praegune kellaaeg 21.06.2025 09:35:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sekonic
HV vaatleja
|
07.06.2009 22:06:34
Inkscape |
|
|
Tere! Kas Inkscapes on võimalik kuidagi korrektselt tähtede paksemad osad täita viirutusega? Kui ma salvestan pildi DXF formaati siis jäävad ainult tähtedele piirjooned. Tegin paint´is analoogse asja valmis. Lihtsalt oleks vaja sellist asja selleks, et kui cnc ga graveerida suuremaid tähti, siis on ilusam, kui tähtede paksemates kohtades on ka soon sees.
Tänud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Supiplex
HV veteran

|
09.06.2009 00:02:00
|
|
|
Mmm, kas juba fondil endal ei peaks taoline featuur olema? Seda pole lihtne teha ja ma küll sügavalt kahtlen, et see üldse vektorgraafika programmi ülesanne on.
Soovin õnne hästi valitud pealkirja üle...
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
sekonic
HV vaatleja
|
09.06.2009 13:07:41
|
|
|
Mul oli vist aju lühises kui ma seda kirjutasin Nüüd saan ise ka aru mis värk on. Aga kui keegi tegeleb graveerimisega, siis äkki oskab öelda, kas sellist fonti on võimalik kuskilt tasuta downloadida või osta. Ise olen vaadanud neid fonte, aga ligilähedast pole veel leidnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.06.2009 17:43:36
|
|
|
Vaata ja otsi Google abil "free fonts". Fonte (ka tasuta) peaks olema lademes, sobivaid ehk mitte väga palju, aga peaks ikka leiduma. Kõige suurem on tõenäosus midagi sarnast või samalaadset leida outline tüüpi fontide hulgast.
Muidu mingi suvalise viirutusega või mustriga saab küll õõnsat teksti täita: http://www.hot.ee/dogbert/triibud.dxf (hästi lohakalt tehtud näide)
Inkscape-i enda viirutusega täidetud objektid dxf-i koos täidisega ei lähe - peab mingi piisavalt suurt ala täitva mustri valmis kritseldama, siis eraldi teksti valmis kirjutama, fondi õõnsaks tegema (piirjooned nähtavaks ja täidis nähtamatuks). Järgmiseks muudad teksti kontuuriks (path - object to path) ja sama teed taustamustriga (et kogu muster oleks üksainus suur path), lohistad teksti tausta peale, selekteerid mõlemad ja valid mingi kombineerimismooduse (path - union kuni cut path) - tulemuseks saad taustast väljalõigatud teksti või taustaga täidetud teksti vms. Lõpuks, enne dxf eksporti selekteerid uuesti kõik ja teed veelkord object to path.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
sekonic
HV vaatleja
|
09.06.2009 18:58:10
|
|
|
Suur tänu! Päris hea juba leidsin ei osanud algul otsida selle outline nime all. Otsisin engraving fonts.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|