Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N97 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
prj
HV kasutaja

sõnum 03.06.2009 21:21:55 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
prj, N97 eelised on ikkagi massive 32gb mälu, hea klaver, ngage platvorm, parem kaamera, stiilne välimus ning muidugi widgetid. Nokia 5800 on hea telefon, aga ta nagiseb ja tundub odav mispärast mulle ta ei meeldi.

i8910-l on sama raha eest:
1) 16gb mälu, aga laiendatav. N97-l pole niipalju mälu vaja! Ta ei suuda mängida videot ilma konvertimata, samas kui i8910 suudab! Samuti lindistab nokia videot kõigest VGA resoga. Ütle mulle, mida sa selle 32gb mälu sisse paned?
2) Füüsiline klaver on mul isiklikult savi. Esseed ei hakka enivei kirjutama telefoniga (selleks on läppar) ja netis postitada saan edukalt ka touch klaveriga.
3) ngage - pole mänge mänginud mobiiliga ja ei näe ka miks ma peaks. Kui mul on raha selline telefon osta, järelikult on mul auto juba olemas (sõites olen roolis) ja on alati muud teha, kui mingit mängu mobiilis taguda.
4) Parem kaamera? i8910 on 8mpix kaamera, lindistab 720p videot.
5) i8910-l on samuti "stiilne välimus" ja widgetid.

Nii, nüüd kui sa ütled "aga ma ju rääkisin 5800 kohta", siis ütlen ma seepeale, et võrrelda tuleb omavahel samas hinnaklassis telefone. 5800 on 2-3 korda odavam, kui n97.
Tegemist on ikka hinna-kvaliteedi suhtega ja kui sama hinna eest saab i8910, ei näe ma N97-l mitte mingit pointi.
5800 teeb 90% nendest asjadest, mida n97 pakub, kusjuures 2-3x odavama hinna eest. Tutikas 5800 maksab 3200 eek kuskil.

P.S.
See, et n5800 sulle "odav" ja "nagisev" tundub, ma ei tea, võtsin just naise telefoni, pigistasin igalt poolt ja mitte midagi ei nagise kuskilt otsast.
Mis telefoni sina praegu kasutad? Milliseid üle 5000 EEK maksvaid telefone oled minevikus kasutanud?
Millegi pärast tundub sinu postitus väga N97-fanboy olevat, vaatamata reaalsetele alternatiividele samas hinnaklassis. Ma ei ütle, et see telefon iseenesest on halb, hinna/kvaliteedi suhe on halb. Õige hind talle oleks 350 eurot.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Flavius
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 03.06.2009 21:38:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:
2) Füüsiline klaver on mul isiklikult savi. Esseed ei hakka enivei kirjutama telefoniga (selleks on läppar) ja netis postitada saan edukalt ka touch klaveriga.
3) ngage - pole mänge mänginud mobiiliga ja ei näe ka miks ma peaks. Kui mul on raha selline telefon osta, järelikult on mul auto juba olemas (sõites olen roolis) ja on alati muud teha, kui mingit mängu mobiilis taguda.

mida 3" ekraaniga ikka vaadata kui mitte hd kvaliteediga videosid,
8mp kaamera on vinge küll, peegelkaamera saab lõpuks välja vahetatud thumbs_up.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 03.06.2009 21:47:50 vasta tsitaadiga

milleks telefonile üldse rohkem kui 5mp? niikuinii midagi eriti head sealt ei tule, olenemata mpx arvust.
prj
HV kasutaja

sõnum 03.06.2009 22:09:19 vasta tsitaadiga

Flavius kirjutas:
mida 3" ekraaniga ikka vaadata kui mitte hd kvaliteediga videosid,
8mp kaamera on vinge küll, peegelkaamera saab lõpuks välja vahetatud thumbs_up.gif

Iroonia on sus tugev Luke icon_smile.gif
See 8mpix kaamera annab pilti vähendades siiski parema kvaliteedi kui teises mobiilis olev 5mpix kaamera. Muidugi sensori suuruse (või pigem väiksuse) tõttu on nagunii kõik mobiiliga tehtud pildid suhteliselt saast. Suvaline 3.2mpix vana seebikarp teeb kordades paremat pilti kui 8mpix mobiil, vastupidist pole väitnud.

HD kvaliteediga videod või mitte - point pole selles.
Point pigem selles, et asi suudab ilma convertimata videosid näidata.
Vahet ei ole, kas ta on HD või mitte, kui sa pead filmi convertimiseks pool tundi (quad core h.264-ga teeb ehk kiiremini) raiskama N97 jaoks, samas kui teise telefoniga teed ühe copy paste ja kõik.

striker13 kirjutas:
milleks telefonile üldse rohkem kui 5mp? niikuinii midagi eriti head sealt ei tule, olenemata mpx arvust.

See MP arv telefonidel on suht mõttetu jah, aga pilti vähendades tuleb suurema MP moblaga vähem sitt pilt icon_smile.gif
Samahästi võin ju küsida, et miks sa välja tõid N97 puhul 5mp kaamera vs 3.2mp kaamera?

Selle kaamerajutu kohta niipalju, et kaamera on mobiilil vajalik seepärast, et alati ei ole fotokat kaasas, mobiil aga üldjuhul on.
Sa võid sinna 5mm läbimõõduga sensori peale ka 20megapikslit teha, mitte, et midagi eriti paremaks läheks.

Üldiselt kipub väga offtopicuks - kõike kokku võttes:
Leian, et N97 ei ole oma hinda väärt. Sama raha eest saab tunduvalt parema konfiguratsiooni-/võimalustega seadme, 3 korda odavamalt saab seadme, mis teeb peaaegu kõike, mida teeb antud telefon. Seega ei näe N97-l praegu mõtet.
Nokia enda viga on see, et 5800-l on tõsiselt liiga hea hinna/kvaliteedi suhe icon_smile.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 03.06.2009 22:55:31 vasta tsitaadiga

prj, ma arvan et ma olen rohkem erinevaid telefone näppinud kui sa neid näinud. Symbian Ambassadorina on mul ligipääs pea kõigile Symbianiga varustatud telefonidele. Hetkel kasutan Nokia E71 mis on väga hea ehituskvaliteediga (tundub nagu oleks valatud mitte kokku pandud). 5800 oli on ja jääb kahjuks odavklassi telefoniks. Kui see näeks parem välja, oleks õhem ja ei nagiseks siis saaks seda ka reaalselt soovitada.

Mis paneb sind arvama et Samsung suudab mängida ilma konvertimatta? CorePlayer on täiesti saadaval ka teistele Symbiani telefonidele. Ainus põhjus miks Samsungi riistvara on nii tugevalt pimbitud on selleks et suudaks seda 720p videot mängida. Sorry, aga mulle on DVD kvaliteedist rohkem kui küll. Eriti seda väikesel ekraanil. Ning 32GB peale paneks ehk enamuse oma muusikast mida ma pidevalt kuulan ja ilmselt ka animet. Klaviatuuri on vaja selleks et ma ei peaks Netbooki kaasa tirima vaid saaks selle seal ära teha enamuse oma internetis surfamisest ja msnis olemist. Lisaks on N97 intregeeritud Skypega.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 03.06.2009 23:28:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ma arvan et ma olen rohkem erinevaid telefone näppinud kui sa neid näinud. Symbian Ambassadorina on mul ligipääs pea kõigile Symbianiga varustatud telefonidele

wau,hingetõmbe pausi ikka tegid ennem kui punkti panid lausele icon_razz.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 00:23:47 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
prj, ma arvan et ma olen rohkem erinevaid telefone näppinud kui sa neid näinud. Symbian Ambassadorina on mul ligipääs pea kõigile Symbianiga varustatud telefonidele. Hetkel kasutan Nokia E71 mis on väga hea ehituskvaliteediga (tundub nagu oleks valatud mitte kokku pandud). 5800 oli on ja jääb kahjuks odavklassi telefoniks. Kui see näeks parem välja, oleks õhem ja ei nagiseks siis saaks seda ka reaalselt soovitada.

Väga suured eelarvamused sul ja tõsine egoprobleem.
Lähme vannituppa ja hakkame riistapikkust võrdlema? Saa üle palun.
See, et sulle 5800 ei meeldi on sinu asi, minu arvates väga korralik telefon. Üldiselt, kui suvalist plasteset kõvasti vajutada, siis võib sellega "nagistada" ja katki teha. doh.
Ning oleme ausad, E71 välimus nüüd küll "stiilne" pole. Kui sa tahad eelkõige stiilset välimust, siis osta iPhone icon_smile.gif
tsitaat:
Mis paneb sind arvama et Samsung suudab mängida ilma konvertimatta?

Reaalsed testid? Loe natuke. Google-t vast ikka oskad kasutada.
tsitaat:
CorePlayer on täiesti saadaval ka teistele Symbiani telefonidele.

Ja siis? Ilma frameskipita suutis IIRC coreplayer mängida DIVX/XVID DVDRippe vaid Samsung Omnial. Kusjuures ta kasutas XScale kiirendust selleks ja prose oli 624mhz. Ilma XScale optimisatsioonideta oleks asi suhteliselt hull.
N97 ja N5800 prosed on tunduvalt nõrgemad.
Qualcomm 72xx kiibistikel, millel on 524mhz näiteks coreplayer neid videosid normaalselt mängida ei suuda (frameskip). Samas, kui riistvaraliselt kiirendatud DShow koodekile H.264 samas suuruses ettesööta selle kiibi peal, siis pole probleemi.
Enivei, jutu point on selles, et CorePlayer ei ole mingi imeloom ja N97 ega 5800 konvertimata videosid mängida ei suuda (ilma frameskipita), samas kui Omnial on h.264 (MPEG4-AVC) ja DIVX/XVID (MPEG4-ASP) riistvaraliselt kiirendatud ja ei ole mitte mingit probleemi.
See ei ole ka ainus probleem. Kuna riistvaralist kiirendust ei ole, siis sööb tavaprotsessori peal sellise video dekoodimine väga palju ressurssi => madal akuiga video vaatamisel.
tsitaat:
Ainus põhjus miks Samsungi riistvara on nii tugevalt pimbitud on selleks et suudaks seda 720p videot mängida.

Ebakorrektne, vaata ülevalt. Pealegi, Samsungi riistvara on next-gen lihtsalt. Ei, seda ei ole vaja 720p mängimiseks, selleks on seal eraldi kiirendus. Asi on lihtsalt 1 generatsioon eespool riistvaraga N97-st.
AMOLED, 720p video recording (playbackist on mul üsna savi), ARM Cortex... Ainus, mis puudu, on HDMI väljund.
tsitaat:
Ning 32GB peale paneks ehk enamuse oma muusikast mida ma pidevalt kuulan ja ilmselt ka animet.

Tead, ma olen ka selline "muusikaline" inimene, oskan lausa ilusti mixida ja plaati keerutada ja mitte ei saa aru, milleks on vaja nii palju muusikat kaasas kanda.
Kvaliteet > kvantiteet. Anime kohta - jah, good luck, aga sa pead IGA video konvertima, samas kui Omniaga saaksid sa lihtsalt selle copypasteda.
Üldiselt, su 32gb teema on enivei mõttetu. Igal telefonil, millel käib mälukaart sisse, on piiramatu mälu hulk. 8gb microsdhc maksab 250 eek, 16gb 600 eek ja odavamaks läheb.
tsitaat:
Klaviatuuri on vaja selleks et ma ei peaks Netbooki kaasa tirima vaid saaks selle seal ära teha enamuse oma internetis surfamisest ja msnis olemist.

Juhul kui tõsiselt palju tippida vaja, siis eelistan ma bluetoothiga klaviatuuri. See on suurem ja tippimiseks palju mugavam kui imepisikeste vahedega telefoni klaver.
Aga noh, eks oleneb sõrmede suurusest ka see...
tsitaat:
Lisaks on N97 intregeeritud Skypega.

So? Igal normaalsel PDA-l/Telefonil on Skype.
Eks ta Symbiani maailmas midagi uut ole...

Ma ikka veel ei näe ainsatki põhjust peale riistvaralise klaveri, miks ma peaks valima i8910 asemel N97?
Ise ma enivei kumbagi neist ei ostaks, Touch HD kärab küll praegu, ootan Tegraga mobiili ära.

viimati muutis prj 04.06.2009 00:25:22, muudetud 1 kord
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 04.06.2009 00:24:09 vasta tsitaadiga

prj, igat videot konvertima? Mul on tavalised mp4 failid. Mängib seda mu ipod, psp, mängib praegune e71 ja miks ei peaks seda nüüd järsku N97 mängima? icon_lol.gif

Muusikakohta on see et kui sa suudad seda hoida väikeses koguses, siis good for you, mu tagasihoidlik muusikakogu on ca 40gb, millest ma pidevalt kuulan ca 10-12gb. Mitte, et ülejäänud crap oleks aga lihtsalt see mida ma kuulan oleneb tujust.

Skype pole lihtsalt rakenduseana seal telefonis, vaid juurteni intregeeritud, helistamisel saad sisuliselt valida kas Skype kõne, Häälkõne või Videokõna. Väga mugav, ei pea rakendust selleks lahti võtma. Samalugu Faceboogi intregatsiooniga.

Ning ilmselt jääb minu probleemiks siin ikkagi see, et ma ei kannata plastmassmänguasju nagu Nokia 5300 või Nokia 5800. Just see, et nad on nii plastikust ja pehmed tekitab mulle ebameeldivustunnet ja ma neid kasutada ei taha.

tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 00:35:03 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
prj, igat videot konvertima? Mul on tavalised mp4 failid. Mängib seda mu ipod, psp, mängib praegune e71 ja miks ei peaks seda nüüd järsku N97 mängima? icon_lol.gif

Mis seal mp4-s sul sees on? H.264?
Kui see on suure resolutsiooniga H.264, ehk siis 720p, siis ta seda ei mängi.
Ehk siis on nad pre-converditud või oled neid convertinud. Netist tulevad reeglina failid MPEG4-ASP formaadis SD puhul või MPEG4-AVC formaadis HD puhul.
16mbit ühendusega, mis igal pool eestis levib, on lihtsam netis kellegi konverditud fail tirida, kui ise hakkama blu-rayd või DVD-d rippima IMO.
Seriaalid tulevad enam-vähem kõik AVI-na, milles on MPEG4-ASP või mkv-na, milles on h.264 720p/1080p.

MP4 on muide konteiner, mitte koodek - see laiend ei ütle suurt midagi kahjuks.
tsitaat:
Muusikakohta on see et kui sa suudad seda hoida väikeses koguses, siis good for you, mu tagasihoidlik muusikakogu on ca 40gb, millest ma pidevalt kuulan ca 10-12gb. Mitte, et ülejäänud crap oleks aga lihtsalt see mida ma kuulan oleneb tujust.

Mul muusika vaheldub võrdlemisi kiiresti... aga noh, selle üle ei ole mõtet vaielda, igal ühel on oma eelistused kuidas ta soovib oma meediat tarbida.
tsitaat:
Skype pole lihtsalt rakenduseana seal telefonis, vaid juurteni intregeeritud, helistamisel saad sisuliselt valida kas Skype kõne, Häälkõne või Videokõna. Väga mugav, ei pea rakendust selleks lahti võtma. Samalugu Faceboogi intregatsiooniga.

Ma olen teadlik sellest, samas arvan, et see tehakse kas 5800 peale või i8910 peale firmware update/hackiga tulevikus.
Ei näe põhjust, miks mitte.
Facebook on mul Touchis ka integreeritud, aga eestimaal olles kasutatakse pigem Rate ja Orkut-t (ise kasutan viimast), seega see, et mul facebook/twitter olemas on ei anna mulle midagi kahjuks.
tsitaat:
Ning ilmselt jääb minu probleemiks siin ikkagi see, et ma ei kannata plastmassmänguasju nagu Nokia 5300 või Nokia 5800. Just see, et nad on nii plastikust ja pehmed tekitab mulle ebameeldivustunnet ja ma neid kasutada ei taha.

Aga ka N97 on ka üleni plastikust.
Pakun, et sulle lihtsalt 5800/5300 disain ei meeldi. Mulle ka meeldib Touch HD ja iPhone disain rohkem kui 5800. Samas mu naisele meeldib 5800 rohkem.
Ütleks, et see on maitse asi. Mulle on PDA pigem töövahend, ei koti absoluutselt kuidas see välja näeb, sest ta veedab kogu oma aja mul nagunii silikoonümbrises icon_smile.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 04.06.2009 01:00:16 vasta tsitaadiga

prj, ega ma ise ei tea. Plaate ostan poest (nagu viisakas inimene ikka) ja animet tõmban konverditult nagu sa mainisid. Rate.ee ja Orkut on mul küll olemas kuid need on nii teiseijärgulised minujaoks. N97 on tugendatud plastikust. Kui sa hoiad käes siis saad aru millest ma räägin. Ning mingeid imekeissa ma telefonil ei kanna (kui see pole just ipod mis kriimusub hingeauruga) telefon tasku, võtmed kah ja hiljem välja. E71 pole ühtegi kriimu koos võtmetega reisimisest jäänud.
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 10:12:38 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
N97 on tugendatud plastikust. Kui sa hoiad käes siis saad aru millest ma räägin.

Plastik on plastik.
Ei ole ta nii "tugevdatud" midagi, pealegi katsudes seda avamismehanismi, ei olnud ma päris kindel, kas see vastu peab, kui natuke suurem jõud kui vaja sellele mõjuma peaks.
tsitaat:
Ning mingeid imekeissa ma telefonil ei kanna (kui see pole just ipod mis kriimusub hingeauruga) telefon tasku, võtmed kah ja hiljem välja. E71 pole ühtegi kriimu koos võtmetega reisimisest jäänud.

Silikooncase ei ole selle vastu, et ta võtmetega kriimustub, vaid selle vastu, kui ta käest pudeneb kunagi ja asfaldile lendab.

Filmidest/animest - animet ma ei vaata, filme telefonil ka mitte. Küll aga seriaale on vahel hea vaadata, kui kuskile reisid. Paraku ei ole kõiki seriaale konverditult saadaval.
See, et Sina saad vajaliku anime konverditud kujul, ei muuda midagi selles, et N97 ei suuda konvertimata videosid mängida.

Nagu enne ütlesin, teisi reaalseid eeliseid peale klaviatuuri ma i8910 ees ei näe, samas on rida puuduseid.
N97 riistvara on umbes sama, mis Xpera X1/Touch HD/Google G1 (kõik kasutavad MSM7201 kiibistikku, mis on Nokiale mõnevõrra sarnane parmeetritelt), aga välja tuli ta tunduvalt hiljem neist. Seega mulle isiklikult tundub see nagu antiigi ostmine.
5800 teeb enamuse ära madalama hinnaga - välimus on maitse asi ja üldiselt mingi 6000 eek raisata välimuse peale ka ei tahaks, isegi kui N97 välimus meeldiks.
i8910 on aga täielikult next-gen riistvaraga asi... võrreldav juba mõnest otsast NVIDIA Tegra-ga, eraldi kiirendiga media jaoks ja AMOLED ekraaniga, millega N97 oma üldse võrdlust ei kannata. Samuti on ta palju elegantsem N97-st.
Hinna poolest on i8910 isegi odavam...

TL;DR: N97 on liiga kallis ja välja toodud aasta võrra liiga hilja.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 04.06.2009 13:11:51 vasta tsitaadiga

prj, i8910 näeb välja nagu telefon kus unustati disainerit kaasta tööprotsessi icon_lol.gif
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 13:58:07 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
prj, i8910 näeb välja nagu telefon kus unustati disainerit kaasta tööprotsessi icon_lol.gif

"ok".
Aga noh, sa oled täielik Nokia fanboy, igasugune teemaarendus läheb mõttetuks. Ühtegi mu argumenti pole sa ümber lükanud.

Sinu välimuse vaidluse peale ütlen vaid seda, et sellist klassi telefon on eelkõige töövahend. Kuidas ta välja näeb ei ole oluline. Samamoodi, nagu lauaarvuti on töövahend.
Viimane juhus, kui ma mäletan, et telefoni välimus ja mängud mind kuidagi mõjutasid oli põhikoolis. Suuremaks kasvades suurused muutuvad ja tavaliselt pürgitakse näiteks ilusama auto või elamise poole, mitte enam telefoni/arvuti.
tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 04.06.2009 14:12:34 vasta tsitaadiga

prj kirjutas:
Sinu välimuse vaidluse peale ütlen vaid seda, et sellist klassi telefon on eelkõige töövahend. Kuidas ta välja näeb ei ole oluline. Samamoodi, nagu lauaarvuti on töövahend.

no kurat, kui selline telefon on kõigest töövahend, ehk siis helistamiseks ja sõnumite saatmiseks...ei tea mis pühaloom siis näiteks nokia 1100 on?

d3t
HV Guru
d3t

sõnum 04.06.2009 15:12:53 vasta tsitaadiga

striker13 kirjutas:
prj kirjutas:

no kurat, kui selline telefon on kõigest töövahend, ehk siis helistamiseks ja sõnumite saatmiseks...ei tea mis pühaloom siis näiteks nokia 1100 on?

Aga sellega ei saa ju mängida 720p videosi mida internetist ebaseaduslikult tõmmata saab! icon_lol.gif

tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 15:43:48 vasta tsitaadiga

striker13 kirjutas:

N97 & Co on siiski PDA/Pleier, millel on muuhulgas telefoni funktsionaalsus.
Töövahendi hulka kuulub mul ka see, et ma saan RSS/Veebi vaadata ja oma aega/koosolekuid/meile ehk siis exchange-i hallata.
Enda vaba aja jaoks on hea kui asi suudab mingit pilti teha ja normaalset meediat näidata.

Lühidalt öeldes - kõik inimesed ei tööta kuskil ehitusel, et ainult helistavast isendist piisab.
d3t kirjutas:
Aga sellega ei saa ju mängida 720p videosi mida internetist ebaseaduslikult tõmmata saab! icon_lol.gif

Uhm, miks sul see 720p nii hinge kripeldama jääb? Üldiselt ta mängib 720p seepärast, et ta ise suudab 720p lindistada oma kaameraga. Mitte seepärast, et keegi netist sinna 720p video peale laseks icon_rolleyes.gif
Jutt käib TAVALISEST, SD, MPEG4-ASP video mängimisest ilma konvertimata.
Ehk siis, see, milles 90% seriaale netis on. See video tekib nii, et võetakse PAL või NTSC source, edasi kodeeritakse see mõne MPEG-4 ASP koodekiga ja topitakse AVI konteineri sisse. Nimetatakse ka "TV-Rip"-iks.

Ole hea, tee endale selgeks vahe konteineri ja koodeki vahel, SD ja HD vahel enne kui hüppama tuled ja margi täis teed endal icon_smile.gif
Oma legaalse jutuga võid üldse kuu peale minna, ise just rääkisid, et tõmbad animet netist.

Üldiselt kisub asi väga offtopikuks. Argumendid on välja toodud, mida ei ole suudetud ümber lükata. Edasi ajavad fanboyd igasugust iba juba teemadel, mida ei valda.
Lõppude lõpuks ise teate, mis oma rahaga teete. Point on see, et kui panna võrdlusesse praegu väljas olevad PDA-d, siis N97 ei mahu isegi esikolmikusse. See on aga äärmiselt halb firma lipulaeva kohta.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.06.2009 16:13:31 vasta tsitaadiga

Ah, mis te vaidlete, kellele ema (N97), kellele tütar (Omnia või mõni muu capactive OLED-ekraaniga analoogne asi). Tuleb tõdeda, et N97 on oma omaduste poolest tõesti aastajagu hiljaks jäänud... massiivse mäluhulga lisamisega seda paraku ära ei silu.

viimati muutis rex 04.06.2009 16:17:36, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 04.06.2009 16:17:18 vasta tsitaadiga

Yup...
Selleks, et N97 oleks tugevalt konkurentsivõimeline oleks ta pidanud välja tulema üheaegselt 5800-ga.
tagasi üles
RannoT
HV kasutaja

sõnum 05.06.2009 21:21:26 vasta tsitaadiga

prj kirjutas:
d3t kirjutas:
N97 on tugendatud plastikust. Kui sa hoiad käes siis saad aru millest ma räägin.

Plastik on plastik.
Ei ole ta nii "tugevdatud" midagi, pealegi katsudes seda avamismehanismi, ei olnud ma päris kindel, kas see vastu peab, kui natuke suurem jõud kui vaja sellele mõjuma peaks.

See avamismehanism peab väga hästi vastu! Olen seda paninutanud, muidugi mitte täiest jõust, aga palju kõvemini kui julgeks painutada keegi, kes on äsja 10k selle telefoni eest letile ladunud icon_wink.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.06.2009 11:49:58 vasta tsitaadiga

Link

tagasi üles
zaitz
Kreisi kasutaja
zaitz

sõnum 06.06.2009 17:10:45 vasta tsitaadiga

Kasutaja prj on N97 plussid ja miinused kenasti välja toonud ja iga nonfanboy peaks sellest üheselt välja lugema, et see aparaat on fail. icon_rolleyes.gif
Edit, kes siin ülimat korpusekvaliteeti taga ajas, see peab veel ootama, kuni nokia sama hardware peal midagi E seeriasse üllitab. N seeria aparaadid on samasugused plastkäkid nagu 5800 (muide, oman seda plastkäkki ja siiani on ühes tükis püsinud).
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.06.2009 22:32:13 vasta tsitaadiga

zaitz, nagu eelnevalt välja olen toonud, mittekeegi teine ei paku nii palju ruumi (32gb), n-gage tuge (sest bussis / rongis loksudes oleks ka tegevust), talutavat kaamerat (et vajadusel pilti teha), touchscreeni mida saab talvel kinnastega kasutada, skype ja facebook intregatsiooni ning täisklaviatuuri ühes komplektis. Enamvähem kõik mis ma tahan. Oleks kena kui oleks suurem aku aga elab üle. Enne ostmist vaatan muidugi üle aga suure tõenäosusega hakkab see E71 asendama.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 06.06.2009 22:55:28 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Skype pole lihtsalt rakenduseana seal telefonis, vaid juurteni intregeeritud, helistamisel saad sisuliselt valida kas Skype kõne, Häälkõne või Videokõna.

Skype over 3G tuleb siis ka ametlikult out-of-the-box massidesse? Teenusepakkujatele paras nightmare vist? icon_smile.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.06.2009 23:12:24 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
d3t kirjutas:
Skype pole lihtsalt rakenduseana seal telefonis, vaid juurteni intregeeritud, helistamisel saad sisuliselt valida kas Skype kõne, Häälkõne või Videokõna.

Skype over 3G tuleb siis ka ametlikult out-of-the-box massidesse? Teenusepakkujatele paras nightmare vist? icon_smile.gif

Jah, praegu peaks see veel viimast lihvi saama Skype kohalikus arenduskeskuses Tallinnas.

tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 06.06.2009 23:18:06 vasta tsitaadiga

oleks aeg projektoreid mobladesse panema!
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.06.2009 23:19:41 vasta tsitaadiga

excalibur, imelik vaade. Ma näeks seda pigem ruumiraiskajana. N97 telefon võiks olla natuke õhem, suurema akuga ning xenon flashiga. Ega muud ma tahta ei oskagi.
tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 06.06.2009 23:23:46 vasta tsitaadiga

miks mõnus oleks ju film seinapeale lasta. netis mingid algsed vers tel on saada. aga nendega pole kindlasti vaeva nähtud
ja tel on ikka samasuur ainult üks auk on juures
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.06.2009 23:37:06 vasta tsitaadiga

excalibur, projektori kasutust näeks ma healjuhul presentatsiooni andes. Filme saan ma telekast ka vaadata. Aga eks igaüks näeb erinevalt icon_razz.gif
tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 06.06.2009 23:38:51 vasta tsitaadiga

telekat sa ju kaasas ei vea. sa oled kammitsates. Külas pilte seinale lasta. bussis istme seljatoele vms jne.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.06.2009 00:12:52 vasta tsitaadiga

excalibur, ma pole kordagi neile rakendust leidnud. Külas võtad mesh.com saidi lahti ja paned sliadshow tööle. Ning pigem vaatan telefoni ekraani kui mingiseljatoele valguvat kuvatavat pilti. Vb ma olen liiga skeptiline aga see on minu nägemus. Eks tulevik näitab kas ma eksin või mitte.
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 07.06.2009 02:29:56 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
zaitz, nagu eelnevalt välja olen toonud, mittekeegi teine ei paku nii palju ruumi (32gb)

Eee, i8910 - 16gb + 16gb memory card = 32 gb?
tsitaat:
n-gage tuge (sest bussis / rongis loksudes oleks ka tegevust)

Pane need 10k parem auto sissemakseks.
tsitaat:
talutavat kaamerat (et vajadusel pilti teha)

Samsung i900 Omnia
HTC Touch HD
Samsung i8910
tsitaat:
touchscreeni mida saab talvel kinnastega kasutada

Touch HD, Xperia X1, Omnia... jne...
Ehk siis kõik peale iPhone/i8910
tsitaat:
Kõigil WinMo mobiilidel on Skype ametlik app väga ammu olemas olnud juba.
See, et ta ilusamini mõne menüü all on, on savi.
tsitaat:
facebook intregatsiooni

Kõik HTC device-d Manila3D-ga. Xperia X1 custom romiga.

Üldiselt:
1) Nõrk CPU
2) Vähe operatiivmälu
3) Tähtsamaina - Väga halb hinna/kvaliteedi suhe.

Aga noh, mis sa fanboydega ikka teed. Inimesel pole autotki aga tahab 11k telefoni alla tampida. Kus on ratsionaalsus?
Oleks see tel. miski märg unenägu - a la kõigest teisest paar generatsiooni eespool - aga ei ole...

Enivei, tao oma trummi edasi, mul pole eriti midagi enam öelda.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.06.2009 11:10:55 vasta tsitaadiga

prj, 32gb mälu + 16gb mälukaart. Jep, ma saan mõnuga muusikat kanda.

Autot ma tegelt nii väga ei ihalda. Tallinna ja Otepää vahel eelistan ma sõita ühistranspordiga. Esiteks pikk maa, teiseks tuleb kõvasti odavam (kuna ma teen seda mitu korda kuus tihti). Ning linnas on mul kõik jalakäimise ulatuses (paar minutit poodi, kooli või tööle).

On olnud mõned telefonid nagu HTC Touch, HTC Diamond. Mõlema puhul see Skype heli väljakannatamatu + aku tühjeneb hüppeliselt nendega helistades. Tõsi, Touch Pro 2 olen ma isegi kaalunud, teistest telefonidest aga muud pole eriti võtta ju.

Jällegi ei saa ma aru su väitest nõrk CPU ja vähe operatiivmälu. Kus mul täpselt seda vaja nüüd läheb? Nimbus taustal, Gmail rakendus maile tõmbamas, telefoniga netti uudistades ning muusikat kuulata pole mingi probleem sellel telefonil ega E71, seega tekib küsimus, milles probleem?

tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 07.06.2009 11:19:01 vasta tsitaadiga

ta peab ilmselt silmas rohkem seda, et selle raha eest peaks CPU ja mälu rohkem olema
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.06.2009 11:55:49 vasta tsitaadiga

striker13, netbookid võiksid ka võimsamad olla, kuid see ei tee neist paha masinat. Oma ülesannet täidavad nad ju kenasti.
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 07.06.2009 12:29:25 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Tallinna ja Otepää vahel eelistan ma sõita ühistranspordiga.

Seda reeglina öeldakse jah, kui isiklikku transporti ei ole.
Üldiselt ei ole mõtet kasutada sõna "tuleb odavam" ise 10k mobiili eest makstes... aga see selleks.

Touch Diamondil on teada nõrk aku, sama ka Elf/Elfin kohta. Touch Pro aku on parem, Xperia X1-st ja Touch HD'st rääkimata.
Kvaliteedil ei ole ka absoluutselt midagi viga, kui headset taga on. Bluetooth või tavaline.

Sa ei ole jutu pointist aru saanud. Jutu point on, et N97 oleks 6-7k eest väga konkurentsivõimeline seade, aga mitte 10-11k eest.
Viimane on alati olnud next-gen seadmete mängumaa.

viimati muutis prj 07.06.2009 12:31:50, muudetud 1 kord
tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 07.06.2009 12:31:11 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
striker13, netbookid võiksid ka võimsamad olla, kuid see ei tee neist paha masinat. Oma ülesannet täidavad nad ju kenasti.

aga nad on ju odavad ka

d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.06.2009 15:46:10 vasta tsitaadiga

prj, ega ta hind tulebki kusagil 6-7k ringi lepingu puhul, seega milles küsimus? icon_wink.gif
tagasi üles
striker13
HV Guru
striker13

sõnum 07.06.2009 16:02:58 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
prj, ega ta hind tulebki kusagil 6-7k ringi lepingu puhul, seega milles küsimus? icon_wink.gif

sellisel juhul on tegelt päris hea, aga millegipärast kahtlen...siis peab see leping suht kirves olema ikka.

rex
HV Guru
rex

sõnum 07.06.2009 17:41:23 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:

Kas see aastateks siduv leping on sinu arvates miski heategevuslik samm operaatori poolt? icon_biggrin.gif Viimase õnneks on palju selliseid lühinägelikke, kes nii arvavadki...
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 07.06.2009 21:06:49 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
d3t kirjutas:

Kas see aastateks siduv leping on sinu arvates miski heategevuslik samm operaatori poolt? icon_biggrin.gif Viimase õnneks on palju selliseid lühinägelikke, kes nii arvavadki...

+1
A fool and his money ...
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 10.06.2009 14:24:03 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
d3t kirjutas:

Vahet sel on? Ega ma Elisa juurest nagunii kuhugi ei jaluta. Et aga post mõttetu poleks, paar videot.

H.264/MPEG-4 AVC

Link

Widgets

Link

Review

Link

TV Ad

Link

tagasi üles
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

sõnum 15.06.2009 01:45:44 vasta tsitaadiga

Oleks tal vaid TV. Siis oleks masin minusilmis täiuslik. i8910 on samuti huvitav, kuid ei ole usku Samsasse(eriti huvitav on jsut HD video pärast). Teemaväline küsimus küll, kuid kas i8910 on soojustundlik ekraan nagu iphonel? see oleks küll positiivne. Samas n97-l on slide out keyboard.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 15.06.2009 09:53:46 vasta tsitaadiga

Vanquish kirjutas:
Oleks tal vaid TV. Siis oleks masin minusilmis täiuslik. i8910 on samuti huvitav, kuid ei ole usku Samsasse(eriti huvitav on jsut HD video pärast). Teemaväline küsimus küll, kuid kas i8910 on soojustundlik ekraan nagu iphonel? see oleks küll positiivne. Samas n97-l on slide out keyboard.

Soojustundlik? WTF? icon_rolleyes.gif
Aga jah, tehnoloogia selles ekraanis reageerib potensiaalivahele, mitte füüsilisele vajutusele.
Seega on küll "nagu iPhone-l". Ainult, et ekraan ise on AMOLED, mis iPhone omast näitab värve paremini ning on ka suurema lahutusega.

Üldiselt, vahet eriti pole. Endal on HTC Touch HD, kus on väga hea resistive ekraan ja toimib hästi. Mõlemat tüüpi ekraani, kui õigesti tehtud, on hea kasutada.
tagasi üles
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

sõnum 15.06.2009 11:39:42 vasta tsitaadiga

iPhone reageerib soojusele. Sellest järeldasingi,et soojustundlik. No mingi LG touchscreen mul vahepeal oli. Selle ekraan küll kiita polnud. Pidid küünega surkima seal jms.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 15.06.2009 12:39:27 vasta tsitaadiga

Vanquish, N97 ekraanitundlikus on suht niihea kui resistive touchscreeniga minna saab. Samas olen ise natuke pettunud, et pool aastat mis nad kulutasid tarkvara silumisele ei olnud piisav. Mõned bugid on sees. Nt kui ma ostan OVI storest midagi ja hiljem teen telefonile hard reseti (või oletame et uuendan tarkvara, vms) siis ma ei saa OVI storest seda uuesti alla laadida, vaid pean uuesti ostma. Skype videochat ei ole ka võimalik, ning paar pisiviga veel. Samas kaasatulevat stilust on vaja ainult handwritingu jaoks.

viimati muutis d3t 16.06.2009 06:47:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 72
tagasi üles
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

sõnum 16.06.2009 01:48:16 vasta tsitaadiga

Selge, siis paistab suht hea masin olevat. Suudaks ta vaid veel HD videot teha icon_biggrin.gif. Ei ega see, mis ta teeb on ka juba hea. Ma lihtsalt harjunud iPhone soojustundlikusega, mis on ikka väga hea(paremat ei oskaks tahta.. minul töötas talvel ka like charm). FM transmitter on hea lisa..

Endise offtopicu kohta siis niipalju, et ei saa mina aru, miks peaks kedagi koinima, kui keegi isik(keda isegi ei tunta) matab oma raha näiteks telefoni alla ja sõidab selle arvelt bussiga? Või kui keegi peab enda jaoks nokiat samsungist etemaks? Igal ühel on õigus oma arvamusele, kuid ei ole vaja siin sellest draamat teha, kui keegi Sinu arvates valesti arvab.
tagasi üles
prj
HV kasutaja

sõnum 16.06.2009 02:09:18 vasta tsitaadiga

Vanquish kirjutas:
iPhone reageerib soojusele.

Kes sulle sellist asja rääkis? Füüsikaklassist tegid poppi? icon_lol.gif
Ole hea, loe kasvõi wikipediat natuke...
Ei ole "soojusega" mitte mingit pistmist seal ekraanil.

Ja OT teemal: kui me ei võrdleks asju omavahel, siis olekski meil kõigil alati "hunnik s****".
Vaba turumajanduse üks põhialustest ongi konkurents.
N97 ei ole lihtsalt mingi next-gen seade - tal on väga halb riistvara, see on fakt - sellest tuleneb halb hinna:kvaliteedi suhe.
Sellist raha maksta antud seadme eest (mille riistvara on suhteliselt dinosaurus selle välja laske hetkel) võib ainult fanboy.

Ja fanboy-l pole vahet, mis on hea, mis on halb. Ta ostab selle nagunii.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 16.06.2009 03:09:06 vasta tsitaadiga

prj kirjutas:
Vanquish kirjutas:
iPhone reageerib soojusele.

Kes sulle sellist asja rääkis? Füüsikaklassist tegid poppi? icon_lol.gif
Ole hea, loe kasvõi wikipediat natuke...
Ei ole "soojusega" mitte mingit pistmist seal ekraanil.

Reaalselt on küll pistmist. Külma näpuga asi ei toimi. icon_razz.gif Sellest üsnagi sekundaarsest puudusest hoolimata eelistaksin sajal juhul sajast capactive ekraani resistive variandile. Kui oled esimesega harjunud liugleva kergusega tegutsema, siis tundub teisega majandamine füüsilise pingutusena. icon_smile.gif

Füüsilise klaviatuuri olemasolu on ka selline nii ja naa omadus. Konservatiivid peavad seda ehk plussiks, minu arust on ta aga kasuliku mahu raiskaja. Selle arvel olgu pigem suurem aku või väiksem telefon. Virtuaalklaveri eelis on paindlikkus. Imelihtne on layoute vahetada või erisümbolitele ümber lülituda. Kuna pisiseadmete füüsilised klaverid ei ole niikuinii arvutiklaviatuuri kergusega kasutatavad (pead tulemuse saavutamiseks ikkagi suht tugevalt neid pisikesi nuppe pressima, 10-sõrmega pimekirja harrastamisest rääkimata), siis pole neil virtuaalklaveri ees olulist eelist.

rex @ ca ½a ifööniomanik

Postitatud ilma erilise pingutusega virtuaalklaverilt. icon_razz.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 16.06.2009 06:57:04 vasta tsitaadiga

rex, olen kasutanud telefone palju ning ma lihtsalt ei suuda saada hakkama ilma füüsilise klaverita. Vb on asi selles et ma kirjutan moblaga pidevalt palju? Kirjutanud viimasel ajal iPod Touchiga, HTC Diamond, Nokia E71 telefonidega, ning vaieldamatult on füüsilise klaviatuuriga mugavam seda teha.

prj, kui Samsung näeks nagu telefoni moodi välja (mitte nagu kaheaastase lapse disainitud), omaks füüsilist klaviatuuri, n-gage platvormi, ovi store, ca 32gb sisseehitatud mälu ning sellist kommuuni nagu Nokial seda on siis oleks Samsung paljude teistegi jaoks hea alternatiiv. Kahjuks jääb siinkohal ilmselt Samsung vaid neile keda telefoni funktsioonide laiendamine eriti ei huvita ning kes varjavad telefoni koleda välimuse ära nahkotiga.

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 16.06.2009 09:35:17 vasta tsitaadiga

Ahjaa, ruumiraiskajatena ma pidasin silmas neid liugklapiga qwerty-sid. Kui tegu on tavalise helistamistelefoniga, mitte polüfunktsionaalse smartphone'iga, siis on klahvid muidugi mugavamad kui touchscreen. E71-laadne klaver on ka päris okei, kuna see jätab seadme ikkagi veel mõnusalt kompaktseks. Aga klapp, hinged-siinid, mitmekordne korpus ja tugevdused, lõpuks on see ikka üks logisev ebakonkreetne kolakas, mille taskusse pistmise asemel parema meelega lauanurgale vedelema jätaks...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N97 mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.