Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 13:06:48
Vaidlused Google OS ja eetika teemal |
|
|
Kas varsti lisame nimekirja Chrome OS'i?
tsitaat: |
the operating systems that browsers run on were designed in an era where there was no web. So today, we're announcing a new project that's a natural extension of Google Chrome the Google Chrome Operating System. It's our attempt to re-think what operating systems should be.
...
Google Chrome OS is an open source, lightweight operating system that will initially be targeted at netbooks. Later this year we will open-source its code, and netbooks running Google Chrome OS will be available for consumers in the second half of 2010.
...
Google Chrome OS will run on both x86 as well as ARM chips and we are working with multiple OEMs to bring a number of netbooks to market next year. The software architecture is simple Google Chrome running within a new windowing system on top of a Linux kernel. For application developers, the web is the platform. All web-based applications will automatically work and new applications can be written using your favorite web technologies. And of course, these apps will run not only on Google Chrome OS, but on any standards-based browser on Windows, Mac and Linux thereby giving developers the largest user base of any platform. |
Tehniliselt küll on tegu peamiselt browseri põhise "OS"iga kuid nagu öeldud üritavad nad anda operatsioonisüsteemile uue tähenduse. Eks näis mis sest saab
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 13:12:22
|
|
|
Huvitav, kas sellest kah nuhkimisvabam versioon tehakse....kui tehakse, siis võib huvi pärast ju veidi proovidagi....
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
08.07.2009 13:58:41
|
|
|
chrome os = linux, mida siin lisada?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 14:14:04
|
|
|
londiste kirjutas: |
chrome os = linux, mida siin lisada? |
Linux on lihtsalt taustsüsteem, "õige" asi hakkab tööle brauseris. Nagu post ütles, "It's our attempt to re-think what operating systems should be."
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 14:28:00
|
|
|
chrome os = linux, mida siin lisada? |
Mitte lisada pole vaja vaid nuhkvara välja rookida...
Alguses crome tuleku järel ikka enamus teadsid asjast, nüüd paistab, et on lepitud nuhkimisega ja kiputakse ära unustama nuhkvara komponendid.
Kel mälu nõder, see otsigu üles ironi kodukas, seal on vastavat infot kõige kompaktsemalt lugeda...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
08.07.2009 14:38:43
|
|
|
päris hea huumor on tegelikult kui nuhkimise pihta karjuvad anti-microsoft-tüübid googlet heaks peavad.
kasuta googlet otsingumootorina, meili/kalendeeri gmailis, hoia dokumente google docsis, blogi bloggeris, oma kontot orkutis, kasuta picasat/chrome ja siis mõtle, kui palju infot googlel su tegemiste kohta on...
seda, kuidas google automaagiliselt mitu kontot üheks ära seob, olen omal nahal kogenud.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 14:44:34
|
|
|
päris hea huumor on tegelikult kui nuhkimise pihta karjuvad anti-microsoft-tüübid googlet heaks peavad.
kasuta googlet otsingumootorina, meili/kalendeeri gmailis, hoia dokumente google docsis, blogi bloggeris, oma kontot orkutis, kasuta picasat/chrome ja siis mõtle, kui palju infot googlel su tegemiste kohta on...
seda, kuidas google automaagiliselt mitu kontot üheks ära seob, olen omal nahal kogenud. |
hmmmm, anti-microsoft tüübid --- need vist ikka üritavad seda nuhkimist maha salata
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 14:46:33
|
|
|
On google'i "nuhkimine" siis kellelegi halba teinud? Minule isiklikult täitsa meeldib, et kõik asjad on omavahel seotud ja tsentraalselt hallatavad
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 14:55:06
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
On google'i "nuhkimine" siis kellelegi halba teinud? Minule isiklikult täitsa meeldib, et kõik asjad on omavahel seotud ja tsentraalselt hallatavad  |
Nii ja naa. Ma olen juba kuskil teemas maininud, et vajalikke asju otsides kipub google otsing esikohale reastama täiesti mõistusevastaselt alati kommertstulemusi ja tegelikult vajalikke asju tuleb otsida tagantpoolt ja aasta aastalt asi paheneb. Näidet ei suuda praegu tuua, ent tunne on, et paaril korral on juhtunud --- esikohal on otsingust mõnes mõttes mööda tulemused, kuna nad on kinnimakstud või päistesse soga kirjutatud populariseerimiseks ja täielikult otsingule vastav info on tagapool.
Ma olen isegi hakanud pooltel juhtudel MS otsingumootorit eelistama....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 15:06:01
|
|
|
Ja "nuhkimisega" on see seotud mil viisil? Vast ainult nii palju, et suvalise läbu asemel antakse teemad, mida sa varem uurinud oled, ühtviisi läbuks jääb see nagunii.
Google'i ajalugu väidab, et olen teinud ~22k päringut, hetkel ei meenu juhtumeid, kus oleks otsitulemuste eesotsas olnud teiste tulemuste vahel kommertsvärk. Küll olen korduvalt näinud teistest üsna selgelt eraldatuna noid "paid results" või mis iganes nad olid, selles ei näe ma midagi imelikku.
Btw, sina kui modevõimekusega inimene, ehk viitsid tolle väikse arutluse tõsta google'i teema alla?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 15:19:00
|
|
|
Nuhkimisega on seotud, see, et kommertssisu on ühe maa oma (mitte Eesti), kust ma hinnavõrdluseks hindu olen vaadanud. Aga kui mul on tehnilist infi või muidu harivat infi tarvis, siis see kommertssisu häirib väga.
Millist google teemat sa täpsemalt mõtled? Võin ümber tõsta küll alates google opsüssi mainimisest...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 15:25:09
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Millist google teemat sa täpsemalt mõtled? |
Hm, good point, sellist üldist teemat ei paista eksisteerivat google'i jaoks. Miskipärast ma arvasin, et see on olemas.
Aga võibolla võiks siis juba tekitada päris uue teema Google'i eetika kohta? Sinna saaks ümber tõsta kõik sarnased vaidlused kui need peaks tulevikus tekkima.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 15:38:54
|
|
|
Nonii, uus teema olemas. Ehki kui siin Võitlustandris tagantpoolt otsid, siis google nimi on ühes pealkirjas olemas.... Ja Cromest on mäletamisi ka kuskil teema.... See selleks.
Ahjaam sisulist ka veidi... nimelt see ühe kindla maa pakkumine muutub segavaks, kui vahepeal on muud piirkonda tarvis, sellest on võimalik üle saada rohkem otsingutingimusi pannes aga ikkagi ebamugav.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.07.2009 15:46:11
|
|
|
Ehk viitsid teha mõne screenshoti kus oleks näha nii otsisõnad kui mõned esimesed tulemused?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
08.07.2009 15:52:26
|
|
|
Hetkel pole meeles millega mul viimati ninakrimpsutamist oli. Ega see pole pidev jama. Aga kui meelde tuleb või muidu taas mõne uue otsimisega esile kerkib, siis üritan meeles pidada.
Spoiler 
Nonii, jättes sponsored lingid välja on siiski esimesed tõeliselt õiged lingid alles kolmas ja viies --- isegi ülihea tulemus tänase päeva googlelt . Mõned aastad tagasi oleksid nad vast olnud kaks esimest tulemust. Ma tõesti ei mäleta hetkel "paremaid" taga otsida sulle.
viimati muutis XYZ 08.07.2009 16:43:43, muudetud 1 kord |
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|