Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
zafari
HV veteran

|
29.07.2009 21:14:15
lifebook S2110 ekraani värelus |
|
|
Tere,
mure siis selline. Sai soetatud üks Lifebook S2110. Graafikaks Ati mobility radeon x200
Anomaalia on arvutil selline:
Lülitades arvuti tööle on umbes pool ekraanist tugevalt värelev. Avades teiselt poolelt ekraanilt, mis on adekvaatselt loetav näiteks firefoxi, kaob enamus värelust ära. Avan firefoxiga HV lehekülje mis on mul musta taustaga- värelust on kohati rohkem kui pool ekraani. Kerin lehte allapoole ja see värelev osa liigub koos lehega edasi.
Värelus sõltub ekraanil kujutatud asjadest ja liigub nendega kaasa. mõnel lehel on seda palju mõnel peaaegu üldse mitte.
Foorumites liigub näiteks värelus kaasa foorumisse ligitud piltidega.
Tekib see asi alati siis kui arvuti on n-ö külm. Erandit selles suhtes ma näinud ei ole, kui arvuti ei ole töö tempi kätte saanud veel siis on see pilt selline ka. Kui arvutil töötemperatuur saavutatud siis on edasi kõik korras, kestab see väreluse teema maksimaalselt 5-6 minutit.
Alguses kui seda arvutit üle vaatasin enne ostu, siis arvasin, et mõni külmjoode või surev lüüt on plaadi peal aga mida aeg edasi siis hakkan arvama, et tegu on draiveritest tuleneva veaga? Samas ei leia ka ühtegi pädevamat draiverit mis selle arvutiga käima minna tahaks.
Ei ole veel olnud aega proovida selle väreluse käitumis välise ekraaniga, et kas ka sinna samamoodi levib see.
Tänud kõigile kes kaasa mõelda viitsivad
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.07.2009 23:38:07
|
|
|
Pigem tuleb see "vikumine" kas taustalambist või siis inverterist.
Pane prooviks väliekraan külge, aga ma oletan, et väliekraaniga on pilt normaalselt paigal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
30.07.2009 13:07:16
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Pigem tuleb see "vikumine" kas taustalambist või siis inverterist.
|
ei, probleem on siiski graafika paneelile kuvamises mitte taustavalgstuses. täna katsun välis ekraani ka ära proovida.
EDIT
lülitamine välisele ekraanile toob kaasa blue screeni ja automaatse restardi. otsin esialgu draivereid edasi.
EDIT2
Tegin restore'i eelmistele draiveritele ja proovisin uuesti välist ekraani ühendada. Arvuti tunneb ära et talle syncmaster sappa pandi, lülitades läpaka pealt välist ekraani siis syncmasteri taustavalgustus ja korra vilgub ja muutes välise ekraani resot siis syncmaster teeb ise adjusting'it ka aga pilt on ees must ja mitte midagi ei ole
|
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
30.07.2009 16:29:03
|
|
|
Kõige targem otsus oleks arvuti kohe garantiissse viia. See vilkumine ei saa kunagi olla tarkvarast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
02.08.2009 21:00:34
|
|
|
2005a masinal vaevalt enam garantiid on
Vahepeal panin peale Win7'e. Tulemuseks see et enam ei saa Fn klahviga ekraani taustavalgustuse tugevust muuta
Pildi värelemine on käima minnes tugevam kui Xp'ga oli. muud sümptomid samad nagu varem.
Ideid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.08.2009 21:30:47
|
|
|
Aga pane siis teine ekraan prooviks külge. Olen üsna kindel, et uue ekraaniga pole mingit ekraani vilkumist.
Asi on lihtsalt selles, et lambi paneb tööle inverter, mitte videokaart ning lumbinofoorlampide tüüpiline viga on nende vilkumine.
Mul endal on näiteks üks LCD-monitor, mis täpselt analoogselt käitub - et "külmalt" taustalamp "vilgub" ja siis lõpuks hakkab ühtlaselt põlema. Ning mida pikemalt see LCD-monitor seisnud on, seda pikem on ka "vilkumisaeg".
|
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
02.08.2009 21:38:06
|
|
|
tahanteada, on ka erandeid, näiteks vahetasin mitu korda hp nx7010 ekraane ja lampe, kuid vilkumist ära ei saanud. Siis vahetasin prooviks videokaardi ära ja töötab. Kunagi oli mul laua peal samsung syncmaster crt ja see kippus soojana olles virvendama, eriti mängude ajal, siis tuli kaan pealt maha võtta ja videokaardi cpu-le käega peale suruda ja virvendus kasud öra- jahutus lahti
_________________ www.raja.ee
Macbook air ning pro hooldus ja remont.
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
02.08.2009 21:44:17
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Aga pane siis teine ekraan prooviks külge. Olen üsna kindel, et uue ekraaniga pole mingit ekraani vilkumist.
Asi on lihtsalt selles, et lambi paneb tööle inverter, mitte videokaart ning lumbinofoorlampide tüüpiline viga on nende vilkumine.
Mul endal on näiteks üks LCD-monitor, mis täpselt analoogselt käitub - et "külmalt" taustalamp "vilgub" ja siis lõpuks hakkab ühtlaselt põlema. Ning mida pikemalt see LCD-monitor seisnud on, seda pikem on ka "vilkumisaeg". |
Sa saad natuke valesti aru. see külmast peast värelus ei ole mitte taustvalguse oma vaid lihtsalt osa ekraanile kuvatud pildid on täiesti segamini ja loetamatu. Peale 7'e installi hakkas niimoodi värelema ka esimene screen kohe peale sisselülitamist kus on ees Fujitsu Siemensi logo.
See, et ma enam tasutavalgustuse tugevust ei saa muuta on hoopis teine teema ja see tuli kaasa seitsme installimisega. Proovin korra ka vista graafika draiverid peale ajada ja siis vaadata mis juhtub.
Ahjaa, välist ekraani ei võta ta sappa ei xp ega ka win seitsmega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
02.08.2009 21:53:56
|
|
|
zafari,
SU PROBLEEM ON JU LAHENdatud, loe ati lehte, seal ju sulaselgelt kirjas, et ATI EI TEE DRIVEREID prooviversiooni jaoks. Kuna win 7 on prooviversioon, siis probleem sul lihtsalt selles, et driverid puuduvad ja neid sa oma arvutile ei saagi. Ainult nvidia tegi drivereid win 7 jaoks
E: ja välis ekraani ei võta seepärast taha, kuna sul pole valitud välist ekraani. Selleks vajuta fn nuppu klaviatuuril ja sinist ekraani märki ksukil klaviatuuril ja väline ekraan võtab pildi ette
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
02.08.2009 22:08:19
|
|
|
undead kirjutas: |
zafari,
SU PROBLEEM ON JU LAHENdatud, loe ati lehte, seal ju sulaselgelt kirjas, et ATI EI TEE DRIVEREID prooviversiooni jaoks. Kuna win 7 on prooviversioon, siis probleem sul lihtsalt selles, et driverid puuduvad ja neid sa oma arvutile ei saagi. Ainult nvidia tegi drivereid win 7 jaoks
E: ja välis ekraani ei võta seepärast taha, kuna sul pole valitud välist ekraani. Selleks vajuta fn nuppu klaviatuuril ja sinist ekraani märki ksukil klaviatuuril ja väline ekraan võtab pildi ette |
XP ei olnud ju enam prooviversioon
Hetkeseis siis selline. Seitsmele lisaks lasin peale vista graafika draiverid. Tunneb kõik kenasti ära nüüd, väreluse kohta veel ei tea kuna arvuti läks juba soojaks 8) Ja peale seda, kui draiverid peale sain, siis sain siiski tööle ka taustavalgustuse tugevuse muutmise.
Väline ekraan: Undead - ausalt ma tean mis nuppe teatud funktsioonide jaoks vajutada tuleb aga .. peale viimaste draiverite paigaldamist töötab aint välise ekraani taustavalgustus, aga pilti ette ei tule. Samas lifebook tunneb ära et talle on syncmaster sappa pistetud ja läpaka ekraan vilksatab nagu ikka sellise lülituse puhul. Siinmaal lõpeb minu mõistus hetkel ära või vaatan ma mingist väga lihtsast asjast kaarega mööda
|
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
02.08.2009 22:12:01
|
|
|
oot ma ei saagi nüüd aru mis windows sul seal peal nüüd ongi op süsteemiks ja kas sul on 1 või 2 windowsi korraga kettal?
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
02.08.2009 22:47:18
|
|
|
alguses oli xp pro. siis tegin puhta windows 7 installi.
nüüd jahutasin arvuti maha ja ekraani pildi värelemine on alles nagu ikka, nii, et kaldun ise arvama et mingi külmjoode vms on ikkagi kuskil kuna draiverid peakid nüüd korras olema
EDIT:
muutsin HinnaVaatluse foorumi tausta heledaks (ennem oli must) ja värelemine muutus kohe vähemaks. suht ebareaalne juhtum igatahes mida tumedam leht seda rohkem on pilt segamini
|
|
tagasi üles |
|
 |
undead
HV Guru
|
03.08.2009 15:07:37
|
|
|
zafari, no sel juhul peab nõustuma kasutajaga tahanteada, et viga inverteris või lambis, kui sul see esines xp all ja kui lasi win7 -le lasta peale vista driverid.
Veo- ja kolimisteenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
03.08.2009 16:11:51
|
|
|
no seletage mulle siis ära kuidas inverter või lamp mis on mõlemad osa taustavalgustusest, kuidas need ekraanile kuvatava pildi segamini keeravad?
Antud juhul all oleval pildil on seda värelust veel vähe, kui masin täeisti külm siis on terve ekraan selline nagu keskel hetkel on triibuline.
tsitaat: |
see külmast peast värelus ei ole mitte taustvalguse oma vaid lihtsalt osa ekraanile kuvatud pildid on täiesti segamini ja loetamatu. Peale 7'e installi hakkas niimoodi värelema ka esimene screen kohe peale sisselülitamist kus on ees Fujitsu Siemensi logo. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.08.2009 16:23:26
|
|
|
zafari: Teinud kohe siis pilt sellest "sünkronisatsioonihäirest.
Sünkronisatsioonihäire saab tulla nii emaplaadilt, kui ka LCD-ekraani enda elektroonikast. Jällegi - annab kõige parema vastuse teine ekraan.
Ise kohtasin viimati, analoogselt triibulist ekraani, kukkunud Delli läppari korral ja siis oli igatahes see kukkumiskahjustusega LCD-paneeli viga.
Aga samas oli sellel Dellil välimonitoriga pilt OK.
Kui Sul on välimonitoriga pilt puudu, siis pead emaplaadil kaevama hakkama nii ehk teisti. Ja suure tõenäosusega müüdi Sulle teadvalt katkise emaplaadiga läppar terve pähe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
zafari
HV veteran

|
03.08.2009 16:28:40
|
|
|
Tegelikult oli asi nii et ma ostsin ta sellisena nagu ta oli. Seda viga ma teadsin ja ostsin selle tegelikult jupphaaval müümiseks. Kuna hind oli ka äärmiselt väike siis ei kahetse üldse, esialgu jätan endale kasutada kuna aku peab umbes 2,5 tundi ja muidu hea väike ja kerge kaasas vedada Kui lõplikult saba annab siis läheb juppideks lihtsalt.
Samas kas peate tõenäoliseks, et tegu võib olla mõne külmjootega kuna sooja masina puhul häire kaob? Mingit kapitaalset ja raha nõudvat remonti ei kavatse tegema hakata igatahes sellele, reaalset vajadust ei näe. Kui mõne lihtsa meetodiga korda saab siis võiks nokkida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|