Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tumba25
HV vaatleja
|
12.07.2009 19:29:27
WiFi Windowsis aeglane, Ubuntus normaalne. |
|
|
Mul on Elioni DigiTV, mille allalaadimiskiirus teadupärast peaks olema kuni 12Mb/s. Ok 12Mb/s kätte ei saa, aga 10Mb/s ikka saab. Nii, mul läpakasse on installitud nii Windows XP Home kui ka Ubuntu ja kui Ubuntuga seda netti kasutan, on kõik korras. Testid näitavad ilusti kätte, et kiirus on 9-10Mb/s. DigiTV on muidugi välja lülitatud. Aga kui ma seda sama netti ja seda sama ruuterit oma Windows'iga kasutan, siis kiirust kuidagi üle 4Mb/s ei saa. Kõigub pidevalt 3,5-4Mb/s vahel. Ja seda olenemata sellest, kas DigiTV käib või ei. Nüüd ma paluksingi kõikide teie, tarkade, käest abi, et milles asi olla võiks. Miks Ubuntu'ga on nett normaalne ja Windows'iga poole aeglasem? Mida soovitate teha? Ahjaa, seda ka, et kui Windows'is olles juhtmega netti kasutan, siis on ka kiirused korras. Ainult WiFi't kasutades on aeglane.
Ehk siis põhimõtteliselt:
RUUTER---wifi---LÄPAKAS(Ubuntu) = ~10Mb/s
RUUTER---wifi---LÄPAKAS(Win XP Home) = 3,5-4Mb/s
RUUTER__kabla__LÄPAKAS(Win XP Home) = ~10Mb/s
Draiverid uuendasin ära, ei mingit muutust. Ka nii tulemüür kui viirusetõrje välja lülitatud. Ikka ei mingit muutust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
12.07.2009 19:31:43
|
|
|
Kohvipaksu pealt ennustamisega ei tegele. Arvuti kohta võiks natuke rohkem infot jagada.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tumba25
HV vaatleja
|
12.07.2009 19:51:20
|
|
|
Mis infot sul riistvara kohta vaja? Kui Ubuntu'ga kõik korras ja Windows'is ei ole, siis ju ilmselgelt riistvaras probleem pole. Probleem peitub kuskil Windows'i ja/või sellesse installitud tarkvara sees.
Aga olgu, ma kah nii täpselt ei tea. Annan siis üksikasjalikuma info masina kohta.
Fujitsu Siemens AMILO Pa 1510
Protsessor: AMD Turion 64 X2 Mobile TL-50 (1,6GHz)
Kõvaketas: 120GB
RAM: 2GB
USB: 3
Ekraan: 15,4" WXGA (1280 x 800) CrystalView
CD/DVD: DVD Dual Layer kirjutaja
Kaal: 2,8kg
Veel midagi?
Või soovisid vaid WiFi-kaardi kohta infot?
Adapter: Atheros AR5005G
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
12.07.2009 19:56:44
|
|
|
Äkki on küsimus mõne Windowsis asuva ressursikasutajaga, mis vaikselt taustal töötab? Kaabliga kasutades ei pruugi sellest aru saadagi.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tumba25
HV vaatleja
|
12.07.2009 20:07:37
|
|
|
Pead silmas seda, et kasutab pidevalt minu teadmata Internetti ja sellest tuleneb kohe poole aeglasem internet? Oskad siis soovitada mingit programmi, millega saaks jälgida seda nö liiklust?
EDIT: Windowsi enda Task Manager ei näita mingit võrguliiklust, kui ma Internetis midagi ei tee.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
13.07.2009 01:48:10
|
|
|
Alustada tuleks sellest, kas probleem on konkreetses Wifi kaardis või kuskil mujal. Juhul, kui on võimalik kasutada kahte arvutit, proovi kõigepealt kopeerida oma wifi kaardist mõnda suurt faili arvutisse. Kui muidu ei saa, siis võta kasvõi kellaga aega ja vaata palju kulub. Tegemist muidugi äärmiselt ebatäpse meetmega, aga ehk on abiks. Lihtsam oleks vast teise arvutisse näiteks ftp server üles lasta ja siis juba ka näeb midagi. Kui keerulisemalt asja tahad ajada, siis otsi netist mõni asjalik tarkvarajupp (Ethereal vast), mis suudab konkreetsemalt andmesidekiirusi analüüsida.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tumba25
HV vaatleja
|
13.07.2009 13:23:00
|
|
|
Kahjuks teist arvutit käepärast pole. Muidu tõesti prooviks järgi, kas tollega sama jama. Teist võrku ka kahjuks mitte. Prooviks siis kasvõi tollega, et kas probleemid korduvad.
Aga kui probleem on otseselt minu võrgukaardis, siis miks samas arvutis olevat Ubuntu't see ei sega? Mõlemal juhul kaart ju täpselt sama. Miks siis Windows'is see probleem esineb ja Linux'is mitte?
Olen ammu mõelnud juba, et peaks Windowsi uuesti installima ja tegin selle siis öösel ära. Ühtegi tarkvara peale arvutiga kaasas olevate draiverite pole midagi juurde installinud. Ehk siis puhas install. Ja probleem ikka sama. Üle 4Mb/s kuidagi kätte ei saa. Seega ei saa probleem ka otseselt Windows'is olla, kuna näiteks aasta tagasi kohe kindlasti seda probleemi polnud. Sain kätte kiirused, mis saama pidin. Tõesti jääb selline mulje, nagu ruuter mul ise vaatab, et ahhaa, tuleb oma Windows'iga siia, talle küll üle 4Mb/s kätte ei anna. Ja kui vaatab, et tulen Ubuntu'ga, siis kohe ohhoo, polegi Windows, anname talle kohe maksimumkiiruse. :S Väga haige anomaalia. Aga selline asi ei tohiks ju võimalik olla, et sõltuvalt OS'ist ka jagame kiiruseid. Mainin igaks juhuks ka ruuteri ära: Speedtouch ST780.
viimati muutis Tumba25 13.07.2009 13:59:17, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
ussimuna
HV kasutaja
|
13.07.2009 13:35:54
|
|
|
Oli üks sarnane juhtum Broadcom kaardiga. Asja rikkus ära energiasäästureziim. Peale väljaviskamist pole probleeme olnud. Ah jaa ping ruuterisse oli ka muidugi 300 -600 ms selle jamaga
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tumba25
HV vaatleja
|
13.07.2009 13:55:18
|
|
|
Pingisin neti.ee'd ja püsis stabiilselt 30-34ms(Eile Ubuntu's oli sama.) kandis. Ruuterit pingides oli pidevalt 1ms.
|
|
tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
15.07.2009 23:00:41
|
|
|
Tumba25 kirjutas: |
Pingisin neti.ee'd ja püsis stabiilselt 30-34ms(Eile Ubuntu's oli sama.) kandis. Ruuterit pingides oli pidevalt 1ms. |
tõmba omale HiJackThis programmi ja vaata oma startivat programmid.
http://www.filehippo.com/download_hijackthis/
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.07.2009 00:10:37
|
|
|
Ma ei ole küll Ubuntuga katsetanud, kuid Win all üsna täpselt sama jama pea iga läpakaga. Ma olen seda seni võtnud kui paratamatust ja suuremat kiirust soovides kaabli sappa pannud. Niisama surfamiseks on see 4-6 mega kiirus küll käranud. Peaks siis kah muud OS'i katsetama...
Ruuteriks samuti ST780WL, mis muus osas on igati stabiilne olnud.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
16.07.2009 11:12:10
|
|
|
rex kirjutas: |
Ma ei ole küll Ubuntuga katsetanud, kuid Win all üsna täpselt sama jama pea iga läpakaga. Ma olen seda seni võtnud kui paratamatust ja suuremat kiirust soovides kaabli sappa pannud. Niisama surfamiseks on see 4-6 mega kiirus küll käranud. Peaks siis kah muud OS'i katsetama...
Ruuteriks samuti ST780WL, mis muus osas on igati stabiilne olnud. |
Ma surfan kah läpakaga ja läpakal 2 OS systeemi. 1. Kubuntu 9.04 ja teine on Windows 7. Mul pole küll probleemi olnud isegi Thompsoni ruuteritega kui kah oma
linksys wrt54gl v1.1 softiks DD-WRT v24 sp1 ruuteriga
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |