Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mario.
HV Guru
|
01.03.2009 01:56:54
Mac vs väline kõvaketas = poolik fail. |
|
|
Nimelt kõvaketas on NTFS süsteemiga. Sai maci jaoks need kaks vajalikku asja installitud et ta ka peale lugemise kirjutaks NTFS-i ja seda näitaks. Faili kettale kopeerides peale lõpetamist on videofail poolik. Miks?
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
01.03.2009 14:59:31
|
|
|
ega mac ei hangu sellel ajal kui kopid?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
01.03.2009 15:33:58
|
|
|
Ei.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
01.03.2009 22:18:32
|
|
|
Heidikud. PC ja probleemid on elu. Mäkk on liiga korras pidevalt.
edit: mäkimode ei taha lasta seal eraldi teemat teha.
Jätkame siin.
Proovisin mitu korda ja kuidagi ei saa. Ikka jääb videofail poolikuks kuigi anomaaliaid kopeerimisel Ei esine.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
01.03.2009 23:34:17
|
|
|
kas sa muidu vastupidi saad asju kopida ja kas siis ka failid poolikud?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
01.03.2009 23:56:56
|
|
|
kirjutad, et "kaks vajalikku asja installitud".. Kas sellest võib järeldada, et kasutad seda MacFUSE ja NTFS-3G kooslust?
Ons ikka viimased kõige värskemad versioonid installitud? Mis versioon OS sul üldse on? Kas fail ongi konkreetselt poolik (st suuruselt 2x väiksem kui originaal) või on lihtsalt videostream ise vigane?
Just in case soovitaks sul korra proovida Paragoni NTFS for Mac 'i. Sellest on 10 päevane trial ka olemas.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
0 :: |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
02.03.2009 00:22:12
|
|
|
ma ei saanud NTFSi pealt macile kunagi copyda.
st paragoni abil sain kuid mingi aeg lambist katkestas ja jättis töö poolikuks.
hfs+ ja fat32 toimis.
aitas 200.-saast usb boxi ära viskamine ja lacie ost koos korraliku kiviga, et ka tulevikus probleeme vältida.
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
12.06.2009 20:02:23
|
|
|
ei hakka uut teemat tegema kuna haakub mingil määral sellega.
Igaljuhul probleem järgmine: MacBook'i hdd'l on bad block aga samas oleks vaja sealt andmed kätte saada aga seda siis windows XPs. Tõmbasin ka siis selle MacDrive 7 proge mis peaks aitama, sellest oli nii palju kasu,et ta tunneb ära et nüüd on mul selline ketas seal taga ja et ta natukene laseb sellele ligi aga kui seda HDD-d vaadata siis ta näitab et see on tühi, ja pakub et ma seda ketast formatiks.
Ehk siis põhimõtteliselt on vaja maci hdd-lt data recovery teha winxp-s
Äkki kellelgi on mingeid ideid?
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
12.06.2009 20:15:30
|
|
|
Kui surnud see ketas on? Kas OS X ka üles ei tule? Milline Macbook (st. kas Firewire on)?
Teoorias võiks selline vahva utikas nagu HDD Regenerator aidata. Ehk lapib ketta nii palju ära, et saad failisüsteemi ära fixida ja andmed maha tõmmata...
Oot... kas plaadilt buutimisest ja siis Disk Utility'ga torkimisest ei võiks kasu olla? Tegelikult oleks see heaks indikaatoriks, kui pekkis see ketas sul tegelikult on... See, et Macdrive sul ketast lahti ei saanud võib vabalt MD probleem olla (ei oska lihtsalt rikkis failisüsteemiga miskit peale hakata)
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.06.2009 20:47:11
|
|
|
Mizz: Kas seda oled proovinud, et ketas välisesse USB-kettaboksi. Ja siis see Box mõne teise arvuti külge USB-välikettana.
Edu
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
14.06.2009 12:33:36
|
|
|
MaxOs üles ei buudi, aga kas ma seda HDD regeneraatorit saan siis niiöelda läbi winxp jooksutada selle maci ketta peale? sest et windowsi disk repairi peale ta ei teind teist nägugi.
Aga see vb jah variant, et kui saaks plaadi pealt selle Maci üles buutida, (aga kuna ma ise olen maciga väga vähe tegelenud, siis mis moodi sealt saab seda buutimis järjekorda muuta - ses mõttes et windowsis lähed (deletega - vastavalt emaplaadile ) lähed biossi ja sealt saab nagu muuta ).
Viimati oli seal peal Tiigri viimane versioon.
Sellest välisest usb boxist nii palju, et jah selline mõte tekkis ka korraks et proovida aga kuna mul endal sellist boxi veel ei ole ja see maksab ka mingi summa siis uut kohe ostma ei hakkaks. Ja idee järgi peaks ju siiski sama probleem säilima, sest ma arvan et pigem oli probleem selles, et win ja macOS ju kasutavad erinevaid faili süsteeme.
Ja siis lisaks küsiks, et äkki keegi oskab öelda kui palju läheks maksma kui minna kuhugi teenusepakkuja juurde ja lasta seal andmed taastada (umbes - keskmiselt)
Tänud
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
14.06.2009 13:43:56
|
|
|
nii...
HDD Regenratorit ei saa Windowsi alt jooksutada.
Muidu see XP, millest sa räägid, seda jooksutad sa sellelt samalt kettalt (boot camp)?
Windowsi checkdisk'iga ära seda partitsiooni näpi... võib veel täitsa tuksi keerata.
BIOS'i kui sellist su MB'l pole, pole ka kohta kus buutimise järjekorda määrata. Asi on hulka lihtsam - pane masinaga kaasa tulnud plaat seadmesse, tee restart ja hoia 'C' klahvi all (hoia nii kaua kui kuuled, et hakkas plaadiga toimetama). Kui installer on üles tulnud, siis Ütilities menüüst leiad Disk Utility.
Andmetaastusteenused on üldiselt suht kallid. Mingi 2 aastat tagasi kui mu enda iBooki ketas lendas, siis üks HV'lane tegi vist u 4..5k eeku hinnapakkumise. Firmad teevad seda üldiselt veel kallimalt (mingi 20k eeguga tuleks kinldasti arvestada). Sinu puhul hea muidugi see, et ketas pole täiesti surnud (eeldusel, et see XP jookseb sul sealt samast). Omaette teema on veel muidugi HFS+ failisüsteem.
Ma ei ole kindel, kas inteli mäkk oskab end Hirens'i vms universaalse buutplaadi pealt üles tõmmata. Kui ei oska, siis regenereerimiseks on ainus võimalus see ketas välja võtta, mõnda desktop masinasse torgata ja seal edasi tegutseda.
Aga alustaks ikkagi sellest Disk Utility'st... kui see hakkama ei saa, siis mõtleme edasi.
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.06.2009 15:41:17
|
|
|
Mizz: Odavamat USB-boksi annab leida juba mingi 200-300 krooni eest. Ja siis saad oma ketta panna tööle teise arvuti külge "välikettana".
Samuti saad ju sellist Box-i alati ka tuttavalt ajutiselt laenata.
Enda pikad kogemused näitavad, et väga suur osa kahtlaselt käituvatest ketastest töötavad USB-välikettana veel täiesti korralikult.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
14.06.2009 19:02:24
|
|
|
Niih, edusammud, CDga sain OSx tööle ja sealt Disk Utlility alt on seda ketast näha, aga hakkama ma ei saa nüüd sellega, et ma sealt nendele andmetele ikkagi ligi pääseks. Siis kui ma üritan seda ketast mountida siis ta ütleb et on vaja first aidi talle teha. Samas kui üritasin seda First Aidi alt Verify või Repair teha siis viskas errori ette. Et kas ma pean üritama sealt siis restorida midagi?
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
14.06.2009 19:20:59
|
|
|
Mizz kirjutas: |
Niih, edusammud, CDga sain OSx tööle ja sealt Disk Utlility alt on seda ketast näha, aga hakkama ma ei saa nüüd sellega, et ma sealt nendele andmetele ikkagi ligi pääseks. Siis kui ma üritan seda ketast mountida siis ta ütleb et on vaja first aidi talle teha. Samas kui üritasin seda First Aidi alt Verify või Repair teha siis viskas errori ette. Et kas ma pean üritama sealt siis restorida midagi?
 |
Mida see error ütles?
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
14.06.2009 22:34:56
|
|
|
Invalid B-tree node size. Volume check failed.
Error : The underlying task reported failure on exit
Volume could not be repaired because of an error..
Äkki see info aitab kuidagi?
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
14.06.2009 23:08:21
|
|
|
Mizz kirjutas: |
Invalid B-tree node size. Volume check failed.
Error : The underlying task reported failure on exit
Volume could not be repaired because of an error..
Äkki see info aitab kuidagi? |
Lõhnab nagu failisüsteem oleks kapitaalselt tuksis.
Prooviks võiks sellise app'i nagu Disk Warrior sinna kallale ässitada. See suudab vahest imesid korda saata.
Ehk siis tegelikult oleks nüüd vaja veel ühte mäkki, mille abil seda ketast tohterdama hakata.
Su MB'l Firewire on veel küljes? Kui jah, siis saad masina Target Disk reiimi lasta ja pääsed ketta välja koukimisest (selles reziimis hakkab su Macbook põhimõtteliselt välist kettakarpi mängima... st. ühendad masinad omavahel firewire kaabliga ja teine maisn näeb sinu läpakat kui välist kõvaketast). Kui on ilma FW'ta variant, siis ketast välja ja kas mingi väilise boxi abil või otsa mõte teise mäki külge.
(Disk Warriorist oli VIST ka mingi buutiv variant olemas... aga pole seda kunagi näppinud, niiet ei oska kommenteerida.)
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
15.06.2009 08:53:42
|
|
|
okei selge. nüüd siis kulub natuke aega.
Eks ma postitan siis mingi hetk siia uuesti kui ma olen suutnud need variandid ka läbi proovida
suured tänud info eest
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.06.2009 08:58:57
|
|
|
Üks väike asi veel. Osade "kutude" ketastega on tihti nii, et kui ta on arvutis, siis on see temperatuur kõrge ja siis on vigade arva väga suur.
Kuid töötades välises USB-Boxis on see temperatuur madalam ning tekkivate vigade arv on ka seetõttu väiksem.
Viimati sain pääasta ühe 100GB-se ketta andmed ainult tänu sellele, et see oli välises Boxis, oli kõvasti jahedam ja sain kätte kogu info, mis kettal oli.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mizz
HV kasutaja

|
20.07.2009 21:06:58
|
|
|
okei kuu aega on juba möödas, mis siis vahepeal tehtud sai.
Sai proovitud siis kahe maciga ning firewire kaabliga, kuid töötav mac ei leidnud et tal mingi lisa ketas oleks kuskil juures, samas kui selles katkise kettaga macis oli OSx plaat sees siis selle ta leidis.
Ostsin siis ka välise kõvaketta boxi, ning uue ketta macile, samas ka sellega ühendades ei teind mac teist nägugi et talle oleks midagi juure pandud...
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
20.07.2009 21:12:21
|
|
|
Disk Utility alla ei ilmunud mitte midagi?
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|