praegune kellaaeg 20.06.2025 10:58:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.07.2009 20:40:26
Kuidas kasutada fonte kodulehel? |
|
|
Ei saa sellest fontide kasutamisest aru. Näiteks on üks lihtne kood:
php:
|
<?php header("Content-type: image/gif"); $image = imagecreate( 400, 200 ); $red = imagecolorallocate($image, 255,0,0); $blue = imagecolorallocate($image, 0,0,255 ); $font = "arial.ttf"; imageTTFtext( $image, 50, 0, 20, 100, $blue,$font, "Welcome!" ); imagegif($image); ?>
|
---> http://tudiludi.byethost15.com/Listing14.8.php
Kõik on ilus, aga selles ilusas punases kastis seda sinist teksti "Welcome!" ei tule.
Mina panin $font="arial.ttf", sest laadisin üles samasse kausta ühe fondi, mille leidsin C:\Windows\Fonts. Algul oli näites $font = "/usr/local/jdk121_pre-v1/jre/lib/fonts/LucidaSansRegular.ttf" Aga sellegipoolest midagi ei juhtunud.
Olen aru saanud, et ma ei oska fonte kasutada, kuid milliseid faile pean üles laadima, et asi töötaks? Juhendis oli kirjas, et vaja on mingeid Truetype fonte, kuid proovisin paari faili üles laadida ja märkisin selle aadressi ka faili, kuid tulemust ei olnud.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timukas0
HV kasutaja

|
05.07.2009 21:43:56
|
|
|
Mul töötas kood kenasti. Äkki fondi asukoht vale, vaata manuali.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timukas0
HV kasutaja

|
05.07.2009 23:05:31
|
|
|
Kasutasin ka ariali. Töötas nii WAMP serveris kui planetis, font ja see php-fail olid samas kaustas. Sulle oskan soovitada vaid järgmist:
tsitaat: |
In many cases where a font resides in the same directory as the script using it the following trick will alleviate any include problems.
<?php
// Set the enviroment variable for GD
putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.'));
// Name the font to be used (note the lack of the .ttf extension)
$font = 'SomeFont';
?>
|
Kui ikka ei saa, siis pead targemate abi ootama.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.07.2009 08:54:12
|
|
|
Sul on õigus - WAMP serveris asi töötab nagu õlitatult. Küsin Byethostist järgi, milles on probleem ... :S
Edit: Nii, sain sealt vastuse ning muutsin natuke koodi:
php:
|
<?php header("Content-type: image/gif"); $image = imagecreate( 400, 200 ); $red = imagecolorallocate($image, 255,0,0); $blue = imagecolorallocate($image, 0,0,255 ); imagestring($image, imageloadfont('fondid/cooper1.gdf'), 60, 60, 'Welcome!', $blue); imagegif($image); ?>
|
Selleks pean kasutama nagu koodilt näha, käsku imagestring() ja tavaline Windowsi font otse ei sobi. See tuleb konvertida .gdf formaati. Seda saab teha näiteks Windows font to PHP font-ga. Ja kui konverditud faili üles laadisin ja asukoha ka faili lisasin, siis asi töötas.
Aga imagettftext() tööle ei saanudki kodulehel - sellel on natuke rohkem funktsioone, kuid mis parata. Fondi suurust ei saa panna täpselt seda mida tahad, kuid defauldis saab panna 1-5'ni ja sellest peaks piisama.
PS! Küsimus HinnaVaatluse foorumi kohta - kui mina oma viimast postitust muudan, siis kas kasutajal, kes vahetult enne seda mu muutmata postitust luges, tõstetakse see esile? Pean silmas, et esile tõstetud nii, nagu seda on näha uute postituste puhul.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|