Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sanderso
HV kasutaja

|
12.06.2009 21:19:48
Kodune wifi liga aeglane. |
|
|
Probleem selles et ise istun oma wiffi ruuterist ca 3m kaugusel Wiffi ruuter on D-link 802.11G/a.4 GHz mudeli nr on DI-524. Nii kui lähen näiteks toa teise nurka on ühendus olulisemalt nõrgem,( ikoon paremas arvuti nurgas näita, low. Kui peaks minema teise tuppa siis on üldse no signal.
Kas saab ruuteris ise ka seadistada edastuse kiirust või peab ostma spets võimendi või sootuks uue ruuteri.
Kusjuures kodus on 5meg kodu nett,aga mulle arvutisse tuleb sellest u 0,5-1 meg.
Ja samas poeg mängib Playstaysoniga teises toas ja kasutab samuti wiffi võrku ja temal on täis kiirus!!!! Kahjuks ma ei tea kust kohast vaadata oma wifi kaardi andmeid arvutist. aga arvuti on mingi hp dv 6500. usun et seadmed sees on samad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
12.06.2009 21:54:45
|
|
|
DI-524 on mitmel tuttaval kodus ja pole mingeid levi- ega kiiruseprobleeme. Pakun arvutipoolset viga. Vigane wifikaart vms. Andmeid saad vaadata parem klikk my computeril - manage - device manager - network adapters.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
12.06.2009 22:30:25
|
|
|
Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Arvuti tuli just üks nädal tagasi garantii hooldusest,kus tehti kõik võimalik hooldus. UUed draiverid,updated,proged jne. Terve kõvaketas vahetati välja. Ei tahaks just uskuda et wirless kaart omadega õhtal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
12.06.2009 23:17:48
|
|
|
Intel 3945ABG on üldiselt okei kaart. Enne hooldust oli okei? Võibolla unustasid seal kaardi küljest antenni(d) lahti...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
13.06.2009 07:26:57
|
|
|
No hetkel wifi töötab ju. Ja mis moodi ma ta lahti ise kisun,kui garantii aeg peal veel, ja lihtsa otsingu ütluse peale et wiffi aeglane küsivad ka 250, raha. pigem kahtlustan ruuteri viga,kuna pidevalt kaob nett ära ja kui siis ruuterilt korraks vool välja/sisse siis asi koras. Aga ruuter juba 2.a vana.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
13.06.2009 08:57:22
|
|
|
sanderso kirjutas: |
No hetkel wifi töötab ju. |
Siis ei olegi ju probleemi.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.06.2009 09:08:26
|
|
|
rex: Tere. Tõenäoliselt jäeti mingi õige (juht)programm selle Inteli jaoks installimata. Sel juhul jooksutab Win-i programm intelit väga tihti oluliselt lahjemalt kui sellise programmiga, mis Intelile endale meelepärane on.
Olen näinud samasuguste kaartidega inteli korral korraga levi a Max ja Low, vahe siis ainult selles, et kas vastav lisaprogramm on installitud või mitte. Ehk siis signaali võimendust ei suudeta "põhja" lükata ja nõrga signaaliga on ka levi olematu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
13.06.2009 09:23:54
|
|
|
rex kirjutas: |
No hetkel wifi töötab ju. |
Siis ei olegi ju probleemi. |
Probleem selles seisneb et pean kas juhtmega mööda maja jooksma või ruuteri kõrval istuma!!!! Ma arvan et see ei ole normaalne.
Servisesse sellise probleemiga minna on ka nats nadi, korra juba käisin hdd testi tegemas,peale seda kui hd otsad andis. Väideti et korras. Tulin koju ja mõtlesin et olen pimedaks jäänd, mida pole, pilti.'
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
13.06.2009 22:04:13
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Olen näinud samasuguste kaartidega inteli korral korraga levi a Max ja Low, vahe siis ainult selles, et kas vastav lisaprogramm on installitud või mitte. Ehk siis signaali võimendust ei suudeta "põhja" lükata ja nõrga signaaliga on ka levi olematu. |
Signaali saab väga edukalt põhja lükata Device managerist WiFi võrkari kirje alt, kus Inteli kaartildel vastavad sätted asuvad. Pole ma pea ühegi kliendi läpakat reinstallides Inteli minu arvates mõttetu ballastina olelevat WiFi haldurit installinud, piisas mu esimeses lauses kirjeldatust.
Kui kaardile vunki lisamine ei oma soovitud efekti, siis tuleks arvuti sisse ikka ära piiluda. dv6500-l saab WiFi kaardile ligi arvuti alt keskel asuvalt paneelilt. Selle mahakruvimine ei tohiks garantiid mõjutada.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
14.06.2009 10:59:15
|
|
|
Paistab sedaviisi, et antennide kaablid pole wifi kaardile (korralikult) külge pandud. Aga enne masina lahtivõtmist proovi mõnes teises wifi-võrgus - kui levi sama kehva, siis mine garantiisse tagasi.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 11:02:07
|
|
|
siLc kirjutas: |
tahanteada kirjutas: |
Olen näinud samasuguste kaartidega inteli korral korraga levi a Max ja Low, vahe siis ainult selles, et kas vastav lisaprogramm on installitud või mitte. Ehk siis signaali võimendust ei suudeta "põhja" lükata ja nõrga signaaliga on ka levi olematu. |
Signaali saab väga edukalt põhja lükata Device managerist WiFi võrkari kirje alt, kus Inteli kaartildel vastavad sätted asuvad. Pole ma pea ühegi kliendi läpakat reinstallides Inteli minu arvates mõttetu ballastina olelevat WiFi haldurit installinud, piisas mu esimeses lauses kirjeldatust.
Kui kaardile vunki lisamine ei oma soovitud efekti, siis tuleks arvuti sisse ikka ära piiluda. dv6500-l saab WiFi kaardile ligi arvuti alt keskel asuvalt paneelilt. Selle mahakruvimine ei tohiks garantiid mõjutada. |
Kui tüli ei tee siis mida ma täpsemalt sealt inteli kaardil tegema peaks? Äkki saaks step bay step. Ma küll ise vaatasin aga võimalusi ja nubreid oli liiga palju minu jaoks. Ja pealegi ei ole ma päris kodus nende asjadega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
14.06.2009 11:32:28
|
|
|
Kui tüli ei tee siis mida ma täpsemalt sealt inteli kaardil tegema peaks? Äkki saaks step bay step. Ma küll ise vaatasin aga võimalusi ja nubreid oli liiga palju minu jaoks. Ja pealegi ei ole ma päris kodus nende asjadega. |
Kui Device manageri ja WiFi kaarti valiku lahti said, siis Advanced tabi alt vali Transmit Power ja vali sellele kõrvalt Value "5. Highest", sama tee Roaming Aggressiveness sättega, eeldusel, et opsüsteem on Vista või Win7. XP puhul on samad valikud aga kruttimine on slaiderite liigutamisega paremale.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 11:57:34
|
|
|
Tänud tehtud. Kohe üritan kuidagi mõõta kuidas mõjus. Aga ruuteril endal ei saa volüümi juurde keerata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.06.2009 14:38:12
|
|
|
Tänud tehtud. Kohe üritan kuidagi mõõta kuidas mõjus. Aga ruuteril endal ei saa volüümi juurde keerata? |
Kurdile on mõistlikum muretseda kuuldeaparaat, mitte lasta teistel pidevalt karjuda. Viga ei ole su ruuteris. D-Link'i soft ei võimalda Tx leveli muutmist niikuinii.
Kui ülalpool toodud seadete muutmisest kasu ei olnud, vaata ikkagi kõhualuse luugi alla, seal peaks umbes selline pilt avanema:
Spoiler 
Need kaablid peaks olema kaardi pesade küljes. Luugi avamine garantiid ei mõjuta. Kui just kööginoaga kruvipäid maha ei keera ja seal ümber plastikut kõvasti ära ei äesta.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 15:33:10
|
|
|
Asjad korras ja kohe päris mõnus on teises toas omaette netis surfata.
Tänud kõigile kes abistasid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
14.06.2009 17:15:50
|
|
|
Mis siis viga oli? Antennikaablid lahti kaardi küljest?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 19:05:28
|
|
|
Kardan kaht asja, esiteks oli äkki abi siLc, Kui Device manageri ja WiFi kaarti valiku lahti said, siis Advanced tabi alt vali Transmit Power ja vali sellele kõrvalt Value "5. Highest", sama tee Roaming Aggressiveness sättega, eeldusel, et opsüsteem on Vista või Win7. XP puhul on samad valikud aga kruttimine on slaiderite liigutamisega paremale.
ja kuskilt kuulsin et neti kiirust mõjutab ka kaabli asetsus,paigaldus,pikkus jne. Mul läks modemist ruuterisse 15m pikkune kaabel!!!!!! Kuigi tegelik vahe oli kuskil 0.5m. peale selle oli see kaabel kuskil riiuli taga niiiiiiiii kortsus nagu 80.a mehe au ja uhkus . nüüd ma ei tea mis ja kes täpselt seda mõjutas aga ruuter on si......t küll. Käisin õues levi proovimas, istusin autosse et paari skeemi (auto on akna all ja u 4m kaugusel ainult puust majasein eraldab,näitas low signaali ja lõpuks kadus üldse ära.) vaadata,kuulasin raadiot ja siis.... läks signaal nõrgagks siis veel nõrgemaks ja lõpuks kadus. Korra tuli veel tagasi ja siis kadus uuesti ära.
Ilmselt on vaja see f... võimendi vahele toppida, kuna hoovis palju tegemist ja nett seal asendamattu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.06.2009 20:45:53
|
|
|
See, kas modemi ja ruuteri vahel on poolemeetrine või 100-meetrine kaabel, ei mõjuta nende kiiruste juures midagi. Kortsusolek ka mitte, kuni kaabel lühisesse ei lähe.
See ruuter on tavaline tüüpiline kodukasutaja ruuter, see ei olegi ette nähtud tohutu ala katmiseks. Mis võimendist sa räägid? Sel juhul juba DD-WRT-d sööv uus ruuter ja seal Tx power põhja, nii et värv seinas mikrolainerünnaku all kooruma hakkab.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.06.2009 20:56:57
|
|
|
See asi peab ikkagi Inteli seadistustes kinni olema.
Näiteks minu enda ML-i läpparis olev Inteli Pro võrgukaart suhtleb läbi akna ja seina vabalt a 75 meetri kaugusel olevas majas asuva Speedtouch-iga kiirusega 54 megabitti. Ning signaalitugevuse indikaator on "põhjas".
Samas olen kasutanud siinsamas ka näiteks HP-sid, milledel installil tekkiva standardseadistusega, on Inteli kaardiga levi "Low" ja signaalitugevus on kõigest 1-2 "pügalat".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 21:13:31
|
|
|
No hea ütlus, mida ma siis tegema pean ikkagi? kas ostma võimendi või viima sinna lollide juurde kes ütlevad et kõik on korras. Kas mingit proget pole millega signaali tugevust funkida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
14.06.2009 23:28:07
|
|
|
Seda ma teha olen mõelnudki,osta võim vahele asi klaar.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.06.2009 23:35:30
|
|
|
Mis krdi võim? Mille vahele?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
15.06.2009 00:22:25
|
|
|
Pannakse ju ruuterile juurde!!! või siis mitte. Vähemalt mingist poest öeldi, et vajadusel saab antenni pikendada ja kui sellest jääb väheks saab levi võimendaja vahele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|