows_7/Windows_7.html on väga hea ja informatiivne ning vaevalt , et selle autor kujundusele soovibki mingit rõhku panna, ega see mingi firmaleht ole vaid ikka teiste abistamiseks mõeldud. Mina ise ja minu lapsed on sealt väga palju kasu saanud ja igasuguste "tarkpeadest" irisejate kommentaarid jätavad meid küll külmaks, eks need vägevad "asjatundjad" tehku siis paremad lehed.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.08.2009 06:11:12
|
|
|
keps kirjutas: |
d3t,
Too koduleht http://landfield.pri.ee/Windows_7/Windows_7.html on väga hea ja informatiivne ning vaevalt , et selle autor kujundusele soovibki mingit rõhku panna, ega see mingi firmaleht ole vaid ikka teiste abistamiseks mõeldud. Mina ise ja minu lapsed on sealt väga palju kasu saanud ja igasuguste "tarkpeadest" irisejate kommentaarid jätavad meid küll külmaks, eks need vägevad "asjatundjad" tehku siis paremad lehed. |
Kahjuks hetkel ei leia aga oli kuskil näide milline halb veebileht on.Põhipunktid olid halb font,mingi veider 1000x nähtud animatsioon,paar udust pilti jne
Siiski info on vähemalt üldjoontes õige aga selle info leidmine sealt on juba iseasi
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
14.08.2009 08:55:01
|
|
|
Ühtlasi tuletaks meelde, et tegemist on suhteliselt mõistliku hinnaga tarkvaraga seega selle ostmine ei tohiks olla ülejõu käiv (videokaart või toide maksab teil kah enamusel rohkem kui Windows 7). Pange oma prioriteedid paika.
|
Jätsid HV kasutajatele mainimata, et uue toiteploki ostmisega tuleb mikisofti litsentsipoliitika järgi ka uus OP litsents osta.
Sest siinsed "katsetajad" ja parima poole püüdlejad vahetavad arvutikasti sisu sama sageli nagu sokke.
Osta retail versioon..? See maksab mõnele arvutikasti hinna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.08.2009 09:32:57
|
|
|
ma sain aru, et retail versiooni d3t silmas pidaski, mis on erinevalt Vista retailist väga hea hinnaga - kaugel arvutikasti hinnast...
minu teada on OEM litsents seotud ainult emaplaadiga, mitte toiteplokiga. siis ei tohiks ju ka läppari toiteadapterit vahetada? toote re-aktiveerimisel opsüsteemi jaoks ükski komponent ei muutu.
eeldan, et Vista ja 7 selles osas eriti ei erine:
Samas lõpeb koos arvuti emaplaadi vahetamisega ka arvuti eluiga ning OEM-litsents kaotab sel juhul kehtivuse. Kui tegu on garantiiaja kooksul tekkinud probleemiga, vastutab selle eest arvutitootja, kes tagab, et tarkvara kehtib ja töötab ka pärast emaplaadi vahetust. |
Arvutikasutaja abimees
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
14.08.2009 10:26:57
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
ma sain aru, et retail versiooni d3t silmas pidaski, mis on erinevalt Vista retailist väga hea hinnaga - kaugel arvutikasti hinnast...
minu teada on OEM litsents seotud ainult emaplaadiga, mitte toiteplokiga. siis ei tohiks ju ka läppari toiteadapterit vahetada? toote re-aktiveerimisel opsüsteemi jaoks ükski komponent ei muutu.
eeldan, et Vista ja 7 selles osas eriti ei erine:
Samas lõpeb koos arvuti emaplaadi vahetamisega ka arvuti eluiga ning OEM-litsents kaotab sel juhul kehtivuse. Kui tegu on garantiiaja kooksul tekkinud probleemiga, vastutab selle eest arvutitootja, kes tagab, et tarkvara kehtib ja töötab ka pärast emaplaadi vahetust. |
Arvutikasutaja abimees |
Võtame ja analüüsime nüüd natuke OEM toodet. Seda saab osta nii uue arvutiga kui ka eraldi. Eraldi ostes võtad sa kogu vastutuse enda peale (ehk sa oled nii-öelda OEM). Litsens on seotud emaplaadiga, ning ny garantiivahetusel vahetatud emaplaadi tõttu aktiveerimise kaotanud OEM võti on võimalik aktiveerida telefoni teel. Ehk teisisõnu võid sa ju helistades alati väita, et emaplaat andis otsad ja vajas vahetust, samasugust ei olnud, seega ostsid samaväärse.
Ning nagu mainitud on karbiversioonid kah väga mõistliku hinnaga müüki tulemas
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
14.08.2009 11:02:45
|
|
|
Võtame ja analüüsime nüüd natuke OEM toodet. Seda saab osta nii uue arvutiga kui ka eraldi. Eraldi ostes võtad sa kogu vastutuse enda peale (ehk sa oled nii-öelda OEM). Litsens on seotud emaplaadiga, ning ny garantiivahetusel vahetatud emaplaadi tõttu aktiveerimise kaotanud OEM võti on võimalik aktiveerida telefoni teel. Ehk teisisõnu võid sa ju helistades alati väita, et emaplaat andis otsad ja vajas vahetust, samasugust ei olnud, seega ostsid samaväärse.
Ning nagu mainitud on karbiversioonid kah väga mõistliku hinnaga müüki tulemas  |
OEM-i ei saa ju eraldi osta või jälle midagi muudetud?
Microsoft muutis OEM müügitingimusi
Nüüdseks on teada, et Microsoft on muutnud OEM tarkvara (Windows ja Office) müügitingimusi, mis tähendab seda, et alatest praegusest on keelatud OEM tarkvara müük koos suvalise riistvaralise tootega ja tarkvara tohib müüa ainult eelinstalleerituna koos arvutikomplektiga. |
_________________ Imperfection is perfect |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
14.08.2009 11:23:48
|
|
|
Dude . kirjutas: |
Põhimõtteliselt on asi sedasi. Mul praegu kaks kõvaketast. 250GB ja 320Gb. 250GB'se peal on XP. 320GB'se peale tahaks Win7'et. Et teen umbes sedasi
2. Mountin ISO ära.
3. Installin 360GB'sele ehk Win7 kõvakettale.
Tehtud
Kõik asjad jäävad alles ning ainult Win7'me all ei saa XP kõvaketta all olevaid programme kasutada ning vastupidi.
Ei hakka mingisugust partitsioone tegemagi. Hetkel kah ainult 30GB vaba ja arvatavasti jääb asi igaveseks seega hiljem oleks ruumi juurde vaja. |
Sooviksin kindlaks teha, et teen kõik õigesti. Ning sellegi poolest. Kui palju on RTM RC'st üle? On need suht samad või on RTM ikka parem?
Või pean sedasi tegema.
2. Teen 320GB'sest Win7 kettast ühe hiiglasliku partitsiooni. Tõstan kõik failid partitsioonile seega jääb 320GB'sest kettast endast ainult 30GB vabaks.
3. Mountin ISO ja installin 320GB'le kettale.
4. Tõstan failid partitsioonist tagasi 320GB'sele kettale.
5. Kustutan partitsiooni.
Või kuidagi nii. Kuigi mul ei ole ruumi, et kõiki faili tagasi tõsta. Vb kui ma saan seda partitsiooni muuta. Siis tõstan ühe asja ära - vähendan suurust ja see annab tavalisele 320GB'sele kettale suurust juurde?
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
14.08.2009 11:30:37
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
Ning nagu mainitud on karbiversioonid kah väga mõistliku hinnaga müüki tulemas  |
OEM-i ei saa ju eraldi osta või jälle midagi muudetud?
Microsoft muutis OEM müügitingimusi
Nüüdseks on teada, et Microsoft on muutnud OEM tarkvara (Windows ja Office) müügitingimusi, mis tähendab seda, et alatest praegusest on keelatud OEM tarkvara müük koos suvalise riistvaralise tootega ja tarkvara tohib müüa ainult eelinstalleerituna koos arvutikomplektiga. |
|
Kui sa registeerid ennast OEM siis minuteada sulle küll mingeid piiranguid OEM tarkvara hankimisel ei tehta. Sina kui OEM võtad kogu vastutuse endale ja kuni komplekti valmimiseni (pane tähele: see ei peagi valmima ideeliselt) võid sa sinna juurde osta OEM tarkvara. Ideeliselt valmib komplekt siis kui sa selle müüki paned, seega kuni selleni on sul õigus sinna tarkvara osta juurde. Vb. mu sõnastus pole küll kõige parem aga nii on mulle lepingust lugedes mulje jäänud.
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
14.08.2009 11:36:09
|
|
|
Dude ., targem on sul ehk Virtualbox-i kasutada? Profiilis olev masin saab hakkama küll.
http://www.virtualbox.org/ teeb virtuaalse masina ja ei pea partitsioonide ja asjadega mässama. Lehel on õpetused ka olemas kui hätta peaksid jääma.
Kui ikka masinale installida tahad siis soovitan siiski partitsioonile eraldi ja installida saab ka minu arust ainult plaadi pealt või USB-lt vmt aga mountides küll mitte.
RC pole veel päris valmis versioon aga üsna kasutatav. RTM on valmistoode. RTM on ikka parem või siis samaväärne aga kindlasti mitte kehvem.
Kui sa registeerid ennast OEM siis minuteada sulle küll mingeid piiranguid OEM tarkvara hankimisel ei tehta. Sina kui OEM võtad kogu vastutuse endale ja kuni komplekti valmimiseni (pane tähele: see ei peagi valmima ideeliselt) võid sa sinna juurde osta OEM tarkvara. Ideeliselt valmib komplekt siis kui sa selle müüki paned, seega kuni selleni on sul õigus sinna tarkvara osta juurde. Vb. mu sõnastus pole küll kõige parem aga nii on mulle lepingust lugedes mulje jäänud. |
Pmst suvaline inimene tänavalt OEM-i ikkagi osta ei saa selleks on vaja lisaliigutusi teha. Kuidas see OEM-iks regamine käib on ka iseasi. Vaevalt igaüks seda teha saab ja kindlsti mingid nõuded peavad olema täidetud.
_________________ Imperfection is perfect |
|
tagasi üles |
|
 |
|