Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  DVD-RAM põlvkondade/versioonide ühilduvusprobleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 24.07.2009 15:44:54 DVD-RAM põlvkondade/versioonide ühilduvusprobleemid vasta tsitaadiga

kas teatud DVD-RAM seadmete põlvkondade/versioonide vahel on ühilduvusprobleeme? Kas näiteks kassetiga DVD-RAM toorikutelt/draividelt üle minek ilma kassetiga DVD-RAM toorikutele/draividele oli puhtalt mehhaaniline samm? Ehk on siin keegi, kes on sellega natuke süviti kokku puutunud? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 02.08.2009 11:57:32 vasta tsitaadiga

Kokkupuudet on vaid niipalju, et kusagil 2005 sai toodud välismaalt mõned disketti meenutavad DVD-RAM plaadid (plaat on korpuse sees ja lugemise avaga nagu diskett) aga neile sobivaid lugemise seadmeid ei ole ise Eestis kohanud. Mina võtsin neist kestadest ka plaadid välja ja kasutasin dvd salvestajas (mitte arvuti omas) teleprogrammide jäädvustamiseks. Ta andis seadmes lisafunktsiooni, et erinevalt DVD-RW peale salvestamisest said ka hiljem monteerida ehk siis lõike kustutada või filmi juppideks teha.
Minu tähelepanekute järgi on RAM toorikute müügil nägemine üsna haruldane. Millest taoline huvi erinevate seadmete suhtes?

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 02.08.2009 14:47:20 vasta tsitaadiga

montez kirjutas:
Kokkupuudet on vaid niipalju, et kusagil 2005 sai toodud välismaalt mõned disketti meenutavad DVD-RAM plaadid (plaat on korpuse sees ja lugemise avaga nagu diskett) aga neile sobivaid lugemise seadmeid ei ole ise Eestis kohanud. Mina võtsin neist kestadest ka plaadid välja ja kasutasin dvd salvestajas (mitte arvuti omas) teleprogrammide jäädvustamiseks. Ta andis seadmes lisafunktsiooni, et erinevalt DVD-RW peale salvestamisest said ka hiljem monteerida ehk siis lõike kustutada või filmi juppideks teha.
Minu tähelepanekute järgi on RAM toorikute müügil nägemine üsna haruldane. Millest taoline huvi erinevate seadmete suhtes?

ma soetasin omale eBay'st valveseadme koos DVD-RAM seadmega, mis toetab DVD-RAM toorikuid ainult kassettides. Probleem oli aga selles, et see DVD-RAM seade ei suutnud enam plaate lugeda(kuigi varem oli suutnud). Ei aidanud ka optika puhastamine. Sai siis sinna asemele ostetud Samsungi SH-202 seade, mis peaks samamoodi DVD-RAM toorikuid toetama, kuid valveseade ei tundnud seda SH-202 seadet ära. Samas minu enda lauaarvutis see SH-202 seade luges/kirjutas sedasma DVD-RAM toorikut. Mis OS sellele valveseadmel on, ma ei tea...kahtlustan, et mingi BSD. Aga sellepärast küsisingi, et võibolla on teatud põlvkondade DVD-RAM draivide vahel mingid ühilduvuse küsimused...kasvõi ATA standardi erinev tõlgendamine vms.
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 03.08.2009 16:37:36 vasta tsitaadiga

Kas taoline asi on välistatud, et näiteks see disketi sees olnud plaat oli aegunud või vanaks saanud? Või müüja kohe ütleski, et temal ka enam ei loe ja selle pärast müüs ära?
Kui asendada siis võiksid otsida vähemalt parameetritelt/valmistuse ajalt sarnase seadme ehk siis vaatad originaali lugemise/kirjutamise andmed ja otsid mõne ligilähedase (kasvõi paari aasta vanuse) ja mitte tuliuue seadme. Kindlasti peaks "uus" aga olema varasema tootja omadest, sest äkki tõesti, seadmes on mingi draiverite etteantud hulk kaasas ja mõne teise tootja seade ei pruugi sobida.
Muidu mul on veel üks kiles disketina plaat, isegi avamata pakendis.

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 05.08.2009 13:18:45 vasta tsitaadiga

montez kirjutas:
Kas taoline asi on välistatud, et näiteks see disketi sees olnud plaat oli aegunud või vanaks saanud? Või müüja kohe ütleski, et temal ka enam ei loe ja selle pärast müüs ära?
Kui asendada siis võiksid otsida vähemalt parameetritelt/valmistuse ajalt sarnase seadme ehk siis vaatad originaali lugemise/kirjutamise andmed ja otsid mõne ligilähedase (kasvõi paari aasta vanuse) ja mitte tuliuue seadme. Kindlasti peaks "uus" aga olema varasema tootja omadest, sest äkki tõesti, seadmes on mingi draiverite etteantud hulk kaasas ja mõne teise tootja seade ei pruugi sobida.
Muidu mul on veel üks kiles disketina plaat, isegi avamata pakendis.

jah, müüja mainis, et mingist hetkest see vana lugeja polnud enam võimeline plaate lugema. Lisaks hankisin uue DVD-RAM tooriku ning proovisin seda vanas draivis, kuid see ei aidanud. Olles uurinud erinevate DVD-RAM draivide kiibistikke ning võrrelnud neid töötava seadme omaga, siis eestis liikuvatest DVD-RAM toega optilistest seadmetest panustaksin ma LG GH22NP20RBBB seadmele. Samas on ka see ikkagi võibolla icon_rolleyes.gif DVD-RAM standard peaks olema Panasonicu poolt välja töötatud, kuid ma pole kuulnud, et teised tootjad seda kuidagi vigaselt implementeerinud oleks.
tagasi üles
insekas
HV Guru
insekas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.08.2009 15:13:48 vasta tsitaadiga

hmm ... seal võib olla ka veel selline "nõks" , et selles valveseadmes olnud plaadikeerutajas on mingi "spets" parameetritega firmware ... olen selliseid "lahendusi" kohanud mingite odavate noname DVD pleierite juures (keerad pleieril kaane maha ja vastu vaatab suht arvuti seadmega sarnane seade ... arvuti seda aga ära ei tunne ja ka DVD pleikar ei oska suhelda tavaliste arvuti plaadikeerutajatega)
Kommentaarid: 558 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 468
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 06.08.2009 10:15:46 vasta tsitaadiga

insekas kirjutas:
hmm ... seal võib olla ka veel selline "nõks" , et selles valveseadmes olnud plaadikeerutajas on mingi "spets" parameetritega firmware ... olen selliseid "lahendusi" kohanud mingite odavate noname DVD pleierite juures (keerad pleieril kaane maha ja vastu vaatab suht arvuti seadmega sarnane seade ... arvuti seda aga ära ei tunne ja ka DVD pleikar ei oska suhelda tavaliste arvuti plaadikeerutajatega)

sealt seest välja võetud seade igatahes minu PC taga töötas, st arvuti tundis ta ära, kuid lihtsalt plaate ta ei lugenud nagu selles valveseadmeski olles- ilmselt optika viga. Ma testisin teda arvuti taga sellepärast, et näha, kas ta kasutab sama UDMA reziimi nagu SH-202. Mõlemad töötasid UDMA4 reziimis.

//kas kellelgi on ehk laenuks anda LG H22LP20RBB seadet(too kasutab Panasonicu vanemat kiibistikku, nagu ka originaalseade)? Või teab Tallinnas mõnd poodi, kus see füüsiliselt kohal on? Käisin täna Ordis seda jahtimas, kuid neil pole reaalselt mitte ühtegi IDE liidesega DVD+/-RW seadet ning rahvusvahelistest hulgiladudest lükkuvad tarned päeva kaupa edasi juba nädalaid.
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 06.08.2009 14:14:46 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
insekas kirjutas:

sealt seest välja võetud seade igatahes minu PC taga töötas, st arvuti tundis ta ära, kuid lihtsalt plaate ta ei lugenud nagu selles valveseadmeski olles- ilmselt optika viga. Ma testisin teda arvuti taga sellepärast, et näha, kas ta kasutab sama UDMA reziimi nagu SH-202. Mõlemad töötasid UDMA4 reziimis.

//kas kellelgi on ehk laenuks anda LG H22LP20RBB seadet(too kasutab Panasonicu vanemat kiibistikku, nagu ka originaalseade)? Või teab Tallinnas mõnd poodi, kus see füüsiliselt kohal on? Käisin täna Ordis seda jahtimas, kuid neil pole reaalselt mitte ühtegi IDE liidesega DVD+/-RW seadet ning rahvusvahelistest hulgiladudest lükkuvad tarned päeva kaupa edasi juba nädalaid.

üks viimane isend siin hetkel täitsa olemas. Musta värvi sama mudel.

IDE muidu välja suremas jah, kettad suht välja suretatud ja eks läheb ka optiliste seadmetega niimoodi.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 07.08.2009 15:34:16 vasta tsitaadiga

sain SurfData'st LG GH22LP20 mudeli. Tänud selle eest! Paraku aga see ei töötanud selle salvestusmasinaga. Kel huvi, võib teemaga pikemalt tutvuda siit. Aga igatahes tänud kõigile, kes püüdsid aidata!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  DVD-RAM põlvkondade/versioonide ühilduvusprobleemid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.