Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.06.2009 16:13:04
Kas saab muuta settinguid php.ini's??? |
|
|
Küsimus:
Info php kohta php.inis ---> http://www.tudiludi.byethost15.com/phpinfo.php
Küsimus selle viimase kohta, et kas ma saan seal ise midagi muuta ka? Display errors tahaks On panna jms.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
i8080
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 16:47:18
|
|
|
võid proovida näiteks oma koodi alguses lisada
ini_set('display_errors', 'On');
|
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 17:17:38
|
|
|
error_reporting (E_ALL ); |
pane see ennem koodi, annab kõik veateated ja hoiatused (ka need, mis koodi tööd otseselt ei sega, kuid pole päris õige kasutus näiteks $GET muutuja lugemine, kui seda pole sisestatud ja sarnased )
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.06.2009 17:33:47
|
|
|
Et siis niimoodi jah?
ot: |
php:
|
<html> <body> <?php ?> </body> </html>
|
|
Php.ini's muutus error_reportingu väärtus 6135 pealt 6143 peale.
Aga ta ei teata, et mis valesti on. Näiteks koodis:
php:
|
<html> <head> <title>Listing 10.7 </title> <body> <?php for ($x=1; $x<=3;$x++) { $incfile="incfile$x".".txt" print "attempting include $incfile<br>"; include ("$incfile"); } ?> </body> </html>
|
|
on viga sees (semikoolon), kuid viskab valge lehe selle peale. Või olen ma asjast valesti aru saanud.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 18:44:48
|
|
|
See minu antud jupp käib iga koodi ette. See polnud mõeldud php.ini muutmiseks. Proovi näiteks nii.
<?php
error_reporting (E_ALL );
for ($x=1; $x<=3;$x++)
{
$incfile="incfile$x".".txt"
print "attempting include $incfile<br>";
include ("$incfile");
print "<p>";
}
?> |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.06.2009 19:18:05
|
|
|
Ei mdagi - valge leht. Kui kooloni tagasi panen, siis kuvab lehe korralikult, aga viga esimesel puhul ei teata.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 19:54:59
|
|
|
Tegin siis katsetusi oma serveris. Eeldan, et kasutad XAMP aga eks mujal on vist sama. Otsi php.ini 's ülesse koht
tsitaat: |
display_errors = On |
ja vaata, et oleks On seal
Seejärel tee serverile restart. XAMP Control Panel ja sealt STOP Apache ja STOP MySQL (viimast pole ehk ka vaja, kuid mina tegin nii) Siis pane uuesti mõlemad käima. Nüüd peaksid sul veateated tulema. Kui ei leiea seda control paneeli, tee arvutile restart.
Kui ma sinna Off panin oli täpselt selline olukord nagu kirjeldasid.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.06.2009 20:06:32
|
|
|
Eemm ... server ei ole minu arvutis, vaid kasutan byethost15.com veebimajutust. Apache version on sel 2.2.11 (Unix). XAMPi kohta ei oska öelda midagi ja reaalselt ma sellele php.ini'le ligi ei saa, aga http://www.tudiludi.byethost15.com/phpinfo.php järgi on näha, et display_errors on sees ja mina ei ole seda muutnud. Kui ta oleks off olnud, siis oleks vist tulnud oodata natuke, kui nende server resa teeb, aga antud juhul mitte.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
i8080
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 20:18:57
|
|
|
display_errors oli seal enne Off, minu arust
aga seal 1 rida vist keelab enamuse asjad ja keerab kinni:
disable_functions: ..ini_alter.. jne
pead leidma parema teenusepakkuja
|
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
05.06.2009 20:24:39
|
|
|
tsitaat: |
display_errors oli seal enne Off, minu arust |
siis on sul veel lootust, kui nüüd said On peale pead serveri kokku jooksutama, et nad restart talle teeks ja ongi sul veateated olemas.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.06.2009 20:43:57
|
|
|
Nii palju tasuta kõvaketta ruumi ei anna ükski teine hostija, mida mina näinud olen.
Tegin mõni nädala lühema kodulehe ka netpoint.ee-s, mille sain tudiludi.pri.ee, kuid nad panid selle ilma mingi hoiatuseta kinni. Ma ei tea, mis põhjusel. Ise kasutasin selleks, et kuna see oli lühem, siis panin suunamise sellelt oma praegusele lehele. Ühel hetkel aga ei suunanud ja oligi kinni. Pole nende reegleid põhjalikult jõudnud läbi ka lugeda, et mis tingimustel kinni pannakse. Ma olen väga alguses alles, et mingit tasulist hosti omale muretseda.
PS! error_reporting oli enne jah off - võibolla peangi lihtsalt ootama ... Kui aus olla, siis ei jaga ma nagu seda süsteemi eriti üldse ja natuke piinlik on küsida siinsete tarkade käest ja eks ma katsun ise ka asjalik olla (või vähemalt asjalikku nägu teha). Mul oli ka failide üleslaadimisega jama, et ta lihtsalt ei laadinud neid üles ning seadete järgi ei tohiks seda miski takistada, kuid selle jätsin vahele, sest seda mul vaja vist ei läheks.
Igaljuhul tänan tähelepanu ja asjalike vastuste eest, mida siin jätkub.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
06.06.2009 13:43:11
|
|
|
Hmm, kui sul semikoolon on samas failis kuskil vales kohas, siis seda ini_set funktsiooni ei jooksutagi miski (süntaks errorit loobitakse enne kui php koodi jooksutatakse) ja display_errors ja display_startup_errors väärtused võetakse ini failist, kus need on Off (seega näed ka valget lehte).
Variandiks on teha oma süsteem kuidagi läbi ühtse faili. Näiteks test.php mis test.php?page=tere korral includeks faili tere.php
enne includemist teeks ini_set('display_errors', 'On'); ini_set('display_startup_errors', 'On'); error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
Sellisel juhul oled sa php protsessile ette andnud vastavad error reporting ja display väärtused, ja kui nüüd tere.php includemisel php errorit annab, siis on seda ka näha.
Selsamal järjekorra põhjusel mul omal lehed ongi kõik stiilis index.php?page=something, et saaks ini_set'ga ennem väärtused paika panna ja kui pages kaustast faili includedes errorit tuleb, siis php teab seda välja kuvada (minu puhul error_handler püüab kinni ja paneb logifaili).
_________________ Upload.ee - eestimaine failiupload |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
06.06.2009 19:40:19
|
|
|
Sa pidasid silmas niimoodi:?
php:
|
<html> <head> <title>test </title> <body> </head> <?php include("Listing10.7.php") ?> </body> </html>
|
|
Asi vist tõesti töötab.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
07.06.2009 03:27:55
|
|
|
Umbes nii jah. Sellises järjekorras tehes jäävad kehtima ini_set funktsiooniga pandud väärtused kui php uut faili includema hakkab.
HMTL ja PHP koodi läbisegi kirjutamise kohta hetkel kommenteerima ei hakka
Paaasi et hetkel said asja tööle nagu vaja
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
07.06.2009 08:08:17
|
|
|
Ok, siis järgmine küsimus, et kas asja natuke lühidamalt ja lihtsamalt ei saa, sest praegusel juhul pean iga kord, kui soovin ühe lehe üles laadida, koostama selleks kaks faili - Üks selline, mis kuvab põhilehe ja teine selleks, et vajadusel näitaks, kus on viga??? Praegusel juhul seda ma küll teha eriti ei viitsiks.
Senimaani olen kasutanud ka PHPdesignerit. Sellel on see hea funktsioon, et näitab samuti ära, kus on viga - st, minu "näpukas" - selle programmiga on aga koodi kirjutaminu suht mõttetu, sest see lisab automaatselt sulguvad süntaksid ja lisaks pakub vastuseid ja see segab päris korralikult. Need annab küll maha keerata, kuid milleks - lisaks on see suht suur programm - samuti mittevajalik argument.
PS! Mismõttes HTML ja PHP läbisegi? - ma juhendi järgi olen teinud, kuigi kui aus olla, siis ega ma aru ei saagi, miks on vaja faili algusesse ja lõppu <HTML> süntaksit - asi toimib ka ilma nendeta, kuid igaks juhuks olen pannud, sest kasutan ühte ablooni, kus on need asjad kohe olemas - pean lisama hakkama vaid koode.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
07.06.2009 10:16:51
|
|
|
Sa ei pruugi eraldi lehte teha, kogu see koodiosa paned lehe algusesse. Ma arvan, et peaks aitama. include() ju ainult liidab teise lehe koodi lehega.
<?php
ini_set('display_errors', 'On'); ini_set('display_startup_errors', 'On'); error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
// ja siia kogu kood, mida kirjutad
?> |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
07.06.2009 17:59:10
|
|
|
Nop, selle koodiga ei teata mulle midagi: :?
php:
|
<?php ?> <html> <head> <title>Listing 10.7 </title> <body> <?php for ($x=1; $x<=3;$x++) { $incfile="incfile$x".".txt" print "attempting include $incfile<br>"; include ("$incfile"); } ?> </body> </html>
|
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
07.06.2009 22:10:30
|
|
|
andrusny, loe veel korra mis ma kirjutasin php parsemise ja jookustamise järjekorrast Kui php.ini failis on errorite display maha keeratud ja php süntaks errorit saab esimest faili sisse lugedes/töödeldes, siis kasutatakse ini failis olevaid seadeid, mis ütlevad et erroreid ei väljasta. (PHP faili jooksutamiseni ei jõutud ja seega ini_set käske midagi ei jooksutanud)
Seega on peamine rõhuasetus sellel ikkagi, et tuleb kasutada progemisel normaalset programmi, mis hoiab ära süntaks errorite tekkimise. Süntaks erroreid saad panna ainult siis kuvama, kui sul on fail, kus panend kuvamise seaded paika ja siis included php faili kus on süntaks error või kui sul on php.ini failile ligipääs. Muid variante ei ole...
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
07.06.2009 22:13:41
|
|
|
inzinz kirjutas: |
Muid variante ei ole... |
.htaccess
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
inzinz
HV kasutaja
|
08.06.2009 09:59:01
|
|
|
Hmm, .htaccess on nii ja naa, osades kohtades on selle kasutamine keelatud (et algajamad ei saaks lõputut redirect rekursiooni teha ja serverit kooma lasta vms), zone's näiteks on keelatud otsene .htaccess kasutamine, tuleb adminis spetsiaalselt kirjeldada need htaccess reeglid.
Seepärast ei hakanudki seda ülesse tooma.
A muidu .htaccessiga konfimiseks oleks siis vaja faili sisse panna
php_flag display_errors on
php_flag display_startup_errors on
Ise isiklikult soovitaks ikkagi keskse faili olemasolu, saab paremini veebilehte ühtsena hoida (ei pea kümnesse eri faili täpselt sama includemise joru kirjutama jne).
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
08.06.2009 14:13:55
|
|
|
inzinz kirjutas: |
...zone's näiteks on keelatud otsene .htaccess kasutamine, tuleb adminis spetsiaalselt kirjeldada need htaccess reeglid. |
See on juba ajalugu...
Tegelikkuses ei ole siiski mingit põhjust kasutajale veateateid näidata, peale selle, et "midagi" läks valesti.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.06.2009 17:05:22
|
|
|
Nojah, aga lihtsalt nii on mugavam. Pealegi on PHPdesigner minuteada tasuline tarkvara ja oleks olnud hea, kui lehel näitaks ära, millisel real viga asub. Ükskord otsisin ennast segaseks, et kus on viga. Siis laadisingi omale selle programmi ja leidsin vea üles - / ja \ - neil kahel ei teinud ma vahet tookord. :S
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
08.06.2009 17:24:44
|
|
|
Selleks on IDE, error_log, custom error handlerid ja muudki toredat. Väikeste projektide puhul pole muidugi erilist vahet.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
09.12.2010 01:51:13
|
|
|
Kui lisada kaustadesse fail nimega .htaccess, sisuga php_flag display_errors on , siis asi toimib.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|