Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Vermon
Kreisi kasutaja
Vermon

sõnum 20.07.2009 15:12:24 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
Keski TÜ informaatika magistrantuuri ka minemas?

Informaatika mittte aga Infotehnoloogia küll.
Baka tegin informaatika aga magistri õppekava enam eriti ei sobinud. Läksin IT Ettevõtete tarkvaratehnika suunale.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
janey
HV vaatleja

sõnum 22.07.2009 13:54:45 vasta tsitaadiga

Sain sisse magistrisse nii Tallinna Ülikooli IT juhtimist ja TTÜ'sse äriinfotehnoloogiat ja ei suuda kuidagi otsustada.
Kuidas TTÜ's stastionaarses tunniplaanid on - kas toimub palju aineid ka päevasel ajal ja kas on võimalik võtta aineid koos kaugõppega?Kunagi reklaamiti, et TTÜ's käib palju loenguid läbi neti ja saad kodus neid jälgida. Probleem on selles, et õppida väga tahaks, aga koolis kohal käia palju ei tahaks ja eriti töö ajal. Tallinna ülikoolis toimub kõik nv ja kohal tuleb käia kogu aeg.
tagasi üles
larocko
HV vaatleja

sõnum 24.07.2009 18:19:45 vasta tsitaadiga

Valikud

1) TTÜ - Informaatika RE
2) IT Kolledž - IT süsteemide arendus REV

Ise olen algusest peale tahtnud minna ITK-i ent 100k raha paneb nüüd mõtlema. Kas Bakalaureusega (nn poolik haridus?) on üldse võimalik kuhugi tööle saada või on magister paratamatus ?
Loogika ütleb, et rakenduslik haridus annab ikka suurema eelise ning ka internetis olevad kommentaarid/blogid räägivad ITK kasuks.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.07.2009 11:39:51 vasta tsitaadiga

larocko kirjutas:
Valikud

1) TTÜ - Informaatika RE
2) IT Kolledž - IT süsteemide arendus REV

Ise olen algusest peale tahtnud minna ITK-i ent 100k raha paneb nüüd mõtlema. Kas Bakalaureusega (nn poolik haridus?) on üldse võimalik kuhugi tööle saada või on magister paratamatus ?
Loogika ütleb, et rakenduslik haridus annab ikka suurema eelise ning ka internetis olevad kommentaarid/blogid räägivad ITK kasuks.

Ma olen lõpetanud TTÜ Arvuti-ja süsteemitehnika (2000-2004) ja TLÜ IT juhtimise magistri sel aastal. Olin ka ise valiku ees kas praktiline ITK või akadeemilisem TTÜ. Mina valisin TTÜ sest see annab laiema aluspõhja - kui ma midagi teen siis mind huvitab selle asja sügavam mõte ja taust. Igaühele aga ei sobi TTÜ akadeemiline lähenemine, hunnikud matemaatikat jne.

Piltlikult ja natuke liialdades näen mina asja nii:
- ITK's õpetatakse sulle "kui ehitad elumaja pane tellis tellise kõrvale ja lükka täpselt niipalju segu vahele" ehk siis oled valmis ehitaja ning võid kohe tellingutele lennata.
- TTÜ's õpetatakse sulle "millest tellised koosnevad, millisel puhul millist sorti tellis valida, millised on segu omadused" ehk siis praktilisi oskusi vähem küll aga sügavam asja mõistmine - mõte on et praktilised oskused saad sa teoreetiliste baasil ise omandada ning tulemuseks on sügavamad ja laiapõhjalisemad teadmised mis on vajalikud kui tahad saada näiteks juhiks.

Samas on alati võimalik minna ITK'st edasi magistrit tegema. Ainult, et peale rakenduslikku kõrgharidust on see veidi keerulisem (ühe tuttava ITK lõpetaja pealt nähtud) - pole harjunud niivõrd kogu selle akadeemilise ja teoreetilise osaga õppest.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
e-Thug
HV Guru
e-Thug

sõnum 30.07.2009 13:24:22 vasta tsitaadiga

Mul sai siis see aasta Tallinna Majanduskooli tarkvara arenduse eriala lõpetatud ja edasi ITK it süsteemide arendusse RE. Peaksin saama otse teisele kursusele, aga lähen vist esimesele, kuna siis pole koolis väga vaja käia ja hea tööl selleasemel olla.
Kommentaarid: 230 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 205
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 05.08.2009 05:42:53 vasta tsitaadiga

kui keegi TTÜ äriinfotehnoloogiat läheb õppima, siis võib mulle õppimise kohta küsimusi esitada thumbs_up.gif
paremad õppejõud, ainete sooritamised, materjalid jne, ise 3. kursusel
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 05.08.2009 18:29:53 vasta tsitaadiga

teab keegi kust ma http://campusttu.ee/ olevate ühikate tubadest pilte võiks leida? eriti pakuvad huvi akadeemia tee 7 majad
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
Delp
HV vaatleja
Delp

sõnum 05.08.2009 20:14:27 vasta tsitaadiga

inc kirjutas:
teab keegi kust ma http://campusttu.ee/ olevate ühikate tubadest pilte võiks leida? eriti pakuvad huvi akadeemia tee 7 majad

Arvan, et see video võiks sulle huvi pakkuda.
http://www.filmikaader.ee/?nimi=Videod&kategooria=6&id=52
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 06.08.2009 00:11:35 vasta tsitaadiga

Delp kirjutas:
inc kirjutas:

Arvan, et see video võiks sulle huvi pakkuda.
http://www.filmikaader.ee/?nimi=Videod&kategooria=6&id=52

tänud, sain ülevaate.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
scrag
HV kasutaja

sõnum 07.08.2009 16:25:15 vasta tsitaadiga

scrag kirjutas:
tundub, et sügisest on minek TTÜ informaatikasse thumbs_up.gif

See oli, kui 3 aastat tagasi informaatika bakasse läksin. Nüüd sügisel edasi informaatika magistrisse icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
RaidoR
Kreisi kasutaja
RaidoR

sõnum 08.08.2009 00:03:19 vasta tsitaadiga

Mis te arvate, kas IKT haldamine ja administreerimine @ Mainor tasub end ära?
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
Spacefly
Kreisi kasutaja
Spacefly

sõnum 09.08.2009 09:26:17 vasta tsitaadiga

Üldiselt on kooli valik üsna teisejärguline. Vali eriala, mis sind huvitab ja tee see omale selgeks ning saa selles valdkonnas spetsialistiks. Omal käel pead niikuinii juurde õppima ja harjutama. Ainult koolitunnis kuuldust ei piisa niikuinii, et igaks elujuhtumiks valmis olla. Nii lihtne see ongi. Üldjuhul tööandjat väga ei huvita mis hinded sul olid või mis kooli sa lõpetanud oled. Kui ikka vestlusel ja/või katseajal asjalik oled siis ongi kõik korras. Kõrgeltharitud lambaid olen piisavalt näinud.
Green_one
HV vaatleja

sõnum 09.08.2009 13:27:50 vasta tsitaadiga

Tervist, mehed. Lugesin terve teema läbi ja leidsin, et TLÜ kohta on postitusi minimaalselt. Millest siis nii halb maik sellel Tallinna Ülikooli informaatikaosakonnal juures on?
Läbisin just TTÜ esimese kursuse Informaatikas aga pakub huvi TLÜ. Ainepunkte sain 37/40-st aga füüsika 2 tundub müstika + veel muidugi matad.
Kas siis TLÜ informaatika baka diplom ei loe midagi(magisteri teeks ka arvatavasti lisaks)?
Iseenesest õppekava on juu korralik-> http://www.cs.tlu.ee/instituut/op_kavad/pdf/informaatika_BA_2009.pdf või mis? vabaainetena tõstaks siis ttü omad üle.

Igasugune tagasiside oleks teretulnud. thumbs_up.gif
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 09.08.2009 15:12:52 vasta tsitaadiga

Green_one kirjutas:
Tervist, mehed. Lugesin terve teema läbi ja leidsin, et TLÜ kohta on postitusi minimaalselt. Millest siis nii halb maik sellel Tallinna Ülikooli informaatikaosakonnal juures on?
Läbisin just TTÜ esimese kursuse Informaatikas aga pakub huvi TLÜ. Ainepunkte sain 37/40-st aga füüsika 2 tundub müstika + veel muidugi matad.
Kas siis TLÜ informaatika baka diplom ei loe midagi(magisteri teeks ka arvatavasti lisaks)?
Iseenesest õppekava on juu korralik-> http://www.cs.tlu.ee/instituut/op_kavad/pdf/informaatika_BA_2009.pdf või mis? vabaainetena tõstaks siis ttü omad üle.

Igasugune tagasiside oleks teretulnud. thumbs_up.gif

Baka osas ei oska TLÜ puhul sõna võtta, kuid IT juhtimise magistriga jäin rahule.
tagasi üles
Green_one
HV vaatleja

sõnum 09.08.2009 15:48:38 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
Baka osas ei oska TLÜ puhul sõna võtta, kuid IT juhtimise magistriga jäin rahule.

Kus baka tehtud siis? Ja kuidas tööturul TLÜ peale vaadatakse ?
Kui bakamujal tehtud ja magister TLÜ's, äkki saab juba kompetentsi võrrelda. Puudub kahjuks kokkupuude TLÜ's õppivate informaatikutega. (See, mis ma kuulnud olen, on et õppekava näeb hea välja aga puudub sügavus. Aga see ainult kuulujutt.)
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 09.08.2009 16:04:09 vasta tsitaadiga

Green_one kirjutas:
Draqula kirjutas:

Kus baka tehtud siis? Ja kuidas tööturul TLÜ peale vaadatakse ?

Baka oli TTÜ LAS ehk Arvuti-ja süsteemitehnika (4a ehk 3+2 magistriga võrdsustatud). TLÜ'sse läksin kuna tahtsin TTÜ's saadud sügavale tehnilisele saada magistris juurde rohkem juhtimisteooriat, psühholoogilist külge ja seda sealt ka sain.

Pole tükk aega intervjuudel käinud, kuid minu subjektiivne arvamus turust:
- TTÜ maine peaks olema parim, eriti arvestades et enamik juhte ise on TTÜ haridusega
- TLÜ maine on nii ja naa
- Mainor, EBS ja muud sellised erakad - nende maine vast kõige nõrgem

Aga kui nüüd konkreetselt su küsimusele vastata siis ma ei usu, et ükski mõistlik tööandja väga sügavalt vaatab mis kooli nimi on diplomile kirjutatud. Nõutakse mingit haridust (kas siis vähemalt rakenduslik kõrg, vähemalt baka või vähemalt magister) ning edasi vaadatakse juba muid asju - millega oled tegelenud, mida oskad jne.
tagasi üles
Green_one
HV vaatleja

sõnum 09.08.2009 16:54:25 vasta tsitaadiga

To draqula: tänan väga.
Kas keegi veel oskab midagi TLÜ kohta lisada?
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 10.08.2009 12:25:46 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
Aga kui nüüd konkreetselt su küsimusele vastata siis ma ei usu, et ükski mõistlik tööandja väga sügavalt vaatab mis kooli nimi on diplomile kirjutatud. Nõutakse mingit haridust (kas siis vähemalt rakenduslik kõrg, vähemalt baka või vähemalt magister) ning edasi vaadatakse juba muid asju - millega oled tegelenud, mida oskad jne.

Ma võin nüüd mõnele koolile liiga teha aga seni on Eestis minu jaoks IT alal ainult kolm kooli, mille diplom minu jaoks maksab: TÜ, TTÜ, ITC. Viimane muidugi rakenduslikum. TLÜ diplomiga pole kedagi veel pikemalt tundma õppida õnnestunud, ei oska öelda. Eks see sõltub suuresti inimesest endast. Mainor jms diplomid - noh - parem kui mitte midagi aga samas eelistaksin pigem konkreetseid tulemusi. Siis on selge, et on oskused ja ei käidud koolis lihtsalt paberit tegemas.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Green_one
HV vaatleja

sõnum 11.08.2009 19:45:33 vasta tsitaadiga

Kui juba küsimiseks läks siis küsiks veel...
Kas TLÜ'st on tunduvalt raskem sattuda ametialale mis ei ole otseselt programmeerimine? Näiteks kuidas on lood selliste töökohtadega nagu analüütikud, konsultandid, IT-juhid (ma ei eeldagi et kohe kõik juhiks lähevad, lihtsalt väikse ülevaate tahaks tööturust saada)?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 11.08.2009 20:33:28 vasta tsitaadiga

2korda2, kas sa oled tääandja või omad õtsustusõigust või oled vastutav keskastme juht?
2korda2
HV kasutaja

sõnum 12.08.2009 11:15:19 vasta tsitaadiga

Raske öelda. Kui ma olen inimene, kes testib kandidaadi reaalseid teadmisi (test ja vestlus) ja annab selle põhjal oma otsuse/hinnangu, mis ongi olulisim kriteerium tööle saamisel, siis vist otsustaja.
Nagu ennegi ütlesin, on kõige olulisem siiski inimene ise. TÜ/TTÜ diplom ei tähenda koheselt minu poolt jah-sõna, küll aga kogemus ütleb, et tõenäosus selleks on kõrgem, kui "kah kõrgkool" diplomiga.

Green-one.
Analüütikuks saab ennekõike loogilise ja süsteemse mõtlemisega. Tehnilised teadmised on abiks. Analüütikuid on üldiselt kahte sorti - need, kes on progemise taustaga ja need, kes on nö müügipoole taustaga. Esimeste tugevaks küljeks on konkreetsus ja täpsus, teistel parem suhtlemisoskus (väga oluline analüütikule, kes peab kliendi vajadused välja selgitama!).
Konsultandi ja IT-juhi puhul on suhtlemisoskuse olulisus veelgi kõrgem.

Pmst pead olema ise tegija, siis võid igast koolist kõikjale jõuda. Samas tuleb tunnistada, et parema mainega koolide puhul koondub sinna ka rohkem tegijaid ja hiljem võib see saada otsustavaks - kui teisel pool lauda istub kursavend, siis võib tulemuse saavutamine märksa kergem olla.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Green_one
HV vaatleja

sõnum 12.08.2009 17:05:06 vasta tsitaadiga

Hops, sain informatsiooni küllaga. TLÜ informaatika ja majandus vabaainetena tundub päris hea kombinatsioon isegi. Tänan vastuste eest , eks ma siis mõtlen kuhu õppima minna/jääda.thumbs_up.gif
tagasi üles
RaidoR
Kreisi kasutaja
RaidoR

sõnum 21.08.2009 17:14:18 vasta tsitaadiga

ITK pole vist ilma mata riigieksamita mõtet proovima minna? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 21.08.2009 18:58:19 vasta tsitaadiga

Matemaatika riigieksam võiks olla absoluutne miinimum, millega üldse IT'd kõrgkooli õppima minna. Ülikoolist rääkimata. Enda huvides.
Kuid nagu ka eespool öeldud, ainult paberiga ei ole mitte midagi peale hakata - endal peab olema huvi. Mida kõrgemad on sihid, seda selgemad on üldjuhul ka plaanid, kuidas neid realiseerida. Ja seda vähem on ka küsimusi, kuhu, mida ja kui palju õppima minna.

Ma usun samamoodi, et mitte üks tõsiseltvõetav tööandja (kogemusega) ei vaata paberit, mis sul taskus on. Ja teistpidi, Eestis, minu kogemuse põhjal, on vähe IT-alaseid töökohti, kus paberi taga olevat tarkust või kogemust oleks vaja.

Kõrgkool on Eesti tingimustes ikkagi sotsiaalne üritus, teadmiste saamiseks peab ise vaeva nägema.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
virus152
HV vaatleja
virus152

sõnum 21.08.2009 22:25:12 vasta tsitaadiga

Keegi siinsetest AHV idest veel Tartu informaatikasse minemas?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.