Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  .ee domeeni registreerimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 24.05.2009 19:40:09 .ee domeeni registreerimine vasta tsitaadiga

Tere.

Oleks soov järgneva nädala jooksul registreerida üks .ee lõpuline veebiaadress. Nagu ma näen, ei ole .ee domeenide registreerimine eraisikutele veel kättesaadavaks tehtud. Seega tahtsin küsida, kas siin leidub mõni tore inimene, kes lubaks domeeni registreerimise juures kasutada oma äriregistrikoodi (st. registreerida domeen antud isiku ettevõtte / OÜ / MTÜ nimele)?

Kui keegi teist oleks võimeline mind aitama, võin privaatsõnumi teel jagada täpsemat informatsiooni, mis ja mille sisulist .ee lõpulist veebidomeeni tahaksin registreerida.

Lootma jäädes abistavale käele,
Peep
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.05.2009 20:11:16 vasta tsitaadiga

Hoitan siinkohal kõiki heatahtlike, et teisele (võõrale isikule) domeeni registreerimine on nagu teisele pangakonto tegemine. Heategu ei jää kunagi karistamata!

thumbs_down.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
gnoom
HV veteran

sõnum 24.05.2009 21:29:54 vasta tsitaadiga

Olen eelkõnelejaga samal arvamusel.

Lihtsalt uudishimust, et mis heapärast peab sul just see domeen .ee lõpuline olema. Võta mõni vabalt saadav ja mure murtud.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.05.2009 21:32:41 vasta tsitaadiga

Konkreetsem ja parema tundega.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 25.05.2009 14:44:27 vasta tsitaadiga

gnoom kirjutas:
Lihtsalt uudishimust, et mis heapärast peab sul just see domeen .ee lõpuline olema. Võta mõni vabalt saadav ja mure murtud.

kui leht (veeb) saab olema eestikeelne, oleks ju ka loogiline, et aadress lõpeks eestile iseloomuliku domeenilõpuga (.ee). pealegi see domeeninimi mis oleks plaanis registreerida, on juba ülemaailmsete aadressilõppudena (.com, .net, .eu) kasutusel.

BReaK da iCE, ma pakun et kui ma tahaks selle domeeni kaudu kanepit müüma hakata või sinna piix pilte üles riputada, ei oleks ma ju oma palvega siia tulnud, või mis?

ei ole plaanis teha ka mingit reidiklooni ega "suvalist vabaajafoorumit". idee oleks tegelikult luua väike veebikeskkond, kus ma hakkaks kajastama uudiseid ja informatsiooni kolme kõrgelt hinnatud ja väga hea graafikaga sandbox stiilis videomängu kohta. näite juba loodud veebist võib leida aadressil GTAveeb.ee (varasemalt ka gtaIV.pri.ee), kuid kuna GTAveeb'i teine osapool, kellega ma seni antud veebi kallal olen töötanud, on samuti väga *** isik (loosisime välja DS'i - tema pidi tegelema auhindadega - nüüd on 1,5 kuud juba loosist möödas, kuid võitja pole ikka veel auhinda kätte saanud ning mina sain nädal aega tagasi kirja pealkirjaga "Loos jääb ära", kuna tema ei suuda teiste osapoolte käest peale minu raha kokku koguda ning vaadaku mina nüüd ise edasi mis ma edasi teen - no muidugi ei olnud tal ka endal vajalikku summat, et loosi oma rahuline panus anda), tahaksingi nüüd selle veebindusega veidi suuremal mahul (ühe mänguseeria asemel kajastaksin kolme erinevat) eraldi ning uuel aadressil edasi tegeleda (pigem tulen ikka ise siis nö. mulle-tünga-keeranud veebist ära, kui hakkan üritama sealt kedagi välja tõrjuda).
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 25.05.2009 15:04:44 vasta tsitaadiga

j2mstyle kirjutas:
kui leht (veeb) saab olema eestikeelne, oleks ju ka loogiline, et aadress lõpeks eestile iseloomuliku domeenilõpuga (.ee).

Ei ole siin loogilist miskit.

j2mstyle kirjutas:
pealegi see domeeninimi mis oleks plaanis registreerida, on juba ülemaailmsete aadressilõppudena (.com, .net, .eu) kasutusel.

No neid lõppusid on ju veel. Uhkelt kõlaks ju näiteks gtaveeb.info või gtaveeb.me või gtaveeb.tv icon_smile.gif
Muideks gtaveeb.xxx on ju kõik lõpud vabad. Nii gtaveeb.com gtaveeb.net gtaveeb.eu

j2mstyle kirjutas:
BReaK da iCE, ma pakun et kui ma tahaks selle domeeni kaudu kanepit müüma hakata või sinna piix pilte üles riputada, ei oleks ma ju oma palvega siia tulnud, või mis?

No ei või ju iial teada. "Ärimehi" on ju igasuguseid.
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

sõnum 25.05.2009 17:02:50 vasta tsitaadiga

Ma olen suht kindel, et see poiss perset lohku ei tõmba kellelgi. Ja nagu ma aru saan siis tuleb aadress miskit muud kui "gtaveeb.***".
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 25.05.2009 20:21:00 vasta tsitaadiga

jyrisa, jah said õigesti aru.

point selles ongi, et tahan sealt gtaveebist jeehat tõmmata (minema minna) ja uuel aadressil ning uue veebinime all edasi tegutsema hakata selle veebindusega.

gnoom, ma arvan et see on normaalne, et me ei mõtle ühtemoodi, kuna minu arvates on see loogiline, kui eesti keelsed infoveebid lõppevad .ee lõpuga.

gnoom kirjutas:
j2mstyle kirjutas:
j2mstyle kirjutas:

No ei või ju iial teada. "Ärimehi" on ju igasuguseid.

no sel juhul kui keegi oleks nõus laskma mul oma äriregistrit kasutada, võin ju allkirja anda, et "mina, ..., vastutan täieõiguslikult lehel esitatud informatsiooni eest".
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 25.05.2009 20:30:34 vasta tsitaadiga

oot ooot oot. Tahad seda domeeni, et tegeleda veebindusega? Aga tasuta hakkad tegema või kuidas sa äritegevust ilma firmata ette kujutad? Eraisikuna võid võtta endale täiesti tasuta .pri.ee domeeni, kui oled fie või asutad osaühingu siis saad ka .ee domeeni.

Mis seals ikka ise tead millega riskid aga niipalju võin öelda, et tegelikult on suht pohh mis firmale seda küsid ja kas domeeni nimi langeb firma nimega kokku.

meie
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 20:35:55 vasta tsitaadiga

mtü tegemine on 300.- ning tehtav netis ID kaardiga. Mis siin rasket on?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 25.05.2009 20:40:20 vasta tsitaadiga

tanel98, no selle veebinduse all mõtlesin veebis tegutsemist ülal pikemalt räägitud mänguportaaliga (kus kajastaksin uudiseid kolme mängu kohta).

meie, jah, mõtlesin ka ise selle peale. nüüd vaja veidi lähemalt asja järig uurida.
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 20:43:50 vasta tsitaadiga

j2mstyle kirjutas:
tanel98, no selle veebinduse all mõtlesin veebis tegutsemist ülal pikemalt räägitud mänguportaaliga (kus kajastaksin uudiseid kolme mängu kohta).

meie, jah, mõtlesin ka ise selle peale. nüüd vaja veidi lähemalt asja järig uurida.

mtü-l vaja kahte asutajat, põhikirja ning asutamislepingut. Näidised netis leitavad ning midagi keerulist pole.
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 25.05.2009 20:48:41 vasta tsitaadiga

meie, kuna sa siin oled juba päris abivalmis, küsiksin siin mõned küsimused selle kohta veel (muidugi otsin pärast ise pikemalt selle kohta), kuid mõlemad isikud peavad olema 18+, või võin üheks neist olla ka mina, 16 aastane? teisena siis, et kui ma loon MTÜ (300.-), siis kas ma pean igakuiselt maksma kellelegi ka veel mingit raha või kaasneb sellega ainult ühekordne maksekohustus (mäletan et teine isik gtaveebist rääkis midagi, et läheb vaja ka raamatupidajat vms).
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 21:06:28 vasta tsitaadiga

j2mstyle kirjutas:
meie, kuna sa siin oled juba päris abivalmis, küsiksin siin mõned küsimused selle kohta veel (muidugi otsin pärast ise pikemalt selle kohta), kuid mõlemad isikud peavad olema 18+, või võin üheks neist olla ka mina, 16 aastane? teisena siis, et kui ma loon MTÜ (300.-), siis kas ma pean igakuiselt maksma kellelegi ka veel mingit raha või kaasneb sellega ainult ühekordne maksekohustus (mäletan et teine isik gtaveebist rääkis midagi, et läheb vaja ka raamatupidajat vms).

ikka jah 18+ peavad olema. Ei pea sa igakuiselt kellelegi midagi maksma (välja arvatud serveriruum) ning raamatupidamist sa kah ei vaja. MTÜ seisab sul nagu iga teine firma "riiulis" ning tegevus puudub.
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 25.05.2009 21:27:58 vasta tsitaadiga

meie kirjutas:
j2mstyle kirjutas:

ikka jah 18+ peavad olema. Ei pea sa igakuiselt kellelegi midagi maksma (välja arvatud serveriruum) ning raamatupidamist sa kah ei vaja. MTÜ seisab sul nagu iga teine firma "riiulis" ning tegevus puudub.

sattusin siin peale ka Sihtasutuse informatsioonile (seda võrreldes MTÜ-ga), kuid minu puhul on siiski targem luua MTÜ?
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 21:42:20 vasta tsitaadiga

jah mtü
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 26.05.2009 00:24:48 vasta tsitaadiga

meie kirjutas:
ikka jah 18+ peavad olema.

Ei pea tingimata olema 18 aastased mõlemad. Saab ka noorematega asju ajada. thumbs_up.gif
tagasi üles
j2mm
Kreisi kasutaja
j2mm

sõnum 28.05.2009 20:13:04 vasta tsitaadiga

otsisin nüüd informatsiooni ise ka internetist.

nagu ma aru saan, on MTÜ tegemiseks vajalik:

tsitaat:
- läbi viia asutamiskoosolek (enda tarbeks võib protokollida, registrile pole vaja)
- sõlmida asutamisleping ja sellega koos kinnitada MTÜ põhikiri
- määrata MTÜ juhtorganite (juhatus, soovi korral revisjonikomisjon) liikmed
- kinnitada notari (või linna- või vallasekretäri) juures juhatuse liikmete allkirjad (või ID-kaardiga internetis)
- tasuda riigilõiv (300 kr)
- esitada registreerimisavaldus ja vajalikud dokumendid asukohajärgse kohtu registriosakonnale MTÜ kandmiseks mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse (võib jätta notari hooleks).

okei, teen valmis asutamislepingu ning MTÜ põhikirja.

määran ära juhtorganid ning liikmed (mõlemal juhul lisaksin neiks siis enda (16 aastane) ning oma ema)

nii, mis ma pean siis kõigepealt tegema (maksma riigilõivu või esitama registreerimistunnuse või andma juhtkonna allkirjad)?
tagasi üles
vopski
HV kasutaja

sõnum 31.05.2009 09:01:45 vasta tsitaadiga

Alla 18a isik ei saa juhatusse kuuluda! Asutaja saab minuteada küll olla alla 18.
Mida vaja:
1. asutamisleping
2. põhikiri
3. riigilõivude maksmine
4. notarisse aeg kes kinnitab põhikirja ja asutamislepingu
5. seejärel lähed viid maakohtusse avalduse MTÜ asutamiseks ehk siis "paberid sisse"
6. jääd ootama kuni maakohtust tuleb vastus

Aga oled sa üldse võimeline MTÜ-d juhtima? Mis sest, et tegevust ei toimu, aga majandusaasta aruanded, INF aruanded, statistikaaruanded töötajate, kulutuse jm. kohta. Kusjuures, see ei loe, et tegevus puudub, aruandeid pead ikka esitama.

Ise olen MTÜ asutamisega/juhtimisega ja üldse erievat tüüpi juriidiliste isikutega seotud ja vot MTÜ raamatupindamine ja aruandlus on ikka tase omaette thumbs_up.gif . Kui esimest aastat tegin majandusaasta aruannet siis oli ikka ülakorrusel ülisuur tuleoht. icon_biggrin.gif. OÜ ja AS aruanded on vähemalt mulle kordi lihtsamad.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
meie
HV kasutaja

sõnum 31.05.2009 10:06:02 vasta tsitaadiga

vopski kirjutas:

4. notarisse aeg kes kinnitab põhikirja ja asutamislepingu
5. seejärel lähed viid maakohtusse avalduse MTÜ asutamiseks ehk siis "paberid sisse"
6. jääd ootama kuni maakohtust tuleb vastus

Oled kalendrisse vaadanud? Aasta juba 2009 ning kasutatakse e-teenuseid. ID kaart ja internet on võlusõnad.
tagasi üles
vopski
HV kasutaja

sõnum 31.05.2009 10:24:41 vasta tsitaadiga

No e-teenuseid kasutada on loomulikult lihtsam ja see võimalus on juba väga pikka aega olemas.
Samas see lihtsus võib asjatundmatule inimesele hoopis keerulisemaks osutuda.

Minu meelest AINULT .ee domeeni tarvis MTÜ asutamine ja selle riiulisse jätmine on ülimalt mõttetu tegu.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 31.05.2009 10:52:37 vasta tsitaadiga

vopski kirjutas:
Minu meelest AINULT .ee domeeni tarvis MTÜ asutamine ja selle riiulisse jätmine on ülimalt mõttetu tegu.

No mõttetu või mitte. See juba asutaja bombleem.
Aga ikkagi palju lihtsam on valida nimi miskite vabalt kaubeldavate domeenide hulgast. See on muidugi minu isiklik seisukoht ja see ei pretendeeri absoluutsele tõele. 8)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  .ee domeeni registreerimine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.