praegune kellaaeg 21.06.2025 09:08:04
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bladerunner
HV Guru
|
13.08.2009 13:18:23
Aegajalt anomaaliad arvuti käivitamisel |
|
|
Paar korda juhtunud selline probleem, et peale voolukatkestust vms. ei soovi enam arvuti käivituda.
Tõmbab korraks ventide pöörded ülesse ja siis kohe maha ning paari sek. pärast algab kogu protsess otsast peale. Reseti või power nuppu pressimine ei aita.
Nüüd kui toitekas lülitist paariks sekundiks päris välja lülitada ja uuesti sisse, siis peale power nupu pressimist läheb arvuti normaalselt tööle.
Kui hiljem nupust välja lülitada, siis läheb samuti ilusti tööle.
Ideid? Toide (Chieftec 700W) garantiisse vedada?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.08.2009 13:36:26
|
|
|
Kas toiteploki või siis emaplaadi probleem. Nii, et otsi prooviks mõni tenie, täiesti korras toide ja katseta reaalselt järgi.
Olen kohanud mõlemaid variante, aga toiteplokid on rohkem "süüdlased" olnud.
Tallinnas saan laenata prooviks ka 620W täiesti korras Chieftec-i - kui selle võimsus sobiv on.
Kui on sama masin, mille oled välja toonud, siis selle "käimamineku" katsetuseks peaks see minu toide kõlblik olema.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
13.08.2009 19:06:52
|
|
|
tahanteada, arvuti jah seesama mis profiilis. Apr 09' kokku laotud.
Ma teen veel veidi katsetusi oma toitega, et mis tingimustel ta täpselt jamama hakkab ja siis võibolla proovin tõesti teise toitega.
Kunagi Pentium I aegadel oli sarnane probleem, siis osutus süüdlaseks toite ebapiisavus (Asus 200W), masin läks tööle kui üks HDD korraks tagant ära võtta ja siis BIOSe laadmise ajal kiirelt toide uuesti külge panna.
Praegusega ma pole katsetanud, et kas mõne ketta eemaldamine aitaks.
EDIT: Niih, katsetused tehtud. "süüdlaseks" osutus hoopiski vigane? BIOS. Juhul kui määrata, et "AC Back Function" -> "Memory", siis läheb arvuti ilusti tööle. Varemalt oli seal "Soft-Off". Ja selle määranguga ta jäigi lõputusse startimise tsüklisse!?
Igatahes väga veider. Vähemalt toide tundub seega korras olema.
Ideid/arvamusi/kogemusi BIOSe kohapealt?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|