praegune kellaaeg 19.06.2025 19:05:25
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
xtream99
HV kasutaja
|
19.06.2009 05:05:16
Küsimus 3D graafika õppimise kohta |
|
|
Kas Tallinnas leiduks mõnda kohta/asutust/kooli, kus saaks omandada nt 3D Max baasil 3D
visualiseerimist/3D arhitektuuri või saaks omandada litsentsi vms, mis ütleks, et mul on 3D Max ning 3D modeleerimine käpas?
Ma siin pikemalt kaalunud juba, et mida õppima minna jne ning 3D graafika(eriti 3D visualiseerimine ja arhitektuur) on mind juba tükk tükk aega köitnud. Mõtlesin, et võiks lausa elukutseks võtta selle ala endale, sest 3D annab leiba .
Natukene olen juba sellega tegelenud (http://renerumberg.deviantart.com/gallery/) aga tahaks edasi areneda selles ning ennast arendada ja juurde õppida, sest tegelikult on mul veel palju avastamata, nt valgustuse ülesse seadmise kohapealt, et renderdus näeks välja reaalne jne jääb ikka puudu veel.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gotmilk
HV kasutaja
|
22.06.2009 16:07:38
|
|
|
tsitaat: |
itsentsi vms, mis ütleks, et mul on 3D Max ning 3D modeleerimine käpas |
Litsentsi ple vaja. Peaasi, et sul oleks tööd mida näidata. Mis haridusse puutub siis olen seda asja ka ise väga sügavalt uurinud. Kahjuks puudub eestis kvaliteetne 3D haridus. Julgen sügavalt kahelda Usesoft-i poolt pakutavast 3DMax baaskursusest. 7 kilo + käibemaks 20 akadeemilise tunni eest on minu arust natuke liiga palju nõutud. Pealegi 20 tunniga ei jõua suurt midagi selgeks õppida. Need materjalid ka mis kaasa antakse oleks nagu 3DMax biibel eesti keelde tõlgituna. Raamat ise maksab 700 krooni. Pealegi on internet väga palju kvaliteetseid tutrorialeid täis. Seega maksta hariduse eest mille kvaliteet ei jääb keskmise piiridesse ei ole tark tegu.
Olen kuulnud ka ,et mõned ülikoolid pidavat 3D õpetama. Aga see jälle sellisel tasandil ,et teeme kuubikutest toolid, lauad jne. Peale paarikümne tunni täis tegemise minnakse edasi teistele teemadele.
Arhitektuuri õppimise vallas ei oska sind aidata. Aga niipalju võin sulle öelda, et Eestis kvaliteetset 3D haridust ei leia. Maksad suurt pappi selle info eest mis on ka netis, raamatutes ja manuaalides olemas. Iseasi on see kui sulle meeldib, et keegi ette näitaks ja teeks asju. Selleks on olemas ka palju video tutorialeid
EDIT:
tsitaat: |
nt valgustuse ülesse seadmise kohapealt, et renderdus näeks välja reaalne jne jääb ikka puudu veel. |
Mulle kingiti selline raamat http://www.amazon.com/exec/obidos/ISBN%3D0321316312/3drendercomA
Raamat õpetab 3D stseenide valgustamist. Autor on ise Pixar-is töötav valgustaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
22.06.2009 21:07:58
|
|
|
noh... haridus pole enam aastaid tarkuse kandikul ette kandmine ning sõnnikuhanguga pähe toppimine. Eelkõige tuleb ikkagi ise tööd teha. Seetõttu ongi äärmiselt tark tegu õppida praktikutelt, et vältida liigse info poolt tekitatavat adaptsiooni ning mis veel hullem- harjutada endale sisse valed töövõtted.
Tõesti pole kindel, et algkursus taolise summa eest vajalik on, kuid kui asjast midagi ei tea, siis on omandamine teise etlemist jälgides oluliselt kiirem, kui ise raamatuid läbi töötades (loomulikult on erandei ja vunderkinde).
Samas on tulnud käia ka taolistel kursustel, mis kujutavad endast raamatu grupiviisilist lugemist, kuid see on kinni sügavalt instruktoris- on inimesi, kes oskavad raamtutarkusi siduda praktilise küljega ning seda kompoti ka sellisena ette kanda, et raamatu hilisem kodus läbitöötamine oleks kuuldule-tehtule pigem täienduseks.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
siilak
HV vaatleja

|
26.07.2009 15:07:53
Re: Küsimus 3D graafika õppimise kohta |
|
|
xtream99 kirjutas: |
Ma siin pikemalt kaalunud juba, et mida õppima minna jne ning 3D graafika(eriti 3D visualiseerimine ja arhitektuur) on mind juba tükk tükk aega köitnud. Mõtlesin, et võiks lausa elukutseks võtta selle ala endale, sest 3D annab leiba . |
Julgelt soovitan jätkata õppimist omalkäel. Eestis need kes tasemel 3d'd teevad on kõik ise õppinud.... ehk, kui tõsine fanatt oled, siis saad omalkäel hakkama.
Netis on ju palju infot olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|