praegune kellaaeg 18.06.2025 21:12:06
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cretage
HV vaatleja
|
29.05.2009 09:47:13
Exceliga ümbrise tegemine |
|
|
Ehk mõni kasutaja on excelis samalaadse probleemiga kokku puutunud ja oskab veidi juhendada. Nimelt on mul ühes exceli bookis kaks sheeti. Esimese sheeti peal on tabel, kus on 9 veergu ja 112 rida. Iga rida algab kindla tähistusega - ADVD0001, ADVD0002 jne.
Teisele sheetile tegin ma nüüd tabeli, mis peab väljaprintimisel kujutama dvd karbi kaant. Kuna seda tabelit hakkan ma kasutama rohkem kui ühe korra ja tihtipeale peaksin printima välja rohkem kui ühe koopia mõnest kindlast reast, siis oleks hea, kui saaksin kasutada mõnda valemit, mis täidaks mu teisel sheetil oleva dvd kaaneümbrise tabeli ise ära.
Kuidas aga teha nii, et ma määran rea ja arvuti ise sealt realt erinevatest tulpadest andmed võtab ja selle kaanetabeli täidab, kas seda üldse teha saab? On selleks mõni muu programm?
Ma ise loodan, et mingi lahendus sellisele asjale ikkagi on, ei viitsi kogu aeg ümber trükkida neid
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
29.05.2009 13:11:35
Re: Exceliga ümbrise tegemine |
|
|
View > Toolbars > Forms > linnuke ja sealt Combo Box
Mina teeks sealtkaudu...
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
31.05.2009 10:57:19
|
|
Cretage kirjutas: |
Kuidas aga teha nii, et ma määran rea ja arvuti ise sealt realt erinevatest tulpadest andmed võtab ja selle kaanetabeli täidab, kas seda üldse teha saab? |
Vt näidist
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cretage
HV vaatleja
|
02.06.2009 09:38:14
|
|
Sults kirjutas: |
Kuidas aga teha nii, et ma määran rea ja arvuti ise sealt realt erinevatest tulpadest andmed võtab ja selle kaanetabeli täidab, kas seda üldse teha saab? |
Vt näidist |
Tuhat tänu, valem on see, mis tarvis, kuid ei saa seda millegipärast kõikidel veergudel tööle. Esimesed 7 töötavad, kuid viimased 2 vajaminevat mitte. Ehk viitsiksid natuke seletada mismoodi see valem täpselt töötab ja mis võiks valesti olla?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
02.06.2009 22:04:45
|
|
Sults kirjutas: |
Vt näidist |
Tuhat tänu, valem on see, mis tarvis, kuid ei saa seda millegipärast kõikidel veergudel tööle. Esimesed 7 töötavad, kuid viimased 2 vajaminevat mitte. Ehk viitsiksid natuke seletada mismoodi see valem täpselt töötab ja mis võiks valesti olla?  |
Näidisest võtan siia valemi:
=VLOOKUP(Tabel!C1;Tabel!A4:G102;4;FALSE)
Vlookup() on see funktsioon, mis otsib.
Tabel!C1 on see lahter, kust võetakse väärtus, mitmendat rida tahad printida ja see valem püüab alljärgnevalt kirjeldatud blokist leida sellist rida, mille puhul selle bloki esimese veeru väärtus on sama, mis Tabel!C1 lahtrisse kirjutatud.
Tabel!A4:G102 on blokk, mille seest andmeid otsitakse. Sinu viga peitubki ilmselt siin, sest minu blokis on 7 veergu, sinul aga 9. Kui sul on rohkem lahtreid, kas veerge rohkem või ridu, siis pead seda blokki vajalikus suunas lihtsalt pikendama. Kui vaja andmeid 9 veerulisest tabelist võtta, siis pane nt Tabel!A4:I102 (panid tähele, et G veeru asemel lõpeb blokk nüüd I veeruga?), kui tabelis on samal ajal ka ligi 1000 kirjet, siis Tabel!A4:I1002
4 on veeru number, millest soovitakse väärtust saada. Kui vaja 9. veerust (hakates lugema selle eespool näidatud bloki kõige vasakpoolsemast veerust), siis panedki 9.
False näitab vaid, et soovitakse näidatud bloki esimesest veerust leida C1 lahtri sisule täpset vastet. Kui see ära jätta või panna TRUE, siis otsitakse ligilähedast vastet. Rea numbrite puhul vahet ei ole, kuid teksti puhul on see üsna oluline, sest muidu kontrollitakse vist vaid sõna alguse sarnasust.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cretage
HV vaatleja
|
03.06.2009 23:02:32
|
|
|
Kiitos, jõudsin eile õhtul pärast pikka pusimist ise ka selle veani, mida sa siin kirjeldasid. Valem töötab edukalt ja seletus on selge ka excelit mitte tundvale inimesele. Ehk on ka teistel kasutajatel tulevikus konkreetsest näitest kasu. Tänud veelkord 8)
EDIT: Muudan oma posti siin, kuna pärast veidikest tööd tabeliga kerkis mul uus ja mugavust lisav mõte. Küsin kas on võimalik see ülemine lahter, kuhu plaadi numbri sisestan muuta kuidagi kaasaliikuvaks, kui kerin parasjagu tabelis allapoole, sest ausalt öeldes, kui on üle saja rea, siis on juba kusagilt poole pealt üles alla mitmeid kordi liikuda ja meenutada kõiki vajaminevaid numbreid kohati tülikas. On ehk võimalik luua kuidagi mingi lisanupp või funktsioon? Saab kuidagi panna liikuva numbrikasti, mis oleks alati tabeli ülaservas kaasa liikumas (niiöelda ekraanil olemas) hoolimata, mis rea juures parasjagu töö käiks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
03.06.2009 23:25:31
|
|
|
Kiitos, jõudsin eile õhtul pärast pikka pusimist ise ka selle veani, mida sa siin kirjeldasid. Valem töötab edukalt ja seletus on selge ka excelit mitte tundvale inimesele. Ehk on ka teistel kasutajatel tulevikus konkreetsest näitest kasu. Tänud veelkord 8)
EDIT: Muudan oma posti siin, kuna pärast veidikest tööd tabeliga kerkis mul uus ja mugavust lisav mõte. Küsin kas on võimalik see ülemine lahter, kuhu plaadi numbri sisestan muuta kuidagi kaasaliikuvaks, kui kerin parasjagu tabelis allapoole, sest ausalt öeldes, kui on üle saja rea, siis on juba kusagilt poole pealt üles alla mitmeid kordi liikuda ja meenutada kõiki vajaminevaid numbreid kohati tülikas. On ehk võimalik luua kuidagi mingi lisanupp või funktsioon? Saab kuidagi panna liikuva numbrikasti, mis oleks alati tabeli ülaservas kaasa liikumas (niiöelda ekraanil olemas) hoolimata, mis rea juures parasjagu töö käiks?  |
Miks sa seda kasti liikuvaks tahad teha? Saab ju esimese rea freeze panes (eesti keeles. Külmuta paanid) käsuga (asub view/vaade menüüs, vanemates Excelites Window/Aken menüüs) kinni panna, et see alla kerides nurga taha ei kaoks?
Saab ka teha nii, et selle c1 sisse kirjutad valemi, mis võtab summa tervest tulbast. Siis on suva, kuhu lahtrisse selles tulbas sa väärtuse kirjutad. Peale välja printimist pead lihtsalt ära kustutama viimati sisestatud numbri, et järgmine kord otsa ei liidaks uuele numbrile.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cretage
HV vaatleja
|
04.06.2009 12:20:14
|
|
|
Järjekordselt peab tõdema, et lihtne lahendus on hea lahendus. Tõepoolest ei pea see kastike olema liigutatav, vaid võib vabalt terve rida liikuda.
Olles nüüd sattunud viimastel päevadel lausa vaimustusse exceli väikestest võimalustest olen muutnud ka mitmed muud tabelid endale mugavamaks kasutades seda lihtsat funktsiooni ja nüüd mõtlesin, et haukaks veel suurema tüki nendest võimalustest.
Kuigi minu esialgu püstitatud probleem on lahendatud ja tabel töötab oma valemis väga hästi, siis süües kasvab isu ja ma vaevan oma mõistust ka sellega, kuidas teha oma asju veelgi mugavamaks. Oletame, et olukorras, kus härra Sultsi poolt toodud näites on mul need 5 albumit. Iga albumi lõpus oleks aga ka tracklist, mis koosneks kolmest järjestikust tulbast (näites siis H, I, J ). Esimeses tulbas oleks järjestikku erinevatel ridadel (näite puhul siis H5, H6, jne) loo number (1, 2, 3 jne) teises ( I5, I6, I7 jne ) loo nimi/pealkiri ja kolmandas ( J5, J6, J7 ) loo kestvus (min/sek). Oletades, et albumil on 3 lugu, siis oleks järgmine album 7 või 8 real. Kuidas teha, et seal kaane kõrval oleks veel nö tagakaas, kuhu see tracklist siis samuti automaatselt tekiks. Mugav oleks mõlemad ühel lehel välja printida. Probleemiks kerkib vist, et kuidas määrata, et arvuti võtaks vaid selle albumiga seotud lood, mitte kogu pika nimekirja, mis seal tekiks (mingisugune piirang vahele, tühi rida?).
Ma ei usu, et sellise tabeli loomine on võimatu, kuid kui raske see on valemeid mitte just palju kasutavale inimesele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.06.2009 15:38:54
|
|
|
Vaata seda näidet, eelmisest lingist.
Lisasin ka track listi.
Seletada aga ausalt rohkem ei viitsi.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cretage
HV vaatleja
|
04.06.2009 17:37:37
|
|
|
Tuhat tänu ja mõistan, et seletada ei viitsi. Võtan homme selle valemi läbinärimise ette. Küll ma ta ka tööle saan. Igal juhul veelkord tänud aitamast ja ma loodan, et ka teised kasutajad saavad oma tabeleid sinu näidete varal paremaks muuta (minu asjad igatahes lähevad lihtsamaks).
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|