Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Elihu
HV vaatleja
|
14.07.2009 14:26:54
Power Control Center |
|
|
Ehitasin väikese (Pentium 1'e suuruse aparaadi, millega saab voolu juhtida. Asja saab confida üle interneti (Telnet) ja saad konfida ajakava 24 tunniste tsükklitega. 3 erinevat väljundit: 2 * 220V pistiku pesad eraldi releedel ja 2 otsaga molex (12V) mis on ühe relee peal. Tegin endale kohvi sellega hommikuks
Confimine telnetiga:
Skeem:
Aparaat ise:
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
14.07.2009 17:54:17
|
|
|
väga edev.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
14.07.2009 22:25:23
|
|
|
Võiksid panna mingise täpsema õpeuse ka koos skeemiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
14.07.2009 22:36:23
|
|
|
PCB pealt ei saa aru kuidas see arvutiga suhtleb
_________________ Müüa EOS 50D |
|
tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
14.07.2009 22:46:53
|
|
|
ot: kiidan casemode´t
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
15.07.2009 10:35:05
|
|
|
DonNiger kirjutas: |
PCB pealt ei saa aru kuidas see arvutiga suhtleb  |
Paistab, nagu läheks juhe relee platelt serial/paralel laienduskaardile?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
15.07.2009 19:21:27
|
|
|
3e erinevat serial porti kasutab see. Õpetuse kirjutan siis valmis kui keegi seda on nõus mult ära soetama, tahan hakata ehitama sama asja väliselt, 1e LPT pordi peale
|
|
tagasi üles |
|
 |
nmk
Kreisi kasutaja
|
15.07.2009 20:29:26
|
|
|
asjal oleks juba jumet kui kogu elamise iga pistikut, lülitit ja valgustust saaks kontrollida sellega ja see seade oleks kuskile elektrikappi peidetud. praegusel juhul eelistaks vast iga normaalne inimene ise kohvikann järgi lükata kui sellist kolakat köögis hoida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ainivana
HV veteran

|
16.07.2009 02:43:15
|
|
|
ei noh kraanikausi all ,kui vesi pääle tilgub,siis ei töllerda köögis kapipeal või toidulaual
ikkagi äge asi,tee ise ja ytle,suurkolakas
_________________ Ei aktsepteeri: Ei saa, lihtsalt motiiv puudub! |
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
16.07.2009 11:52:11
|
|
|
nmk kirjutas: |
asjal oleks juba jumet kui kogu elamise iga pistikut, lülitit ja valgustust saaks kontrollida sellega ja see seade oleks kuskile elektrikappi peidetud. praegusel juhul eelistaks vast iga normaalne inimene ise kohvikann järgi lükata kui sellist kolakat köögis hoida. |
Tegelt ma ei teinudki seda kohvi valmistamiseks, mul olid sellega muud plaanid. See oli mu esimene projekt, paljud mu sõbrad olid sellegi tegemise kohapealt suht skeptilised, et kas ma selle saan üldse valmis. Sain ja nüüd tahan teha paremini, rohkemate portidega. LPT'ga saaks 20 asja küll sinna ühendada, aga kas ka riistvaraliselt nii palju porte teen, seda ma veel ei tea. Ja kui ma juba LPT peale selle teen siis tahaks juba Telneti asemel sellele veebiserverit külge ehitada, et saaks ka veebikaamerat selle küljes kasutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ainivana
HV veteran

|
16.07.2009 14:18:23
|
|
|
anna õpetus ka,see on ju TEEseeISE!!!foorum 8)
_________________ Ei aktsepteeri: Ei saa, lihtsalt motiiv puudub! |
|
tagasi üles |
|
 |
mogo
HV kasutaja

|
16.07.2009 19:39:30
|
|
|
Enam-vähem sama teemat on lahatud ka siin:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page347.htm
E-pikendus.
Umbes sama teema ka: R-lüliti, X-10 pikendus.
Head lugemist!
_________________ Inimesel oli, on ja on ka tulevikus põhiseaduslik õigus olla loll ! |
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
17.07.2009 14:26:16
|
|
|
ainstain kirjutas: |
anna õpetus ka,see on ju TEEseeISE!!!foorum 8)  |
TSI:
Otsi üles mingi elektroonik kes teeb sulle valmis PCB millel on siis nii palju releesid peal kui ise soovid ja mida sa juhid kas siis serial või parallel portiga (neil peaks ühesugune vool olema vist). Ja lase tal ikka valgusdioodid ka külge monteerida, teeb asja palju lahedamaks
Ühte toite otsa on ka vaja kasutada PCB jaoks kuna LPT ega COM ei anna piisavalt voolu, et releesid klõpsutada.
Kuna ma elektroonikast midagi väga ei tea siis ei saa ma ka selle tegemise kohta midagi õpetada.
Siis lähed õhtul hämaras vanaraua hunnikusse tuhnima. Kas COM või LPT kaableid otsima (neid sisemisi mis käivad klorpuse ja emaplaadi vahel, mitte väliseid), kui juhtud nägema mingit taskulampi mille teises otsas on arvatavasti mingi inimene keda sa ei taha, et seal oleks siis paned kas jooksu koos kätte saadud kraamiga või peidad ennast vanaraua vahele ära.
Hommikul hakkad juhtmeid tinutama PCBle ja kaableid ühendama omavahel.
Nüüd on aeg hakata programmi kirjutama mis serial/parallel pordi pinne kasutama hakkab. Mina ei oskand kõiki pinne serial portil kasutada ja sellepärast oligi vaja saad lisa IO kaarti masinasse, et serial porte juurde saada (1 serial port juhtis 1e releed). Programm töötab 24 tunnise tsükliga, et iga 24 tunni tagant hakkab ajakava algusest pihta jälle.
Ostsin sellele ka wifi kaarti, aga WIN98 on vist liiga vana asi, et wifit saada selle kaardiga (kuigi draiverid olid olemas 98le) ja siis jäigi ainult kaabli variant.
|
|
tagasi üles |
|
 |
seguplönn
HV kasutaja

|
17.07.2009 16:09:57
|
|
|
sa pead p2c2 ikka mingi väikese kastikese tegema, veebikaamera ja wifiga
_________________ fallaces sunt rerum species |
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
30.08.2009 16:58:45
|
|
|
vaikselt valmib järgmine versioon: p2c2 ehk siis power control center 2
See ei tule enam masinasse integreeritult, vaid ühendatakse LPT porti.
Veebika pilt on mustvalge kuna mul on see veebikas infrapuna veebikaks muudetud
Veebist on kõik ajakavad muudetavad. Saab kasutada ka rohkem kui 1e LPT porti (aga kahjuks teen ma ainult 1 seadme)
Riistvarast pilti pole kuna sellest pole haisugi veel, kõigest skeemi joonised. kõik komponendid veel muretsemata.
Screenshot p2c2'e tarkvarast:
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
01.09.2009 16:32:54
|
|
|
Kas terve kasti töös hoidmine, et hommikul kohvi valmis oleks, kerge overkill pole? IMO mõistlikum variant oleks väike skeem AVR'iga, mida siis arvutist serial pordi kaudu juhiks. Saaks juhtida tunduvalt rohkem seadmeid, olenevalt AVR'i pinnide arvust ja arvutiga ühendamiseks oleks vaja ainult 3 juhet serial porti. Arvutit on vaja käivitada ainult siis kui vaja mingeid seadeid muuta ja sellekski võib kasutada enda põhiarvutit, mitte eraldi kasti. Tegelikult oleks ka võimalus arvuti vajadus praktiliselt üldse kõrvaldada, kui lisada AVR'ile mingi väike LCD ja paar nuppu. Tõsi, toiteks on skeemile ikkagi vaja 3,3V või 5V ja 12V. Samuti üle neti juhtimine ning veebika kasutamine oleks juba keerulisemad ülesanded, kuid kui vaja neid kasutada, võib ju sellel ajal ka arvuti sees hoida.
Ise ehitasin sellise üle serial ühenduse juhtiava asja valmis. Prooviks küll esialgu ainult ühe releega, kuna rohkem polnud parasjagu käepärast. Arvutist saab määrata aja, millal relee sisse lülitatakse. Võimalik oleks teha ka usb kaudu arvutiga ühendamine, kasutades v-usb libraryt aga see on juba keerukam. Edasised plaanid olekski ekraani lisamine (NOKIA 3310 ekraan näiteks) ja usb ühendus kasutades v-usb serial to usb funktsiooni.
Sul muidu veebikas on ikka ühendatud otse arvutiga, mitte enda seadmega ja selle kaudu arvutiga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
02.09.2009 11:35:42
|
|
|
räägi rähemalt AVR'st ja what does it stand for? Palju sellel pinne siis on, LPT'd on ka juba 8 kasutatavat pinni ja see on juba ajutiselt küll, esimesel versioonil oli ainult 3 seadet võimalik ühendada ju.
vb p2c3 tuleb LCD'de ja nuppudega. p2c2 veel küll mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccayser
Kreisi kasutaja

|
02.09.2009 15:00:29
|
|
|
Oletame, et AVR kivil on 4 väljundit, siis nt multiplexoriga on võimalik tekitada 8 väljuntit. Muxi idee on see, et on aadress sisend, millega määratakse ära, et millisesse väljundisse jõuab inputi tulev signaal. Inputi tuleb sul signaal 1 või 0, mis määrab ära, kas seade lülitatakse sisse või välja. ja nii ta jagabki neid käske erinevate aparaatuste vahel
Aga kui AVR-il on juba 8 väljundit, siis annab muxiga juhtida 128 seadet...sellest vast puudust ei tule. AVR ise on aga kivi, mida annab programeerida, pmst on ta mikroprotsessor. Kui oled meister, siis saad ka kivi progemise selgeks, ja ei tekita see sulle peavalu
_________________ LCD monitoride remont |
|
tagasi üles |
|
 |
Elihu
HV vaatleja
|
02.09.2009 22:55:01
|
|
|
PICi progemise aparaatused on ise juba nii kallid. Ja mu eesmärk on ka elektroonikat õppida seda projekti tehes. PICe õpiks hiljem progema ning, läbi veebi seda ajakava muuta on palju lihtsam kui PICi progeda, lõpuks ma müüksin masina maha üldse nii, et ma ei pea ise sellega enam midagi tegama (loe: hooldama).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
02.09.2009 23:26:48
|
|
|
AVR ei ole päris sama, mis PIC. Lihtsaim LPT porti käiv AVR'i programmaator koosneb mõnest takistist ja juhtmetest ainult. http://www.robotiklubi.ee/juhendid/avr natuke eestikeelset juttu AVR'i kohta.
Minul on kasutusel ATmega168, millel on 28 pinni, millest peale kvartsi ja seriali juhtmete ning reset nupu ühendamist jääb alles 18 kontrollitavat väljundit juhtimaks erinevaid seadmeid. On ka suurema pinnide arvuga kive. Näiteks ATmega644'jal on juba 40 pinni, millest 30 on juhitavad väljundid(muidu 32, aga 2 neist arvestasin serial ühenduse jaoks).
Kui C/C++ keeles programmeerimine muidu mingil määral selge ei ole eriti raske lisaks ka AVR'i programmeerimist õppida. Vähemalt nii palju, et suudaks väljundeid juhtida ja üle serial ühenduse andmeid vahetada.
Muidu kunagi seda e-pikenduse artiklit lugedes tuli mõte, et miks juhtimine teha meili saatmise teel. Võiks kasutada hoopis msn'i. Saaks asja kontrollida ja käsklusi jagada igal pool kus msn olemas on. Asi jäi ainult selle taha toppama, et ei osanud msn'i protokolli kasutavat klienti kirjutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cerfan
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccayser
Kreisi kasutaja

|
06.09.2009 14:10:06
|
|
|
Cerfan, kõik kena ja tore, aga siiski esimeseks projektiks ei soovitaks, selles mõttes, et nende mikroprotsessorite progemine on ikka omaette teadus. Selleks, et see valmis kood tööle saada ja rakendada, siis peab sellest ka mingil määral aru saama. Ma ei ütle, et ärge kasutage AVR-i...muidugi õppike ja uurige, aga lihtsalt tahtsin teha väikse ääremärkuse, et AVR progemine ei ole kõige kergem ettevõtmine. Teemaalgataja teema võib ju tunduda veidi imelik, et miks hoida ainult arvutit töös selleks, et paari asja juhtida, aga eks uued ideed olegi alguses veidi imelikud.
Ma ise väga ei süvenenud, kuidas asi välja näeks? Kas kivi on ühendatud võrgukaabliga ja sealt edasi on kivi ühendatud releedega ja sealt toimub juhtimine?
Ja ma arvan, et kõlbaks ka see ennem pakutud variant, et progeda iga õhtu sisse, et mis mingil kellaajal toimub
Ei ütle, et ühe variant on halb ja teise oma ülihea...mõlemad on head ideed, aga teemaalgatajale on vast veidi ülejõu käiv
Elihu, jätka samas vaimus!
Edu!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
06.09.2009 21:46:41
|
|
|
Veebiserveri AVR'i peal käima panemine on ilmselt paljudele üle jõu käiv
Aga releede juhtimine ja arvutiga üle serial'i suhtlemine ei tohiks küll kellelegi, kes vähegi viitsib süveneda, liiga keeruline olla. Tutoriale leidub ju selliste asjade (blink a led, USART) kohta hulgem. Lai valik erinevate võimaluste kohta kasvõi siit: http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewforum&f=11&sid=2a46d7bf0424bbeaeea277f319dd4c89
Üldiselt kui ma siia teemasse üldse jaurama tulin, siis ma mõtlesingi teemaalgatajale soovitada oma süsteemi edasi arendada selliselt, et kui otseselt pole vaja üle võrgu kontrollida, mis kodus toimub, siis toimetaks väike kiviga skeem releede juhtimist. Samas kui näiteks kodunt ära minek ja vaja vaadata, et kodus kõik korras või midagi sisse-välja lülitada, siis võib arvuti sees olla, et üle neti suhelda. Muidu ei ole just kõige meeldivam nii enda öörahule kui rahakotile kui arvuti 24/7 sees on ainuüksi sellepärast, et igal hommikul ärgates kohvi valmis oleks.
Ehk siis midagi ei ole üle jõu käivat, kui on piisavalt tahtmist ja viitsimist
|
|
tagasi üles |
|
 |
|