Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Lenovo pikendab "Del" ja "Esc" nuppe märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.06.2009 14:26:12 Lenovo pikendab "Del" ja "Esc" nuppe vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Lenovo esitles oma rüperaali ThinkPad T400s, mille eripäraks on suurendatud Delete ja Escape klahvid. Need on umbkaudu kaks korda pikemad kui tavaliselt - tootja arvates on sellised klahvid mugavamad ning väheneb võimalus kogemata neid vajutada.

Lenovo ei välista, et peatselt muudab veelgi klaviatuuri nuppude asetust - pinnuks silmas on praegusel hetkel Caps Lock, mis on muutunud arvutiajastu dinosauruseks. Väidetavalt paljud kasutajad spetsiaalselt eemaldavad Caps Lock'i nupu klaviatuurilt, et vähendada võimalust seda kogemata sisse lülitada.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 27.06.2009 14:47:22 vasta tsitaadiga

Delete võiks küll suurem olla jah. Escape - ei leia, et peaks suurem olema. See on ju alati omas nurgas ilusti ning pihta saab sellele alati. Ning caps lock võiks küll olla poole väiksem.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 27.06.2009 15:10:43 vasta tsitaadiga

Del on Thinkpadil jah väike jne.
Esc ei ole jah vajalik.

Jah noh väide,et paljud võtavad Cap Locki ära,et seda sisse ei lülitaks kogemata on küll jaburus:P
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
zorten22
HV veteran
zorten22

sõnum 27.06.2009 15:16:59 vasta tsitaadiga

Khm, pigem võiks suurema Enteri panna... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 27.06.2009 15:33:04 vasta tsitaadiga

skandinaavia layoutil on suurem enter, us-il väike.
Huvitav miks? icon_razz.gif
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.06.2009 16:14:52 vasta tsitaadiga

wfiles kirjutas:
Skandinaavia layoutil on väiksem vasakpoolne shift, us-il suur
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 27.06.2009 16:18:47 vasta tsitaadiga

Et mängides paremini Shiftile pihta saaksid. Minu Dellil on ka vasakpoolne tibatilluke ja parempoolne 2x suurem. Enter on ka mõnusalt suur, mitte nagu Lenovo omadel icon_biggrin.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.06.2009 16:21:17 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
wfiles kirjutas:
Skandinaavia layoutil on väiksem vasakpoolne shift, us-il suur

see on küll suht totrus, et see parem Shift nii suur peab olema ja Enter väike icon_confused.gif

tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 27.06.2009 16:30:42 vasta tsitaadiga

Ra* kirjutas:
Jah noh väide,et paljud võtavad Cap Locki ära,et seda sisse ei lülitaks kogemata on küll jaburus:P

Mul on küll caps softis keelatud, palju lihtsam on elu enda hinnangul.

darkside
HV veteran
darkside

sõnum 27.06.2009 17:12:18 vasta tsitaadiga

zorten22 kirjutas:
Khm, pigem võiks suurema Enteri panna... icon_rolleyes.gif

word thumbs_up.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 27.06.2009 19:35:51 vasta tsitaadiga

Mulle teeb pigem muret see, et kus Insert klahv siis on??
Mul läheb vaja seda õiges kohas.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vahelduvool
HV kasutaja
vahelduvool

sõnum 27.06.2009 19:59:57 vasta tsitaadiga

Üks asi on siin rääkida nedest kuidas asjad võiksid olla. Rahvas võtke kätte ning kirjutage Lenovole.
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 37
tagasi üles
matik
HV kasutaja

sõnum 27.06.2009 20:06:30 vasta tsitaadiga

nojah, progejad sellist ärakaotatud inserdiga arvutit eriti vist enam ei osta... ma ei osta ka tavalisi klaviatuure, kus insert on delete juurest ära viidud icon_smile.gif
lenovol on siiamaani olnud kõige mugavamad klaviatuurid, eriti läpparitel - asetused enamasti palju loogilisemad, kui teistel. nüüd siis hakkavad ka katsetama... heheh.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.06.2009 20:26:04 vasta tsitaadiga

Ajaloos on igasuguseid ime-klaviatuure toodetud. Na"iteks on siiani meeles kunagine Gateway klaviatuur 468 ajastust ning mis oli igapidi programmeeritav. Ja tavaklahvidele lisaks olid mitmesugused lisaklahvid programmeerimiseks.

Postitatud mobile device

viimati muutis tahanteada 27.06.2009 20:27:12, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 27.06.2009 20:36:26 Re: Lenovo pikendab "Del" ja "Esc" nuppe vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Lenovo esitles oma rüperaali ThinkPad T400s, mille eripäraks on suurendatud Delete ja Escape klahvid. Need on umbkaudu kaks korda pikemad kui tavaliselt - tootja arvates on sellised klahvid mugavamad ning väheneb võimalus kogemata neid vajutada.

Mis loogika see veel on? icon_lol.gif

Esc olgu vasakul ülal nurgas standardsuuruses ja pole tal häda miskit. Del klahv on ju hoopis igal sülearvuti tootjal isekohas icon_neutral.gif icon_mad.gif Üldse erinevate läpakate parem äär on igalühel omamoodi. thumbs_down.gif
Niipalju kui tähele olen pannud siis kasutatakse rohkem hoopis backspace klahvi kustutamiseks. Loogiline ka kui just trükkides mõni typo tuleb. del-i kasutan ise vist ainult failide kustutamisel.

Kõige nõmedam muutus üldsiselt on see, et Enter klahvi tehakse pisemaks.

Atren
HV vaatleja

sõnum 27.06.2009 21:37:20 Re: Lenovo pikendab "Del" ja "Esc" nuppe vasta tsitaadiga

Mart352 kirjutas:
Tanel kirjutas:

Mis loogika see veel on? icon_lol.gif

Esc olgu vasakul ülal nurgas standardsuuruses ja pole tal häda miskit. Del klahv on ju hoopis igal sülearvuti tootjal isekohas icon_neutral.gif icon_mad.gif Üldse erinevate läpakate parem äär on igalühel omamoodi. thumbs_down.gif
Niipalju kui tähele olen pannud siis kasutatakse rohkem hoopis backspace klahvi kustutamiseks. Loogiline ka kui just trükkides mõni typo tuleb. del-i kasutan ise vist ainult failide kustutamisel.

Kõige nõmedam muutus üldsiselt on see, et Enter klahvi tehakse pisemaks.

Kõige lihtsam seletus on õige seletus ehk valesti tõlgitud:

Lenovo made those two keys about twice as long in the vertical direction to fit the way people reach up, rather than to the side, and then deliberately whack those keys, said Hill, the Lenovo executive who was at IBM for nearly 20 years before the 2005 sale to Lenovo. The new design cuts down on accidental taps of the "End" and "Insert" keys, too.

Teisisõnu idee on selles, et kogemata vajutad vähem kõrval olevatele klahvidele.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
.:MDK:.
HV veteran
.:MDK:.

sõnum 27.06.2009 21:40:17 vasta tsitaadiga

Fn ja Ctrl vale asetus (Fn on klaviatuuri nurgas) on siiamaani üks suurimaid pinde silmas, Esc ja Del klahvi suurus on selle kõrval tühine probleem..
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 27.06.2009 21:46:32 vasta tsitaadiga

Atren, see seletab jah natuke thumbs_up.gif
Minu poolest võiks aga need nupud rahule jätta.

.:MDK:. kirjutas:
Fn ja Ctrl vale asetus (Fn on klaviatuuri nurgas) on siiamaani üks suurimaid pinde silmas, Esc ja Del klahvi suurus on selle kõrval tühine probleem..

Täpselt. Tööl kasutan T41-te ja paar korda olen juba vihastanud, et miks ctrl + v ei tööta, ma ju kopeerisin. Parem klik ja paste ka ei funka icon_lol.gif Ise olen aga fn + c-ga kopeerida üritanud. Vahest kui mõne teise masina taha tükk aega ei satu siis harjub ära aga kui normaalse masinaga tegemist tuleb siis vajutan ctrl-ist parempoolset klahvi icon_mad.gif

Mõnel masinal peaks saama BIOS-ist ära vahetada ctrl ja fn klahvid. Kahjuks T41-l ma seda võimalust ei leidnud icon_rolleyes.gif

matik
HV kasutaja

sõnum 27.06.2009 21:57:04 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ajaloos on igasuguseid ime-klaviatuure toodetud. Na"iteks on siiani meeles kunagine Gateway klaviatuur 468 ajastust ning mis oli igapidi programmeeritav. Ja tavaklahvidele lisaks olid mitmesugused lisaklahvid programmeerimiseks.
Postitatud mobile device

umm, mängureid ehk huvitavad lisaklahvid... progejaid ja kiirema kirjatöö tegijaid siiski huvitavad spetsiifilisemad kombinatsioonid *tavalisel* klaviatuuril, nagu
shift-insert
shift-delete
jms, mis peaks käe järgi olema.
kui insert ära kaob ja delete on latakas pann, siis see klaviatuur lihtsalt ei kõlba icon_sad.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.06.2009 22:45:22 vasta tsitaadiga

Matik: Need Gateway klaveri lisaklahvid olid va"ga vajalikud, kun nendega lylitati programmeerimist sisse-va"lja jms. Aga muidu sai iga klahvi alla ma"a"rata igasuguseid vajalikke ka"suridasid. Umbes nii, et: Mine sinna lehekyljele, aktiveeri see l6ik, l6ika see va"lja, mine nüüd lehekyljele YY ja pane sinna see l6ik. vms.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 27.06.2009 23:32:03 vasta tsitaadiga

Kõik läpakate tootjad võiks parem teha volume nupud riistvaraliseks, st saaks helitugevust muuta opsüsteemist sõltumatult.
Näiteks kui kuulad kuskil läpakaga muusikat ja arvutit kinni pannes jätad volume maximumi, siis hiljem kuskil vaikses kohas koosolekul vaja käima panna, siis oh seda lärmi (volume nupp hakkab alles siis ju mõjuma kui windows on ennast täielikult üles laadinud) icon_rolleyes.gif Näiteks ekraani heledus/tumedus on ju riistvaraline.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Fatal1ty
HV kasutaja

sõnum 28.06.2009 00:54:06 vasta tsitaadiga

WOW seda nupude, v4rki olen ma juba kaua oodanud icon_biggrin.gif
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 28.06.2009 05:25:27 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Kõik läpakate tootjad võiks parem teha volume nupud riistvaraliseks, st saaks helitugevust muuta opsüsteemist sõltumatult.
Näiteks kui kuulad kuskil läpakaga muusikat ja arvutit kinni pannes jätad volume maximumi, siis hiljem kuskil vaikses kohas koosolekul vaja käima panna, siis oh seda lärmi (volume nupp hakkab alles siis ju mõjuma kui windows on ennast täielikult üles laadinud) icon_rolleyes.gif Näiteks ekraani heledus/tumedus on ju riistvaraline.
Olen ise sama asju mõelnud mitu korda. Kunagi sattusin sellise laptopi juurde kus oli selline nupp olemas ning kohe leidis see ka kasutust, enda masinal on softist sõltuvad puutetundlikud nupud, mis ei ole kõige lollikindlamad.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Veskioja
HV vaatleja

sõnum 29.06.2009 00:38:48 vasta tsitaadiga

Mina eemaldasin oma klaverilt insert nupu, kuna pahatihti delete'i vajutades vajutasin ka kogemata seda. Tekstitöötlusel paneb see tööle funktsiooni, mis laseb sul tähti üle kirjutada ning mirci kasutades pasteeris see kogu teksti, mille ma olin aktiivseks teinud. Üpris mitu korda sain ka kick iselle pärast icon_biggrin.gif.

See teema pani mind mõtlema, et miks on tava klaveril enam vaja right control'i või seda klahvi, mis täidab hiire right click funktsiooni e. teeb rippmenüü lahti. Parem shift ja alt gr tunduvad ka üpris kasutud. Või kasutavad neid klahve mingid progejad või muud tegelased ja seda aktiivselt?

Suurema esci vajadust mina ka ei näe, ta on seal nurgas ja pihta saab alati. Delete võib täiesti vabalt suurem olla.

Rasmus
HV veteran

sõnum 29.06.2009 01:47:16 vasta tsitaadiga

Veskioja kirjutas:
Mina eemaldasin oma klaverilt insert nupu, kuna pahatihti delete'i vajutades vajutasin ka kogemata seda. Tekstitöötlusel paneb see tööle funktsiooni, mis laseb sul tähti üle kirjutada ning mirci kasutades pasteeris see kogu teksti, mille ma olin aktiivseks teinud. Üpris mitu korda sain ka kick iselle pärast icon_biggrin.gif.

See teema pani mind mõtlema, et miks on tava klaveril enam vaja right control'i või seda klahvi, mis täidab hiire right click funktsiooni e. teeb rippmenüü lahti. Parem shift ja alt gr tunduvad ka üpris kasutud. Või kasutavad neid klahve mingid progejad või muud tegelased ja seda aktiivselt?

Suurema esci vajadust mina ka ei näe, ta on seal nurgas ja pihta saab alati. Delete võib täiesti vabalt suurem olla.

Mina kasutan Windows-is klaviatuuri niipalju, kui võimalik. Lihtsalt märgatavalt kiirem on, kui hiirega siblida. Teatud toiminguid muidugi ei saa, aga rippmenüü avamise nupp klaviatuuril on küll vägagi abiks.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Lenovo pikendab "Del" ja "Esc" nuppe mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.