praegune kellaaeg 20.06.2025 18:49:41
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hollow
Kreisi kasutaja

|
18.06.2009 18:46:52
|
|
|
tonuonu kirjutas: |
Lihtsalt infoks, et täna olen rohkem nimekirjast eemaldanud kui sisse pannud. Samuti on mu radikaalne seisukoht hakanud pehmenema. Näiteks spämmi müüvate kontorite suhtes. Tegelikult tehku mis tahavad kuni inimesed ei kaeba. Praegu on vist üks kaebuste suurim probleem ettevõtete avalike postiaadresside kasutamine. Kui spämmida ainult nõusoleku andnud inimesi ning iga mailiga panna kaasa täpne info, mis päeval, mis kell, kus portaalis, mis kujul sa nõusoleku andsid ning reklaamist keeldumise link on olemas siis peaks OK olema? Näiteks reisifirmade spämm on selline, mida mingi osa kliente väga tahab.
Kuna osa kontoreid teenib sellega raha ja mina mitte siis ootaks ikkagi nendepoolset eneseregulatsiooni. Ja loomulikult võib argumenteerida ja vaielda. Ükski asi pole mustvalge.
Pakutud DDoS meetodit ma ei toetaks. Põhjus on selles, et liiga kerge on välja kutsuda võltsitud spämmiga kellelegi teisele DoS rünnet. Ehk on see väga ülbelt öeldud aga ma loodan, et minu erialased teadmised lubavad üldjuhul paremini selekteerida spämmi allikat kui enamus mailisaajaid, kes mõtlematult hakkaks "reply" vajutama. Hetkel ma vaatan iga juhti puhul ikkagi päistele otsa jms. Kogemus turva alal ütleb mulle, et aktiivne vasturünne on üldjuhul väga vale asi.
Hollow, ma pakun sinu saadetud spämmile seletuse. See on postkast, mis on enne olnud kellegi teise kasutuses. Too inimene on tellinud endale Kaubajama uudiskirja ning kuna ta näiteks aasta otsa oma postkasti ei kasutanud, õnnestus sinul see endale registreerida. Hetkel pole ka rohkem kaebusi nende suunas ja seetõttu ma pole midagi teinud. |
tõnu... @digitohter.ee domeen ei ole varem registreeritud olnud... registreeritud on ta eelmise aasta augustist ja minu meili aadress on tehtud veebruari lõpupoole millalgi
hot.ee meiliaadressiga on tegelikult üks konks ka... seadete alt saab panna lindu, et sulle saadetaks spämmi... by default peaks see lind seal ka olemas olema aga kui see ära võtta, siis jääb päevas 2-5 meili tulemata
hotiga aga veel 1 tore lugu
kunagi aastaid tagasi sai hoti jutukat kasutatud ja kuna jutukas paistavad nimed hollow, hoIlow, holIow ja hoIIow suht sarnaselt välja, siis aegajalt tuleb ka yhte sama pakkumist kõigile nendele aadressidele... ja seal tean ma kindlasti, et on see linnuke ära võetud mis lubab spammi saata
_________________ Müüa: Fibaro HomeCenter 3 |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
19.06.2009 00:46:05
|
|
|
Ehk oleks kompromissiks listi pakkumine [esmajoones] lõpptarbijale (s.o. mitte meiliserverit adminnivale itimehele) sobilikul kuju? Mõte selles, et teemas silmahakanud kahtlused on kõik õigustatud, aga seda just paljude (tundmatute eelistustega) kasutajate korral. Üksikisikul kes vaid omaenda meiliboksi pärast muretseb on asi selge - tema mingeid reisi- ja graanulipakkumisi ei taha ja kui listi laeb siis selleks et neist meilidest pääseda. Servuadminnid kes peavad arvestama x hulga kasutajaga nimekirja sellisel juhul ei laekski. See viimane variant on ka paegu võimalik, aga nullib kogu listi täiesti (meiliserveris ei laeta + kasutaja ei saa laadida = ei blokeerita spämmi).
efekt pole muidugi nii tõhus kui serveris laadimise korral (ka pole ma kindel kui paljud keskmise arvutikasutaja tarbitavad melerid üleüldse pakuvad automaatse vastamise võimalust ja kas tagasisaadetavaid teateid annab ka spetsiifilisemalt bläkklisti baasil muuta), aga siiski parem kui mittemidagi. Vähem saasta võrguliine koormamas ning vast jõuab ka spämmijatele (vähemalt nendele kes pole elukutselised) kohale et nende tegevus pole teretulnud kui mingi osa meilidest "Spammer, mine ara!" tekstiga tagasi tulevad.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
19.06.2009 00:53:20
|
|
|
ma olen 101% kindel, et kõik spämmerid teavad, et nende kirjad ei valmista just kõigile rõõmu ning lootus, et vastu saadetud meil võrguliine vähem koormaks on palju loodetud. Veel rohkem on loodetud, et keegi spämmimisest loobub mõne(saja-tuhande) vastu saadetud meili pärast, kui spämmi kampaania talle eelnevalt mõned(sajad-tuhanded) kasumit tõi.
Mulle meenus üks mõne aasta tagune juhus, kus keegi inimene saatis mulle e-maili ja tundis huvi ühe sülearvuti vastu, kirjutasin siis kirja vastu ja sain vastuseks kohe meili stiilis: sa ei ole minu minu meililistis ja arvatavasti oled mõni kuri spämm, selleks, et tõestada mulle, et sa ikka spämm pole, kirjuta palun sellise sisuga kiri sinna, siis lisatakse sind ehk mu sõbralisti ja saad oma kirja mulle edasi toimetada...arvata on, et see isik saab päris tihti vastuseid oma kirjadele
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hollow
Kreisi kasutaja

|
19.06.2009 01:17:15
|
|
|
spammifilter kliendi masinas ei vähenda koormust serveritele ja interneti liinidele, seega on asi kasulik ainult spammisaajale... antudhetkel aga rejectitakse asi enne mailiserveris ära ja siis ei koormata muid ressurse.
_________________ Müüa: Fibaro HomeCenter 3 |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
19.06.2009 03:11:07
|
|
|
wirx kirjutas: |
ma olen 101% kindel, et kõik spämmerid teavad, et nende kirjad ei valmista just kõigile rõõmu ning lootus, et vastu saadetud meil võrguliine vähem koormaks on palju loodetud. [...] |
Nagu mainitud - loodaks nende "ümbermõtlemise" peale kes asja elukutseliselt ei tee. Nagu nood eespool teise postitajate välja toodud reisidealase reklaami pakkujad, kelle saadetisi osad kasutajad tahavad kätte saada, osad ei taha ja servuadminn seisabki dilemma ees - blokeerida või mitte. Need saatjad kes endale arugi ei anna et tegemist on täpselt samasuguse spämmiga on nagu need "V1@grA" meilid mis muude filtrite poolt igal pool kinni püütakse.
Hollow kirjutas: |
spammifilter kliendi masinas ei vähenda koormust serveritele ja interneti liinidele, seega on asi kasulik ainult spammisaajale... antudhetkel aga rejectitakse asi enne mailiserveris ära ja siis ei koormata muid ressurse. |
Kui ma just asjast valesti aru ei saanud siis kujutab "reject" endast antud juhul vastumeili "ära spämmi!" tekstiga, nii et isegi parimal juhul on esimene listi kasutamise tulemus võrguliikluse 2x (avalikus võrgus, mis eeldatavalt pole sama võimekas kui sisevõrk). Kliendi masinas filtreerides oleks see koormus välisvõrgule väiksem.
Et seisukohta selgemaks teha: saan täiesti aru et soovitatud kompromiss vähendab radikaalselt ettevõtmise mõju, aga vaadakem mis seisus list omadega hetkel on: suuremad tegijad antud nimekirja ei kasutaks kuna ei saa kindel olla et midagi vajalikku ei blokeerita, tavakasutajal (kes vaid oma heaolu eest seisab ja mõne false positive'i valutult üle elab) aga pole nimekirjaga suurt midagi teha kuna see pole kujul mida ta proged tarbida oskaksid. Jäävadki ainult listikoostaja ise ning mõttekaaslased kes a) jooksutavad postfixi(ga ühilduvad meiliserverit); b) kelle servul ei ole nii palju/olulisi kasutajaid et mõne meili kättesaamisest (liigseid) probleeme võiks tekkida. Suht surnud seis, ühesõnaga.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
19.06.2009 04:03:35
|
|
|
Minu arvates võiks jõuda konsensusele, et spämm ei ole tsiviliseeritud vahend ning sellest tulenevalt tsiviliseeritud ettevõtted spämmi ei saada ega loe. Auasi ühesõnaga. Siin tekib muidugi küsimus, mis on spämm ja mis ei ole. Ettevõtte policy võiks täiesti kenasti olla, et reisiinfo on spämm ja kui inimesed seda tahavad, telligu erapostkasti. See võimaldab rakendada nulltolerantsi. Kui hakata ükshaaval erandeid tegema, siis jõuab ühel hetkel olukorrani, kus ei saagi midagi filtreerida, samas on postkast rämpsu täis. Tasakaalu leidmine on alati see kõige keerulisem, kuid kaine mõistuse seisukohalt elulisim. Erandi tegemisel on tarvis küsida, kas me usaldame seda saatjat?
Tõnu list pakub nimekirja saatjatest, kes on seda usaldust kuritarvitanud. Nimekirja kasutuselevõtt eeldab usaldust Tõnu suhtes. Usaldust Tõnu suhtes tõstab listi korralik dokumenteerimine; usaldamatuse taset saatjate suhtes on lihtsam hallata, kui list on jagatud raskusastmeteks. See muidugi ei vabasta adminni vajadusest aru saada, mis toimub, kuidas uuendada ja kuidas vajadusel kohalikke erandeid teha.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.06.2009 09:30:32
|
|
|
jokk-lahendused isikuandmete levitamise osas, telefonispämm inimeste (ok, spämmerite) vastu, praegu küllalt halvasti dokumenteeritud list jne.
see kõik tapab usaldust tõnu suhtes.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
19.06.2009 10:31:51
|
|
|
Minul spämmiga erilisi probleeme pole. Paar rämpspostikirja kuus ikka laekub, kuid parim viis nende vastu tundub olema ignoreerimine. Kõik laekundud spämmikirjad lisan kogu domeeniga personaalsesse spämmifiltrisse rämpspostisaatjaks ja vähemalt sama aadressi alt saadetuna teist korda sama saatja rämps enam minu silma alla ei satu. Paar korda aastas siiski viskan pilgu ka oma rämpsposti kausta, et saada pilti rämspostisaatjate trendidest. Reeglina on rämpspost saadetud minu avalikule ärimeili aadressile. Üksikud on tulnud ka isiklikele meiliaadressidele.
Võõraid spämminimekirju ma ei usalda ega kasuta ja olen oma ISP-le teinud korduvaid märkusi, et see ei tegeleks minu kirjade filtreerimisega. Kahjuks ei taha ISP probleemist aru saada. Seega olen pigem vastupidise probleemi ees - ma ei saa lahti ISP omavolilisest mulle saadetud ärikirjade rämpspostiks sildistamisest. Mind häirib väga, kui ISP rikub minule saadetud kirjade Subject rida, toppides sinna "SPAM" teksti, kuigi tegemist ei ole üldse spämmiga.
ISP on omavoliliselt spämmiks märkinud (ja ilmselt ka kohale toimetamata jätnud) mulle saadetud kirimalekirju ja ka lepinguid.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
19.06.2009 10:36:47
|
|
|
londiste- vastupidi, see tõstab usaldust Tõnu vastu, ta vähemalt püüab midagi ära teha. need tegelased ju ise risti millegi ees ette ei löö, seega on ise ennast pmst kurjategijateks liigitanud.
ise lööksin võimalusel mõningatel lääne-ja ida spämmeritel meelsasti kirstukaant kinni naeltega.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
19.06.2009 11:29:23
|
|
|
Sults kirjutas: |
Minul spämmiga erilisi probleeme pole. Paar rämpspostikirja kuus ikka laekub, kuid parim viis nende vastu tundub olema ignoreerimine. Kõik laekundud spämmikirjad lisan kogu domeeniga personaalsesse spämmifiltrisse rämpspostisaatjaks ja vähemalt sama aadressi alt saadetuna teist korda sama saatja rämps enam minu silma alla ei satu. Paar korda aastas siiski viskan pilgu ka oma rämpsposti kausta, et saada pilti rämspostisaatjate trendidest. Reeglina on rämpspost saadetud minu avalikule ärimeili aadressile. Üksikud on tulnud ka isiklikele meiliaadressidele.
Võõraid spämminimekirju ma ei usalda ega kasuta ja olen oma ISP-le teinud korduvaid märkusi, et see ei tegeleks minu kirjade filtreerimisega. Kahjuks ei taha ISP probleemist aru saada. Seega olen pigem vastupidise probleemi ees - ma ei saa lahti ISP omavolilisest mulle saadetud ärikirjade rämpspostiks sildistamisest. Mind häirib väga, kui ISP rikub minule saadetud kirjade Subject rida, toppides sinna "SPAM" teksti, kuigi tegemist ei ole üldse spämmiga.
ISP on omavoliliselt spämmiks märkinud (ja ilmselt ka kohale toimetamata jätnud) mulle saadetud kirimalekirju ja ka lepinguid. |
Isiklikult olen samal seisukohal. Keegi teine ei peaks otsustama, millised kirjad mulle vajalikud on ja millised mitte. Sellised noorte ja vihaste meeste tehtud spämmerite listid võivad olemas olla, kuid nende kasutamine jäägu siiski lõppkasutaja tasemele.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
RIH0
HV kasutaja

|
19.06.2009 12:36:57
|
|
|
ibndaud kirjutas: |
londiste- vastupidi, see tõstab usaldust Tõnu vastu, ta vähemalt püüab midagi ära teha. need tegelased ju ise risti millegi ees ette ei löö, seega on ise ennast pmst kurjategijateks liigitanud.
ise lööksin võimalusel mõningatel lääne-ja ida spämmeritel meelsasti kirstukaant kinni naeltega. |
x2
Saagu need tegelased ka omal nahal tunda seda jama, mida korraldavad.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
mella
HV kasutaja
|
19.06.2009 13:54:38
|
|
|
idee ja algatus on hea, AGA
see list pole paljudes firmades domeenipõhiselt kasutatav. Kui, siis ainult täpsete aadressidega.
Paljude spammidomeenide muudelt aadressidelt tuleb ka klientide poste
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonuonu
HV kasutaja

|
19.06.2009 17:29:59
|
|
|
Ma olen natuke vaadanud, keda kui laialt sisse panna. Näiteks seesama Bogomolov hot.ee aadressiga kindlasti ei pane mind hot.ee-d täielikult sinna listi ajama. Samas miskid ühemehe üritused või firmana teadvalt spämmi saatvad tegelased nagu tänane osad.ee spämm on usalduse kaotuse põhjusel listi taotud. Mitu sellist piirangut on järgmised spämmid kinni püüdnud mul. Londiste probleemist ma eriti aru ei saa. Kui inimene Googlet kasutada ei oska siis andmeid järelikult pole olemas. Panen parem lingid sisse:
http://www.google.ee/search?q=segeibm%40hot.ee
http://www.ehitus24.ee/foorumv.php?teema=4190
http://www.ametlikudteadaanded.ee/index.php?act=1&teade=914405
https://ariregister.rik.ee/ettevotja.py?id=2000208394
https://ariregister.rik.ee/ettevotja.py?id=2000208394&show=11
http://happyends.rin.ru/cgi-bin/more.cgi?id=194200
http://www.latintrade.ru/main/rus/base/cust.php3?Cat=06062000041617
Googlest leiab juurde ka. Idee peaks see andma. Kusjuures ma hea meelega kuulan argumente jms. Et andke tuld. Kui ma olen paras neandertaallane oma info kokkusidumisega siis pikapeale annab selle mulle ära seletada ja mind parandada. Eriala tõttu lihtsalt näen asju teisiti kui ühiskonna keskmine.
EDIT: No öelge, mis ma tegema pean. Estravel spämmib täna läbi Roosa Elevandi. Elevant on kinni, Estravel ka kinni. Ilmselge spämmer ju. Enamus reisifirmasid on listis. Kaleva Travel võtsin välja. Neil miski tehniline jama oli ning kuni see ei kordu pole probleemi. Baltic Tours enne spämmis baltictours.com alt, siis nüüd vahetas selle baltictours.ee vastu. Keerasin selle ka kinni. Logis hea vaadata kuidas hambaid saab. Ootan arvamusi. Ootan ka arvamusi, et mida teha osad.ee domeeniga, kes väidetavalt ainult omadele kontaktidele saatis spämmi (valetab!) või näiteks selle kaablikutt pbx.ee-ga kelle vabanduseks on, et see on meie esimene kampaania ja ainult jur aadressidele. Võtan välja? Nagu eriti ei tahaks.
viimati muutis tonuonu 20.06.2009 15:08:26, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
19.06.2009 23:07:18
|
|
|
Räägi parem, kas nüüd saab su listi kuidagi tavakodanik ka oma outlooki või thunderbirdi sisse toppida? Kui jah, siis kuidas?
|
|
Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
20.06.2009 03:15:26
|
|
|
heh, minuarvates pane kõik sinna listi
minu @kagureis.jeje saab 1 kuu jooksul ~10 000 spämkirja...
aga see vist seetõttu et keegi "toredus" on mulle üritanud ära teha aga tänu sellele terve firma postkast kannatab. elkdata webmailis kustutamine jooksutab akna lihtsalt kokku
elkdata märgib lihtsalt ta SPAM-ina
Edu võitluses ja tehnilistes lahendustes
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
BigBabba
HV kasutaja
|
20.06.2009 07:48:00
|
|
|
mTim kirjutas: |
elkdata märgib lihtsalt ta SPAM-ina
|
Sellise ummistuse vältimiseks saab Zones määrata SpamAssassini puntide arvu, millest alates kirjad spamfiltris automaatselt kustutatakse. Kui panna see 5, siis ei jõua ühtegi SPAM täägiga kirja enam postkasti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
23.06.2009 11:39:51
|
|
|
huvitav teema, sest olen ka ise hädas firma üldaadressile tulevate kirjadega. Kurja juureks on Krediidiinfo, kes müüb firmade kontaktandmete andmebaasi. Seda ütles mulle üks coca-cola kobarkinos tegutseva firma spämmer ehk võrgu eest vastutaja, kes oli teadlik oma majast väjuvast fak.ee spämmist aga ütles, et nemad oma klientidel ühenduse kasutamise eesmärke ei reguleeri. Zone ütles selle peale, et kuna tegemist oli siiski suure firma võrguga, siis fak.ee kirjade pärast nemad seda filtrisse ei pane. Mis siis ikka, kolisin oma domeenid mujale kui neile pole võimekust eesti sisese rämpsmüügi kirjadega tegeleda. Siit soovitus ja õppetund, ärge pange meili aadressi alguseks info, sest see on nii levinud, et läheb juba lollikindlalt läbi kui kirjutada info ät domeen.ee Ma ise ei toeta ka domeen@domeen nimekuju, pigem pange siis ette juba kontor, myyk, tellimine, või midagi muud, kasvõi liitsõnast koosnevas domeenis see esimene sõna nt ari ät aripaev.ee
kaabakas: minu jaoks on firmade vahelises meilivahetuses spämm see, mis ei puuduta isegi kaudselt firma tegevusala ega tema kliente. Samuti selliseid, millest on ära näha universaalse roboti poolt koostatus. Kui kirjast ilmneb mõni element, mis näitab siiski personaalset saatmist, siis ma oleksin selle peale meelitatud. Enamasti on aga "koostöö pakkumised" sellised üldsõnalised, et ilmselgelt pole kirjutamise põhjuseks firma kodulehega tutvumise järel tekkinud mõte oma pakkumise tegemiseks. Kõige huvitavam späm on olnud ehitsusfirmalt, mis nägi välja nagu müügipakkumine ja sisaldas tosinaid lõikekettaid koos kogus ja hinnaga. Maksa või ära!
tonuonu tegeleb tänuväärselt pahe nuhtlemisega aga nagu eelnevalt mainitud, siis sellel on tehnilisii puudujääke (listi haldamine, jagamine, levitamine, lisamine, eemaldamine) ning ta võitleb mehhaanilise osa ehk siis laiali saatmise vastu.
Mina ise otsustasin aastat kaks tagasi tegeleda pigem spämmi saatmise põhjuste naeruvääristamisega ja selgitada, et nende kiri ei ava minu kui ostja rahakotti ja tekitab pigem negatiivse emotsiooni. Alguses helistasin neile ka tagasi, ühelt küsisin isegi kas tal on testament olemas, sest noored inimesed võivad ülepäeva otsa saada (olen ise läbi elanud, kus esmaspäeva õhtul teed inimesest foto ja järgmise päeva õhtul pussitab keegi ta surnuks, seega on surm EV-s täiesti ennustamatu). Mõnele saatjale ütlesin otse, et ta on ajukääbik, kes ei edenda taolise tegevusega oma firmat, vaid mustab. Siis loobusin sellest, sest lolle saatjaid oli iga päev 2-4 ja mis ma selle peale oma aega, raha ja närve kulutan. Selle asemel tegin nende kirjadest andmebaasi, lisasin sinna firma tausta, võlgevusi ja muud infot. Idee on selles, et taoline reklaam läheb otsingutesse ja tuleb hiljem otsingutes välja koos saatjate nimedega. Selline mustade meetoditega äri tegijate jäädvustamine on tõhusam meetod. Samuti minu jaoks kordades odavam ja 1 kord tõhusust ka tõestanud. Mul oli seal 38 sissekannet aga 1 sinna sattunutest võttis vaevaks domeeni info järgi mind ülesse otsida ja selgitada oma kirjade (väidetavalt oli saanud nõusolekud aga vestluse käigus leidis aset tunnistus, et ta ikkagi tegi huupi pakkumisi, mitte eelnevate kokkupuudete alusel) saatmist. Vähemalt edaspidi olen veendunud, et see inimene ega firma ei korda seda ämbrit, sest ühe korra must loendisse sattuda ei ole sugugi meeldiv. Kui tonuonu teeks samasuguse lahenduse, kus spam.ee lehel oleks kättesaadav kollektsioon firmade reklaamipakkumisi, siis see hakkaks mingil hetkel mõjutama ka klientide valikuid. Kui sa otsid näiteks nort õppekeskus, elke auto, tresoor majandustarkvara, jõhvi kontserdimaja, sisetv, basic kontorimööbel või optimum koolitus ja google annab sulle esimese 2 lehe peale mõne negatiivse viite äritavadele, milleks spam kirjade saatmine kahtlemata oleks, siis see on arusaadav mitte ainult eesti keeleruumis, vaid ka euroopas laiemalt. Kokkuvõttes peaks see aga mõjutama klientide ja koostööpartnerite valikuid, sest firmad kasutavad tehingupoolte tausta selgitamiseks ka üsna palju internetti. Samas mõistan, et ka selline meetod ühiskondlikku häbiposti panemisega on piiratud, sest mõjub vaid neile, kes hoolivad oma mainest.
Jõud meile kõigile rämpsinfo tõrjumisel!
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
tfr
HV vaatleja
|
25.06.2009 09:40:38
|
|
|
BigBabba kirjutas: |
Sellise ummistuse vältimiseks saab Zones määrata SpamAssassini puntide arvu, millest alates kirjad spamfiltris automaatselt kustutatakse. Kui panna see 5, siis ei jõua ühtegi SPAM täägiga kirja enam postkasti. |
Kusjuures ma ei tea, kas asi on minu konfis või milleski muus, aga viimasel ajal on mul 5 punkti pealt hakanud täiesti arvestatavalt false positive'sid tulema - paar-kolm tk kuus selliseid maile, mida ma oodanud ja seetõttu avastanud olen, krt seda teab, palju sinna lisaks veel selliseid, mida ma procmaili logist üles otsida ei oska.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ex6
Kreisi kasutaja

|
25.06.2009 12:26:00
|
|
|
Väike ettepanek ka minu poolt.
Kuidas meeldiks teile selline idee - üks tsentraalselt hallatav "blacklist" emaili aadressitest kes EI TAHA spämmi.
Kes spämmi ei taha, saaksid oma aadressid sinna lisada ja kõik kodumaised uudiskirjade saatjad ja spämmijad saaksid selle musta listi endale tasuta alla laadida ja oma andmebaasidest need aadressid välja filtreerida.
Muidugi eksisteerib risk et mõni pahatahtlik spämmer kasutaks just seda musta listi oma spämmi laiali saatmiseks, aga selle vastu aitaks listi lisatud paar "honeypot"-i (aadressi mida pole kusagil mujal kasutatud mis on piisavalt crazyd et pole ka kunagi varem kasutusel olnud - siilis uugametsakollatrulla@gmail dot com) - seega kui misiganes späm sinna aadressile tuleb, siis on selge, et see on 100% späm ja selle saatjale saab siis juba kollektiivselt reaalseid võo e-meetmeid kasutusele võtta.)
Enda kogemus on erinevalt wirx-ist selline, et pigem tuleb kergesti ignoreeritavat spämmi kui selliseid pakkumisi, mis on tõesti mulle vajalikud olnud.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
25.06.2009 16:10:04
|
|
|
ex6 kirjutas: |
Väike ettepanek ka minu poolt.
Kuidas meeldiks teile selline idee - üks tsentraalselt hallatav "blacklist" emaili aadressitest kes EI TAHA spämmi.
Kes spämmi ei taha, saaksid oma aadressid sinna lisada ja kõik kodumaised uudiskirjade saatjad ja spämmijad saaksid selle musta listi endale tasuta alla laadida ja oma andmebaasidest need aadressid välja filtreerida.
|
See eeldaks seaduslikku kohuslust, millest saaks kergelt ringi - spämmi saadab väljaspool eestit regatud firma ja soovitab vaid eesti partnerit oma kirjas
Pealegi, tiguposti jaoks peaks selline kord juba kehtima - kui Eesti Postis avalduse teed või kleepsu postkastile paned siis nagu ei tohiks pahna laekuda, kuid kleeps tiritakse isegi EP töötajate poolt maha ning prahti kannavad laiali mitmed erinevad ettevõtted (meil õnneks majas suur prügikast postkastide kõrval selle paberijama jaoks).
Mida vaja oleks oleks automaatne list vms - st. mingi list mille laiali jagamine/uuendamine ei oleks nii käsitöö.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
BigBabba
HV kasutaja
|
25.06.2009 21:02:39
|
|
|
tfr kirjutas: |
Kusjuures ma ei tea, kas asi on minu konfis või milleski muus, aga viimasel ajal on mul 5 punkti pealt hakanud täiesti arvestatavalt false positive'sid tulema - paar-kolm tk kuus selliseid maile, mida ma oodanud ja seetõttu avastanud olen, krt seda teab, palju sinna lisaks veel selliseid, mida ma procmaili logist üles otsida ei oska. |
Kas sa oled uurinud, miks kiri nii palju punkte sai? Tavaliselt juhtub see siis, kui kirja saatjal on dünaamiline IP ja satub selline IP, mis on mustades nimekirjades.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tonuonu
HV kasutaja

|
26.06.2009 15:17:58
|
|
|
Vabandan, et eriti näole pole andnud. Aga elu käib ning vist pühade tõttu on spämmi kogus järsult vähenenud. Ühe esimese asjana võtan ette hoopis spämmijate isikute avaldamise. On tekkinud mingi pilt, kes need meie suurimad tegijad on. Samuti kirjutab kokku miski hea tava dokumendi, millele hea viidata.
Saatke endiselt spämmi spam@spam.ee peale ning alati koos päistega! "Forward as attachment" on vist see nupp outlookis?.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
26.06.2009 16:45:50
|
|
|
kuidas see isikute avaldamine välja näeb? copy-paster www.rik.ee lehelt b kaardi andmed?
Ja kas sealtki tohib peale isiku nime midagi avalikustada? Spämmi seadust meil ei ole, aga on olemas isikuandmete kaitse seadus http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=748829
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.06.2009 17:11:18
|
|
|
tonuonu kirjutas: |
Saatke endiselt spämmi spam@spam.ee peale ning alati koos päistega! "Forward as attachment" on vist see nupp outlookis?. |
Outlook 2003 pole seda või siis ma ei oska seda näha. Peab eraldi seadistama, et Forward toimiks Forward as Attachmentina või mitte.
Tools => Options => Preferences => E-mail Options ja When forwarding a message rippmenüüst tuleb sobiv seadistus valida.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonuonu
HV kasutaja

|
26.06.2009 19:19:16
|
|
|
wirx, seal on hulgaliselt erandeid. Hetkel on see teine oluline aga esimene on ka tihti mängus:
§2. Seaduse kohaldamise ala
(2) Käesolevat seadust ei kohaldata:
1) füüsilise isiku poolt isikuandmete töötlemisele isiklikul otstarbel;
2) kui töödeldakse õiguspäraselt avalikuks kasutamiseks antud isikuandmeid;
Ehk siis kui need andmed on õiguspäraselt avalikuks kasutamiseks antud (mida Äriregister on) siis tee mis tahad nendega. Lisaks on meil muidki seadusi. http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13003044 on Avaliku Teave Seadus, mis aga lausa seab eesmärgiks avaliku teabe võimalikult suurt avaldamist.
Mis isikukoodi puutub, siis ID kaart kasutab sertifikaate, mida saab küsida ldap.sk.ee pealt isikukoodi teades. Sertifikaatide põhimõte ongi selles, et sa saad alati nad avalikust kanalist kätte ja kontrollida, kas see on just selline nagu peaks olema. Minul ja veel mitmel inimesel on ldap.sk.ee otsast tehtud kinnise tsükliga selle baasi koopia. See on avalik info ja SK rikub Avaliku Teabe Seadust tehes selle kättesaamise raskeks. Kunagi AKI ka uuris minult, et mis baas see selline on aga jäi mu vastusega rahule. Pealegi, isiklikuks otstarbeks seo see kasvõi igaühe suguti suurusega kokku. Ja seda ma natuke teen ka nagu siin threadis juba enne viitasin. Kuskiltmaalt tuleb ainult varjatud jälgimise paragrahv sisse ja seepärast ongi vaja seda mittevarjatult korraldada.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|