|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
| Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
| Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
| Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
| hääli kokku : 445 |
|
| autor |
|
Erik_Est
Kreisi kasutaja
|
29.06.2009 20:24:11
|
|
|
| See käis jefreitori kohta.
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
29.06.2009 20:24:49
|
|
|
| kaprali kohta ikka.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
29.06.2009 20:25:53
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
| tsitaat: |
dvd vader - eriti loll tegelane kellel ei ole vähimatki aimu tänapäeva KV'st ega auastmetest.
|
selgitad äkki oma väidet? minu näited põhinevad kõik reaalsetel elulistel näidetel. tunnen isiklikult näiteks nii kolme aastaga kapralist kapteniks saanut kui ka mitte kunagi NAK-is käinud vanemveeblit, teistest asjapulkadest rääkimata |
Miks mina pean midagi tõestama, sina aga võid kirjutada, mis sülg suhu toob?
Kunagi saadeti tõesti kapraleid üle lahe sõjakooli ning lõpetajad said nooremohvitseri pagunid peale (ja mittelõpetajad vanemallohvitseri oma). Samuti anti enne ja antakse ka praegu vanemallohvitseri auaste neile, kes läbivad koolituse Eestis või siis vastavad koolitused välismaal. Lisaks jalaväeallohvitserile, eksisteerivad ka erialaallohvitserid, kes saavad auastme lihtsamalt. Neid kutsutakse kusjuures @veebliteks. Kuid nende lagi on v-vbl - kõrgemale nad tõusta ei saa.
Me ei ole vist küll tuttavad aga postituse sisu lugedes jääb mulje, et riputasid oma vormi varna üsna tükk aega tagasi.
Auastmete andmine on läbi aegade pidevalt muutunud. Seda seetõttu, et KV esimesel dekaadil oli suur puudus pagunikandjatest (mitte kaadrist üldiselt). Selle tõttu ülendati kiirkorras vähegi asjalikumaid, sattus sisse ka mittesilmapaistjaid lootes, et äkki on tegemist "normaalsetega". Aga vahel pandi puusse.
Viimase paari aastaga on karmistunud auastme saamiseks esitatavad nõuded ning pikenenud auastme vanus - mis on ainult hea. Palju tööd on veel vaja teha täiendkoolituse osas jne. Päris peensustesse ei ole mõtet minna sest inimesele, kes suhtub auastmekandjatesse kui persepugejatesse, ei ole nagunii võimalik midagi selgeks teha..
_________________ Müüa EOS 50D |
|
| Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.06.2009 20:28:53
|
|
|
| Oliverk kirjutas: |
| kaprali kohta ikka. |
kapral=jefreitor(vene sõjaväes)
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
29.06.2009 21:15:39
|
|
|
| DonNiger kirjutas: |
Miks mina pean midagi tõestama, sina aga võid kirjutada, mis sülg suhu toob?
|
ma kirjutan NII NAGU ON.
| Kunagi saadeti tõesti kapraleid üle lahe sõjakooli ning lõpetajad said nooremohvitseri pagunid peale (ja mittelõpetajad vanemallohvitseri oma). |
ja see puutub minu loetellu kuidas? ei puutu üldse.
| Samuti anti enne ja antakse ka praegu vanemallohvitseri auaste neile, kes läbivad koolituse Eestis või siis vastavad koolitused välismaal. Lisaks jalaväeallohvitserile, eksisteerivad ka erialaallohvitserid, kes saavad auastme lihtsamalt. Neid kutsutakse kusjuures @veebliteks. Kuid nende lagi on v-vbl - kõrgemale nad tõusta ei saa. |
siin sa eksid - praegu ei tohiks erialavanemallohvitseri kursuse läbinu saada kõrgemale veebli auastmest. aga ma siiski tean inimesi, kes on enne seda kehtinud korda saanud vanemveebliks erialavanemallohvitseri kursust läbides ja seersandiauastet vahepeal omamata.
| Me ei ole vist küll tuttavad aga postituse sisu lugedes jääb mulje, et riputasid oma vormi varna üsna tükk aega tagasi. |
2008
Auastmete andmine on läbi aegade pidevalt muutunud. Seda seetõttu, et KV esimesel dekaadil oli suur puudus pagunikandjatest (mitte kaadrist üldiselt). Selle tõttu ülendati kiirkorras vähegi asjalikumaid, sattus sisse ka mittesilmapaistjaid lootes, et äkki on tegemist "normaalsetega". Aga vahel pandi puusse.
Viimase paari aastaga on karmistunud auastme saamiseks esitatavad nõuded ning pikenenud auastme vanus - mis on ainult hea. Palju tööd on veel vaja teha täiendkoolituse osas jne. Päris peensustesse ei ole mõtet minna sest inimesele, kes suhtub auastmekandjatesse kui persepugejatesse, ei ole nagunii võimalik midagi selgeks teha.. |
ja kogu see jutt ei puutu üldse sellesse teemasse, mida mina esile tõin - ei saa usaldada auastet, kui ei tea inimese tausta, sest jätkuvalt lõpetavad kapralitest nooremveeblid ja nooremleitnandid ja jätkuvalt on võimalik saada kapralist kapteniks kolme aastaga
võin ka konkreetselt välja tuua eraldi juhtumid, kui see sind õnnelikus teeb:
kapral - p*rssepugeja
nooremseersant - p*rsseandja
seersant - überp*rrseandja |
need on peamiselt ajateenijate auastmed, kapraleid halvustatakse, tihti õigustatult. ja nii mõnigi n-srs ja srs läheb täiesti käest ära kui pulgad kätte saab.
| vanemseersant - eriti võlliks kätte läinud überp*rsseandja, keda oli vaja selleks, et mingit konkreetset kohta täita |
mõni ajateenija saab v-srs auastme ja siis läheb tõesti võlliks kätte, olen ka selliseid näinud. kaadris on aga praegu massiline v-srs auastmete andmine, kuna hiljutise kaitseväe juhataja otsuse tõttu ei või, kui ma õigesti mäletan, vanemveebli ametikohtadel enam töötada, kui pole vähemalt vanemseersandi auastet, seega mis üle jääb - massilised ülendamised nooremallohvitseride seas.
nooremveebel - võib olla mitte NAK-is käinud kapral, kes on saadetud otse nooremveebli kursusele
veebel - eriti über mitte NAK-is käinud nooremveebel |
erialaveeblid, mõned otse ajateenistusest tulnud, täielikult kogemusteta
| vanemveebel - kiirkorras edutatud mitte NAK-is käinud veebel |
mõned vanema generatsiooni endised kapralid, kes augutäiteks kiiresti saadeti nooremveebli kursusele ja anti veel linnukesi peale mõne aastaga.
| lipnik - filosoofilise auastmega tüüp, keegi ei tea täpselt, miks ta olemas on, veel vähem ta ise |
see on segane auaste, mida mujal riikides pole
| nooremleitnant - võib olla kõrgharidusega kapral, kes kiirkorras saadetud nooremleitnandi kursusele |
jällegi augutäiteks saadetud erialaohvitseri kursusele inimesi
| leitnant - kaks-kolm aastat teeninud kõrgharidusega kapral |
augutäite-nooremleitnandid saavad nagu muudki leitnandid sama ajaga kolmanda kupu peale
| kapten - kaks-kolm aastat teeninud kõrgharidusega kapral, kes on saadetud lähetusse/missioonile |
ja kui selline augutäite-leitnant saadetakse välismaale, siis antakse ajutine kapten. kui aeg täis ja tagasi tuleb, saab päriskapteni.
nii et sa võid rääkida mida tahad, aga reaalne olukord on nii nagu on. paljud inimesed saavad jätkuvalt auastmeid väga kiiresti peale, seega rõhutan veelkord - kui ei tea kaitseväelase tausta, siis alla majori ei tasu kuppude alusel midagi eeldada
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Erik_Est
Kreisi kasutaja
|
29.06.2009 22:48:39
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Oliverk kirjutas: |
| kaprali kohta ikka. |
kapral=jefreitor(vene sõjaväes) |
Ehk kui nali käib tshuksade kohta siis käib ta kõikide rahvuste kohta? Tean väga hästi millest ja kuskohast ütelus tuletatud-pärit on. Teenisin kaitseväes siis kui seal ei olnud veel vormi ega auastmeid.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
30.06.2009 09:46:34
|
|
|
no ma ei tea.. palju kapralite seas neid normaalseid on.. 1/10 kui sedagi.
ülejäänud on lihtsalt mingid kahtlased vennad.
a'la, et k*ses postil olles püksi ning pandi triip peale, et teised narrida ei saaks
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
30.06.2009 10:32:16
|
|
|
Mõned, kes kapralitest on normaalsed, on need kes põhihariduse tõttu ei ole kahte pulka peale saanud.
Mehed täiesti asjalikud ja teevad silmad ette seerudelegi.
|
|
| Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
107 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
30.06.2009 11:14:01
|
|
|
mixxer, heh, ära aja pada. Meil oli ka üks NAK visatud põhiharidusega vemps ja see mees oli küll tark nagu Gotlandi käi.
Ennem s*tud püksi postil, siis ka ei narrita niipalju kui kaprali paguniga Esimest varianti ei proovinud samas.
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
30.06.2009 11:40:30
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
no ma ei tea.. palju kapralite seas neid normaalseid on.. 1/10 kui sedagi.
ülejäänud on lihtsalt mingid kahtlased vennad.
a'la, et k*ses postil olles püksi ning pandi triip peale, et teised narrida ei saaks  |
irw, eitea kus ime kohas sa teenisid, et sul ainult mingid räigelt masendavad mälestused on sõjaväest. Julgelt võin väita, et minu rühmas teenistuse ajal olid 95% kapralitest normaalsed ja need kes normaalsed polnud, olid ka ilma kapralita tolad
Aga jah, eile sai ka saadetud paar sõpra kuppi, päris kenake rahvamass oli seal pääslas koos. Ilm oli ka mõnus, sama mis endal täpselt aasta tagasi
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Erik_Est
Kreisi kasutaja
|
30.06.2009 12:34:21
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
mixxer, heh, ära aja pada. Meil oli ka üks NAK visatud põhiharidusega vemps ja see mees oli küll tark nagu Gotlandi käi.
Ennem s*tud püksi postil, siis ka ei narrita niipalju kui kaprali paguniga Esimest varianti ei proovinud samas. |
Tean meest kes oli 10 aastat kapral , seda tänu lõpetamata keskharidusele. Ta õpetas välja missiooniüksuseid ja on päris pädev nii tava jalaväe stuffis kui lisaks ka EOD kohalt. Sa ehk oled puuunud kokku mõne ahviga kel pulk peal ja teed sellest järeldusi. on ammust ajast teada et haridus ei näita haritust ... Või ehk on tegu pisikese kadeduse ussiga?( sellest kapralist veel niipalju ,et teda kuulasid tunnis suu ammuli nii reamehed kui ohvitserid , vana oskas tunnid kaunis huvitavaks muuta. Huvitav kuidas see küll võimalik oli ilma keskhariduseta) Ahsoo , tean ühte jaoülemat kel oli põhiharidus ja kes parandas kirjavigu punasega keskkooli värskelt lõpetanud ja seejärel ajateenistusse suundunud noorsõdurite relvaõppe tunnis tehtud töid. Kui tahad võime privas jätkata , kirjuta kui palju sul staazhi on ja ma kirjutan palju mul....
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
30.06.2009 13:08:47
|
|
|
| Erik_Est, kus ma väitsin, et kõik keska hariduseta kapralid puupead on? Ma tõin ainult konkreetse näite, millega ajateenistuses kokku puutusin. Loomulikult ei saa siin pelgalt auastmete järgi kõike üldistama hakata, inimesed on seinast seina olenemata auastmest/ametlikust haridustasemest.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.06.2009 13:41:16
|
|
|
Mul missi väljaõppes ja missil oli väärt TTa kaprali auastmes Kuna nüüd uue kuu alguses läheb missile tagasi, siis olen heast sõbrast ja abist 6 kuud ilma. Loodan, et uus abi ei tule mingi saabas
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
30.06.2009 13:47:52
|
|
|
Mis te sellest kapralist enam jahute. Dvd_vader ütles eespool ju kõik ära juba.
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
30.06.2009 15:55:02
|
|
|
Kui palju jäetakse NAKis kapraliteks õppureid, kel keskharidus jms nõuded ohvitseri auastmeks olemas? Et a la ei saa mingit eksamit läbi vms? Meil oli ainult üks kapralist JÜ, ja see tundus päris ok olema, samas mõni seeru oli ikka !"#¤, ühe kohta pajatas "sõduriraadio", et isegi mõned ohvitserid olid imestanud (rääkimata ta kaasseerudest), et kuidas selline tüüp pulgad (ja veel 2) peale sai...Võib-olla oli osaliselt põhjus selles, et ta kuulus kaitseliitu...
Ma tegelt üldse ei saanud aru, mis põhimõttel meil kapraleid jagati...Mõned olid kindlasti ära teeninud, mõni, kes oleks pidanud kaassõdurite arvates saama, ei saanud, ja mõne puhul tekkis küll küsimus, et wtf-kuidas ja miks selline tüüp sai?
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
O: AM5 ITX emaplaat
viimati muutis 1dumbpcuser 30.06.2009 16:29:33, muudetud 1 kord |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
30.06.2009 16:16:16
|
|
|
Kui mina ajateenija olin 2007/2008 siis meie rühmas valisime ise, kes kapralid said. Ehk siis seerud valisid, et kes saab. Ise olin aspirant
_________________ PSN: powwa25 |
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
30.06.2009 16:36:19
|
|
|
Ise olin aspirant
|
Ja nüüd? V-srs või lipnik?
Ja, noh, meil peeti kah vist mingil määral seerudega aru, kes kapraliks teha...Kuigi ka seerud ei teadnud alati, kellele antakse, nt esimesel korral räägiti, et meie rühmast saab vaid üks, aga sai hoopis kaks.
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
O: AM5 ITX emaplaat |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
30.06.2009 18:20:08
|
|
|
| 1dumbpcuser kirjutas: |
Ise olin aspirant
|
Ja nüüd? V-srs või lipnik?
Ja, noh, meil peeti kah vist mingil määral seerudega aru, kes kapraliks teha...Kuigi ka seerud ei teadnud alati, kellele antakse, nt esimesel korral räägiti, et meie rühmast saab vaid üks, aga sai hoopis kaks.  |
Nüüd olen reservlipnik
_________________ PSN: powwa25 |
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
30.06.2009 19:19:03
|
|
|
Ennem s*tud püksi postil, siis ka ei narrita niipalju kui kaprali paguniga Esimest varianti ei proovinud samas. |
See, et sa alles ajateenistuse lõpetasid ei tähenda, et sa kõike kaitseväest tead
|
|
   |
107 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Erik_Est
Kreisi kasutaja
|
30.06.2009 20:06:08
|
|
|
Tuntud filmist üks fraas;"Kana pole lind ja lipnik pole ohve". ära võta isiklikult ,eks? Päriselust veel et : "kursant pole kellegi sõdur". See lõppes ütlejale mopiga Kursant oli vist mingit praktikat teinud kas rühmavanema või rühmaülemana , ei mäleta enam täpselt. Lihtsalt ütlus on meelde jäänud.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
30.06.2009 20:34:15
|
|
|
| mixxer, tähelepanematus on hirmus asi, loe eespool juba eelnevalt selle väite üle kiunumise peale minupoolset tehtud vastust.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
30.06.2009 22:06:33
|
|
|
Miks sa arvad, et ma seda tähele ei pannud?
Vaata mu lauset suuremas plaanis.
Hirmus on hoopis sinu lausete ehitus.
Peace.
|
|
   |
107 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
30.06.2009 22:10:42
|
|
|
Ah savi, saan aru, kui ma poleks ise kapral ja laiman siin teisi kapraleid, aga ise olen ka s*tatriibu omanik
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
01.07.2009 00:05:38
|
|
|
Põhimõtteliselt ma lähen 8 kuuks ja kui kapraliks mingi valemiga saan, siis olen ka piix jne ? Siis tuleb blockida ja reameheks jääda. Ise küll saaks 8 kuuga hea meelega kapraliks. tulevikus sõjakooli/scouti minnes veidi parem.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Matti
HV veteran

|
01.07.2009 00:14:25
|
|
|
| lauri23 kirjutas: |
Põhimõtteliselt ma lähen 8 kuuks ja kui kapraliks mingi valemiga saan, siis olen ka piix jne ? Siis tuleb blockida ja reameheks jääda. Ise küll saaks 8 kuuga hea meelega kapraliks. tulevikus sõjakooli/scouti minnes veidi parem. |
sõjakool tahab NAK-i ja ega skaudis pole ka ühe triibuga miskit hüpata
p.s. teema on käest läinud, lepime et kakatriibumehed on ka vajalikud
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
01.07.2009 00:17:06
|
|
|
Põhimõtteliselt ma lähen 8 kuuks ja kui kapraliks mingi valemiga saan, siis olen ka piix jne ? Siis tuleb blockida ja reameheks jääda. Ise küll saaks 8 kuuga hea meelega kapraliks. tulevikus sõjakooli/scouti minnes veidi parem. |
Vastaks sulle sellise tsitaadiga:
| velsa kirjutas: |
Julgelt võin väita, et minu rühmas teenistuse ajal olid 95% kapralitest normaalsed ja need kes normaalsed polnud, olid ka ilma kapralita tolad
|
Ehkki velsal oli rühmas vaid üks 8 kuuline ajateenija ja ülejäänud 11 kuulised, siis väga palju sõltub tegelikult paljudest erinevatest teguritest. Sellel polnud pistmist sellega, kes suutis rühmaülemale/vanemale pugeda vaid see oli mehes endas kinni. Kui mees oli end näidanud sellisest küljest, et ta on selle vääriline, siis ta ka sai. Kui aga polnud temal selliseid omadusi, siis ta ei saanud kaprali auastet. Pole vaja auastmeid anda auastmete pärast. Tähtis on ikka mees ise. No offence velsa.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
01.07.2009 00:31:38
|
|
|
| Matti, viimati polnud küll kusagil nõuetel kirjas, et Sõjakooli minnes pead olema NAK läbinu. Lahingukoolis muidugi teine lugu.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
01.07.2009 00:36:11
|
|
|
| Matti kirjutas: |
sõjakool tahab NAK-i  |
ei taha, lahingukool tahab
jõuti ette ja kustutada ka ei saa.
|
|
| Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
01.07.2009 15:45:02
|
|
|
Öelge, kas on nõme minna sõjakooli kohe see aasta, peale keskkooli? Praegu üritan erinevatesse ülikoolidesse kandideerida. Sõjaväkke lähen järgmise aasta 13. oktoobril, seda muutma enam ei hakka.
Edit: siiski peab vist ajateenistus olema enne läbitud. Eelmine aasta aga minuteada räägiti, et see nõue kaotatakse.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Matti
HV veteran

|
01.07.2009 16:13:19
|
|
|
| DoS kirjutas: |
| Matti kirjutas: |
sõjakool tahab NAK-i  |
ei taha, lahingukool tahab |
tuline õigus
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
01.07.2009 16:30:58
|
|
|
Öelge, kas on nõme minna sõjakooli kohe see aasta, peale keskkooli? Praegu üritan erinevatesse ülikoolidesse kandideerida. Sõjaväkke lähen järgmise aasta 13. oktoobril, seda muutma enam ei hakka.
Edit: siiski peab vist ajateenistus olema enne läbitud. Eelmine aasta aga minuteada räägiti, et see nõue kaotatakse. |
http://www.ksk.edu.ee/est/Sisseastujale seal kirjutatakse, et ei pea olema läbitud
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
01.07.2009 16:39:41
|
|
|
ahjaa, kui järgmisel aastal lähed alles, siis sel aastal sisse ei saa astuda
küll aga võid näiteks ühe aasta mujal ülikoolis õppida ja pärast ajateenistust vaadata, kas sõjaline haridus on ikka see, mida tahad. meil näiteks aspirandist rühmaülem tahtis ka ohvitseriks saada, aga pärast ajateenistust otsustas ikka millegi muu kasuks
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
02.07.2009 09:37:51
|
|
|
Keegi teab äkki millal Kaitsevägi selle kordusõppuse (Siil 2) eest palga ära maksab? Neil on mingi kindel kuu päev millal makstakse vms?
Mitte et mul mingi hull rahaprobleem oleks aga tahaks asjaga ühele poole saada
Kes varem käinud siis kui palju aega kulus enne kui palga kätte saite?
edit: sain ühe vastuse PS-i
| crypto kirjutas: |
kuna ot teenus otsas, siis teemasse ei saanud postitada. Eelmine aasta kevadtormil kordusõppustel käisin (mai) siis sain järgmise kuu 10ndaks (või midagi sinna kanti) juuniks kätte. Nad peaksid selle palga vist siis ära kandma kui ekv-s palgapäev on  |
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
02.07.2009 11:11:22
|
|
|
jah, kuu lõpust toodi palgapäev kümnenda peale natuke aega tagasi
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
09.07.2009 10:34:49
|
|
|
Täna sain oma Siil 2-e eest palga kätte, nüüd saab linna peale laristama minna
9 päeva eest 3368.- laskurist reamees
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
09.07.2009 10:50:13
|
|
|
| Mis teema nende reservõppustega on? Et kui sind õppustele kutsutakse, siis tööandja peab sind ära lubama, aga töölepingu suhtes see läheb arvesse siis palgata puhkusena vms? Või ikkagi palk jookseb edasi?
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
09.07.2009 11:08:22
|
|
|
| Draax kirjutas: |
| Mis teema nende reservõppustega on? Et kui sind õppustele kutsutakse, siis tööandja peab sind ära lubama, aga töölepingu suhtes see läheb arvesse siis palgata puhkusena vms? Või ikkagi palk jookseb edasi? |
Ma tegin avalduse, et tööleping peatada. Palka sain ikkagi kogu selle aja eest + nüüd see Siil 2 eest. ise arvasin et arvestatakse need 9 päeva mul palgast ka maha aga ei.
tööandja ei pea ära lubama, kui tööl tõesti väga vaja on ja kedagi asendama ei leita siis saab vist mingi avalduse teha. Samas Sill2-lt ei lubatud rahvast muidu ära kui koolis samal ajal mõni lõpueksam või lõputöö kaitsmine oli.
Meie rühma sidemees sai ka kuskil poole pealt metsast ära kuna oli väike laps ja naine oli haige vmt.
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
09.07.2009 11:33:44
|
|
|
Palka sain ikkagi kogu selle aja eest + nüüd see Siil 2 eest. ise arvasin et arvestatakse need 9 päeva mul palgast ka maha aga ei.
|
tööandja pani siis midagi puusse ilmselt, või sa oled nii hea töötaja lihtsalt, et ei raatsinud maha võtta
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
10.07.2009 12:04:10
|
|
|
Heh, päris hea üllatus peale ajateenistust kõikidele sügisest astuvatele õppuritele - peate vahepealne suvi läbi ajama ilma Haigekassata - pole ju ei õpilane ega tööline. Aitäh suurepärastele seadustele taas kord
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.07.2009 12:04:45
|
|
|
| Kui ennast töötuna arvele võtad, kas see aitaks?
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
10.07.2009 12:13:15
|
|
|
| Kaheks kuuks ?
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
10.07.2009 12:21:42
|
|
|
heretic666, jah - saad raha ka veel.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mirigon
HV kasutaja

|
10.07.2009 13:35:47
|
|
|
| Renka kirjutas: |
| heretic666, jah - saad raha ka veel. |
ühe kuujagu vahest saad kui ajaliselt klapib sest kohe sa rulli saama ei hakka!
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
10.07.2009 14:26:07
|
|
|
Renka, ei saa raha kui pole kuus kuud tööl käinud või oli kolm kuud ja iga kuu pead nägu näitama ja siis ka mölisetakse, et miks pole tööd leidnud Ning haigekassa hakkab kehtima alates esimese kuu lõpust.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
| Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
10.07.2009 14:30:36
|
|
|
asuu - ei ole kursis selel teemaga. Mulje on jäänud, et töötu abiraha saab siiski iga töötu.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
10.07.2009 14:42:38
|
|
|
Renka, ma ei saa ja tra siis veere iga kuu kohale, et haigekassat saada... suht aju, nüüd jäingi hiljaks ühe päeva ja kohe võtsid maha töötu nimekirjast, nagu tõesti nii raske maksta haigekassat kinni inimesele, kes on sõjaväes käinud? Absurd imo nahhui mul seda riiki vaja teenida on siis kui haigekassat kinni ei maksta kui näiteks satud nii täprasse olukorda, et tööd ple.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
| Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
10.07.2009 17:29:00
|
|
|
Heh, päris hea üllatus peale ajateenistust kõikidele sügisest astuvatele õppuritele - peate vahepealne suvi läbi ajama ilma Haigekassata - pole ju ei õpilane ega tööline. Aitäh suurepärastele seadustele taas kord  |
No sama lugu ju on siis nendega, kes põhikooli lõpetavad kevadel ning sügisel ülikooli/tööle lähevad? Ajateenistusega pole ju midagi pistmist?
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|