Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 11:38:26 Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

Ostsin siis endale K-Salongist teemas mainitud helikaardi. Täitsa korralik kaart tundub olevat...vähemalt linuxi all, kus ta töötab probleemivabalt.

Aga vaat' M$ WinXP all pole olukord nii lilleline. Kui suvalist mängu proovida, suvalise programmiga mp3'e kuulata, suvalist videot vaadata, siis on heli meeletult krõbisev, kohati kostab läbi müra ka õiget asja. See müra ei ole staatiline noise, mis kostab siis kui näiteks line-in ja mic-in põhja keerata, oh ei. Tegu on märksa kõvema müraga.

Mida ma olen proovinud?

1. WinXP enda draivereid. Lükkasin kaardi arvutisse, ta sättis kõik ise kohe paika ja...heli krõbises-ragises meeletult. Ja mängis näiteks muusikat *vist* umbes viis korda kiiremini.
2. Kaardiga CD'l kaasa tulnud draiverid. Tulem sama ning heli *vist* ei jooksnud 5x kiiremini.
3. Creative kodukalt saadud draiverid. Tulem sama, mis eelmisel juhul.
4. Sõber vaatas kaardi pealt järgi, mis kiviga on tegu ning otsis niimoodi. Ja...ka nende draiveritega ei muutunud midagi.

Miks ma ütlen "*vist*"? Seepärast, et sekundid-minutid jooksevad näiteks Winamp'is üsna kaootiliselt: vahepeal stabiilselt mitu korda kiiremini kui vaja, vahepeal püsivad kohapeal.

Kusjuures eriti tüütu on see, et ka googeldades ei leidnud midagi erilist. Välja arvatud üks kommentaar ühelt kasutajalt: võibolla on mure DirectX'i versioonis. Mul on 9.0a ning näiteks K-Saluunis, kus see kaart WinXP all korralikult töötab, on 8.1. Proovisin paari netist leitud DirectX'i uninstallerit kah kuid need ei töötanud korralikult. Üks, mis jooksis käsurealt, andis lõpupoole lihtsalt teate "Installeerimine ebaõnnestus", teine nagu tegi ära kõik, mis vaja kuid kui hakkasin siis vanemat DirectX'i installima, tehti install ära sekundi murdosaga...ehk siis ei tehtud reaalselt midagi ära.

Sellised lood siis. Äkki keegi on sarnaste muredega kokku puutunud ja oskab midagi soovitada?

Ette tänades,
Marko
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 09.09.2003 11:47:52 vasta tsitaadiga

DirectX 9.0a ei soovitata üldiselt kasutada, kui draiverid seda ei toeta. DirectX 9.0a probleemidest pikemalt loe https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=50187
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 09.09.2003 11:52:56 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
... võibolla on mure DirectX'i versioonis. Mul on 9.0a ning näiteks K-Saluunis, kus see kaart WinXP all korralikult töötab, on 8.1. Proovisin paari netist leitud DirectX'i uninstallerit kah kuid need ei töötanud korralikult. Üks, mis jooksis käsurealt, andis lõpupoole lihtsalt teate "Installeerimine ebaõnnestus", teine nagu tegi ära kõik, mis vaja kuid kui hakkasin siis vanemat DirectX'i installima, tehti install ära sekundi murdosaga...ehk siis ei tehtud reaalselt midagi ära.

Sellised lood siis. Äkki keegi on sarnaste muredega kokku puutunud ja oskab midagi soovitada?

Ette tänades,
Marko
See on küll vaid tähelepanek uninstalleri kodukalt aga minu meelest oli seal tekst, et ver. 9 eemaldamisel taastatakse arvutis ver 8...
Kontrolli, kas on midagi ja mis versioon. Kui sama asi oli ees ootamas, siis ver 8 enda installikal polnudki midagi teha ja seetõttu käis asi kibekähku. Kui kahtlused ver 8 korralikkuses, siis hea võte oleks wxp cd-lt repair install teha.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 11:53:11 vasta tsitaadiga

sosssepp, see on DirectX 9.0b, millele viitasid. Mul on 9.0a.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 18:14:58 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
See on küll vaid tähelepanek uninstalleri kodukalt aga minu meelest oli seal tekst, et ver. 9 eemaldamisel taastatakse arvutis ver 8...
Kontrolli, kas on midagi ja mis versioon. Kui sama asi oli ees ootamas, siis ver 8 enda installikal polnudki midagi teha ja seetõttu käis asi kibekähku. Kui kahtlused ver 8 korralikkuses, siis hea võte oleks wxp cd-lt repair install teha.

Nonii.

1. Peale DX9 uninstallerit on mul arvutis DX4. Nuta või naera aga nii mulle dxdiag väitis.
2. Peale seda proovisin WinXP Repair'i. Ta tegi kõik ilusti ära ning kõige lõpus tulevate õnnitluste ajal mängis taustamuusika igatepidi korralikult. Täitsa lõpp kui rahul ma olin! Siis tuli töölaud ette ja käivitades Winamp'i...oli kõik täpselt nii nagu enne. Ja DirextX on 9.0. Osad DX'i failid on väidetavalt vanemad versioonid.

Lihtsalt masendav.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 09.09.2003 18:19:53 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
XYZ kirjutas:

Nonii.

1. Peale DX9 uninstallerit on mul arvutis DX4. Nuta või naera aga nii mulle dxdiag väitis.
2. Peale seda proovisin WinXP Repair'i. Ta tegi kõik ilusti ära ning kõige lõpus tulevate õnnitluste ajal mängis taustamuusika igatepidi korralikult. Täitsa lõpp kui rahul ma olin! Siis tuli töölaud ette ja käivitades Winamp'i...oli kõik täpselt nii nagu enne. Ja DirextX on 9.0. Osad DX'i failid on väidetavalt vanemad versioonid.

Lihtsalt masendav.
On sul mingi automaatne update lubatud? kui jah, siis keela ära.
Teine võimalus, et unistaller ei teinud tööd korralikult ja repair vaatas, et uuem fail kettal ja ei asendanud - sel juhul saad vaeva näha. Lihtsam on võib-olla win uuesti installida...
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 18:35:34 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
On sul mingi automaatne update lubatud? kui jah, siis keela ära.
Teine võimalus, et unistaller ei teinud tööd korralikult ja repair vaatas, et uuem fail kettal ja ei asendanud - sel juhul saad vaeva näha. Lihtsam on võib-olla win uuesti installida...

Ei ole automaatseid uuendusi lubanud.

Vaatasin, et see uninstaller paneb jala lüpsikusse järgmise käsu peale:

%SystemRoot%\System32\rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 dxvfix.inf

Eksperimenteerisin tsipa selle käsuga kuid tulemus oli sama. "Installeerimine ebaõnnestus".
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 09.09.2003 18:42:55 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Vaatasin, et see uninstaller paneb jala lüpsikusse järgmise käsu peale:

%SystemRoot%\System32\rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 dxvfix.inf

Eksperimenteerisin tsipa selle käsuga kuid tulemus oli sama. "Installeerimine ebaõnnestus".
Ma arvan, et selle käsu täitmata jätmise tõttu ebaõnnestub vanema versiooni korralik install ja on paras segapuder tulemuseks. Ja järgmised käsud scriptis jäävad samuti täitmata või on tulemus ikka poolik.
Üks variant oleks otsida ver. 8 eraldi installikat (näiteks mõne mänguga võiks olla kaasas...) ja üritada peale ver. 9 uninstalli sellise eraldi installiga.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.09.2003 18:55:59 vasta tsitaadiga

kas sa kaarti teistesse PCI pesadesse ka proovisid?
minul täpselt sama kooslus töötas korralikult väheamlt: WinXP Pro + SB 4.1 Digi (K-salongist) ja DX9a... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 19:02:55 Re: Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Ma arvan, et selle käsu täitmata jätmise tõttu ebaõnnestub vanema versiooni korralik install ja on paras segapuder tulemuseks. Ja järgmised käsud scriptis jäävad samuti täitmata või on tulemus ikka poolik.
Üks variant oleks otsida ver. 8 eraldi installikat (näiteks mõne mänguga võiks olla kaasas...) ja üritada peale ver. 9 uninstalli sellise eraldi installiga.

See käsk on põhimõtteliselt skripti viimane käsk. Peale seda tuleb vaid installi jooksul tekitatud kataloogi kustutamine(deltree) ja ekraani puhastamine(cls).

Jah, ma proovisin ka nii, et vahetult peale uunistalli üritasin NOLF2'ga kaasatulevat DX'i peale panna. Install tehti taas ära sekundi murdosaga....

Eile tõstsin ka kaardi teises pesasse. Ei mingit muutust.

Katsetan veel tsipa DirectX Eradicatori ja DX9.0b'ga ja kui tulemusi pole siis...matan WinXP mõneks ajaks maha. Eks hiljem näis mis saab, hetkel pole reaalselt ta järgi vajadust.

Aga hea, et kellelgi see kaart töötab. Siis on vähemalt selge, kustkandist kala otsida.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 19:14:18 vasta tsitaadiga

DirectX Eradicator'i abiga sain 8.1 tagasi kuid krigin jäi. Niiet viga on nähtavasti sügavamal.

Eks tuleb siis millalgi reinstalli Kolgata tee ette võtta.

Tänud abilistele!
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.09.2003 19:20:47 vasta tsitaadiga

aga välistada ei saa ka seda, et kaart on natuke vigane - K-salongil juhtub seda päris tihti. icon_neutral.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.09.2003 20:44:12 vasta tsitaadiga

Fast&Furious kirjutas:
aga välistada ei saa ka seda, et kaart on natuke vigane - K-salongil juhtub seda päris tihti. :-|

Linuxi all pole ühtegi probleemi konkreetse eksemplariga.

Praeguseks olen jõudnud nii kaugele, et kala on nähtavasti IRQ'dega. Kahjuks pole seni BIOS'i torkimine veel tulemust andnud kuid mulle tundub, et püüan õigest kohast kala.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 14.09.2003 20:29:21 vasta tsitaadiga

Viga oli siiski tarkvaraline. Ehk oli WinXP lihtsalt oma aastase eksistentsi jooksul tsipa hapuks läinud? Ei tea....

Igaljuhul w2k all töötab kaart perfektselt.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.09.2003 11:49:26 vasta tsitaadiga

Lihtsalt infoks - jama jätkus ka w2k all. Stsenaarium on sama: M$'is on peale puhast installi kõik ok; näitad kaardile korra pingviini ja enam kaart M$'i rüpes ei tööta.

Tagastasin kaardi K-Saluuni ning võtsin raha tagasi.
tagasi üles
zimm
HV kasutaja
zimm

sõnum 01.10.2003 16:10:43 vasta tsitaadiga

Fast&Furious kirjutas:
aga välistada ei saa ka seda, et kaart on natuke vigane - K-salongil juhtub seda päris tihti. icon_neutral.gif

ega k-salongis kaarte valmistata. ikka kõik kaardid on samalt edasipakkujalt. kuid proovida võiks ikka teise kaardiga kah, ehk on see miski xp, kaart, linuksi koosluse bugi. endal on vanamehe läptopil näiteks hiir ära kadudnud peale linuksi kasutamist. kuidagi õnnestus tal see tagasi manageerida, kuid ei tea, kuidas.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Creative Sound Blaster Live! 4.1 Digital OEM ja M$ WinXP(DirextX 9.0a) probleemid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.