praegune kellaaeg 20.06.2025 21:18:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Pihv
HV veteran

|
21.07.2009 15:03:46
Arvuti ei käivitu esimese nupuvajutuse peale. |
|
|
Arvuti konfi. saate profiilist.
Probleem siis täpselt selline nagu pealkirjas mainisin, kast iseenesest hakkab nagu tööle kuid monitor pilti ette ei võta, ka ei toimu mingit windowsi laadimist kuna mingit heli ei kostu.
Olen aru saanud, et kui hoida vähe pikemalt power nuppu all on töölemineku võimalus oluliselt suurem.
Kui tööle läheb käib HDD'st läbi miskine hääl, nagu tõmbaks tööle, kui tööle ei lähe siis seda häält ei ole.
Seega eeldan, et probleem kõvakettas, kas hakkab ketas lihtsalt õhtale minema või ei sa HDD piisavalt voolu algul, et käima tõmmata?
Kui kast juba töötab siis mingeid probleeme ei esine, ka ei näita kuskil mingeid veateateid.
Keegi äkki oskab kogemustest rääkida.
P.S Vana arvutiga, Asus P5B-E Plus, E6400 ja 3870 (ülejäänud jupid samad) hakkas see probleem juba pihta, kuid siis tegi väga harva, korra kuus umbes (ja ma käivitan arvutit iga päev). Tuttav rääkis siis, et tegu mingi overclockimise anomaaliaga, kuna temal täpselt sama asi.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
guits
HV kasutaja
|
21.07.2009 15:23:47
|
|
|
Ma küll teab mis ekspert ei ole aga ülearu kellatud platedel tükivad kondensaatorid mahtuvust kaotama ja failsafe funtsioonid ei lase tal enam iga kord käima minna. Võimalik, et ka toide lollitab vehepeal aga ma pakuks ikka emaplaati eriti kui selle peal hoolega kellamist harrastatud. Kõvakettas asi kindlasti ei ole. Kui toite tööle minnes kõik jahutused ja kettad käima lähevad on kindlasti emaplaat millisel juhul oleks minu soovitus poodi minna ja üks peaotäis korralikke low esr kondesid osta ja nad emaplaadil ära vahetada. Üks võimalus, ei tea kas 100% kindel, on vaadata kas cpu-z näitab sama FSB'd mis sa biosis sättinud oled. Kui vähem näitab on põhjust arvata, et konded hukas. Vast keegi kinnitab mu arvamust enne kui lõhkuma lähed või kellelegi parandada annad.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.07.2009 15:39:29
|
|
|
Toide, toide ja veel kord toide. Ning see toitekas vaheta või remondi ennem ära kui see millegi muu - näiteks emaplaadi "maha tapab".
Ja ei tasu väga südamesse võtta - toiteid lendab, nagu leiba! 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
guits
HV kasutaja
|
21.07.2009 16:38:12
|
|
|
Minu stsenaariumi järgi kui vendid tööle lähevad ja cpu-z näidud biosis seatuga võrreldes erinevad on konded hukas, edasi ei oska vaielda. Kui minu pakutud varianti ei esine tuleks jah kiiremas korras toide vahetusse lasta.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sandrew
HV vaatleja
|
21.07.2009 17:39:34
|
|
|
Oli aasta tagasi sama probleem. Nagu eespool öeldi, uus toide.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
23.07.2009 18:18:10
|
|
|
Kahtlen väga et kondekad, tegu 6 kuud vana plaadiga, Asus P5Q millel peal need väikesed kvaliteetsed kondekad.
Kahju kui toide on, võrdlemisi hea toiteplokk ja kallis ka, palju Zalman toitele garantiid annab?
EDIT: Karbil 3aastat, seega ehk saan ringi vahetatud.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Imelik on see, et kõik vendid töötavad, kõik ledid põlevad jne. CPU-Z, Everest jne. näitavad samu andmeid mis BIOS's
Proovin ilma overclockita vaatab mis siis saab.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Default kelladel sama jama. See heli mida algul teeb kui tööle läheb ei tulegi kõvakettast vaid DVD-RW teeb seda häält.
St. kui tööle läheb hakkab DVD tuli põlema ja teeb häält, kui ei lähe tööle siis kõik muu töötab (k.a. HDD mis teeb vaikselt häält) kuid DVD on surnud.
Miks ta üldse DVD'd tööle lükkab kui BIOS on ainuke bootiv asi pandud HDD.
Natuke uut infot, kas üldlevinud arvamus on ikka, et PSU hakkab surema? Kas toidet kuidagi softi poole pealt testida ei anna? Jube kahtlane sest kui arvuti töötab pole ju mingit probleemi, viimasel ajal hoiangi 24/7 sees
Seda ka veel, et Sleep'st enam üles ei boodi, sama asi, vahel tuleb vahel ei.
100% load test, CPU, RAM, HDD on kõik stabiilne.
Tekkis veel selline küsimus, et mul hetkel kogu hardware default voltidel. Äkki peaksin näiteks prosele rohkem volti andma?
EDIT: Natuke uuemat infot
Põhjus miks üles ei boodi ja monitor pilti ette ei võta on see, et videokaardil hakkavad põlema punased tuled, LED 1, 3 ja 4
tsitaat: |
HD4870 LEDs
D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
|
Vahetasin ka need PCI-E 1 ja 2 juhtemd tavaliste molexite vastu ja kasutasin videokaardiga kaasas olevadi üleminekuid, kuid täpselt sama asi.
Kumb siis pees on, PSU või GFX? Miks on asi pärast väga stabiilne, võin mängida kasvõi nädalaid ilma probleemideta, restarte võin teha 100 x järjest, iga kord tuleb üles. Aga shut down ja uuesti käima ja puuks.
Oleks mõni teine korralik toide ja/või video testiks järgi, paraku sellise jutuga kuskile poodi minna siis naerdakse vist välja.
Probleem oli toiteplokis, seega teil oli õigus, sain täna GNT RMA meestega jutule ja vahetati välja, tänud neile, imelik muidugi , et see toide niimoodi jukerdama hakkas, pole ju tegu mingi odava plönniga, aga see selleks. Tuleb UPS igaks juhuks vahele osta.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|