Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hazar
Kreisi kasutaja

|
28.07.2009 07:58:32
1 ketas -> raid 0 |
|
|
Hiljuti läksid mu raid kettad pekki, kettad on õhtal kuid enamus stuffi sain kätte ning panin uue 640gb ketta peale. Nüüd kavatsen osta teise 640gb ketta ning panna see eelmisega raid0'i, kuid nüüd on küsimus, et kus ma vahepeal andmeid hoian kas üksikut ketast saab raid0 arraysse panna ilma, et kraam kaduma läheks? (raidi controlleriks gigabyte p965-DS3 int. junn) või on keegi kunagi sama portsu otsas olnud siis mis teie tegite? Esimene mõte oli mul loomulikult vaadata, et kas saab mõne sõbra ketta peale kraam panna ajutiselt, kuid kellelgi neist pole (isegi mitte kamba peale) 640gb vaba ruumi
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
28.07.2009 10:00:08
|
|
|
vot ei tea kuid seda tean küll, et optimaalne hind/gb liigub järjest suuremate ketaste poole seega, kui paari aasta pärast jälle ruum otsas või ketas pekkis ostan veel suuremad (eelmised kettad olid 320gb)
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
28.07.2009 11:48:55
|
|
|
ei meeldi peegel, hind/gb läheb kalliks
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.07.2009 12:43:30
|
|
|
Etz kirjutas: |
laurx kirjutas: |
pekske mind aga selliste suurte ketaste, mida juba ükshaaval pole kuskile kopeerida, sellisel kujul liitmine kaotab järjest rohkem mõtte varundamise seisukohast.. kuhu sa selle suure massiivi siis varundad? |
500GB ketaste varundamine on juba peavalu...
Seetõttu lasengi neid RAID-1`ena... (kui muidugi kontra lendab, siis on Dataga nägemist... ) |
Kui muidugi Raid-0 plaanis, siis on regulaarne backuppimine suisa kohustuslik, sest kui sul peaks üks ketas surema, oled datast paugupealt lahti...
(Mulle pakub muidugi huvi, kuidas ja kuhu näiteks on plaanis näiteks 2x1TB Raid-0 "varundada" )
Kui on lihtsalt suurt Datahoidlat plaanis endale teha, on Raid-0 kiirus suht kasutu... samas risk andmetest lahti saada aga äärmiselt tõenäoline...
Pealegi tavaliste emaplaatide Soft-Raid pole just teab mis töökindluse etalon, paljalt driveri hapuks minemine võib sind su datast vabastada...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
28.07.2009 22:50:48
|
|
|
ei ole nii lahti datast midag, mul terve hunnik kettaid maha surnud aastate jooksul ning kõik olen kätte saanud. Igatahes sellist tähtsat datat on mul arvutis vbl 100mb jagu ning see on ka vastavalt varundatud, kõik muu on "tore et ta mul on" tüüpi stuff mille kaotuse elaksin üle suurema probleemita
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|