Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 93, 94, 95  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 213 ]
Windows
62%
 62%  [ 435 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 698

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2009 16:03:45 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Ma jään ikka oma juurde kindlaks.

Loomulikult jääd. Kui keegi peakski mingil teemal suu kinni panema, jätad sa selle ja naased oma vana joru juurde mida 10 korda läbi nämmutanud, "windows on auklik ja linux üle prahi". Nagu näiteks kõik see, mis sa allpool kirjutanud oled.

note1 kirjutas:
Linux on koos oma võimalustega kõige läbinähtavam ja turvalisem kernel, mis iialgi tehtud on.

Kust sina tead? Koodi lugeda sa ei oska, muud üle ei jää kui teiste juttu uskuda, kes ka arvatavasti kuulsid kellegi kolmanda käest. Üks paras circle-jerk.

note1 kirjutas:

Koos GNU programmidega on asi kindel. Avatud tarkvara koodid on üle prahi.

Avatud ja vaba tarkvara oleks lahe, kui see teeniks kasutajate, mitte developeride huve.

note1 kirjutas:

Ubuntu on näiteks ka täisautomaatne ja 3d võimalusega by default. Kõik töötab 100% kui on toetatud riistvara.

note1 kirjutas:

Ma ei tahaks ütelda, kuid Windows Vista on maha vehitud MAC OS X pealt ja Microsoft kasutab Aero molluskeid. Seega ei saa ütleda, et ta kõik 100% üks toode on.
Ka NT on ta *nixilt maha vehkinud.

Windows Vista ei ole väljanägemises rohkem vehkinud maha OSX pealt, kui KDE seda nii Aero (taskbar) kui OSX (aknad) pealt teinud on. Imelik muidugi, et Vista Aero on "mollusk", aga Ubuntu 3D igati võimas asi.

note1 kirjutas:

Nüüd ei ole vaja ütelda, et mida linux windowsilt maha vehkinud on!
Linuxis saab lihtsalt kasutada ntfs ja fat partitsioone, windows media faile jne.

Kõik, mis on "suuremates" opsüsteemides, jõuab lõpuks otsapidi linuxisse ka. Viivitusega ja poolikult, aga jõuab. Parem võiks küsida, mida Linux ei ole maha vehkinud. Viimase 10 aasta jooksul, näiteks.

note1 kirjutas:

Kui Windowsil oli windows 98 siis oli tal FAT16 või 32. Polnud mingeid failiõigusi jne.
Linuxil oli ext2 ja ammu kõik süsteemid olemas.

Räägime parem siis ka kohe sellest, mida Linuxil Win 98 aegu oli ja olnud? Ei?

Aitab ka, enam ei viitsi.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 16:05:37 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:

sulle kulub see vast tõesti ära kui sul enda sõnul ~30 viirust Windowsi arvutis oli. icon_lol.gif ma ei saa aru mida sa nii paranoiliselt sest OS-i turvalisusest koguaeg jahud? põhiline on ikka tihend, alustada tuleks selle lappimisest. icon_wink.gif
..

see pole mingi pluss kui sa pead omale rauda softi järgi valima.

1.See näitaski, et Windows töötab ainult siis kui sul on 100% õige litsents ja kui sa arvutis midagi muud ei tee kui lülitad arvuti sisse ja välja või teed restardi.
2. On küll pluss. Sellest ma veel ei tahaks rääkida. See on veel saladus.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 25.05.2009 16:12:18 vasta tsitaadiga

Kokkuvõtvalt siis, et
Windowsi plussid:
1.Suurem riistvara tugi.
2.Spetsiifiliste progede(sealhulgas mängud) suurem tugi.
3.Kuskilt suvalisest kohast leitud progesid kergem installida.
4.Levinum(Iga IT-spets oskab hädas aidata).

Linuxi plussid:
1.Uuendamine kiirem(nii distro kui proged).
2.Kodukasutajatele vajalikud proged leiab enamasti package managerist(Windowsil pead mõõda netti otsima).
3.Seadistamisvõimalused(sealhulgas töölauakeskkondade rohkus).
4.Enamasti nõuab sama töö tegemiseks vähem ressurssi?
5.Errorid on informatiivsemad.
6.Eelseadistatud arvuti on arvutiga esmatutvujale lihtsam selgeks saada(Läbi neti/telefoni juhendada mingi probleemi korral(terminal)???)?
7.Parem turvalisusaste(+vähem viirusi).
8.Live CD(on windowsil ka midagi sellist?)
9.Restarte vähem?
e:10.Tasuta.
Midagi jäi kindlasti puudu.

viimati muutis medieval 25.05.2009 16:35:20, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.05.2009 16:13:17 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Skeptik kirjutas:

sulle kulub see vast tõesti ära kui sul enda sõnul ~30 viirust Windowsi arvutis oli. icon_lol.gif ma ei saa aru mida sa nii paranoiliselt sest OS-i turvalisusest koguaeg jahud? põhiline on ikka tihend, alustada tuleks selle lappimisest. icon_wink.gif
..

see pole mingi pluss kui sa pead omale rauda softi järgi valima.

1.See näitaski, et Windows töötab ainult siis kui sul on 100% õige litsents ja kui sa arvutis midagi muud ei tee kui lülitad arvuti sisse ja välja või teed restardi.
2. On küll pluss. Sellest ma veel ei tahaks rääkida. See on veel saladus.

no kle, mis jama sa nüüd ajad? mis õige litsents? raua valimine softi järgi on hea asi, pigem piiratus?

rääkides veel sellest Linuxi 3D kiirendusest... ma sain selle küll tööle, kuid peale poolt tööpäeva ubuntuforums.org ja launchpad.net tuhnides ja xorg.conf'i modides erinevate parameetritega. jah, pärast oli küll hea tunne, et sai tööle, aga vabatahtlikult ma seda oma isiklikus masinas eales tegema ei hakkaks. pea läheks liialt ruttu halliks icon_smile.gif
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.05.2009 16:15:32 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
et siis peaks raiskama taaskord x-xx aastat, et Linux selgeks saada?

Kui üks op.süs on selge siis teiste kasutamine on juba lihtsam, väga vahet pole, kust otsast alustada. Tehnilise ala spetsialistil on ilmselt parem alustada linuxist kuna süsteemi kogu hingeelu on nähtav, inimesel, kellel on iga sekund arvel ja tähtis saada kohe töötav süsteem võiks vaadata Mac'i suunas jne. Mul endal oli peale aastaid Windowsi kasutamist üsna lihtne Mandrivaga edasi minna kuna paljud asjad olid tuttavad. Samuti olen ma enda väheste Macikogemustega siiani hakkama saanud ning peale aastaid linuxit serverina kasutamist pole BSD koll, mida karta.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.05.2009 16:21:55 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
rääkides veel sellest Linuxi 3D kiirendusest... ma sain selle küll tööle, kuid peale poolt tööpäeva ubuntuforums.org ja launchpad.net tuhnides ja xorg.conf'i modides erinevate parameetritega
NV'ga läks 3d tugi tööle kohe peale draiverite installi, dual monitorid panin tööle GUI's paari klikiga, seda nii Kubuntus kui Gentoos icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 16:30:46 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Skeptik kirjutas:
rääkides veel sellest Linuxi 3D kiirendusest... ma sain selle küll tööle, kuid peale poolt tööpäeva ubuntuforums.org ja launchpad.net tuhnides ja xorg.conf'i modides erinevate parameetritega
NV'ga läks 3d tugi tööle kohe peale draiverite installi, dual monitorid panin tööle GUI's paari klikiga, seda nii Kubuntus kui Gentoos icon_smile.gif

tore, aga peale selle on veel intel, ati, sis ja via video-d. viimased kaks levinud odavama otsa läpparites. nvidial ongi kõige parem tugi neist, mu suureks üllatuseks oli vist isegi mingi kontrollpaneel olemas.
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 16:31:44 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:

no kle, mis jama sa nüüd ajad? mis õige litsents? raua valimine softi järgi on hea asi, pigem piiratus?

rääkides veel sellest Linuxi 3D kiirendusest... ma sain selle küll tööle, kuid peale poolt tööpäeva ubuntuforums.org ja launchpad.net tuhnides ja xorg.conf'i modides erinevate parameetritega. jah, pärast oli küll hea tunne, et sai tööle, aga vabatahtlikult ma seda oma isiklikus masinas eales tegema ei hakkaks. pea läheks liialt ruttu halliks icon_smile.gif

Küll need Windowsi draiverite litsentsid ja Windowsi enda litsentsid + nende litsentside kontrollimise tarkvara ükskord teile seda õpetavad!
Siis lähete varsti nutuga Windowsi poodi ja ostate draiverid.

Kui Windows 7 rc ja beeta eg lõpeb, siis hakkab teie arvuti jukerdama ja te peate poodi tõttama.

Linuxil on peale beta ka stabiilne kõigile jagada.

Draivereid linuxi jaoks juba toodetakse aga eestis on 90% Windowsi kasutajad seega veel uus soft tuleb Windows partner tehastest.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.05.2009 16:35:16 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
tore, aga peale selle on veel intel, ati, sis ja via video-d. viimased kaks levinud odavama otsa läpparites. nvidial ongi kõige parem tugi neist, mu suureks üllatuseks oli vist isegi mingi kontrollpaneel olemas.

"kivi developeride kapsaaeda" icon_smile.gif

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 16:40:06 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Skeptik kirjutas:

Küll need Windowsi draiverite litsentsid ja Windowsi enda litsentsid + nende litsentside kontrollimise tarkvara ükskord teile seda õpetavad!
Siis lähete varsti nutuga Windowsi poodi ja ostate draiverid.

Kui Windows 7 rc ja beeta eg lõpeb, siis hakkab teie arvuti jukerdama ja te peate poodi tõttama.

Linuxil on peale beta ka stabiilne kõigile jagada.

Draivereid linuxi jaoks juba toodetakse aga eestis on 90% Windowsi kasutajad seega veel uus soft tuleb Windows partner tehastest.

üks kibestunud väike poiss... sellist jama ma ei hakka kommenteerimagi icon_razz.gif
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 16:48:44 vasta tsitaadiga

Ma tegin statistika, et kui Windows 7 hakatakse iga aasta paigaldama, siis kui toodet uuesti ei aktiveeri- hakkavad draiverid ja kogu süsteem sulle lolli mängima. Paigaldate iga jumala päev!!

Ma ei ole kibestunud!! Ma olen õnnelik, et minu arvutis ei ole Windowsi.
icon_wink.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif
Need windowsi paigaldused nõuavad ka toote aktiveerimist, muidu jäätegi iga kuu või aasta paigaldama!

viimati muutis note1 25.05.2009 16:52:55, muudetud 1 kord
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

sõnum 25.05.2009 16:50:02 vasta tsitaadiga

Me oleme aru saand juba, äkki aitab juba?
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 16:58:34 vasta tsitaadiga

medieval kirjutas:
2.Kodukasutajatele vajalikud proged leiab enamasti package managerist(Windowsil pead mõõda netti otsima).

milliseid progesi mööda netti vaja otsida? noh, Windows 7 pole küll valmis, aga ega palju puudu ei ole. samas palju sinna juurde vaja on?
medieval kirjutas:
5.Errorid on informatiivsemad.

arvan, et oleneb olukorrast
medieval kirjutas:
6.Eelseadistatud arvuti on arvutiga esmatutvujale lihtsam selgeks saada(Läbi neti/telefoni juhendada mingi probleemi korral(terminal)???)?

ei näe siin eelist?
medieval kirjutas:
8.Live CD(on windowsil ka midagi sellist?)

WinPE ehk sarnaseim analoog, kuigi jah Linuxi Live CD on kohe valmis thumbs_up.gif
medieval kirjutas:
9.Restarte vähem?

palju sa ikka restardid kui draiverid juba peal on?
note1 kirjutas:
Ma tegin statistika, et kui Windows 7 hakatakse iga aasta paigaldama, siis kui toodet uuesti ei aktiveeri- hakkavad draiverid ja kogu süsteem sulle lolli mängima. Paigaldate iga jumala päev!!

Ma ei ole kibestunud!! Ma olen õnnelik, et minu arvutis ei ole Windowsi.
icon_wink.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif
Need windowsi paigaldused nõuavad ka toote aktiveerimist, muidu jäätegi iga kuu või aasta paigaldama!

milleks peaks üldse Windows 7 iga aasta aktiveerimata paigaldama? icon_neutral.gif

ime, et endast lugupidavad Linuxifanatid sulle juba virtuaalselt kolki pole andnud - sa genereerid ikka täielikult seosetut verbaalset sõnnikut siin
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 17:01:00 vasta tsitaadiga

woozy kirjutas:

Ei ole veel. Kui te kasutate kasvõi kräkiga lahti tehtud mängu või tõõmatud mängu või libaviirusetõrjet, siis on kogu süsteem viirust täis. Viirusetõrjeid pakutakse kas poes või firmakodulehelt, mitte sealt..

Pealegi on failijagamisprogrammide kaudu jagatuid miljoneid koopiaid viirustega mängudest.

Kui ikka windowsi kõiki tooteid poest ei osta, siis saate ikka vastu nina.
Skeptik, kui teie Windows nii hea on, siis miks peab windowsi aktiveerima ja iga aasta paigaldama.?! Või vastupidi?

Te olete totaalselt oma teadmata täiesti nuditud ja nõrgamõistuslikud Windowsi kliendid. Käige ikka Microsoft.ee kodukal ka vahel.

viimati muutis note1 25.05.2009 17:05:05, muudetud 1 kord
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 25.05.2009 17:01:17 vasta tsitaadiga

Skeptik,
2. Kõik oleneb kuidas defineerida kodukasutaja: torrent, graafika proged, office, (mõni ka firefox) ning kindlasti midagi veel(oleneb mida kasutada).
6.nagu ma enne kuskil kirjutasin, siis kergem on anda terminali käsk, et mida teha, kui seletada, et kuhu minna vaja ja kuhu parasjagu vajutada jne.

Pole ammendav list ja ongi mõeldud muutmiseks/lisamiseks/kritiseerimiseks, kuid et see teema kuskile jõuaks tuleb midagi sellist lõpuks kokku panna.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.05.2009 17:08:21 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:

milliseid progesi mööda netti vaja otsida? noh, Windows 7 pole küll valmis, aga ega palju puudu ei ole. samas palju sinna juurde vaja on?

Suvalist. Peale linuxi kaasaegse distro installi avad paketihalduri ja sealt leiad kõik vajaliku (ja natuke rohkem). Windowsis lähed googlesse ja hakkad otsima erinevaid programme ning kodukatelt leiad installerid. Ehk siis linuxi puhul paned linnukesed programmide ette, mis tahad installida ja peale seda sõltub kõik su netikiirusest. Windowsis pead otsima programmid ükshaaval netist üles ja need ka installima ükshaaval. Võinoh, torrentiga võib ka sikutada 0-day pakke aga seal on teinud keegi teine su eest valikuid. Ja installima pead ikka ükshaaval.

http://jonramvi.files.wordpress.com/2008/02/080220synaptic.png - väike pilt ka kuidas pakihaldurid töötavad linuxis. Märgid linnukesega ära GUIs programmid, mida tahad installida, apply ja... ootad kuni on pakid netist ära toodud ja installitud. Ongi kogu "next-next-next-finish".
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 17:14:42 vasta tsitaadiga

medieval kirjutas:
Skeptik,
2. Kõik oleneb kuidas defineerida kodukasutaja: torrent, graafika proged, office, (mõni ka firefox) ning kindlasti midagi veel(oleneb mida kasutada).
6.nagu ma enne kuskil kirjutasin, siis kergem on anda terminali käsk, et mida teha, kui seletada, et kuhu minna vaja ja kuhu parasjagu vajutada jne.

Pole ammendav list ja ongi mõeldud muutmiseks/lisamiseks/kritiseerimiseks, kuid et see teema kuskile jõuaks tuleb midagi sellist lõpuks kokku panna.

2. torrent vajalik? kahtlen küll icon_smile.gif graafika proged - nõus. Paint.NET on hea asi thumbs_up.gif ei pea tingimata Photoshopi pirama. Office... noh, kuidas võtta. võib ja ei pruugi ka vaja minna. Firefox? pole vaja, IE on olemas. täpselt oleneb, mida kasutada. mõni käibki kodus ainult netis ja lisaks vajab ainult messengeri.

6. kõik oleneb jälle situatsioonist, graafilisel liidesel on ikka asju, mis lihtsamad icon_rolleyes.gif ja ärme unusta ka Remote Assistance-t

Mark0, icon_biggrin.gif aitah, aga ma tean väga hästi kuidas Linuxis pakihaldur toimib, mul tööl mitu masinat Ubuntuga icon_wink.gif
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 17:30:09 vasta tsitaadiga

Käpardite kari. Ütlevad mulle, et ma ei tea absoluutselt midagi. ISe usuvad, mida libawindowsi kasutajad minu kohta halvasti ütlevad.

Ma olen sellega harjunud.
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

sõnum 25.05.2009 17:31:44 vasta tsitaadiga

Kibestusid? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 25.05.2009 17:36:48 vasta tsitaadiga

woozy, no note1 tekst on ju iseenesest 50/50 õige(tõest ei jää kaugele), kuigi kohati rohkelt ülepaisutatud. Ja meenutab natuke neid nn Delfi "Linuximehi", kes proovivad iga hinna eest linuxit sitta valgusesse heita windowsi mustates(äkki ongi windowsi kasutajad hoopis?).
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

sõnum 25.05.2009 17:41:55 vasta tsitaadiga

Olgu, note1, tänu sinule hakkasin nüüd linuxit kasutama, mis tõi päikese mu tuppa... väärt inimene oled thumbs_up.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.05.2009 18:04:10 vasta tsitaadiga

woozy kirjutas:
Olgu, note1, tänu sinule hakkasin nüüd linuxit kasutama, mis tõi päikese mu tuppa... väärt inimene oled thumbs_up.gif thumbs_up.gif
samal hetkel kui seda lugesin paistis läbi akna ka minu kontorisse otse minu peale päike. Kokkusattumus? Mina seda ei arva icon_eek.gif
tagasi üles
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 25.05.2009 18:07:15 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
woozy kirjutas:
samal hetkel kui seda lugesin paistis läbi akna ka minu kontorisse otse minu peale päike. Kokkusattumus? Mina seda ei arva icon_eek.gif

Mul paistab juba pikemat aega päike.
Aga ma olen note1 salajünger ka juba mõnda aega thumbs_up.gif

note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 18:08:31 vasta tsitaadiga

medieval kirjutas:
woozy, no note1 tekst on ju iseenesest 50/50 õige(tõest ei jää kaugele), kuigi kohati rohkelt ülepaisutatud. Ja meenutab natuke neid nn Delfi "Linuximehi", kes proovivad iga hinna eest linuxit sitta valgusesse heita windowsi mustates(äkki ongi windowsi kasutajad hoopis?).

Mul on HP PIII 733Mhz ja selle peal töötab minu seadistatud buntu.
Ja mul ei ole mingit plaani, mitte kunagi kasutada Windowsi operatsioonisüsteemi.

Liiga palju olen linuxiga mässanud kuniks asja sai, lõpuks. Stabiilne linux kogu eluks.

Linux, see on sinu oma. Täiesti legaalne ja kuulub täielikult sinule. Sest see on sinu.

viimati muutis note1 25.05.2009 18:11:01, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 18:11:43 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
woozy kirjutas:

Ei ole veel. Kui te kasutate kasvõi kräkiga lahti tehtud mängu või tõõmatud mängu või libaviirusetõrjet, siis on kogu süsteem viirust täis. Viirusetõrjeid pakutakse kas poes või firmakodulehelt, mitte sealt..

Pealegi on failijagamisprogrammide kaudu jagatuid miljoneid koopiaid viirustega mängudest.

Kui ikka windowsi kõiki tooteid poest ei osta, siis saate ikka vastu nina.
Skeptik, kui teie Windows nii hea on, siis miks peab windowsi aktiveerima ja iga aasta paigaldama.?! Või vastupidi?

Te olete totaalselt oma teadmata täiesti nuditud ja nõrgamõistuslikud Windowsi kliendid. Käige ikka Microsoft.ee kodukal ka vahel.

heh, ja kes käsib sul seda pira kama masinasse tõmmata? sellise mentaliteediga teed sa omal hoopis margi täis. Windowsit iga aasta aktiveerima ja paigaldama? ma sellist asja ei harrasta ja minu arust on need inimesed väikse kiiksuga, kes formatiga Windowsi "parandavad". see on ikka viimane variant kui seda teed minna. ükskõik, mis OS-i puhul.
note1 kirjutas:
Ja mul ei ole mingit plaani, mitte kunagi kasutada Windowsi operatsioonisüsteemi.

siit ka sinu kitsam silmaring
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 18:16:09 vasta tsitaadiga

Skeptik. Mul on suurem silmaring.

Ma tean veel tarkvara nagu kommertsunix - QNX.
Samuti tean ma redhati ja novelli kommertstarkvara (linux).

Samuti ma tean, et unix on aastast 1968, 1969 ning Microsofti asutajad olid 70ndatel keskkooli poisikesed.

Ma tean ka seda, et häkkerid olid pärit mainekatest ülikooli it osakondadest.

Kollane ajakirjandus aga teeb tõelisest rahvast tõelise seebika.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 18:32:38 vasta tsitaadiga

miks sa siis vastavalt sellele ei käitu kui sul laiem silmaring on? normaalse diskuteerimise asemel raiud aga mingit täieliku jama siin. nagu siin eelnevalt see nimekiri juba ära toodi - mõlemil omad plussid olemas.

pealegi kui sa oma kummardusobjekti konkurenti nii agaralt maha teed, siis võiks ju rivaali vähegi tunda/ise proovida? icon_smile.gif
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 18:36:25 vasta tsitaadiga

Ma ajan õiget juttu. Windows ei konkureeri Linuxiga mitte kunagi.

Kui sa annad mulle oma autoga sõita ja müüd mulle aga ei luba enne ostu mootorit vaadata, kas see on siis õige? icon_rolleyes.gif Ja pärast ostu selgub, et mootorile ei pruugugi ligi pääseda...
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 18:43:54 vasta tsitaadiga

note1, õigem võrdlus on, et ta lubab küll autot vaadata, aga koostestendide juurde nihikuga ei lase.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.05.2009 18:48:41 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Ma ajan õiget juttu.

no seda arvad sina... icon_lol.gif

sinu auto-võrdlusest ei saanud ma küll aru. kuidas see praegusesse konteksti sobib? et Windows pole avatud lähtekoodiga? kui sa nii paranoiline oled, pane tulemüür peale, mis käseb, poob ja laseb ning saad tervet liiklust jälgida.

viimati muutis SKG 25.05.2009 18:50:09, muudetud 1 kord
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 25.05.2009 18:49:07 vasta tsitaadiga

note1, no ma lihtsalt ei suuda. Sa oled lihtsalt loll! Lööge nüüd mind risti. icon_lol.gif
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
number
külaline

sõnum 25.05.2009 18:56:08 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis number 25.05.2009 23:07:53, muudetud 1 kord
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.05.2009 18:59:49 vasta tsitaadiga

Ma panin natuke auto võrdlusega mööda.

Linux on open source ja tasuta. Gnu tarkvara samuti.

Aga miks ei müüda mulle tonna või paari eest kaasa kogu Windowsi source koodi?

Kõikides unixis seda tehakse, ainult litsents piirab source levitamist kommertsunixi puhul!! s.t, et toote ostja saab ainult lugeda sourcet, sõbrale anda ei tohi.

Ma ei hakka teiega rohkem vaidlema. Olge terved!
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 25.05.2009 19:00:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma ei hakka teiega rohkem vaidlema. Olge terved!

kas see tähendab et sa siin enam ei postita? THANK GOD thumbs_up.gif 8)

medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 25.05.2009 19:22:41 vasta tsitaadiga

note1, Windowsi ei anta sellepärast source kaasa, et selle nägemine tekitaks nii mõnelegi infarkti ja viimasedki inimesed koliksid windowsilt linuxile. icon_rolleyes.gif Tegelt vist ikka sellepärast, et kui sa sellise source avaldad, siis on kohe väljas alternatiivid, mis kasutavad sama koodi ning vaevalt mõni kommerts ettevõte tahab oma raha natukesestki ilma jääda.
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 25.05.2009 19:26:37 vasta tsitaadiga

myxzel kirjutas:
.. et nojah, Linux on küll kindlasti ilus ja tore asi aga kas sellega midagi TEHA ka saab? Einoh okei - mussi lasta, netis käia, videoid vahtida .. võrguserveritena pidid kah liinuskid suht asised olema .. aga edasi? Kas ma seal Solid Edge'i saan käima? Solidworksi? Ja "saan käima" all ma ei mõtle, et "oh-läbi-wine-isegi-MIDAGI-saab-teha - ma tahan, et asjad TÖÖTAKS nagu kord ja kohus algusest lõpuni.

Oleneb täitsa tööst minuarust, kuna mina oma tööga saan suurepäraselt hakkama. Ja saab ka suvaline kontoritöötaja. Pigem oled sina erandkeiss kes kasutab ülalnimetatuid programme ning sinu nurin on õigustatud.

myxzel kirjutas:

Linuxi mille töökorda sättimiseks läheb mul ~50h ning igapäevaselt veel tubli paar h konffimiseks kui ma seal midagi vähegi ASJALIKUMAT teha tahan. Ilusaid skinne ja silmailu võib muidugi Linuxile teha aga ilusa terminaliaknaga nõutult tõtt vahtida on ikkagi ilmselt sama mis kaktusega sodomeeritud saada. Niipalju kui ma neid liinuskikutte näinud olen istuvad nad kõik ühe jalaga netis ja teisega terminali taga ning minge räme konffimine ja pusserdamine käib. Toores on see süsteem teil, poisid.

Mul ei läinud üldse terve töönädal käe järgi sättimiseks. Peale installi mõned tähtsamad asjad paika, tähtsamad progeda paika ja ongi korras. Ja olen siiski väga dumbjuuser linuxi alal, küll aga mitte googli kasutamise ja lihtsalt arvuti kasutamise. See 50h on tõsiselt liialdatud- ju sa oled siis erand. Lõpetauseks küsiks mis asi on ASJALIK siis mille sättimisele nii palju aega läheb???

Absona kirjutas:
thumbs_up.gif Hästi kirja pandud ja nõustun icon_biggrin.gif Linux on neile, kellel on tohutult aega või ei käida tööl.

Käin tööl ja aega pole ka. Aga ometi kasutan icon_biggrin.gif see väide on natuke liiga üldistav. Ma arvan, et linuxi kasutamine hoiab mu aega kokku.

myxzel kirjutas:

Ho Ho kirjutas:
Tolle parema serva võiks vabalt asendada ühe reaga: # sudo apt-get install somelib aga nuh, eks liialdamine ole ju moes.

Vaata juba selle vastusega tegid sa mulle (kas ka endale?) selgeks, et taolised probleemsituatsioonid lahendad sa liinuski all lennu pealt mingi pähekulunud terminalikäsuga. SINU jaoks ei ole siin probleemi - mõistad? Mõni minusugune jeekim peaks aga päev otsa netis tuhnima ja keberniitima, et mingist sinu jaoks enesestmõistetavast ja pointless probleemist üle saamiseks.

myxzel, Ei näinud vastust sellele threadis icon_razz.gif

-EDIT-
Ka minul on üks proge millele asemikku pole leidnud.. nimelt meta trader. Samuti pole seda läbi wine käima suutnud võluda. Aga see on vaid väike miinus...
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 25.05.2009 21:22:41 vasta tsitaadiga

Ma olin tõsine windowsikasutaja, kuni klassivend mind kunagi evangeliseeris ning ma ubuntut proovisin (pärast seda olen kasutanud ka gentood ja proovinud tosinat teist, debian ja ubuntu on aga minu pea kuju järgi). Masin on rammus, virtuaalmasin jõuab jooksutada XP-d ning adobe creative suite'i ja corelit, mis on vajalikud tööks. Kasutan ka Bricscadi, nad lubasid aasta lõpuks native linuxi versiooni (aasta lõpp on vara, aga paari aasta pärast võiks see jõuda, arvestades tööd, mida nad pordi valmistamiseks on juba teinud, hülgasid intellicad-i näiteks).

Järgnevalt üsna suvaline valik põhjustest, miks ma eelistan põhioperatsioonisüsteemina linuxit:

Linuxi eesti keel on ilus. Seal, kus see seda pole ning häirib, parandan ära ja on jälle ilus. Uskuge või mitte, aga tänu Ivar Smolini ja Marek Laane jätkuvale tööle on Gnome ja KDE töölauakeskkondadel kummalgi lausa oma stiil, mis vastab töölaua sihtgrupile.

Vabavara arendajate kommuun on päris lahe seltskond, kes on alati valmis aitama. Paljudele on see mõnus hobi, millega õhtust pärast-tööd aega sisutada selle asemel, et MSN-is istuda või mängida.

Peaaegu kõikide tegevuste skriptitavus on ääretult kasulik asi, eriti kui bash sõber on. Windowsikasutajad pelgavad käsurida põhjusega, sellega polegi seal suurt midagi peale hakata (jah, ma tean, linuxi programme saab ka sinna kompileerida ning sellega komplekti täiendada, aga need on võõrad suled).

Linuxis on rohkem läbipaistvust, eelkõige seadistamises. SSH on koera järel inimese teine parim sõber, nagu ka inet, apt-get, ssh -X, pulseaudio.

Tüüpiline "proovi uuesti" ununeb üsna kiiresti. Väga vähe on programme, mis annavad täpselt samasugusel käivitamisel uue tulemuse (cat /dev/random icon_smile.gif ), konkureerivas operatsioonisüsteemis on see aga tavaline soovitus, sama asja kohe ja pärast taaskäivitust uuesti proovida. Nagu juba ka mainitud, eelistab mõni, kui veateated põhjust leida aitavad. Pole mõtet väita, et tavakasutajat ei huvitagi, miks programm "Error!" ütles ja midagi ei teinud.

Minu jaoks on veel oluline, et järgmine automatic update ei keera asja tuksi ega sisalda uut tagaust. Nagu ütles üks arvutiguru, siis windowsiga ei ole võimalik turvalisust saavutada (ärge tulge rääkima tulemüüridest ja viirusetõrjetest, asi pole selles).
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 26.05.2009 00:24:38 vasta tsitaadiga

mahfiaz, kes see viimase lause tark arvutiguru oli. või õigemini, millal see öeldud on.
siitki läbi käinud, et tihendi rumalus on turvalisuse viimase vindi keeramisel märksa olulisem kui konkreetne operatsioonisüsteem.

tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.05.2009 00:36:03 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
...
siitki läbi käinud, et tihendi rumalus on turvalisuse viimase vindi keeramisel märksa olulisem kui konkreetne operatsioonisüsteem.

See on tõsi.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 26.05.2009 05:40:27 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:

Peaaegu kõikide tegevuste skriptitavus on ääretult kasulik asi, eriti kui bash sõber on. Windowsikasutajad pelgavad käsurida põhjusega, sellega polegi seal suurt midagi peale hakata (jah, ma tean, linuxi programme saab ka sinna kompileerida ning sellega komplekti täiendada, aga need on võõrad suled).

Ma olen üle 10 aasta administreerimise ( ja igasugu muid ) scripte windowsi peal kirjutanud ja "pole midagi peale hakata" on minumeelest ilmne liialdus. Powershellist ma ei räägigi.
mahfiaz kirjutas:

Linuxis on rohkem läbipaistvust, eelkõige seadistamises. SSH on koera järel inimese teine parim sõber, nagu ka inet, apt-get, ssh -X, pulseaudio.

Ma kasutan ssh -d praktiliselt iga päev ja mul ei ole ühtegi linuxi serverit majapidamises...
mahfiaz kirjutas:

Tüüpiline "proovi uuesti" ununeb üsna kiiresti.

See proovi uuesti kuulub pigem pre XP ajastusse. Mul hoidis tuttav oma XP-d 7 kuud ilma rebootimata üleval (siis tuli reboot, sest toiteplokk läks vahetusse), kusjuures selle masinaga tehti igal tööpäeval tööd, peamiselt programmeeriti, kompileeriti ja debugiti koodi, lisaks veel tavaline web ja maililugemine. Et tänapäeval mõni asi erineval käivitamishetkel eri tulemuse annab on pigem probleem valimatus kõikvõimalike asjade installeerimises ning selles, et antiviirus otsustab mõningatele tegevustele prognoosimatult "jala vahele lüüa"
mahfiaz kirjutas:

Minu jaoks on veel oluline, et järgmine automatic update ei keera asja tuksi ega sisalda uut tagaust. Nagu ütles üks arvutiguru, siis windowsiga ei ole võimalik turvalisust saavutada (ärge tulge rääkima tulemüüridest ja viirusetõrjetest, asi pole selles).

Ikka läks loosungite loopimiseks!
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.05.2009 08:09:30 vasta tsitaadiga

Lugupeetud sõpradel - Oponentidel Linuxi-armeest 8) tasuks tulla maa peale ja hakata üks kord aru saama, et Backdoorid (ehk väljaspoolt ligipääs arvutile) on olemas kõikides op-süsteemides. Alates siis Unix-ist, millele maailmas esimesena Backdoor külge poogiti.
Küsimus on ainult selles, et kas see "tagauks" on lukus või mitte ja kui on lukus, siis kui keerukas ja aeganõudev on selle luku lahtitegemine.

Ja pole mingit vahet, kas see "võti" sokutatakse arvitisse läbi interneti või läbi telefoniliinide töötavate kõikvõimalike Dial-Up programmide (näiteks faksiprogramm) või tuuakse võti masinasse mingi välimeedia (CD, USB-ketas vms.) vahendusel. icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 26.05.2009 08:18:02 vasta tsitaadiga

tahanteada, kui ma ei eksi, siis kõik need võimalused nõuavad ju füüsilise isiku tööd? Windowsis saab vist ka ilma?
Aga ma ei väida, et mingeid backdoore ei ole, kindlasti on, ja on ka inimesi, kes oskavad neid läbida.
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 26.05.2009 10:14:11 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
mahfiaz kirjutas:

Ma olen üle 10 aasta administreerimise ( ja igasugu muid ) scripte windowsi peal kirjutanud ja "pole midagi peale hakata" on minumeelest ilmne liialdus. Powershellist ma ei räägigi.

Pean häbiga tunnistama, et ma ei ole powershelli kasutanud. Nõustun ka sellega, et ma liialdasin, vabandage see, püüan end parandada.
Siiski on palju enam linuxi programme, mis koosnevad täiesti eraldiseisvast taga- ja esiküljest. Ning neid esikülgi võib olla mitu ja igale maitsele (mis reeglina tähendab, et enamikul neist on midagi viga icon_smile.gif ). Seda tagakülge on aga võimalik ilma spetsiaalse API-programmita ka käsurealt kasutada (windowsis on selle korvamiseks koguni hiireklõpsude mahamängimise programmid, samuti ei käi see kõigi programmide kohta). Amiga kasutajad on need, kes kõige skriptitavust vahel foorumites taga nutavad (ning ei pea linuxist ega windowsist kummastki midagi).

Aga nagu ma loen powershelli viki lehelt, siis "In the future, graphical interface-based management applications on Windows will be layered on top of Windows PowerShell." tähendab just seda, et ka windows on sinnapoole teel, et süsteemi seadistamise rakenduste esi- ja tagakülg lahutada. Kui see ülesanne neil täidetud saab, on tõenäoliselt see palju paremini ja ühtlasemalt lahendatud kui vastavad "kasutajaliidesed" linuxis. Ülejäänud pool kivist, nagu ikka, läheb programmiarendajate kapsaaeda.

sukelduja kirjutas:
mahfiaz kirjutas:

Ma kasutan ssh -d praktiliselt iga päev ja mul ei ole ühtegi linuxi serverit majapidamises...

icon_smile.gif Meeldiv tutvuda.

sukelduja kirjutas:
mahfiaz kirjutas:

Tüüpiline "proovi uuesti" ununeb üsna kiiresti.

See proovi uuesti kuulub pigem pre XP ajastusse. Mul hoidis tuttav oma XP-d 7 kuud ilma rebootimata üleval (siis tuli reboot, sest toiteplokk läks vahetusse), kusjuures selle masinaga tehti igal tööpäeval tööd, peamiselt programmeeriti, kompileeriti ja debugiti koodi, lisaks veel tavaline web ja maililugemine. Et tänapäeval mõni asi erineval käivitamishetkel eri tulemuse annab on pigem probleem valimatus kõikvõimalike asjade installeerimises ning selles, et antiviirus otsustab mõningatele tegevustele prognoosimatult "jala vahele lüüa"

Võib koguni väita, et NT kerneli kasutamine 9x seeria jätkamise asemel oli Microsofti ajaloo kõige õnnestunum otsus. Aga jah, nõus, ebapädevat koodi on ka linuxi all.

sukelduja kirjutas:
mahfiaz kirjutas:

Ikka läks loosungite loopimiseks!

Selgitan, mida võib karta:
a) lihtsalt programmeerijate tähelepanematus või ebaharilikult seadistatud süsteem, aga seda juhtub ka linuxi ja macos'i all (http://www.google.ee/search?q=windows+update+broke)
b) programmide komme omatahtsi süsteemi teeke "uuendada" (loodetavasti saab sellest ajalugu, kui see juba pole)
c) kinnisest koodist põhjustatud teadmatus sellest, mida uuendus sisaldab. Teoreetiliselt on olemas võimalus, et isegi siis, kui windowsis ei ole ühtegi tagaust, siis pärast mõnda uuendust on, kasvõi terves iraagis korraga. Hiinlased näiteks ei olnud rahul sellega, kui neile pakendatud windowsist tagauksi leiti. Kuigi see kuulub pigem vandenõuteooriate alla ning ei minul ega vaevalt ka teistel foorumikülastajatel midagi nii varjata on, aga näiteks riigiasutustes jmt kohtades on selline ettevaatlikkus põhjendatud.

tahanteada, tagauksel ja ssh teenusel on vahe sees. Füüsiline ligipääs arvutile ei päde tagauksena. Igaüks võib plaadilt tarkvara buutida. Aga kas http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/437967.stm on võltsing või on asjal alust?
Ka õpetused, mis algavad sõnadega "you are root now...", ei räägi tagaustest. Kui keegi grub-ile parooli ei määra ning kernel sind "single" võtme lisamisel juureks laseb, pole tagauks. Nagu ka xp komme jätta Administrator konto ilma paroolita pole tagauks.
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 26.05.2009 10:40:09 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Võib-olla teie teate ilma graafikata Windowsi?
http://ubuntu.planet.ee/blog/2009/05/25/Linux-on-kernel

Graafika on juba nii elemntaarne asi, et milleks üldse sellest loobuda? Windows 2008 core on küll ülestulles graafilise taustaga, kuid ette saad ainult command prompti ning edasi tuleb sul tegutseda seal.

Skeptik kirjutas:

Suvalist. Peale linuxi kaasaegse distro installi avad paketihalduri ja sealt leiad kõik vajaliku (ja natuke rohkem).

Ja see natuke rohkem segab mind näiteks seal. Mäletan, kui olen mingeid mailikliente või mis iganes programme seal otsinud ning vaatna vastava kategooria alt, kus vahib vastu terve hunnik mittemidagiütlevate nimedega asju, mis kõik teevad üsna seda sama. Laiuta käsi ja võta esimene ettejuhtuv. Mis neil vahet või millepoolest üks teisest parem/halvem.... kurat seda teab.

mahfiaz kirjutas:

Peaaegu kõikide tegevuste skriptitavus on ääretult kasulik asi, eriti kui bash sõber on. Windowsikasutajad pelgavad käsurida põhjusega, sellega polegi seal suurt midagi peale hakata

Sekundeerin sukeldujale. Kui ikka tead, mida teha, siis on seal küll midagi peale hakata. Ja kui sellest ei piisa, siis varem oli ka alternatiive, 4dos näiteks. Või siis niisama skriptimise asju nagu Kix. Et sai teha seal asju küll.

mahfiaz kirjutas:

c) kinnisest koodist põhjustatud teadmatus sellest, mida uuendus sisaldab. Teoreetiliselt on olemas võimalus, et isegi siis, kui windowsis ei ole ühtegi tagaust, siis pärast mõnda uuendust on, kasvõi terves iraagis korraga.

Usalduse asi. Ega ka linuxi puhul ei tea kasutaja, mida see uuendus sisaldab. Ta usaldab tegijaid. Samamoodi usaldavad osad inimesed siiski ka Microsofti. JA mis puudub pidevasse argumenti, et lahtine kood on parem, siis ei takista oskajate puhul ka see koodi kinnisus eriti midagi. Debuggerid on olemas ja mõned tunnevad ennast nendega päris kodus ja võivad sulle päris ilusti ära seletada, mida üks või teine dll või exe sul just teeb. Tavakasutaja aga ei loe sul ka seda lahtist koodi kunagi vaid elab usu peal, et need linuxi tegijad on siiski nii head nagu nad väidavad ning ei pane sulle ühtegi pahalast koodi sisse. Aga võimalus on alati olemas ning kui keegi frustreeritud linuxi arendaja tasakesi backdoori kuhugi sisse poetab, siis on samamoodi see igal pool laiali. Pole vahet, kas kood on lahtine või kinnine. Kirjutavad seda ikka samad inimesed.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 26.05.2009 11:09:49 vasta tsitaadiga

zork kirjutas:
mahfiaz kirjutas:

c) kinnisest koodist põhjustatud teadmatus sellest, mida uuendus sisaldab. Teoreetiliselt on olemas võimalus, et isegi siis, kui windowsis ei ole ühtegi tagaust, siis pärast mõnda uuendust on, kasvõi terves iraagis korraga.

Usalduse asi. Ega ka linuxi puhul ei tea kasutaja, mida see uuendus sisaldab. Ta usaldab tegijaid. Samamoodi usaldavad osad inimesed siiski ka Microsofti. JA mis puudub pidevasse argumenti, et lahtine kood on parem, siis ei takista oskajate puhul ka see koodi kinnisus eriti midagi. Debuggerid on olemas ja mõned tunnevad ennast nendega päris kodus ja võivad sulle päris ilusti ära seletada, mida üks või teine dll või exe sul just teeb. Tavakasutaja aga ei loe sul ka seda lahtist koodi kunagi vaid elab usu peal, et need linuxi tegijad on siiski nii head nagu nad väidavad ning ei pane sulle ühtegi pahalast koodi sisse. Aga võimalus on alati olemas ning kui keegi frustreeritud linuxi arendaja tasakesi backdoori kuhugi sisse poetab, siis on samamoodi see igal pool laiali. Pole vahet, kas kood on lahtine või kinnine. Kirjutavad seda ikka samad inimesed.

EULA kohe kindlasti ei luba sul selles turvalisuses dekomplileerimise abiga veenduda. Eestis on aga autorikaitseseadus, mis sätestab, et tarkvaraarenduses ühilduvuse saavutamise eesmärgil on dekompileerimine lubatud isegi siis, kui tarkvara litsents näeb ette teisiti.

Ja mis usaldusse puutub, siis nii see on, usaldust on mõlemil juhul tarvis. Aga kui näiteks rääkida riigi infoturbest, siis kõigi võrguliiklusega tegelevate programmide lähtekoodi uuenduste jälgimine mingis distros enne nende kohalikku tarkvaraallikasse lisamist on täiesti reaalne.
tagasi üles
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 26.05.2009 11:17:17 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Lõpetauseks küsiks mis asi on ASJALIK siis mille sättimisele nii palju aega läheb???

Alustaks äkki sellest, et saaks neti käima kuidagi? Suvalised divx koodekid installitud vähem kui tunni ajaga?

Usinad mölageneraatorid olete, kutid, no offence icon_lol.gif . Ei viitsi iga üksikut posti analüüsida ja tsiteerida aga teen väikese vahekokkuvõtte.

Irw .. 2.a. tagasi ütles ubuntut soovitanud sõber mulle, et no kuule vanasti võis muidugi igast jama olla linuxiga aga NÜÜD on küll kõik asjad korras. Kusagilt siit lipsas samalaadne vastus eile uuesti läbi, et no nüüd on küll asjad paranenud. Tõsi või??

Kogu see jutt, et no windowsiga ma olen ju rohkem kokku puutund .. ei saa võrrelda minu 10.a. windowsi-kogemust napilt paari nädalase (surnud kõvaketta ajal tiksusin pea paar nädalat knoppixi peal + ubuntukatsetused) linux-kogemusega? Ma olen KASUTAJA, mitte süsteemihaldur. Arvate, et nüüd selle 10.aastaga olen omandanud mingid supper-pupper üliadminni skillid windowsi all? Okei - mõned harvad korrad olen pidanud registris midagi kruttima ja sättima (mis on sama pedereeriv kui käsurida liinuskis), ise näpuga netis järge ajades. Aga neid kordi annab ühe käe sõrmedel kokku lugeda ning selle 10.a. jooksul on registrikruttimise peale windowsis kindlasti vähem aega kulunud kui käsureal pusserdamisele Linuxis (10.a. vs. 2.kuud). Mõistate vahet? Tahan öelda seda, et windowsi all toimetamiseks on piisanud "harju keskmise terve mõistusega" lähenemisest - probleemide korral piirdun ikkagi sellega mida Control Panel pakub. Linuxi all oli ka midagi võrdväärset Control Panelile aga eks arvake kas ma suutsin tekkinud probleemidele omal jõul abi leida (nett käima äkki? koodekid installitud?)? Saate aru - kui oppsüss juba nii tühiste asjade juures kudistamist tahab siis .. siis pole minu jaoks tegu hea opsüssiga. Hoia teist nagu si**a pilpa peal - eluisu kaob kui mõelda, et no mis jama siis järgmisena vastu vahtima hakkab.

Kurat, ma ikka sutike inseneritööga tegelev inimene ka - elusees ei riskiks menetleda mingit projekti mis juba oma põhifunktsioonide juures nii mäda mulje jätab nagu linux mulle praegu XP asendajana lauaarvutis. Keda kotib, et ta tasuta on kui ma sellega kärbsesittagi tehtud ei saa? Serveris? Kindlasti. Erisüsteemide väljatöötamisel? Avatud source - miks mitte. Igapäevaselt lauaarvutis - no way! Pigem maksan selle paar tonni windowsi eest ja olen igatahes täna küll veendunud, et saan väiksema peavaluga toime kui ükskõik mis Linuxit kasutades.

Kes aga vastu vaielda tahab siis ootan praeguseni mõne hea distro soovitust mis:

* installiks ennast ilusti rohkem või vähem automaatselt ja probleemivabalt;
* suudaks tuvastada ja minupoolse sekkumiseta installida mingid tüürelid kogu riistvarale (praegune konff on tummiselt üle 5.a. vana juba);
* suudaks ise ruuteri üles leida ja tolle kaudu neti kah sappa saada (Ubuntul oli sellega tõsiseid probleeme - ei mäletagi kas see algas draiveritest või ei saand ruuteriga jutule vms);
* installiks ja käitaks puiklemata ja probleemideta Solid Edge'i, Solidworksi ja Adobe Auditioni (kõik legaalsed).
* sööks ja jooksutaks suvalist Selveri mänguriiulist võetud mängu;
* ei nõuaks sekkumist süsteemi korrashoidmiseks rohkem kui 1h nädalas (järeleandmine kuna windowsi peale ma nii kaua ei kuluta. vb tõesti 4h clean installi peale iga paari aasta tagant).

Kõik ülaltoodud punktid XP täidab. Soovitage nüüd mingit Linuxi distrot mis kogu sama disko VÄHEMALT võrdväärselt (või efektiivsemalt) ära teeks.

Tuld! thumbs_up.gif beer_yum.gif

Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 26.05.2009 11:44:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

* suudaks tuvastada ja minupoolse sekkumiseta installida mingid tüürelid kogu riistvarale (praegune konff on tummiselt üle 5.a. vana juba);
* suudaks ise ruuteri üles leida ja tolle kaudu neti kah sappa saada (Ubuntul oli sellega tõsiseid probleeme - ei mäletagi kas see algas draiveritest või ei saand ruuteriga jutule vms);
* ei nõuaks sekkumist süsteemi korrashoidmiseks rohkem kui 1h nädalas (järeleandmine kuna windowsi peale ma nii kaua ei kuluta. vb tõesti 4h clean installi peale iga paari aasta tagant).

Ilmselt enamik levinuimaid desktop Linuxe. Ootamatuid probleeme võib tulla, aga sama kehtib ka Windowsi kohta.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 45
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 26.05.2009 11:57:39 vasta tsitaadiga

Ma kui linuxi fänboy pean ütlen ka sõna icon_lol.gif

myxzel kirjutas:
iceincube kirjutas:
Lõpetauseks küsiks mis asi on ASJALIK siis mille sättimisele nii palju aega läheb???

Alustaks äkki sellest, et saaks neti käima kuidagi? Suvalised divx koodekid installitud vähem kui tunni ajaga?

Mul jääb ikka mulje, et sa oled mingi erandkeiss kel pole vedanud. Selles suhtes ma olen kubuntut installind umbes 4-5 erinevasse masinasse. Pole kordagi netiga probleeme old. Pole üldse probleeme olnud seoses draiveritega. Peale video draiverite midagi installima pidanud. Ju olen siis õnnelik kelle pole mingit imerauda millele pole distros pakke olemas 8)

Mis puutub mingitesse koodekitesse.. Ma pole linuxis elusees mingeid koodekeid installind, st kuskilt lehelt midagi ala tõmmand ja paigaldanud. Pole midagi vaatama jäänud veel. Olen vaid installind dragon playeri ja mplayeri. Windowsi all olin hädas, kuna ei jagand midagi nendest koodekitest. Linuxi all nendega mässama pole pidanud. Olen siiski dumbjuuser ja ei soovi keemiat.

Tegelikult kokkuvõtteks on see täitsa isiklik. St kuna ma ei mängi ja graafikaga ei tegele, siis pole mul windows vajalik. Hetkel ma ei oskagi öelda kas fännluse pärast kasutan linuxit või tõesti meeldib rohkem, Kaldun siiski arvama, et kuna meeldib. Miks muidu töö juures ka linuxi peale panin, kui oleks võinud samuti windowsiga jätkata.

ot:

EIle installisin XPsp2 läpatsisse.hüüumärgiga oli mingi 8 asja hardware manageris (nupuga kerimine, võrk, muid ei mäleta).
Panin kubuntu 8.04 ja tundus, et kõik toimib. Bluetoothi ja paari muud ekstra vidinat ei testind.
Aga noh, need pole võrreldavad... XP ikak vana loom
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2009 11:58:45 vasta tsitaadiga

myxzel kirjutas:
* installiks ja käitaks puiklemata ja probleemideta Solid Edge'i, Solidworksi ja Adobe Auditioni (kõik legaalsed).
* sööks ja jooksutaks suvalist Selveri mänguriiulist võetud mängu;
Eeldusel, et AMD on oma draiverid viimase paari aasta jooksul kasutuskõlblikuks saanud siis peaks kõik peale nonde kahe punkti saama rahuldatud üsna suvalise vähegi uuema distro poolt. Esimene punkt on üsnagi erandlik, 99% inimestest ei kasuta noid programme. Üsna sarnaselt võin ma vastu küsida, et millal tuleb aeg kui Windowsi all Valgrind koos kõigi lisadega töötab ning PAPI töötaks sama efektiivselt, kui Linuxis?

Efektiivsusest, baasfunktsionaalsuse (OS+kontoritöö programmid+muusika-heli mängijad) saad Linuxi all üsna tõenäoliselt kiiremini tööle, kui wini all.

tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 26.05.2009 12:12:56 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
EULA kohe kindlasti ei luba sul selles turvalisuses dekomplileerimise abiga veenduda. Eestis on aga autorikaitseseadus, mis sätestab, et tarkvaraarenduses ühilduvuse saavutamise eesmärgil on dekompileerimine lubatud isegi siis, kui tarkvara litsents näeb ette teisiti.

Jah, EULA ei luba, aga ega see ei takista ka kedagi seda siiski tegemast.

Valdars kirjutas:
tsitaat:

Ilmselt enamik levinuimaid desktop Linuxe. Ootamatuid probleeme võib tulla, aga sama kehtib ka Windowsi kohta.

Ma pakun, et kui sa lähed ja valid poest suvalised kümme arvutit, alates natuke vanematest ning lõpetades üsna uutega ning läptoppidega, siis palju suurem tõenäosus on, et kõigile neist läheb windows ilma suuremate probleemidega peale ja ka tööle. Linux aga mitte. See on küll spekulatsioon, kuid üsna tõenäoline minu arvates siiski.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 93, 94, 95  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.