praegune kellaaeg 20.06.2025 21:05:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ra*
HV Guru

|
23.06.2009 13:46:57
|
|
|
montez, muidu jutt õige, kuid selle "lollidelt peabki raha ära võtma" põhimõtet ei tohi ja ei saa nii tõsimeeli võtta. Sest olen täiesti kindel,et maailmas on nii sinust, kui minust targemaid inimesi ja libastuda on kerge.
Ja spami vastu võitlemisega paralleel - see,et igast nõmedust ilmas,ei tähenda,et sellega peaks leppima.
Ning igast asjast ei maksagi raha välja pigistada.
Teoorias oleks tore, et info liiguks paremini, mis petturid,mis skeemid jne tegutsevad jne.
Kuid teenida sellepealt ei saaks niikuinii, küll aga võivad seadused, "kättemaksijad" jne vaid jama kaela tuua.
+
esimeses postituses viidatud teemas "Ettevaatust XXX on pettur" On selgelt näha, kuidas tõenäoliselt asi kujuneks. Kusjuures siin on veel kasutajaskonda ja moderaatoreid, mida eraldiseisvale saidile saada oleks raskem või kulukas.
Ilma igasuguste tõenditeta ajuvaba lahmimine.
Eemaldasin teema pealkirjas .ee,et mitte tekitada segadust reaalse domeeni ning omanikuga. Teemat tehes viitsisin vaid aadressiribale kirjutada ja näha,et sisu pole, seega kasutasin jutumärkides, kuid domeen jah registreeritud!
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
23.06.2009 20:43:15
|
|
|
Ra*, kas sa pole saanud piisavalt argumente? Minu meelest on siin piisavalt seisukohti ja seletusi, et sellise andmebaasi, portaali loomiseks on erinevaid õiguslike takistusi piisavalt ning nendest ümber mängimisel kaotab üritus sisuliselt toimiseks vajaliku jõu.
Mul on ka IDEE, hakkaks sitast saia tootma, ma teen teema, avaldage kõik arvamust!!! (täpselt selline see teema siin on, vabandan kui solvasin kedagi).
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
23.06.2009 21:16:42
|
|
|
p2tu, tead mees- kohe halvasti tahaks sulle öelda
Teema on üleval olnud 2 päeva, eile ja täna tulid väga konstruktiivsed/infromatiivsed vastused.
Vabandust,et ma ei ole jooksnud moderaatorite juurde,et nad teema sulgeks, sest "issand issand argumente on piisavalt"?
Ma olin sellel arvamusel juba enne, kuid enne, kui hakkasin ideed surnute listi kirjutama, küsisin/pakkusin siin.
Väga kenasti kinnitati faktidega juba esialgne probleemistik/arvamus, samal ajal oli näha,et idee täiesti ajuvaba ei olnud.
Nüüd on ta ka väljas siin. Miks mitte? Äkkist keegi tahab siiski teha ja saab siit informatsiooni, millega peab arvestama.
Ja, kui sul ongi idee teha sitast saia - siis palun suundu kokandusfoorumisse vms ja äkkist nad aitavad sind retsepti koostamisel, kuidas fekaale saia sisse lisada või seda õiget maitset saada, sest ainult sitast saia saada on minu teadmiste järgi natukene raske.
Käimas siiski innovatsiooni aasta
Ainukene loogiline seletus oleks, et sa oled ise pettur,et see teema siin peaks häirima?!
Teoorias võiks võibolla veel häirida,et miks ma juba aru ei saa, et sellest asja ei tule. Ise leian,et minu arvamus on siin välja tulnud küll( et siiski ei maksa teha), samalajal on tulnud ka PS, kus pakutakse abi ja näidatakse üles huvi sellise lehe tegemisel. Sellepärast ma ei ole ka jooksnud anuma,et teema sulgetaks ja ei kavatse ka seda teha, kui ikka häirib siis sul on selleks õigus ja võimalus.
|
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
24.06.2009 01:52:35
|
|
|
Ära nüüd nutma hakka, tsiisas
Mõte on küll üllas ja hea kuid ma olen selle isegi läbi mõelnud, võttis kõigest 10 minutit, et põhitakistuste peale tulla. Ma usun, et see on keskmisele intelligentsile piisav, anname sulle andeks
Kui ikka nii õhukesel jääl, seaduse-ebaseaduslikuse piiril käia, siis ei julge vist keegi seda vastutust võtta, kui just suured rahad taga pole.
Ja vaevalt, et sinagi tahad, et mingi tüli pärast äripartnerite või eksnaisega sulle eluks ajaks väljamõeldud petturi ja kaabaka maine külge jääb.
Või oot, äkki sa oledki pettur ja üritad nüüd siin topeltagendina mainet ehitada
Asi läheb juba huumoriks
Ahjaa, head jaani!
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
24.06.2009 09:52:28
|
|
|
Jah, isegi leidsin ütleme kümne minutiga palju takistavaid põhjuseid jne, kuid ometi ei tähenda see seda,et see oleks ainuõige vastus olnud.
Mõttearendus siin on olnud informatiivne- või tahad öelda,et KÕIK, mis siin öeldud on sinu jaoks elementaarne? Kui nii siis, väga tegija, kuid see ei tähenda ikkagi,
et kõik kohe maha kanda.
Ole avatum, teinekord esialgu tunduv idiootne mõte, nt "sitast saia tegemine" võib viia hoopis millegi parema juurde: sitast saab teha väetist, kütust, sementi jne Maailma ühe kallima kohvi Kopi Luwak oad tulevad ming imeliku metskassi sitast! Kui hea mõte see sulle esmapilgul tundub ?
|
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.06.2009 11:17:43
|
|
|
Mõttetalgud !?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.06.2009 13:00:53
|
|
|
Aga mis oleks, kui vastav portaalile saada taha riigi tugi (ühildada seda olemasoleva karistusregistriga vms), et asi oleks legitiimne ja riskivaba.
Kõik loomulikult autenditud ID-kaardiga jne.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
24.06.2009 13:19:42
|
|
|
Ma lisan oma eelnevale arvamusele juurde, et asi on on ideena teostatav, kuid selle tööaeg ja finantseerimise allikad ei saa tulla selle teenuse pealt.
Piltlikult öeldes on see siis heategev projekt, sest kohe kui hakkad kogunenud info eest kuidagi raha küsima, siis sarnanened inkassoteenusega ja see valdkond on juba üsna täpselt reguleeritud.
Küll aga võid teha teadetetahvli või blogi põhimõttel juhtumite kirjeldamise portaali. Niikaua kui avaldada vaid sündmusega seotud infot ja jätad näppimata isikuandmete seaduse mõttes kaitstavad isikuandmed ega hakka tegelema ka lähikondlaste häbimärgistamisega (kes on kelle elukaaslane, sugulane) siis pole sellel ka mingit õiguslikku takistust. Eestis kehtib põhiseaduse järgi sõnavabadus:
§ 45. Igaühel on õigus vabalt levitada ideid, arvamusi, veendumusi ja muud informatsiooni sõnas, trükis, pildis või muul viisil. Seda õigust võib seadus piirata avaliku korra, kõlbluse, teiste inimeste õiguste ja vabaduste, tervise, au ning hea nime kaitseks.
Samuti ei maksaks peljata andmete kokku sidumist, sest selle töö teeb ära ka google või mõni teine otsingumootor.
Mulle tundub, et siin on kritiseerijate hulgas mõned sellised, kes õigustavad ka foorumis aset leidnud suurpettuse juhtumeid. Ma lugesin kusagilt meediast, et HinnaVaatluse foorumist välja petetud asjade summa oli lausa poole miljoni krooni ligidale. Kahjuks ei tea ma taolise tegevuse kordasaatjaid aga nende nimed võiksid olla mitmeid aastaid internetist leitavad. Kui oleks minu teha, siis avaldaksin kõigi vargusega vahele jäänute nimed isegi riiklikul tasemel ja hoiaks andmeid vähemalt 10 aastat. See oleks siis selline naabrivalve derivatsioon virtuaalses maailmas, et anonüümsus ei laseks kuritegelikule teele minna. Sest pettuse ja vargusega ei saa tegeleda kogemata, see eeldab ikkagi kavandamist ja täideviimist. Samas oleks taoline oht jääda aastateks petise või petturina ülesse üsna hea hoiatusmärk, sest noored tahavad küll raha teenida aga mitte alati ei käi sellega kaine mõistus käsikäes.
Üks asi mis peaks kindlasti kaasnema, oleks sellise info avaldamisele eelnev süüdistatu teavitamine. See on mõneti vahekontroll (jah, tekitab inimtööd ja kulusid), ent välistab pahatahtliku häbimärgistamise ja samas võib sellest teada saamine pahategija sundida ka oma tegu heastama. Vähemalt telekaameratel on küll selline mõju ka suurfirmadele, kus muidu pühitakse kliendi peal jalgu aga kui on oht ajakirjandusse sattumiseks, siis rullitakse punane vaip jalge ette lahti ja tunnistatakse ennast süüdlaseks.
Minu arvates on taoline informatsiooni vahendamine aga täismõõdus teenus ja selle finantseerimise allikad ja inimtöö aeg ei saa tulla heast tahtest. Kui suudad seda näidata vabatahtlike tööna või annetustena, ei oleks ühelgi ametnikult kritiseerida. Mõni võib küll peale hüpata aga selle tarbeks tuleb leida vähegi asjalik seadustega kursis olija sest ühegi seadusega ei ole keelatud kuritegude ennetamiseks nende toime panemise viiside kirjeldamine. Muidu tuleks kõik krimisaated ka televisioonis ära keelata, sest seal on inimene lausa äratuntavalt oma pildiga ja puha.
Samas jätaksin mina selle kurjamite kirjelduse vaid teksti põhiseks, et vältida foto autoriõiguse teemasid. Nendel sisalduv visuaalne informatsioon pole ka siiani eriti kasutatav.
Kokkuvõttes ei paneks ma rõhku mitte inimesega seostuva info kõikehõlmavusele vaid stigmatiseerimisele läbi nime, telefoni või e-posti aadressi seostumise selle "häbipostiga." Mis võiks olla aga selle meeldejäävaks ja hirmutavaks nimeks? Paturegister on võetud, blacklist on võetud, häbipost on ä tähe pärast kasutamatu. Äkki näiteks mustlist? Igatahest on projektile tabava nime leidmine 80 % selle edukusest, sest vara vastaste rikkumiste kohta andmeid sisaldavad andmekogud on nii riigil kui firmadel.
Andmekaitse võiks taolisse tegevusse sekkuda ainult siis kui kasutaksid avalikkusele piiratud ligipääsuga andmebaase(ristviited) või isikuandmeid.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.06.2009 13:27:37
|
|
|
tsitaat: |
nende nimed võiksid olla mitmeid aastaid internetist leitavad.
|
need nimed ongi Seadusega pahuksis foorumis välja toodud, juba aegade algusest peale.
Aga ikka langeti erinevates portaalides samade petturite ohvriks ja sealt see pool milli kokku ehk kogunes kah ajapikku (kindlasti mitte vaid HV kaudu)
(HV-s tehti suuremad sigadused enne kohustusliku autentimise sisseviimist 2006 ja 2007, seega järeldused võib ise teha, miks me tasuta anonüümsed kuulutused ära kaotasime)
Seega peaks see blacklist olema võimalikult paljudele teada-tuntud, umbes nagu neti.ee või delfi.ee, mida kõik teavad ja enne tehinguid üle kontrollivad.
Siis jääb vast ka netipettusi vähemaks.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
24.06.2009 13:39:31
|
|
|
Tanel: kas siit võiks äkki tuletada, et kui tehinguid tehakse identifitseeritud kasutajate vahel, siis see vähendaks pettuste arvu? Kas HV-s on kaebusi vähemaks jäänud?
Samas tähendab identifitseerimine alati raha maksmist ja kuulutajana ei soovi mina, et iga sõna pealt võtab keegi vahendustasu. Kindlasti on selliseid veelgi ja järelikult pole ka mõeldav, et kaoksid ära tuvastamata kuulutuste avaldamise kohad. Näiteks Kuldne Börs, niikaua kui ei ole vaja maksta arvega tasulise kuulutuse avaldamise eest.
Samas on jäetud siiani tähelepanuta asjaolu, et enamus ostu-müügi-vahetuse tehingutest tehakse mingi teenusepakkuja kuulutuste vahendusel. Järelikult võiks nemad olla huvitatud, et nende kuulutuste hulgas ei oleks pettuste omasid.
Samas ei suudaks Ra* oma projektiga hakata konkureerima ka Tarbijakaitseameti valdkonnaga, et muutuda nagu interneti põhiseks valvuriks ja järelvaatajaks.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.06.2009 13:48:40
|
|
|
kas siit võiks äkki tuletada, et kui tehinguid tehakse identifitseeritud kasutajate vahel, siis see vähendaks pettuste arvu? Kas HV-s on kaebusi vähemaks jäänud?
|
jah, päris kindlasti on jäänud pettusi vähemaks (eriti anonüümseid) ja seda on muuseas kinnitanud ka kasutajad ise hiljuti läbi viidud kasutajauuringus
Samas tähendab identifitseerimine alati raha maksmist ja kuulutajana ei soovi mina, et iga sõna pealt võtab keegi vahendustasu.
|
kus kivi all sa elanud oled, autendi HV foorumis end ID-kaardiga ja saad tasuta kuulutada
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.06.2009 13:48:49
|
|
|
Montez: Ja va"ga ebaviisakas on oletada, et k6ik yritavad igasuguseid petteskeeme leiutada.
Ja igal ostu-myygi tegijal peab ka omal m6te to"o"tama, mitte lootes, et Tanel on lasteaiakasvataja, kes hoolitseb ja kaitseb ta"iskasvanud inimesi...
Mina ise kasutan ostes "silmas-silma" tehinguid ja k6ik on OK olnud.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
24.06.2009 14:06:37
|
|
|
Ma igaks juhuks lükkaks selle mõtte ümber, et ma oleksin nagu välja toonud, miks asja nagu teha ei saa.
Pigem tõin ikka välja need asjaolud, mida peaks selle püha ürituse juures jälgima, et asja teostusega ise orki ei lennataks.
Aga mõttetalgud selles küsimuses oleks kasulikud küll.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
24.06.2009 14:11:10
|
|
|
no jah, ma teadsin, et tunnen tähti ja olin veendunud, et oskan ka lugeda aga ilmselt seda ID-kaardi asja pole varem lugema juhtunud. Vähemalt kuulutuse sisestamisel nõutakse krediiti ja seal pole öeldud, et tasuta saab ID-kaardiga tuvastamisel. Seepärast olengi ostnud pangalingi vahendusel siiani krediiti. Läheb sellesse kategooriasse, et "lollidelt tuleb nende raha ära võtta"
tahanteada: väga solvav on kõigilt inimestelt võtta sõrmejäeljed ja kanda need uutesse kiibiga biopassidesse. Jääb tunne, et kõik on kriminaalid, kas siis nüüd või tulevikus.
Siiani on sulararahast tehingud olnud käest kätte ja saatmisega tehingut ettemaksu vastu ja siiani 100 % rahul aga see ei takista mul teadvustamast, et mõnel teisel ei pruukinud sedavõrd hästi minna.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
25.06.2009 00:16:12
|
|
|
montez kirjutas: |
Paturegister on võetud, blacklist on võetud, häbipost on ä tähe pärast kasutamatu. Äkki näiteks mustlist? |
Midagi kuldsest keskajast. Kaagipost.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
25.06.2009 00:38:56
|
|
|
Ka pole mõtet paralleele tõmmata inkasso firmade tegevusega.
Nimelt seadus ütlebotse ja selge sõnaga, et info võlgade/võlgnevuste kohta on avalilk.
Kusjuures avalikuks muutub see info alles 30 päeva möödudes maksetähtaja kukkumisest.
Ehk siis kui seadust rangelt järgida, siis enne 30 päeva möödumist ei tohiks avalikult iitsatadagi,
et keegi on võlgu - rääkimata mingis tüngas süüdistamises.
|
Ma ei ole teemat lugenud, ega kavatse seda vastu hommikut ka teha. Jõudsin tsiteerituni.
Nagu öeldud, on info võlgade ja võlgnevuste kohta on avalik, seega võib vastav leht sisaldada petetud "võlgu" mis eksisteerivad saamata jäänud raha, kauba või teenusena. Või mille all seadus otse seda ütleb? Kehtib see ka eraisikute kohta? Lepingu (ost-müük eraisiku vahel: raha mulle kaup sulle) rikkumisel kui üks osapool jätab oma kohustuse täitmata, on "võlg" automaatne, sest kokku on ju lepitud? Millena üldse sõna "võlg" seaduses eksisteerib?
Idee on ise väärt mõte, aga autor vaadaku, et hangu otsa ei jookse!
(Väike "nimistu" on minul netipetturitest olemas juhuks kui äritsen väljaspool hvf-i.)
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
26.06.2009 22:12:58
|
|
|
Heh..
Vaatan ,et siin üks tegelinski plaanib alsutada sellise asjaga :
http://glamorous.ee/projektid
Ettevaatust.ee (SNAKE OÜ)
Usalda, aga kontrolli!
Veebiportaal kuhu on kokku kogutud
makseraskustesse sattunud era- ja juriidilised isikud.
Sihtturg: Eesti
Siim Kaevats (CEO) |
Samal ajal on tegija ise kaheldav:
http://www.tarkinvestor.ee/foorum/viewtopic.php?t=1588
ja Sendioksjonite teemas üritas "erapooletuna" oma portaali propageerida,kus mitmed kasutajad said vastu pükse.
|
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|