Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
painkillah
HV Guru

|
15.09.2003 20:34:57
|
|
|
proovi asja re-installida....või teine võimalus et on piduriks 98....kuigi seda eriti ei usu..
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ain
HV vaatleja
|
15.09.2003 20:43:29
Vabandan |
|
|
Kõvaketta maht on 60 GIGA,see peaks asjatudjale selge olema,et on näpukas.Lisaks C kettale on veel 40 GIGA D ketas.Peaks selge olema.Poleks uskunud,et tähti näritakse NII
PEENELT.
VABANDAN
Ain
|
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
15.09.2003 20:46:59
|
|
|
ah eks HV meestel ikka vaja nalja kah....päev otsa tõsiseid teemasid vahtides tekib muidu stress ja masendus.....igastahes teema juurde:
proovi teha siis uninstall ja lase peale uuesti. Smas kui helikvaliteet 5+ ja töötab muidu normaalselt siis asi ei saa winis ega riistvaras küll olla :\
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
15.09.2003 20:58:36
Re: Skype probleemid |
|
|
Ain kirjutas: |
Tahsin ühendust saada,kes asjaga kursis,aga ei õnnestunud."Suurpealik" kasutajanimi ei sobinud Skype kasutajanimeks,on vist midagi muud.
|
Arva veel 10 korda, miks suurpealik kasutajanimeks ei sobinud (peaks patendiametis käima )
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
pilleriinuke
HV kasutaja
|
16.09.2003 21:21:15
Kuidas kaja saab vähendada? |
|
|
Skype täitsa lahe asi, aga kuidas kaja saab vähemaks?( st. et oma hääl ei kajaks)
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.09.2003 22:02:11
Re: Kuidas kaja saab vähendada? |
|
|
pilleriinuke kirjutas: |
Skype täitsa lahe asi, aga kuidas kaja saab vähemaks?( st. et oma hääl ei kajaks) |
niimodi, et käsed teisel osa poolel kõlarite asemel klappe kasutada.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
tobi
HV vaatleja

|
16.09.2003 22:41:43
|
|
|
Ma tegin ka konto skype´i.... njaa.... ühega proovisin kõneleda, kuid probleem oli selline, et mina teda kuulsin väga kenasti, kuid tema mind absoluutselt mitte, seega kõrvaklapid töötasid. Mikrofon pidi ka töötama, kuna klappidest ma enda häält mingil määral kuulsin ja mikro peale koputades tuli vastav hääl klappidesse ka.
Milles asi võiks olla?
|
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
17.09.2003 00:08:58
|
|
|
tobi kirjutas: |
Ma tegin ka konto skype´i.... njaa.... ühega proovisin kõneleda, kuid probleem oli selline, et mina teda kuulsin väga kenasti, kuid tema mind absoluutselt mitte, seega kõrvaklapid töötasid. Mikrofon pidi ka töötama, kuna klappidest ma enda häält mingil määral kuulsin ja mikro peale koputades tuli vastav hääl klappidesse ka.
Milles asi võiks olla? |
selles, et sa pole märkinud, et recordinguks kasutada microphone näiteks
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi
Kreisi kasutaja
|
17.09.2003 01:34:06
|
|
|
Pole ammu foorumi kirjutanud... Tervitusi kõigile
Mõned tähelepanekud skype katsetamisel, mõlemal poolel win xp.
Esiteks helikaart peab ilmselt full-duplex olema.
Volume control(valjuka märk kella juures)>options>recording alt select linnuke mikrofonile kui seda juba pole seal. Playbacki all mute mikrofonile, et iseenda häält klappidest (kõlaritest) ei kuuleks. Kehtib win mixeriga, Cmedia mixeril vähe teisiti.
Vajalik on leida draiverid helikaardile, mis võimaldavad mikrofonil "boost" (lisavõimenduse) sisse lülitada. Vajalik advance control optionite alt lubada. Vastasel korral teine pool kuuleb teid nõrgalt.
Skype oskab ise seada automaatselt mikrofoni recording nivood. Seda saab ilusti jälgida Volume control>options>recording kuidas mikri nivoo muutub olenevalt kui kõvasti räägite(kui kaugel mikrist olete). Seega AutomaticGainControl !!!
Kui ühendus on loodud, siis on kõnekvaliteet väga hea ja ei esinenud mingeid kajasid kuigi mõlemad pooled kasutasid kõlareid ja mikrofoni. Üle prahi helikvaliteet võrreldes analoogsete softidega!!!
Bitrate minu katsetustel oli umbes 40kbit/sek ehk 5kbaiti/sek. Skype kodukas väidab, et audio codecit osatakse automaatselt muuta vastavalt netiühenduse kvaliteedile (isegi piirides 3 kuni 16 kilobaiti/sek). Pole suutnud kinnitust leida. Isegi vastupidi, osad sõnalõpud lihtsalt kaovad või hakib nagu gsm kui esineb paketikadu. Tahaks võimalust käsitsi ise bitrate kontrollida ehk siis codecit valida.
Ühendus luuakse kahe masina vahel otse kui vähemalt üks osapool ei asu ruuteri taga (pole küll päris kindel). Otseühenduse all mõtlen kui heli udp paketid liiguvad otse masinast masinasse. Saab kontrollida mõne trafficu jälgimis progega. Ise proovisin oma iptables-ga linuxi ruuteri tagant adsl-kodu masinasse. Sel korral on kõne ilma hakkimiseta enamasti. Jagatud ühenduse kohtvõrgu koormatavus mängib siin rolli. Kui keegi seal tirib filmi täiel kiirusel, siis rääkida ilmselt võimatu ja isegi ühenduse loomine võib ebaõnnestuda.
Kui aga mõlemad osapooled asuvad ruuterite taga (või üks ruuteritest ei luba otseühendust luua portmappimgu puudumise tõttu), siis luuakse tcp ühendus läbi kolmanda masina. Minu katsel iptables-ga linuxi ruuteri tagant coyote ruuteri taha. See kolmas masin võib asuda kuskil Hollandis näiteks ja pakettide teekond loomulikult palju keerulisem läbi mitmete võrgusõlmede. Heli katkendlik, kusjuures üks pool võib peaaegu ladusalt kuulda teine aga mitte. Üks huvitav moment - mingi 30 seki peale minu küsimust teine pool vastas sellele. Ta väitsis, et vastas kohe kui kuulis küsimust. tekib kahtlus, et mõlemad pooled saadavad oma helipaketid kolmanda masina nn. puhvrisse ja omakorda tirivad sealt teise poole kõne alla. Selle 30 sek jooksul ei olnud ühel poolel lihtsalt head ühendust tolle kolmanda masinaga.
Ahjaa 1,5GHz masina korral prose kasutus umbes 15 ... 20 %.
Kui te ei soovi, et suva tegelased saavad teile helistada, siis luba sissetulevad kõned ainult sõbralistis olevatelt (fail>seaded).
Tundub et korra installitud skype jääb kuulama püsival udp pordil (igal masinal erinev). Tahaks võimalust porte käsitsi ise määrata. Sel juhul saaks ruuterites, kus otseühendus läbi ei lähe vastavad suunamised teha.
viimati muutis jossi 18.09.2003 11:58:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
17.09.2003 11:10:13
|
|
|
super ülevaade .....
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
17.09.2003 11:49:48
|
|
|
Lisaks jossi pikemale postitusele täpsustan veel paari asja.
See kui kasutaja kasutab kõlareid ja mikrit, siis kaja teke oleneb mirki ehitusest, kui on lühimaa mikker, s.t. et kaugemaid helisi ei võta, siis kaja ei kosta. Mul aga mikker ja kõllid kõrvuti ja kaja on seetõttu hästi kosta.
See katkendlik heli sõltub just nimelt neti ühenduse koormatusest, kui ikka taga taustal mingid downloadi programmikesed töötavad täiega, siis ikka heli on katkendlik. Soovitan kõik download/upload programmid kõne ajaks sulgeda.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karel
HV kasutaja

|
18.09.2003 12:56:52
|
|
|
Aga seda vist veel ei saagi, et too proge kasutaks seda mikrofoni, mis on teise helikaardi taga, mitte seda mis on control panelist pandud default recording device-ks? Menüüdes kolades sellist seadmise võimalust ei leidnud, saab äkki registrist keerata? Või ei saagi?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vanameees
HV vaatleja
|
18.09.2003 14:15:17
|
|
|
mingi jama selle skypega nimelt ei leia kasutajaid ja ei saa ka siis muidugi neile helistada!
kuigi tean, et kasutaja on skypes sees. ´huvitav kas leiab ka neid kasutajaid kes hetkel skypest väljas? siis peab neil ju mingi kasutajate andmebaas olema!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi
Kreisi kasutaja
|
18.09.2003 15:05:17
|
|
|
Mikrofoni pole kuigi hea loomulikullt otse kõlari kõrval hoida. Kuid mina võisin rahulikult oma võimu pea põhja keerata (kastid S30) ilma, et kaja oleks tekkinud teisel, kes kasutab arvuti pisikõlle. Mikrofon on mul üsna tundlik, teine pool kuulis isegi teisest toas olevate inimeste jutukõminat. Skype oskab seega suurepäraselt kaja maha suruda. Registris isegi setting AEC=1. Acoustic Echo Cancellation (AEC) meetodit kasutab ka MSN messenger ja toimib viimase korral kui selle audio tunung wizard-is jätta linnuke panemata "I am using headphones" kasti. Kui registris panin AEC=0, siis ilmnes teisele poolele suur kaja. Ilmselt ei toimi AEC kõigi helikaarditega normaalselt, oleneb vast ka kaardi draiveritest.
Paistab jah, et skype ei toeta helikaardi valikut. Ka registris ei leidnud sellist võimalust. Kuid registris saab rahulikult pordi määrata.
Kui otsid kasutajat, siis võta täpsem otsing. Vaikimisi otsib Ees- ja perenime järgi. Nende kodukal kirjas, et praegu saab kasutajat autoriseerida tõesti ainul tsiis kui ta on online. Kasutaja peaks aga leidma kui ta on vähemalt 3 viimase päeva jooksul skype kasutanud. Ilmselt jääb jälg mingisse nn. superpeer masinasse nagu kazaa omadki talletavad jagatavate failide andmebaasi.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ain
HV vaatleja
|
22.09.2003 12:53:24
Skype |
|
|
Panin helikaardile(SoundBlaster 128)kodulehelt peale uusima draiveri ja re-installisin Sype versiooniga 0.92,aga midagi ei muutunud.Väljahelistades on mõlemapoolne kuuldavus OK.Sissehelistatud kõne vastuvõtmisel aga annab veateate "heli sisendi/väljundi viga"nagu varemgi ja kuuldavust ei ole kummaski suunas.Kasutan Win98SE-d edasi.Pole viitsinud Win2000 või XP-le üle minna,kuna see väga mahukas töö,kuigi Skype puhul seda nõutakse.Kui on kellelgi Skype kasutamisega kogemusi tekkinud Win98-ga,paluks jagada.Või pole see üldse võimalik?Või on äkki vaja mingeid lisaprotocolle,mida Win98 ise ei sisalda ,aga Spype puhul vajalikud?Ei jaga neid asju põhjalikult.
Või on siin määravaks router(SMC Barricade 7004VBR),mille taga ma istun.
Minu arvamus on ,et Win98SE-ga pole korralik ühendus Spype-ga võimalik.
Ain
|
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
22.09.2003 13:14:58
Re: Skype |
|
|
Panin helikaardile(SoundBlaster 128)kodulehelt peale uusima draiveri ja re-installisin Sype versiooniga 0.92,aga midagi ei muutunud.Väljahelistades on mõlemapoolne kuuldavus OK.Sissehelistatud kõne vastuvõtmisel aga annab veateate "heli sisendi/väljundi viga"nagu varemgi ja kuuldavust ei ole kummaski suunas.Kasutan Win98SE-d edasi.Pole viitsinud Win2000 või XP-le üle minna,kuna see väga mahukas töö,kuigi Skype puhul seda nõutakse.Kui on kellelgi Skype kasutamisega kogemusi tekkinud Win98-ga,paluks jagada.Või pole see üldse võimalik?Või on äkki vaja mingeid lisaprotocolle,mida Win98 ise ei sisalda ,aga Spype puhul vajalikud?Ei jaga neid asju põhjalikult.
Või on siin määravaks router(SMC Barricade 7004VBR),mille taga ma istun.
Minu arvamus on ,et Win98SE-ga pole korralik ühendus Spype-ga võimalik.
Ain |
Võiksid vaadata minimum nõudeid, win xp/2000 töötab skype beta ainult...
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ain
HV vaatleja
|
22.09.2003 14:08:26
Skype probleemid |
|
|
Tänan väga IceUul.
Seega on mul kõik selge.
Küsimus tekkis veel kord seepärast,et mõned foorumi kasutajad väitsid,et Win98-ga töötab OK.Rohkem sellel teemal mu vast küsimusi ei teki.
Tuleb vahetada OP-süsteem ja kõik.
Tänud tähelepanu eest.
AIN
|
|
tagasi üles |
|
 |
jossi
Kreisi kasutaja
|
22.09.2003 14:33:59
|
|
|
win98 pole nende poolt ametlikult toetatud. I/O error on märgitud nende bugide tuntud nimekirja. Mõni järgmine versioon võib hea õnne korral isegi sul toimima hakata nagu mõnedel kasutajatel juba praegu win98-ga.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
22.09.2003 16:07:26
|
|
|
Kas keegi on märganud et mõnikord hääl nagu tõkkab või jääb kinni? Millest see tingitud on? Kas võib asi olla uploadis?
btw, kasutaja: _1337_
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
tobi
HV vaatleja

|
22.09.2003 23:03:11
|
|
|
Cobra[EST] kirjutas: |
Kas keegi on märganud et mõnikord hääl nagu tõkkab või jääb kinni? Millest see tingitud on? Kas võib asi olla uploadis?
btw, kasutaja: _1337_ |
Arvata võib jah, et selles.
Mul on ühe inimesega selline probleem aga, et kui talle helistada, siis kenasti kutsub ja kui ta vastab, katkeb ära ja teatab sama asja vist nagu Ain´il - teise poole heli sisendi/väljundi viga.
Kui tema mulle helistab, kenasti kutsumist mõlemad pooled kuulevad taas, siis katkeb lihtsalt minu poolse kõne vastu võtmise korral asi ära ja siis tuleb temal kiri - heli sisend/väljund viga. Nii, et tema ei saa ei välja helistada ega ka kõnesid vastu võtta. Mis viga tal võib siis ometi olla see heli sisend/väljundis?
Mingi helikaardi kamm? Et ei ole uusimaid driver´eid?
Temal on win 2000.
Klapid ja mikker kenasti töötavad tal samuti.
_________________ "Maitse asi", ütles kukk ja nokkis sitta |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
22.09.2003 23:09:35
|
|
|
Nüüd jälle selline kamm et kordamööda läägib mõlemal. Vahepeal minu text katkendlik, siis jälle temal. Kui siin vahepeal märgitud asi, et kõne võib olla kuskil kolmanda masina puhvris ja oma järjekorda seal oodata ja pakette lossida tõsi on, siis on küll eriti tore. Loodan, et final versioonis ikka need nüüdseks teada bugid/ebameeldivused fixitud
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ain
HV vaatleja
|
23.09.2003 17:36:40
Skype probleemid |
|
|
Lugedes "tobi" probleeme,avaldaks veel kord oma kogemusi:
1) Win98 alt väljahelistades arvutitesse, kus on Win2000või XP,on ühendus OK,aga sissehelistatud kõnesid vastu võtta ei saa(heli sisendi/väljundi viga).
2) Nagu mainitud ,töötab Skype Beeta versioon korrektselt ainult Win2000 või XP-ga.
3) Kui edaspidi täisversiooni ilmumisel Win98 tuge sisse ei viida,siis pole Win98-ga normaalset ühendust võimalik luua.
Ain
|
|
tagasi üles |
|
 |
tobi
HV vaatleja

|
23.09.2003 19:54:23
Re: Skype probleemid |
|
|
Lugedes "tobi" probleeme,avaldaks veel kord oma kogemusi:
1) Win98 alt väljahelistades arvutitesse, kus on Win2000või XP,on ühendus OK,aga sissehelistatud kõnesid vastu võtta ei saa(heli sisendi/väljundi viga).
2) Nagu mainitud ,töötab Skype Beeta versioon korrektselt ainult Win2000 või XP-ga.
3) Kui edaspidi täisversiooni ilmumisel Win98 tuge sisse ei viida,siis pole Win98-ga normaalset ühendust võimalik luua.
Ain |
Antud juhul minul pole windowsiga muret, kuna endal on xp ja teisel, kellel probleem 2000. Ja ei saa ei sisse ega välja ta helistada selle vea pärast
_________________ "Maitse asi", ütles kukk ja nokkis sitta |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
23.09.2003 20:16:20
|
|
|