|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Vista või XP? |
| Vista |
|
31% |
[ 193 ] |
| XP |
|
57% |
[ 350 ] |
| Ei kumbki |
|
10% |
[ 64 ] |
|
| hääli kokku : 607 |
|
| autor |
|
heretic666
HV Guru

|
15.07.2009 19:16:04
|
|
|
| Mis siis, eelistust on siis vale küsida või ?
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.07.2009 19:55:43
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
| Mis siis, eelistust on siis vale küsida või ? |
Win7 numbrid kannataksid selle all kui teha nüüd küsitlus.Ootame GA ära+3 kuud ja siis on paras aeg imo
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.07.2009 18:17:49
|
|
|
Kurat võtaks. Vista on pask ja selleks ta ka jääb. Probleem probleemi otsas istub kinni, microsofti mölakad ei oska kh lahendusi välja pakkuda (vaid format c on neil lahendus). Hetkelgi, et saaks üldse netis olla istun Ubuntus. Sest vista lihtsalt connectib ja disconnectib vahetpidamata, tegin siia foorumisse tarkvara alla kh ühe teema kus mõned probleemid. Nagu näha ei oska siinse rahvamassi juures samuti keegi midagi mõistlikku vist pakkuda. Tuleb vist xp kuskilt tirida ega muud üle vist ei jää kahjuks.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
16.07.2009 19:02:09
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Kurat võtaks. Vista on piix ja selleks ta ka jääb. Probleem probleemi otsas istub kinni, microsofti mölakad ei oska kh lahendusi välja pakkuda (vaid format c on neil lahendus). Hetkelgi, et saaks üldse netis olla istun Ubuntus. Sest vista lihtsalt connectib ja disconnectib vahetpidamata, tegin siia foorumisse tarkvara alla kh ühe teema kus mõned probleemid. Nagu näha ei oska siinse rahvamassi juures samuti keegi midagi mõistlikku vist pakkuda. Tuleb vist xp kuskilt tirida ega muud üle vist ei jää kahjuks.  |
osta uus tihend.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
16.07.2009 19:14:39
|
|
|
salatoimik, ärritu vähem ja mõtle rohkem! Pakun samuti, et viga pigem tihendis või riistvaras kui Vistas.
PS! Loobi vähem smailisid, praegune post jätab marutõbise tiineka mulje. Aga ilmselt sa ei vaevugi oma probleemidesse süvenema, tambid
Vista maa alla ja kasutad elu lõpuni XP-d, edu sulle! Mina igatahes naudin rõõmuga probleemivaba ja mugavat Vistat
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.07.2009 19:30:42
|
|
|
| CorsairX kirjutas: |
| Aga ilmselt sa ei vaevugi oma probleemidesse süvenema |
nendesse on süvenetud juba 6 kuud aga mingit tulemust pole ollagi kuskilt otsast. Pool googlet juba läbi lapatud.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.07.2009 19:52:51
|
|
|
| salatoimik, keera wifi ruuteris WPA/WPA2 seadistus vägisi vaid WPA peale. Tegemist võib olla kusise wifi kaardi ja selle driveriga.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.07.2009 20:19:28
|
|
|
..........
PS! Loobi vähem smailisid, praegune post jätab marutõbise tiineka mulje. Aga ilmselt sa ei vaevugi oma probleemidesse süvenema, tambid
Vista maa alla ja kasutad elu lõpuni XP-d....... |
Kui sa tähele panid siis salatoimik kasutab juba Linuxit, nii-et Microsoftil on mille üle järele mõelda kui ta oma positsiooni tahab säilitada. Ega Win7 suurt Vistast etem ole, aga mõni hõljub W7_t nähes pilvedes. Vaja on siiski kasutajatele pakkuda kiirelt toimivat väga lihtsat töökeskonda ja selleks jääb siiski esialgu kas XP või kui nii edasi siis tulevikus mõni Linux keskkond.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
16.07.2009 21:25:30
|
|
|
| Marie kirjutas: |
| Vaja on siiski kasutajatele pakkuda kiirelt toimivat väga lihtsat töökeskonda ja selleks jääb siiski esialgu kas XP või kui nii edasi siis tulevikus mõni Linux keskkond. |
Aga seda ju Vista pakubki - kiirelt toimivat, lihtsat ja mugavat töökeskkonda
Kui väidad vastupidist, siis järeldan, et sa ei ole korralikult Vistat kasutanudki. XP ON palju ebamugavam ja keerulisem nii tavakasutajale kui ka
natu oskajamale. Vähemalt minu nö. testsubjektid vanemad ja nooremad inimesed on siiani minuga igati nõus olnud. Need kes väidavad vastupidist
on kümne küünega kinni vanades harjumustes või omavad mojave effekti. Liikuge edasi ja kohanege ometigi... XP is deed imo (minu jaoks küll).
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.07.2009 22:42:18
|
|
|
| Vaja on siiski kasutajatele pakkuda kiirelt toimivat väga lihtsat töökeskonda ja selleks jääb siiski esialgu kas XP või kui nii edasi siis tulevikus mõni Linux keskkond. |
Aga seda ju Vista pakubki - kiirelt toimivat, lihtsat ja mugavat töökeskkonda
Kui väidad vastupidist, siis järeldan, et sa ei ole korralikult Vistat kasutanudki. XP ON palju ebamugavam ja keerulisem nii tavakasutajale kui ka
natu oskajamale. Vähemalt minu nö. testsubjektid vanemad ja nooremad inimesed on siiani minuga igati nõus olnud. Need kes väidavad vastupidist
on kümne küünega kinni vanades harjumustes või omavad mojave effekti. Liikuge edasi ja kohanege ometigi... XP is deed imo (minu jaoks küll). |
Kahjuks on mu ümber igasuguseid OS_iga arvuteid, nii Vista kui W7 ja Linuxit, kõiki tunnen keskmisest kasutajast paremini, minule savi mis seal arvutis on, kuid tava kasutajale pole, mõnele meeldib Vista tõesti kuid mitte enamusele, soovitakse toimivat ja lihtsat, arusaadavat lahendus, hetkel on siiski seis selline, et pole vahet kas istun Linuxi masina või Vistat jooksutava masina juures, algaja jaoks on vaat, et Linux arusaadavam või siis tagasi Windows XP aega ja pole mõtet süüdistada tihendit, kasutajat, OS peab olema siiski võimalikult kasutaja sõbralik mitte vastupidi, sinu jaoks võib ju kõik loogiline olla, istud sa ju tava kasutajast tunduvalt kauem arvuti taga ja iga liigutus on pähe kulunud, kuid liht kasutaja tahab korraks uudistele pilku heita, mõne ülekande teha ja sellega sai ta vanas XP OS-iga masinas 15min hakkama ja lendas muid asju ajama, Vista juures aga jääb toppama ja arusaamatute ette hüppavate küsimuste peale pead vaevama
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.07.2009 23:04:32
|
|
|
| algaja jaoks on vaat, et Linux arusaadavam või siis tagasi Windows XP aega ja pole mõtet süüdistada tihendit, kasutajat, OS peab olema siiski võimalikult kasutaja sõbralik mitte vastupidi, sinu jaoks võib ju kõik loogiline olla, istud sa ju tava kasutajast tunduvalt kauem arvuti taga ja iga liigutus on pähe kulunud, kuid liht kasutaja tahab korraks uudistele pilku heita, mõne ülekande teha ja sellega sai ta vanas XP OS-iga masinas 15min hakkama ja lendas muid asju ajama, Vista juures aga jääb toppama ja arusaamatute ette hüppavate küsimuste peale pead vaevama |
Pole nõus .Tavakasutajal pigem tekivad tõsised probleemid kui linuxis midagi vaja teha mis läheb tavalistest asjadest kaugemale.Ehk näiteks mingit seadet ühendades vms
Netbookid tulid ju suure hurraaga koos linuxiga ja arvati,et nüüd linuxi turuosa tõuseb jõudsalt, aga võta näpust.Inimesed ei vaevunud isegi oma probleemidele lahendust otsima(või olid need liiga keerulised?) ja enamus neist netbookidest toodi aja jooksul tagasi.Nüüd müüakse enamus netbooke ikkagi XP-ga.Paari aasta pärast peaks ka Win7 päris kena osa sellest turust haukama .
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
17.07.2009 00:49:44
|
|
|
Marie, mitte kuskilt otsast ei nõustu sinuga! Asi ei ole selles, et ma tavakasutajast vb. rohkem arvuti taga istun ja rohkem tean vaid võtan seda puht sellisest seisukohast
kui ma teaks väga vähe vista ja xp kohta. Vista on palju loogilisem, kiirem ja lihtsam kasutada kui XP-d. Nagu juba mainisin on mitmed minu tuttavad selle arvamusega
lõpuks nõustunud peale mõningast kasutamist. Nagu juba ütlesin, on kõik kinni harjumustes. Kes idioot mõtles välja klaviatuuri tähtede asetused? Paraku oleme
me kõik kes arvutit kasutame selle omaks võtnud ja see on nii kinnistunud IT maailmas. XP on samuti tohutult levinud ja kinnistunud ning see ongi peamine asi mis takistab inimestel
uuemat, kiiremat, loogilisemat ja mugavamat OS-i omaks võtmast... paljud lihtsalt ei viitsi või ei näe mõtet aega sellele "ümberõppimisele" kulutada. Paraku kõik areneb arvutimaailmas meeletu kiirusega ning oleks imelik loota ja mõelda, et XP "standard" jääb nii kauaks püsima. Jah, XP on tore aga OS-id arenevad ja muutuvad mõistlikumaks... vaidle sellele vastu palju tahad aga see on nii
Over and out
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
17.07.2009 09:09:48
|
|
|
kui vista ei sobi, paku mohavet
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
17.07.2009 09:24:43
|
|
|
kui tädi maalile on linux paika pandud, ja tal millegi muutmis õigusi pole, siis asi toimib, see on fakt!
samas nõustun, algajale on windowsi keskkond palju mugavam.
aga see selleks, see pole linux vs windows vaidlus
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
17.07.2009 09:29:20
|
|
|
kui tädi maalile on windows paika pandud, ja tal millegi muutmis õigusi pole, siis asi toimib, see on fakt!
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
17.07.2009 09:34:34
|
|
|
| tsitaat: |
Mina igatahes naudin rõõmuga probleemivaba ja mugavat Vistat
|
Mul õnnestus see mädamuna vahele jätta ja XP-lt Win7 peale kolida. Soovitan
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
17.07.2009 09:52:25
|
|
|
|
Mul õnnestus see mädamuna vahele jätta ja XP-lt Win7 peale kolida. Soovitan  |
Ei tea miks kõik xp fännid arvavasid juba pikka aega enne w7 betasid et see parem on kui vista.
Ma küll ei näe põhjust miks peaks vista w7 vastu vahetada ja raisata paar tuhat et mingit uut themet näha.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
17.07.2009 09:57:21
|
|
|
| apelsin16 kirjutas: |
|
Ei tea miks kõik xp fännid arvavasid juba pikka aega enne w7 betasid et see parem on kui vista.
Ma küll ei näe põhjust miks peaks vista w7 vastu vahetada ja raisata paar tuhat et mingit uut themet näha. |
Sekundeerin. Ja kui ma ei eksi, siis Vistale peaks tulema update millega lisandub DX11 ning Win7 themed. Võin ka eksida
aga niimoodi jäi silma kuskilt uudistest.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
17.07.2009 10:10:40
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| kui tädi maalile on windows paika pandud, ja tal millegi muutmis õigusi pole, siis asi toimib, see on fakt! |
ma ei vätinudki et nii ei ole
vastus oli mõeldud kasutajale tomorrow kes mainis:
Pole nõus .Tavakasutajal pigem tekivad tõsised probleemid kui linuxis midagi vaja teha mis läheb tavalistest asjadest kaugemale.Ehk näiteks mingit seadet ühendades vms |
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
17.07.2009 10:22:42
|
|
|
|
Ma küll ei näe põhjust miks peaks vista w7 vastu vahetada ja raisata paar tuhat et mingit uut themet näha. |
Sekundeerin. Ja kui ma ei eksi, siis Vistale peaks tulema update millega lisandub DX11 ning Win7 themed. Võin ka eksida
aga niimoodi jäi silma kuskilt uudistest. |
vistale on täiesti võimalik panna w7 theme, mingi 10 minuti töö.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.07.2009 10:24:53
|
|
|
|
aga niimoodi jäi silma kuskilt uudistest. |
vistale on täiesti võimalik panna w7 theme, mingi 10 minuti töö. |
Mis mõttega veel ühte kella-vilet juurde lisada niigi liiga raskekaalulisele tarkvarale. Mõistlikum on siiski esimesel võimalusel w7 peale üle kolida.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
17.07.2009 10:28:51
|
|
|
| Mõistlikum on siiski esimesel võimalusel w7 peale üle kolida. |
ei näe põhjust.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
17.07.2009 10:31:56
|
|
|
Samuti ei näe põhjust. Ja kustotsast see sul nö. raskekaaluline tarkvara on? Ei saagi päris aru mis sellega mõtled
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
17.07.2009 10:37:17
|
|
|
Hetkel leian, et minu pererahva jaoks (3 sülearvutit ja kaks lauaarvutit) on kasutajasõbralikum XP, kellest kõik peale minu on nö tavakasutajad. Ja suurem kasutajasõbralikkus/lihtsus/mugavus väljendub selles, et oldakse ühe asjaga harjunud ning niigi keeruline arvuti on aastatega natukenegi selgeks õpitud.
Sama on mul endal..Kuna olen kasvanud paralleelselt XP-ga, siis Vista tundub esimesel pilgug totaalselt loogikavaba ning suure egoga sõbra arvutiprobleeme lahendama minnes tulin sama targalt tagasi. Kuid mugavus/kasutajasõbralikkus/lihtsus on tihendi e. kasutaja enda teha. Kui ma igapäevaselt Vistaga töötaksin, muutuks ta arvatavasti pikapeale selgemaks ja funktsionaalsus kiiremaks.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.07.2009 10:40:33
|
|
|
Samuti ei näe põhjust. Ja kustotsast see sul nö. raskekaaluline tarkvara on? Ei saagi päris aru mis sellega mõtled  |
Ojeh nii nämmutatud asja küsid....esimesena ja vast selgemana toovad sellle välja riistvara nõuded. Vista ikka tahab päris kobedat masinat saada tööks. W7 aga võib töötada ka nn. netbookidel nagu winXP-gi. Mõtle nüüd siit edasi.
Ja veel tuletaks meelde, et "esimesel võimalusel" ei ole seesama mis "iga hinna eest", mõistus võiks ikka peas olla.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|