Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Le Inc
HV Guru

|
28.05.2009 10:53:39
AMD/ATI ei salli isetegevust? |
|
|
link :: Xbitlabs.com
Väidetavalt on Palit Microsystems'il ja Gainward'il plaan (loe: on sunnitud) loobuda AMD/ATI kiviga graafikakaartide tootmisest. Nimelt said Ruby maaletoojad pahaseks peale seda kui Gainward tõi turule oma nägemuse ATI Radeon HD 4850, paigutades sinna GDDR5 tüüpi mälu, mis võimaldas saavutada võrreldava kiiruse märksa kallima HD 4870 graafikakaardiga.
Kuivõrd tegemist on täpselt samade GPU'dega (HD 4850 on siiski väiksema taktsagedusega) siis põhiline erinevus tekkiski mälu tüüpide vahel - kallim kaart HD 4870 kasutas GDDR5 (kiirem) ja odavam HD 4850 GDDR3 (aeglasem) tüüpi mälu. Otseloomulikult polnud selle eesrindliku käiguga rahul AMD/ATI ning tema (teised) partnerid.
Tänu omaalgatuslikule isetegevusele jättis AMD/ATI mõlemad tootjad ilma oma uutest Radeon HD 4770 ja HD 4890 GPU'dest.
Lisaks "pisikestele" muudatustele soovivad Palit ja Gainward saada õiguse disainida päris oma PCB ja tõsta graafikakaartide GPU'de taktssagedust vastavalt oma nägemuse järgi.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asgate
Kreisi kasutaja
|
28.05.2009 17:40:23
|
|
|
Ati/Amd nüüd ise kannatab nõrgemate müüginumbrite all.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
29.05.2009 14:03:12
|
|
|
annaks jumal et need tegelased ei toodaks enam graafikakaarte
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
29.05.2009 22:40:45
|
|
|
Gainwardi pole Eestis niiväga kohanudki ja Palit on alati oma totraid vasekarva roosiõisi GPU peale istutanud .
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
30.05.2009 11:12:45
|
|
|
Ju mõni teine kaartide suurtootja maksis lihtsalt AMD'le paremini ... AMD käitumine
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
30.05.2009 11:55:46
|
|
|
Noname kirjutas: |
annaks jumal et need tegelased ei toodaks enam graafikakaarte  |
toodavad.
rohkem nvidiat
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.05.2009 12:21:56
|
|
|
Kunagi olin AMD/ATI toodetest heal arvamusel, see aasta on kõvasti mu arvamust korrigeerinud. Eks need suurtootjad ole kõik ainult raha peale väljas, siit teemast selgub sama, et mitte HD 4850 / HD 4870 ei oma üksteisest paremat - erinevat GPU'd vaid põhiline võimekuse vahe tuleb mälude läbilaskest, GDDR5 mälusid aga ei tooda AMD
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
30.05.2009 13:14:02
|
|
|
tsitaat: |
Ju mõni teine kaartide suurtootja maksis lihtsalt AMD'le paremini
|
XFX näiteks ? Sapphire puhul eriti ei usuks, too on igipõline ATi kaartide tootja.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
wolfe
HV kasutaja

|
30.05.2009 19:29:48
|
|
|
Gainward
Endal ti4200, millel 3,3ns mälud mäluradikatega ning kellad tunduvalt kõrgemad "default" ti4200'st. Entry level kaart pidavat väikse kellamise järel olema sama võimas, kui mainstream ti4600.
Vale on keelata tootjaid, mis loovad omapoolseid unikaalseid lahendusi. AMD/ATI võiks hoopis sellest õppust võtta. Teatavasti omal ajal tuli Asus turule unikaalse Pentium-M/Socket 478 adapteriga, mis tõi kaasa Pentium M menu kellajate hulgas. Hiljem baseeris Intel ju Core Duo arhidektuuri Pentium M peale. Võib ju järeldada, et omamoodi mõju oli sellele otsusele ka Asuse loodud adapteril. 8)
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
31.05.2009 20:01:59
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kunagi olin AMD/ATI toodetest heal arvamusel, see aasta on kõvasti mu arvamust korrigeerinud. Eks need suurtootjad ole kõik ainult raha peale väljas, siit teemast selgub sama, et mitte HD 4850 / HD 4870 ei oma üksteisest paremat - erinevat GPU'd vaid põhiline võimekuse vahe tuleb mälude läbilaskest, GDDR5 mälusid aga ei tooda AMD |
hea rumal jutt, kui AMD sellist omategevust ei keelaks loobuksid teised tootjad ebaausa konkurentsieelise pärast vms.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
02.06.2009 09:08:23
|
|
|
variant B on kõigile vabad käed anda. Kõigile müüdaks seesama baasisend ja see on ATI märgi all ning see, mis nad sellega edasi teevad ja mis hinda küsivad on juba nende äri omapära. Kuni nad baasisendi võtavad on atil käpp kullas, ning kui nad sinna peale veel midagi vinget ehitavad tõstab see ka ati mainet.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
02.06.2009 09:48:13
|
|
|
kohe näha, et inimene ei tea ärist mitte midagi
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
02.06.2009 12:04:35
|
|
|
Enne on vaja ju müüa kõik vanem, aeglasem ja toodetud kraam läbi müüa.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
02.06.2009 20:34:00
|
|
|
OT: Mulle need kasutajad meeldivad kes hinnanguid annavad. Võiks parem midagi õpetlikku öelda, siis kui endal taipu nii palju üle on.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
03.06.2009 00:19:32
|
|
|
Aeron kirjutas: |
variant B on kõigile vabad käed anda. Kõigile müüdaks seesama baasisend ja see on ATI märgi all ning see, mis nad sellega edasi teevad ja mis hinda küsivad on juba nende äri omapära. Kuni nad baasisendi võtavad on atil käpp kullas, ning kui nad sinna peale veel midagi vinget ehitavad tõstab see ka ati mainet. |
ok: Estieks kõigile vabad käed andes on väga väga suur risk epic failiks. Näiteks vastupidavuses, stabiilsuses vms. Kuidas garanteerida töökindlust? Ja halb asi jätab ikka suurema märgi kui õnnestumine.
Teiseks juba räägitud konkurentsist, ainult lisade, logo jms lihtsamate asjadega turul võideldes jääb võitlejaid rohkem alles. Seega rohkem ostjaid jne.
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.06.2009 00:36:01
|
|
|
1. toote garantii ja tehnilised nõudmised on konkreetsest ettemääratud riistvara paketist ikka üsna kauged, kuigi seotud asjad.
2. see väide on kas minu või sinu piiratud vaimsete võimete tõttu päris arusaamatu.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
03.06.2009 10:16:44
|
|
|
ok: Estieks kõigile vabad käed andes on väga väga suur risk epic failiks. Näiteks vastupidavuses, stabiilsuses vms. Kuidas garanteerida töökindlust? Ja halb asi jätab ikka suurema märgi kui õnnestumine.
Teiseks juba räägitud konkurentsist, ainult lisade, logo jms lihtsamate asjadega turul võideldes jääb võitlejaid rohkem alles. Seega rohkem ostjaid jne. |
Ööööh?
Kust sina oma ärialase hariduse said?
Mitte, et ma midagi halvasti ütleks, aga pole veel siiani sellist äriplaani näinud.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
06.06.2009 03:33:25
|
|
|
softis kirjutas: |
Teiseks juba räägitud konkurentsist, ainult lisade, logo jms lihtsamate asjadega turul võideldes jääb võitlejaid rohkem alles. Seega rohkem ostjaid jne. |
Ööööh?
Kust sina oma ärialase hariduse said?
Mitte, et ma midagi halvasti ütleks, aga pole veel siiani sellist äriplaani näinud. |
nii lihtsast asjast aru saamiseks ei ole ärilist haridust vaja. mitte, et midagi havlasti öelda tahan, kui sa minu kahes lauses äriplaani nägid polegi sa elus äriplaani näinudki
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
06.06.2009 09:56:27
|
|
|
No ma ei arva endiselt , et midagi ei ole viltu. Eesmärk on on ju chip'i müüa, mida painglikumatel tingimustel müüa, seda suurem on kliendibaas. Edasimüügile saab panna omad tingimused ning delegeergida vastutuse ja kõik on hästi. ATI'l kui chipi tootjal on kindlasti teatav eelis ka end user kaartide tootmisel, aga väike konkurents ja loovus edasimüüate poolt selles vallas ei tohiks kuuluda lämmatamisele. Natuke hoolikamalt oma komplekte planeerides võidavad kõik. Kui mingid mehed blacki teevad, siis konkurents korrigeerib seda ja ongi moos.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
06.06.2009 11:51:44
|
|
|
Noname, me läheneme asjale lihtsalt erineva nurga alt
Aeron just seletas minu vaatenurka.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
06.06.2009 14:34:30
|
|
|
Samas, kui kellamise järel on ATI/AMD GPU-d ebastabiilsed, siis tava kasutaja peab ATI kive viletsaks. Sama küsimus tekib ka PCB ümber disainimisel, et muudatused võivad ka negatiivset mõju avaldada.
Aga üldiselt olen sama meelt, et müügu kiipe ja pole nende asi, mis trikke arendaja nendega edasi teeb.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
06.06.2009 14:42:49
|
|
|
Momendil on lihtsalt nii, et ühed tegid sama kiviga parema toote ja teistele see ei meeldind, ja paluti neile enda uusimaid kive mitte enam saata.
Kunde jäi jälle kaotajaks
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
06.06.2009 14:46:20
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
tsitaat: |
Ju mõni teine kaartide suurtootja maksis lihtsalt AMD'le paremini
|
XFX näiteks ? Sapphire puhul eriti ei usuks, too on igipõline ATi kaartide tootja. |
Sapphire pole sellist mälude istutamist ju teinud ka.
_________________ Ära siia kliki |
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
2 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
06.06.2009 21:54:50
|
|
|
kogu see artikkel on bs. keegi ei keela nn oma disainiga PCB-d teha, samuti ei keelata ka paremate mälude kasutamist.
see, et Palit ja Gainward ATi/AMD kaarte enam toota ei taha on tingitud järgnevatest asjadest:
esiteks Gainward = Paliti kaubamärk
teiseks Gainward ja Palit müüsid mõlemad mõttetult vähe
kolmandaks Gainward ja Palit lasid välja terve hunniku praaki
Ühesõnaga point oli selles, et Palit ostis Gainwardi ja mõtles, et teenib s*taks pappi kui müüb nii enda
kui ka kunagise lipulaeva Gainwardi nime alt ATi/AMD kaarte. Aga esimene laar oli neil kohe kalane ja asjad surid nagu
kärbsed. Seejärel tehti nn enda pcb mis oli suht ok aga reeglina kallim kui teiste tootjate kaardid ning kasutajad
ei soovinud osta kaarte mis maybe maha põlevad.
Ehk siis Palit keeras endale sellega, et hakkas müüma 1:1 kaarte ka Gainwardi nime all ja paar partiid
läks neil konkreetselt piixu. Vähe sellest, et mõlemad vähe müüsid rikkus Palit ja kunagise nVIDIA lipulaeva Gainwardi nime ära.
Lisaks ei soovi ATi/AMD tõesti, et saastatootjad arendaks oma solki. Pigem on küsimus ikka eelkõige kvaliteedis.
Kui oskad oma PCB-ga kaarte teha siis tee. Lisaks ei keelata juba ammu ka korralikku tehasepoolset oc-d - vastupidi,
oc-d on juba aastaid korralikult promotud.
Aga jah, ATi/AMD esimene partner on alati olnud Sapphire aga see ei tähenda, et teistele võimalust ei anta.
Või noh, nVIDIA sülekoer eVGA saadeti otseselt piixu aga kõigil teistel lastakse rahus kaarte toota.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|