Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Failide saatmine ühest arvutist teise? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kairikene
HV vaatleja
kairikene

sõnum 15.06.2009 14:53:31 Failide saatmine ühest arvutist teise? vasta tsitaadiga

Et siis mismoodi ma saan oma failid ühest arvutist teise?
On 2 läpakat. 1. Windows Vista ja 2. Windows xp.
tahan vistaga arvutist 7 gigast faili tirida xp'ga arvutisse(mõlemad on sülearvutid)
proovisin ad-hociga ja ei õnnestunud.. juhe jooksis kokku icon_lol.gif siis toppisin võrgukaablid taha ja nagu midagi tegi aga ma ei saand aru mis siis edasi... kas keegi oskab blondiinile puust ja punaseks selgeks teha mismoodi ma siis selle faili sinna xp'ga arvutisse ikkagi saan??? icon_rolleyes.gif
aitähh!
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.06.2009 14:58:36 vasta tsitaadiga

1. Mälupulk või USB kõvaketas.
2. Üle wifi - kui ruuterit pole, siis ad-hoc, mõlemas arvutis IP-d käsitsi paika, ühes näiteks 192.168.1.1, teises 192.168.1.2.
3. Üle ristkaabli. Tavaline kaabel ei sobi, kui switch'i või ruuterit pole. IP-d jällegi käsitsi paika.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 15.06.2009 15:08:13 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
3. Üle ristkaabli. Tavaline kaabel ei sobi, kui switch'i või ruuterit pole. IP-d jällegi käsitsi paika.

Sobib küll. Endal pole rist-kaabel ja kõik failid saanud ära kopeerida mis vaja. Isegi IP'sid pole pidanud käsitsi paika panema. Töötanud nii XP, Vista, 7 vahelistes kooslustes.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
kairikene
HV vaatleja
kairikene

sõnum 15.06.2009 15:16:26 vasta tsitaadiga

ok. no ristkaabel see mul ongi aga mis edasi saab kui see arvutisse pandud on? kuskohta ma need ip'd topin? ja kui neid vaja ei ole siis kuidas ma nagu...? praegu tal on mingi local only ühendus... kuidas ma selle faili siis ikkagi sinna arvuti sisse saan icon_biggrin.gif mingit shared kausta pean otsima we? või kust alt ma selle teisele arvutile ligipääsu leian? icon_eek.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 15.06.2009 15:21:42 vasta tsitaadiga

Kas ristkaabliga peab IP'd panema ma ei tea, pole seda kasutanud. Aga muidu saab IP'sid panna, kui võrguühenduste all, teed võrgukaardile parema klõpsu ja võtad sealt Properties ja edasi TCP/IPv4 valikud.
Local only peabki olema, kui just nett ka šheeritud pole nii, et kaablile edasi läheks.

Võta Run lahti ja kirjuta sinna \\Teise-Arvuti-Nimi või siis vaata mis IP'd masinatel on ja siis Runi arvuti nime asemel kirjuta IP aadress.
tagasi üles
err
HV kasutaja
err

sõnum 15.06.2009 16:05:55 vasta tsitaadiga

Sisevõrk?
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 16.06.2009 00:53:15 vasta tsitaadiga

[VaHuR] kirjutas:
rex kirjutas:

Sobib küll. Endal pole rist-kaabel ja kõik failid saanud ära kopeerida mis vaja. Isegi IP'sid pole pidanud käsitsi paika panema. Töötanud nii XP, Vista, 7 vahelistes kooslustes.

Siis on sul vähemalt ühel kokkuühendatud arvutitest auto-MDIX pordiga võrgukaart. Need on suhteliselt uus nähtus arvutite küljes ja vähegi vanematel arvutitel-kaartidel seda pole ning on just tingimata vaja ristkaablit ehk crossover kaablit. Ei maksa erandit reegliks pidada, üldjuhul tavaline kaabel siiski ei sobi.

Ka minu märtsis ostetud läpakal on auto-MDIX port (avastasin selle omaduse alles nädalat-paar tagasi), üle aasta vanusel lauaarvutil on küll 2 int. kaarti, aga mõlemad on tavalise pordiga.

tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 16.06.2009 01:17:46 vasta tsitaadiga

Võib-olla tõesti, et läpakatel, mida kasutan, on see olemas.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 16.06.2009 01:58:15 vasta tsitaadiga

Võrkarid üldiselt ei olnud jah varem isepöörataoskajad. Miskid uued ehk siis on. Sel juhul piisab, kui üks ots seda oskab.

Üks variant on veel muidugi ka fail plaadile kirjutada. Jagad Winrar'iga kaheks ja saad 2 DVD-ga hakkama (eeldan, et tegu on mingi juba kompressitud videofailiga). Või ka ühega, kui on DVD-RW käepärast. Teises arvutis siis pakid need osad jälle lahti üheks failiks. Siis on failiga arvutisse vähemalt DVD-kirjutajat ja teise arvutisse DVD-lugejat vaja.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.06.2009 09:17:41 vasta tsitaadiga

Dogbert: rex: Muide "Automaatne pööramine" on juba pikki aastaid vana nähtus ja on olemas vähemalt oma 2-3 aastat kindlasti, kui mitte kauem. Küsimus oli ehk ainult selles, et odavamad, suurem enamud 10/100 kaarte seda ei osanud, kuid see-eest oskasid ja oskavad seda "pööramist" 10/100/1000 võrgukaardid.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.06.2009 10:16:14 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Dogbert: rex: Muide "Automaatne pööramine" on juba pikki aastaid vana nähtus ja on olemas vähemalt oma 2-3 aastat kindlasti, kui mitte kauem.
Ütlesin, et arvutite võrgukaartidel on see suhteliselt uus nähtus. Muude võrguseadmete puhul, nagu näiteks switchid, oli see kasutusel tunduvalt varem. Mul on siin mitu vanemat (5-6 aastat vähemalt) väiksemat sorti switchi, mis on kõik full auto-MDIX
tsitaat:
Küsimus oli ehk ainult selles, et odavamad, suurem enamud 10/100 kaarte seda ei osanud, kuid see-eest oskasid ja oskavad seda "pööramist" 10/100/1000 võrgukaardid.
Hmm, võibolla küll, et kõik Gbit kaardid on auto-MDIX - ma pole nii täpselt uurinud. Sel juhul peaks mu lauaarvuti ka olema. Peab kontrollima siis - minu meelest nagu siiski polnud.

3 aastat tagasi olid Gbit kaardid arvuti küljes ikka võrdlemisi harv nähtus, IMHO. Aga ma ei väida, et neid üldse polnud. Ja 3 aastat vist pole ikka päris "pikki aastaid", rohkem nagu "mõned aastad" või "paar-kolm viimast aastat" icon_smile.gif Aga see on vist nagu rohkem igaühe isiklik tunnetamise küsimus - kellele "pikad", kellele "mõned" icon_wink.gif

tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 17.06.2009 11:53:02 vasta tsitaadiga

Mina panin mõlemale läpakale vahele tavalise võrgukaabli ,start menüüst Network lahti, ja seal teine arvuti peaks olema näha. Ahjaa, wifi ühendus kui on, siis lülita see välja korraks kui kopima hakkad, muidu millegipärast tahab faile kopida üle wifi mitte kaabli. Mul küll läpparites mõlemas oli Vista, aga XP-ga peaks samamoodi käima asi. Mingeid IP-sid polnud vaja sinna nõiduda.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.06.2009 12:57:15 vasta tsitaadiga

Dogbert: Jah, ka väga paljudel a 2-3 aastat vanadel lauaarvutitel on täiesti olemas nii gigabitt-lan-e, kui ka automaatest "pööramist". 8) Küsimus on ainult selles, et palju see emaplaat tollal maksis ja kui palju oli neid ostjaid, kes sellise, kõvema ja kallima emaplaadi üldse osta jõudsid.
Lisaks ka veel see, paljudel inimestel on ammustest aegadest kodudes ruuterid või switchid või HUB-id olemas ja siis ei tulda lihtsalt selle peale, et võib ka ilma hakkama saada.

Ja seda näha, et kas arvuti oskab teha "automaatset pöördumist" näeb ju üsna lihtsalt. Kui mõlemas LAN-tuli põleb, siis on võrk olemas. Samuti saab seda näha ka mõlema ekraanil oleva LAN-märgi käitumise järgi.

Endal olev HUB seisab nukralt küll juba vähemalt aasta-poolteist kõevaletõstetuna, kuna pole ette jäänud enam masinaid, millega tööd tehes seda HUB-i vaja läheks. Ära ka veel ei siska, sest pole välistatud, et mõni selline arvuti ühel heal päeval ette ei satu, millega mul seda HUB-i vaja läheb.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 17.06.2009 14:02:35 vasta tsitaadiga

Ei tasu unustada, et antud juhul on tegu kahe läpakaga, mitte überkallite emaplaatidega lauamasinatega. Ilmselt on nad mingid odavama otsa paavianid vms, kus üldjuhul ei ole Gb LAN'i. Kuni kairikene midagi ses osas ei täpsusta, on suht mõttetu oletada. Ristkaabliga variant töötab igal juhul 100%. Ma ise olen kahe arvuti vahele otsejuhtmeks alati automaatselt sahtlist vana hea Nokiaga stardikomplekti punase juhtme võtnud. Polegi üldjuhul otsejuhtmega proovima hakanud. Või siis olen ruuteri taha torganud, kuna seal on mugavalt DHCP ka olemas. Ilma IP-sid paika panemata pole ma jällegi otsejuhtmega torkima läinud. Ilmselt vanakoolimehe harjumused - varem oli selleks vaja ristkaablit ja paikapandud samas subnetis IP-sid - siiamaani on mul lihtsam samamoodi toimida, mitte algul katsetada, kas äkki saab ilma ka ja siis selle peale aega raisanuna pärasti ikkagi vanamoodi teha.

Pikki aastaid =/= palju aastaid. icon_razz.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.06.2009 21:12:26 vasta tsitaadiga

http://sourceforge.net/projects/hfs/ eeldades et on arvutid ruuteri taga
Popkala
HV kasutaja
Popkala

sõnum 27.09.2009 16:21:45 vasta tsitaadiga

Mismoodi sellega viimase programmiga saab ?

Läpakaks oleks mul vaja tõmmata failid lauaarvutisse, mõlemad ühes ruuteris, läpakas on wifiga ja lauaarvuti on võrgukaabliga, mismoodi ma seda tegema peaks ?
ma ei ole aru saanud
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
crypto
Kreisi kasutaja
crypto

sõnum 27.09.2009 18:47:01 vasta tsitaadiga

Popkala kirjutas:
Mismoodi sellega viimase programmiga saab ?

Läpakaks oleks mul vaja tõmmata failid lauaarvutisse, mõlemad ühes ruuteris, läpakas on wifiga ja lauaarvuti on võrgukaabliga, mismoodi ma seda tegema peaks ?
ma ei ole aru saanud

see peaks asja kah ära ajama: http://www.teamviewer.com/index.aspx icon_rolleyes.gif

Popkala
HV kasutaja
Popkala

sõnum 27.09.2009 21:52:40 vasta tsitaadiga

tänud, väga hea asi beer_yum.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
summer
HV veteran

sõnum 28.09.2009 21:07:14 vasta tsitaadiga

Endal kaks Lapakat, mõlemal VISTA. Üritan samuti ligi pääseda ühest arvutist teise, aga tundub, et on ära keelatud ligipääs. Üritasin igalt poolt sättida jne, aga ei õnnestu.
ÜLE Wifi ruuteri siis. Viitsib keegi samm sammult seletada kuidas saada faile tõsta ühest teise?
Ütleb, et arvuti is not accessible. The user has not been granted the requested logon type at this computer.
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 162
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 29.09.2009 18:29:07 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Dogbert: Jah, ka väga paljudel a 2-3 aastat vanadel lauaarvutitel on täiesti olemas nii gigabitt-lan-e, kui ka automaatest "pööramist".

Oskad sa mõnda emaplaati näidata, mis seda oskaks?
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.09.2009 16:34:04 vasta tsitaadiga

Detsembris saab minu arvuti emaplaat 2 aastat vanaks. Sellel on kaks Gbit LAN porti.
(Gigabyte GA-X38-DQ6)
3 aastat vanu platesid nimetada hetkel ei oska.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Failide saatmine ühest arvutist teise?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.