Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 353, 354, 355  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 24.05.2009 22:46:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kontrollitakse ikka reeglina väljaspoolt EU-d saabunud kaupu - kui sa just narkot, relvi jms. ei saada icon_wink.gif

Seega relvi ei kontrollita?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

sõnum 25.05.2009 07:56:07 vasta tsitaadiga

Kõik käib metallidetektori ja kontrollide alt läbi ja seda topelt: Lähteriik ja sihtriik.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Jaak82
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.05.2009 09:35:59 vasta tsitaadiga

Nestev kirjutas:
Tekkisid siin mõningad küsimused:
Saan ma õigesti aru, et kui tellitakse füüsilise isiku käest midagi, siis liidetakse postikulu hinnale juurde?
Kui summa ületab 2347 krooni, siis läheb maksu alla sellest üle olev osa?
>>Maksud lähevad kogu summalt.
Kui karm see tollikontroll siis ikkagi EU piires on?
>>Eu siseselt praktiliselt ei eksisteeri. EU´st väljaspoolt asju tellides asju, mille kõlbulikkuses EU kodanikule on väike kahtlus, soovitan küll soojalt leida sõber Soomes või Saksas, sest Eesti toll teeb oma tööd küll kogu raha eest.
Kui ma peaksin tellima 2 asja ühe müüja käest, kas siis postikulu tuleb tõesti topelt otsa?
>>võib aga ei pruugi, sõltub müüjast. Suuremate kui 2 kg kaaluvate asjade puhul võib üldjuhul siiski arvestada 2* postikuluga. (Samas näiteks saksast asju tellides oli see "piir" vist 15 kg.)
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 25.05.2009 12:52:47 vasta tsitaadiga

Mõtlesin et tellin Hiinast mingi naljaka telefoni, prooviks ära kuda on, kuid küsisin üle müüja käest, asjal CE sertifikaati pole, kui mainisin et siis ju vb ei tule see siin tollist üle, keeldus üldse müümast.
Kui väga nad seda CE-d tollis kontrollivad ? telefoni hind on peaaegu 2k, ehk siis maksud ei peaks nagu peale minema, müüja oli nõus ka "gift" sildi all saatma, ainuke probleem siis CE sertifikaat.

Samuti, keegi on proovinud mõne hiina telefoniga eestis telekat vaadata, kas üldse töötab? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 25.05.2009 13:09:04 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Mõtlesin et tellin Hiinast mingi naljaka telefoni, prooviks ära kuda on, kuid küsisin üle müüja käest, asjal CE sertifikaati pole, kui mainisin et siis ju vb ei tule see siin tollist üle, keeldus üldse müümast.
Kui väga nad seda CE-d tollis kontrollivad ? telefoni hind on peaaegu 2k, ehk siis maksud ei peaks nagu peale minema, müüja oli nõus ka "gift" sildi all saatma, ainuke probleem siis CE sertifikaat.

Samuti, keegi on proovinud mõne hiina telefoniga eestis telekat vaadata, kas üldse töötab? icon_biggrin.gif

targem. vaata seda sama hiinakat euroopa piires ja kedagi ce tähistus ei koti. 99% töenäosusega su telefon tolliterminalist ce puudumise pärast kaugemale ei jöua. mul on ka mp3 tolli jäänud kuna ce oli kleepekana peal, aga tahti ikkagi serti ka veel eraldi icon_smile.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 25.05.2009 13:57:03 vasta tsitaadiga

busse kirjutas:
Clover kirjutas:

targem. vaata seda sama hiinakat euroopa piires ja kedagi ce tähistus ei koti. 99% töenäosusega su telefon tolliterminalist ce puudumise pärast kaugemale ei jöua. mul on ka mp3 tolli jäänud kuna ce oli kleepekana peal, aga tahti ikkagi serti ka veel eraldi icon_smile.gif

Neid hiinlaste nikerdisi raske mujal leida, näitab küll et UK nt, aga kui vaatad lähemalt, siis ikka Item Location: King Kong.

Kui keegi leiab kasvõi ühe nendest kolmest telefonist Euroopas, öelge palun ning kas neist mõni üldse hea kah:
http://global.ebay.com/New_unlocked_PDA_TVDual_SIMKeyboard_S658_Cell_Phone_/280340038018/item
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=260400055418#ht_5987wt_1165
http://global.ebay.com/NEW_2SIM_32_inch_Touch_Screen_2GB_TF_TV_Phone_TV950/150345814468/item

Või äkki oskab keegi soovitada mõnda sarnast head vidinat? Soovitatavalt võiks tal olla: Dual SIM/Side-Slide Ekraan|Klaviatuur/TV/Touch Screen(mida suurem seda parem)
Tal ei pea olema kõik need omadused, touchscreen ja dual sim kõige tähtsam, kui nt tegu Blackberry Storm koopiaga. kui aga touchscreen väiksem siis võiks olla side-slide klaviatuur/ekraan et oleks vidin huvitavam icon_biggrin.gif ja muidugi mida odavam seda parem.
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 25.05.2009 14:14:03 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
busse kirjutas:
Clover kirjutas:

Neid hiinlaste nikerdisi raske mujal leida, näitab küll et UK nt, aga kui vaatad lähemalt, siis ikka Item Location: King Kong.

Kui keegi leiab kasvõi ühe nendest kolmest telefonist Euroopas, öelge palun ning kas neist mõni üldse hea kah:
http://global.ebay.com/New_unlocked_PDA_TVDual_SIMKeyboard_S658_Cell_Phone_/280340038018/item
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=260400055418#ht_5987wt_1165
http://global.ebay.com/NEW_2SIM_32_inch_Touch_Screen_2GB_TF_TV_Phone_TV950/150345814468/item

Või äkki oskab keegi soovitada mõnda sarnast head vidinat? Soovitatavalt võiks tal olla: Dual SIM/Side-Slide Ekraan|Klaviatuur/TV/Touch Screen(mida suurem seda parem)
Tal ei pea olema kõik need omadused, touchscreen ja dual sim kõige tähtsam, kui nt tegu Blackberry Storm koopiaga. kui aga touchscreen väiksem siis võiks olla side-slide klaviatuur/ekraan et oleks vidin huvitavam icon_biggrin.gif ja muidugi mida odavam seda parem.

ise olen 2tk selliseid eestisse tellinud euroopast. 2 sim, puutetundlik icon_smile.gif

Clover
HV veteran
Clover

sõnum 25.05.2009 14:32:51 vasta tsitaadiga

busse kirjutas:
ise olen 2tk selliseid eestisse tellinud euroopast. 2 sim, puutetundlik icon_smile.gif

On ka hea? Mis hinnaga oli? Kas seal mingeid programme saab peale panna nagu iPhonil?
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 25.05.2009 17:24:06 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
busse kirjutas:

On ka hea? Mis hinnaga oli? Kas seal mingeid programme saab peale panna nagu iPhonil?

http://www.busse.pri.ee/2009/04/29/ulevaade-mini-phone-touch-screen-cect-m188/
M188 googlisse ja kogu info.

Clover
HV veteran
Clover

sõnum 25.05.2009 21:04:35 vasta tsitaadiga

thaarv kirjutas:
Kui tellida Hong Kongist ( Ebay kaudu ) ning on kirjas et Free P&P , kas siis tuleb veel hiljem mingi tollimaks juurde?
Ühe toote tellisin juba, mõtlen et tellin ühe asja veel, kuid tahan kindel olla ikkagist.
EDIT : Tegemist on väga väikeste summadega. 0.99 £ näiteks.

kui eseme väärtus alla 150€, nagu sinu puhul, siis makse peale ei tule. Kui ma eksin, las keegi parandab.
tagasi üles
Jaak82
Kreisi kasutaja

sõnum 26.05.2009 09:06:30 vasta tsitaadiga

0,99 on väga kahtlane summa juhul, kui see sisaldab ka saatekulusid. Oled sa kindel, et sul oli Eesti asukohamaaks märgitud? Tollimaksu loomulikult selle pealt ei tule.
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 26.05.2009 11:28:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

0,99 on väga kahtlane summa juhul, kui see sisaldab ka saatekulusid.

Jaak82, miks - olen ka £0.01 eest Hiinast ostnud/tellinud icon_wink.gif

Jaak82
Kreisi kasutaja

sõnum 26.05.2009 11:49:30 vasta tsitaadiga

Nojah võib ju jopata ka mõnikord icon_smile.gif
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 10:38:28 vasta tsitaadiga

Selline mure, et ma tahan USA-st tellida 5k maksev telefon, läbi eBay. Müüja on nõus märkima "gift" või/ning ära märkima madalama hinna, et ma ei peaks tollis midagi maksma. Küsimus: Kui suur on tõenäosus, et ta saabki tollist läbi ilma lisamaksudeta? minu arvutuste kohaselt ma peaks muidu üle 100$ maksma peale, mida ma kindlat pole nõus. Mille järgi nad üldse võtavad selle eseme tegeliku hinnangu siis, kui nad arvavad et ma alandasin hinda? USA-s ta väärtus 5k, Eestis aga 10,5-12k, Eesti hinnalt küll ei tahaks hakata makse maksma.
Samuti, kui ma keeldun maksmast, kas nad saadavad USA-sse tagasi, või jätavad asja endale? Kui saadavad, siis kes maksab postikulu tagasi Usa-sse?
tagasi üles
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 28.05.2009 11:13:49 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Selline mure, et ma tahan USA-st tellida 5k maksev telefon, läbi eBay. Müüja on nõus märkima "gift" või/ning ära märkima madalama hinna, et ma ei peaks tollis midagi maksma. Küsimus: Kui suur on tõenäosus, et ta saabki tollist läbi ilma lisamaksudeta? minu arvutuste kohaselt ma peaks muidu üle 100$ maksma peale, mida ma kindlat pole nõus. Mille järgi nad üldse võtavad selle eseme tegeliku hinnangu siis, kui nad arvavad et ma alandasin hinda? USA-s ta väärtus 5k, Eestis aga 10,5-12k, Eesti hinnalt küll ei tahaks hakata makse maksma.
Samuti, kui ma keeldun maksmast, kas nad saadavad USA-sse tagasi, või jätavad asja endale? Kui saadavad, siis kes maksab postikulu tagasi Usa-sse?

Gift märgistus ei muuda mitte midagi. Liiga madal hind telefoni kohta tekitab kahtlusi tollis ja nad tahavad ostuarvet/Paypali maksedokumenti/konto väljavõtet näha.

Pakid valgustatakse läbi ja vähegi kallima tehnika puhul otsitakse pakist ostuarvet ja ilma maksudeta kindlasti ei pääse, kui väärtus on üle 150EUR(200USD). Kuna telefon on üsna väike ja väärtus võib kõikuda paarisaja ja mitme tuhande vahel, siis ei oska öelda kui rangelt nad neid kontrollivad.

Kui sa neile ei tõesta konto väljavõtte või arvega, et ese maksis vähem kui 150EUR, siis on neil ise õigus määrata väärtus. Tõenäoliselt keegi tädi teeb veidi uurimist selle maksumuse kohta ja selle järgi maksad. Kui sa neile tõestad, et sina maksid 5000EEK selle eest ja see tundub reaalne, siis maksad makse vaid selle summa pealt. Eesti poe hind ei huvita kedagi.

Paki saatja saab valida, mis tehakse, kui pakki ei saa kohale toimetada: kas tagastatakse saatjale (fees may apply) või hüljatakse (treat as abandoned).

tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 11:18:20 vasta tsitaadiga

VR53 kirjutas:
Clover kirjutas:

Gift märgistus ei muuda mitte midagi. Liiga madal hind telefoni kohta tekitab kahtlusi tollis ja nad tahavad ostuarvet/Paypali maksedokumenti/konto väljavõtet näha.

Pakid valgustatakse läbi ja vähegi kallima tehnika puhul otsitakse pakist ostuarvet ja ilma maksudeta kindlasti ei pääse, kui väärtus on üle 150EUR(200USD). Kuna telefon on üsna väike ja väärtus võib kõikuda paarisaja ja mitme tuhande vahel, siis ei oska öelda kui rangelt nad neid kontrollivad.

Kui sa neile ei tõesta konto väljavõtte või arvega, et ese maksis vähem kui 150EUR, siis on neil ise õigus määrata väärtus. Tõenäoliselt keegi tädi teeb veidi uurimist selle maksumuse kohta ja selle järgi maksad. Kui sa neile tõestad, et sina maksid 5000EEK selle eest ja see tundub reaalne, siis maksad makse vaid selle summa pealt. Eesti poe hind ei huvita kedagi.

Paki saatja saab valida, mis tehakse, kui pakki ei saa kohale toimetada: kas tagastatakse saatjale (fees may apply) või hüljatakse (treat as abandoned).

Kui see, et müüja ütleb, et märgib ära odavama hinna, mis ta teeb? ta ei saa ju PayPali maksudokumenti muuta.
tagasi üles
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 28.05.2009 11:20:48 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Kui see, et müüja ütleb, et märgib ära odavama hinna, mis ta teeb? ta ei saa ju PayPali maksudokumenti muuta.

Kirjutab rohelisele paberile ehk tollideklaratsiooni vormile CN22 väärtuseks mõne teise summa.

tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 11:22:09 vasta tsitaadiga

VR53 kirjutas:
Clover kirjutas:

Kirjutab rohelisele paberile ehk tollideklaratsiooni vormile CN22 väärtuseks mõne teise summa.

Ja siis nad tšekki ei küsi?
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 28.05.2009 11:22:55 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:

Ma tellisin läbi e-Bay endale eseme, mille hind oli eesti rahas kokku 2600.- ja Eestist ostes ligi 10 000.- Müüja oli kastile pannud "gift". Kui nüüd tolli maksustamist vaadata, siis kaup, mis on alla 150 euro, selle eest ei küsita midagi, kuid kõik, mis ületab 150 eurot, siis tuleb juurde tolli -ja käibemaks. Endal joppas ja kaup tuli ilma probleemita läbi. See on õnnemäng vast, sest järgmine kord kui tellisin toote, mille väärtus välismaal oli 1700.- ja eestis 4500.- siis võeti tollis vahele. Saadeti kiri, et lükkavad mulle tolli -ja käibemaksu juurde. Helistasin neile, et mis pulli teevad, et tellisin eelmine kord toote, mille hind oli tunduvalt kallim ja siis ei tehtud midagi. Telefonis tvastati: "Teil vedas!" icon_biggrin.gif Taheti mu pangaülekannet näha. Saatsin selle neile meilile ja kuna summa oli 1700.- siis lisakulutusi juurde ei pandud.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 11:35:00 vasta tsitaadiga

mul siis täpne summa 455USD. paneks äkki ainult natukene üle selle piiri, kus tuleb maks peale. Siis nad vaatavad et ahaa, tasuta saada ei ürita, tegemidt kah lihtsalt moblaga, et äkki kas lasevad üldse läbi, või siis lihtsalt tuleb väiksem maks. Paneks nt mingi 220USD, äkki läheb läbi?
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 28.05.2009 17:56:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Sellest üksi jääb väheks...
Clover, iseenesest peaks su "skeem" töötama; lase pakki ka vastavale summale arve panna icon_rolleyes.gif

Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 18:10:30 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
tsitaat:

Sellest üksi jääb väheks...
Clover, iseenesest peaks su "skeem" töötama; lase pakki ka vastavale summale arve panna icon_rolleyes.gif

aga kust ta sellise arve võtab? ma küll ei tea neid asju, aga kas mitte paypal/ebay ei koosta ise arve valmis, müüja peab lihtsalt välja printima. Ma ei tea mida mul müüja kavatseb teha, kuid ta oli endas üsna kindel et tal õnnestub nii et ma ei pea maksu maksma.
samas ega minu seda skeemi polegi vaja ju siis kui müüja saaks mingi võltsarve teha või mis? siis ju olemas tõestus et hind väiksem
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 28.05.2009 21:40:15 vasta tsitaadiga

Härrased, te ikka annate endale aru, mida te siin avalikult ettevalmistate või millele intellektuaalselt kaasa aitate?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 28.05.2009 21:49:06 vasta tsitaadiga

Eesti toll koosneb vanematest mutikestest, kelle kompetens sobis ehk 1970-sse aastatesse.Praegu päris mitu tuttavat on ise arve arvutis töödelnud suvalise summa peale ja toll ei saa muhvigi aru.Olin ise tollis, kui üks kaval soomlane sai suure arve maksuvabaks, sest lollitas vanamutid ära udutades dollari arve mingi aafrika väikeriigi dollarite kohta mille väärtus 1:100 usd suhtes.Ühesõnaga ausad maksavad makse ja pätid itsitavad pihku, samas on ju kõikides eluvaldkondades sama olukord.Kuidas saabki nõuda ausust inimestelt, kui ebaaus olla on alati kasulikum.Siis ongi lõpuks vaid lollid ja masohistid ausad.
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 22:22:33 vasta tsitaadiga

Mulle ei meeldi tegeleda pettustega, kuid lihtsalt minu arust on debiilne, et ma ostan mingi kalli 5 kilose telefoni, ja pean veel kilo peale laduma. oleks see mingi paarsotti, siis ok, aga tonn pole väike raha et niisama ära anda.
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 28.05.2009 23:04:42 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Mulle ei meeldi tegeleda pettustega, kuid lihtsalt minu arust on debiilne, et ma ostan mingi kalli 5 kilose telefoni, ja pean veel kilo peale laduma. oleks see mingi paarsotti, siis ok, aga tonn pole väike raha et niisama ära anda.

Venelased ütlevad sellise jutu peale- ja ne trus, no ja bajus.

Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 23:12:06 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Clover kirjutas:

Venelased ütlevad sellise jutu peale- ja ne trus, no ja bajus.

Haha icon_biggrin.gif
tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 28.05.2009 23:13:08 vasta tsitaadiga

tollile pidid jah screenshotina tehtud tõendused ka sobima icon_biggrin.gif ma veel naersin tuttava algul välja kui ta ütles, et ta kavatseb neile sellise saata, aga tollitädi kirjutas talle vastu, et kõik ok, sobib küll thumbs_up.gif
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 102
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 28.05.2009 23:34:23 vasta tsitaadiga

kaspar00 kirjutas:
tollile pidid jah screenshotina tehtud tõendused ka sobima icon_biggrin.gif ma veel naersin tuttava algul välja kui ta ütles, et ta kavatseb neile sellise saata, aga tollitädi kirjutas talle vastu, et kõik ok, sobib küll thumbs_up.gif

hmm, kõlab hästi. Kui nad teatavad mulle, et ma pean maksma tollimaksu, siis saadan neile Paint'is tehtud arve.
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 28.05.2009 23:56:41 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:

hmm, kõlab hästi. Kui nad teatavad mulle, et ma pean maksma tollimaksu, siis saadan neile Paint'is tehtud arve.

Jah, see, et mingi viiendik juurde tuleb maksta on masendav.
Samas enne, kui otsustate oma kontolt makstud arveid/väljavõtteid võtsida, siis mõelge järgi, kas see ikka on odavam variant. Need eelpool nimetatud ekraanitõmmised salvestatakse deklarile lisadokumentide (oli vist lahter 44) alla ning lisaks eraldi summad jm. Igal dokumendil on liik a'la konto väljavõte, krediitkaardi makse(paypal) jne. Point on selles, et esitatud andmed on lihtsalt elektrooniliselt töödeldavad. Pakuks, et see, mida tee siin üritate vastab olenevalt täpsematest asjaoludest nii KarS 19. ptk 2. jao kui ka 21. ptk 4. jao §de süütekoosseisudele. Kaasamõtlejad võiksid visata pilgu üldosa §22 lg 2, 3 ja 4 - soodne võimalus elu lõpuni endale posu KarS §-e külge saada. Minu meelest mitte eriti hea idee.
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 29.05.2009 00:47:37 vasta tsitaadiga

PitBull kirjutas:
Clover kirjutas:

Jah, see, et mingi viiendik juurde tuleb maksta on masendav.
Samas enne, kui otsustate oma kontolt makstud arveid/väljavõtteid võtsida, siis mõelge järgi, kas see ikka on odavam variant. Need eelpool nimetatud ekraanitõmmised salvestatakse deklarile lisadokumentide (oli vist lahter 44) alla ning lisaks eraldi summad jm. Igal dokumendil on liik a'la konto väljavõte, krediitkaardi makse(paypal) jne. Point on selles, et esitatud andmed on lihtsalt elektrooniliselt töödeldavad. Pakuks, et see, mida tee siin üritate vastab olenevalt täpsematest asjaoludest nii KarS 19. ptk 2. jao kui ka 21. ptk 4. jao §de süütekoosseisudele. Kaasamõtlejad võiksid visata pilgu üldosa §22 lg 2, 3 ja 4 - soodne võimalus elu lõpuni endale posu KarS §-e külge saada. Minu meelest mitte eriti hea idee.

Ära võta siin kõike loetud tõsiselt icon_biggrin.gif Ma arvasin et ikka kui mainin et teen dokumendi valmis Paint'is siis on arusaadav et teen nalja. Mul müüjaga juba kokkulepe, et kui ese saab praegu läbi tollist, siis kõik super, kui pannakse aga maksud peale, siis lasen paki tagastada, midagi vltsima ma küll siin ei hakka icon_wink.gif
tagasi üles
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 29.05.2009 01:21:35 vasta tsitaadiga

Toll kontrollib juba eelmisest aastast alates ebay oksjoni numbri järgi kauba maksumust ja arvel olevat summat. Arveid küll ei ole mõtet võltsida.
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 29.05.2009 01:43:02 vasta tsitaadiga

Minumeelest kontrollib toll juba ammu enne seda ka oksjoni numbrit. Kui ma esimest korda tellima hakkasin siis mäletan juba, et deklaratsiooniga kaasas olid ka oksjoni väljatrükid kus item number oli markeriga ära märgitud.

Kui ei taha eriti lisakulutusi, siis müüaga hästi läbi saades on täitsa lihtne ja ilma susserdamiseta võimalus neid vältida. Kuid sellest siin avalikult ei räägiks ma arvan. Soovitaks ka teistel seda mitte teha.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 29.05.2009 01:52:33 vasta tsitaadiga

react kirjutas:
Minumeelest kontrollib toll juba ammu enne seda ka oksjoni numbrit. Kui ma esimest korda tellima hakkasin siis mäletan juba, et deklaratsiooniga kaasas olid ka oksjoni väljatrükid kus item number oli markeriga ära märgitud.

Kui ei taha eriti lisakulutusi, siis müüaga hästi läbi saades on täitsa lihtne ja ilma susserdamiseta võimalus neid vältida. Kuid sellest siin avalikult ei räägiks ma arvan. Soovitaks ka teistel seda mitte teha.

Mulle on anonüümsed abivihjed alati oodatud PMi.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 29.05.2009 06:31:05 vasta tsitaadiga

Telefon juppideks ja mitu pakki korraga teele. Akukaanele väärtuseks 2k, akule 1k, telefon 2k. Kes keelab müüjal oma hinna määrata, olgu nii ebareaalne kui tahes, aga peaks ju toimima?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 29.05.2009 11:05:33 vasta tsitaadiga

react kirjutas:

Sweet dreams- mu tuttavad viimase aasta jooksul kirjutanud suva arveid paintis.Teine olukord on siis , kui müüja paneb orig oksjoni paberid pakki kaasa ja seda on päris tihti.
Ei otsi see toll midagi ebay item nr järgi.See süsteem töötab nagu stagnaajal.Mida neil selle ebay item nr peale on hakata, kui ostja isik on 99% juhtudel salastatud??Mismoodi nad teavad, et sina oled mingi "bidder 16".....
Otsid samalt müüjalt mõne lõppenud oksjoni mis odava hinnaga samaväärne asi ja ongi kõik ok.Hiina müüjatel tuhanded asjad müügis- ostad 25k objektiivi ja vormistad 1500kr telekonverterina.Peaasi, et müüja isik klapiks.Siis ei aita item nr kedagi.

Jaak82
Kreisi kasutaja

sõnum 29.05.2009 11:27:29 vasta tsitaadiga

Minu arvamus on see, et kui keeegi tahab korraldada mingit pettust (mida siin igatpidi lahatud on), siis mõelgu see ise välja (või veel parem loobugu sellisest ideest). Kui keegi pettusega tegeleb, siis ei ole minu arvates sobilik seda avalikult välja hõigata ja õigustada. Riigile maksude mittemaksmine või "optimiseerimine" on pettus ja ka seadusega karistatav tegevus. Loodetavasti Eesti toll areneb ja suudab tulevikus veel paremini sellist tegevust ohjeldada. Kusjuures - minu hinnangul on MarioA poolt pakutud lahendus täiesti legaalne iseasi kas müüjaga on võimalik sedasi kokkuleppele saada.
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 29.05.2009 13:47:51 vasta tsitaadiga

eks ebaeetiline on jah ebaseaduslikku propageerida.
aga niikaua kuni riik inimesele perse keerab, peaks siis inimene aga koguaeg kannikat rõõmsalt ette keerama?

Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
jjk
HV veteran

sõnum 29.05.2009 16:17:05 vasta tsitaadiga

Kust otsast see riik sulle keerab? Maksud ei ole välja mõeldud selleks, et sinult raha ära võtta, neil ikka mingi muu eesmärk. Ilmselt oleks vaja teatud järelemõtlemisaega AM-i näol.
ASSAA! elektroonika
Kreisi kasutaja

sõnum 30.05.2009 21:13:12 vasta tsitaadiga

Andeks, läheb väga teemaväliseks ära, kuid painkillah, makse maksad sa niikuinii, verega või rahas mistahes võimule ning võid kindel olla, et omariiklus ei ole odav lõbu. Nuta või naera, maksud on igal ajal ja mistahes oludes kindlam kui surm. Mina igatahes olen rahul, et maksan makse Eesti riigile, mitte kellelegi teisele.

Eesti tollisüsteem on vägagi suhteline, iga erinev pakk saab eri kohtlemise osaliseks (väljastpoolt EU'd). Mõnikord on tulnud maksta tollitasu ka saadetise eest, mille kohta tollitöötaja on arvutanud kokku piirnormist paar taala kallima maksumuse, kui paberil kirjas, kuid samas on läbi tulnud ka deklareeritust kümneid kordi kallima väärtusega saadetis ilma ühegi probleemita. Igaljuhul, kui saadetis on ikka tõesti hinnaline, siis on toiminud hästi selline süsteem, kus deklareeritud väärtus on küll kõvasti väiksem kauba väärtusest, kuid saanud mingi summa tollitasuks makstud ning tollis pole selle väärtuse (ümber)hindamisega probleemi olnud. Aga olge siin rääkimisega väga ettevaatlikud, tõenäoliselt võivad maksuinspektorid siinsel silma peal hoida ning tõendite kokkusaamisel kenasti kellelegi karistus ära väänata maksudest kõrvalehiilimise eest. Ja üldiselt olen muutunud maksupettuste vastaseks (vanuse viga icon_smile.gif), oma riik ikkagi ju.
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 106
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 31.05.2009 11:16:41 vasta tsitaadiga

ei propageerigi maksude mittemaksmist, kuidas riik siis muidu toime tuleks.
Aga pigem pooldan näiteks mingit väikest % igalt pakilt, kui seda, et kui tõesti on vaja mingit suurt asja tellida siis riik tuleb peksab sulle kirvega selga, et sina maailma tasandil kaupled.
natuke naljakas on, kui mõni "ärimees" tellib mingit nänni tollimaksustavatest riikidest, täpselt nii, et summa jääb piiridesse, ja neid pakke liigub metsikult - ning teenib selle pealt mega raha; samas kui näiteks on inimene kellel on nt vaja mõnda autovaruosa mida siitmaalt ei saa, või maksab hingehinna, siis topitakse maksu-kirves rõõmsalt selga?

see tollimaks on püha lehm meie ärimeestele, kes siin rõõmsalt saavad oma ülepingutatult kallist kaupa müüa, kuigi sama asja tellimine lombi tagant või tõusva päikese maal maksaks kordi vähem.
jah, tore on küll kodumaist turgu "boostida", aga kui see turg lihtsalt pügab rahva oma hindadega paljaks siis on tegu palju sitema olukorraga, kui rahvusvaheline kaubandus mis meie kallite müüjate absurdsetele hindadele vaheldust toovad.
banaanivabariik

tagasi üles
dellu
Kreisi kasutaja

sõnum 31.05.2009 11:51:40 vasta tsitaadiga

No aga need meil ülepingutatult kallist kaupa müüvad ärimehed ongi täpselt samuti selle pealt sama palju tolli maksnud + oma kate. Kui sa saad kaugelt maalt tellides kaup + toll asja odavamalt, siis oledki juba võitnud ju. Sa ei peagi ju asja poole odavamalt kätte saama. Täpselt nagu see 5000se telefoni näide siin, et ma ei taha riigile tohutuid summasid maksta, aga tahan saada asja mis siin 11-12000 maksab 5000ga kätte. Kui ei jõua osta, siis pole nagu mõtet vinguda, et riik ei lase mul seda odavalt kätte saada (ehk kuidas saaksin riiki petta).
Pigem ongi see just nn ebaausa konkurentsi tekitamine ja riigile rahaline miinus, mis ausaid maksumaksjaid pigem kurvastab, kuna nemad peavad nüüd ju selle kaudses mõttes kinni maksma (tänases majandusseisus pidev tarbimise vähenemine ja seetõttu maksude tõstmise plaanid - ehk teoreetiliselt poleks äkki makse tõstetud kui te kõik oleks ausalt makse maksnud {teoreetiline hüpotees - ei ole vaja hakata tõestama, et see laekumise osa on väiksem kui käibemaksu tõstmisega saadav}).
Meie tolli töötajatelt ei saa ju nõuda, et nad tunneksid kõiki oksjoniportaale (ehk arvelt oksjoni koodi lugedes teaks kohe kust kontrollida). Ega siis ebay pole maailmas ainuke süsteem, neid on miljoneid. Kindlasti areneb ka meie toll selles osas ja tulevikus leitakse loodetavalt veel rohkem nn pettureid. Eks statistiline võimalus ka eelpool kirjeldatud ärikatele kunagi pistelisse kontrolli sattuda ikka tekib ja loodetavalt siis saavad kogu pakimajandusele kohe nn märgi külge ja tulevikus kontrollitakse kõike saadetisi (nagu siis liikluspolitsei paneb teatud liiki rikkujate autodele nn punase märke ja peale seda neid autosid hakatakse väga tihti peatama icon_smile.gif).
Kunagi oli kuskilt saksamaa kanali pealt Saksa tolli töö kohta saade. Seal ikka leiti väga müstilistest kohtadest väga müstilisi asju. Enamuses kohtades jäi küll küsimus, et kuidas seda võimalik leida (ja tihtipeale ei avalikustatud ka töösaladusena) ja paljud töötajad nimetasid seda ka oma niiöelda pika tööea kogemuseks. Loodetavalt teeb meie toll ka teiste riikidega koostööd ja varsti on sama vilunud tegelased.
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 134
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 31.05.2009 12:02:42 vasta tsitaadiga

ärimehed on kõike seda maksnud, aga tunduvalt väiksemate summade pealt. tuttavatega rääkides (enne masu), ikka rõõmustati kuidas paljudele asjadele saab julgelt kõvat hinda otsa panna, eriti suur osa kodutehnikast.
miks muidu on meie hinnasüsteem eriti nahaalne võrreldes kasvõi põhjanaabritega. sõna "soodukas" ja "allahindlus" on eesti ärimehele nagu tuli. eks oleneb ka konkreetse müüja võimekusest (kui odavalt tema sisse ostab). iga kategooria puhul see ei kehti muidugi, aga no võrreldes paljusid hindu euroopasiseselt tekib küll küsimus, et meie kui aksepteeritud IT riik, kus on ka suuri tehnikamüügi poekette, peame asju ostma eriti kirve hinnaga?

tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 31.05.2009 12:06:46 vasta tsitaadiga

Vastan natukene eelmisele postitusele. Peaks ära mainima et sama telefon on UK-st tellides 6,5-7k ja sealt tellides ei tule mingit maksu peale, niiet Eestis müüdavale telefonile on ärimehed 4-5k lihtsalt rahulikult peale keeranud, arvestades veel seda et nemad saavad nagunii hulgimüügi hinnaga. Niiet mina ei näe küll siin midagi normaalset.
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 31.05.2009 12:21:46 vasta tsitaadiga

mott
tagasi üles
dellu
Kreisi kasutaja

sõnum 31.05.2009 13:52:44 vasta tsitaadiga

no aga milles siis probleem, kui UKst saad selle 6,5-7k. Võta siis sealt.

painkillah, ma tean ka firmasid, kus kate on tavaliselt 30-40% toote omahinnast (see oli ka muidugi enne MASU). Samas kui selle hinnaga suudetakse konkureerida ju siis on kas konkurents väike või siis ei kiputa hinda alla laskma kuna kliente jätkub kõigile. Samas ega see 30-40% pole ju kohe kasum, seda numbrit peate pigem a la majandusaasta aruannetest lugema. Kodutehnikat müüakse enamasti suurtes kauplustes (kuigi on ka veebipoode), mille puhul on ülalpidamiskulud, töötajate palgad (kui ise teadlik pole, siis keegi peab ju sulle õige toote ette näitama), ruumide rendid jne. Loomulikult on sedasi võrdlevaid hindu hea kuskilt välimsaa veebipoest vaadata, kus loomulikult on ka mingi tööjõukulu, aga osa kaupa näiteks saadetakse sulle kohe kuskilt otse pikema tarneajaga. Siiski enamus inimesi tahab selle kauba otse kohalikult poest osta, mis temala tekitab vähem peavalu (risk, et kaup läheb teepeal kaduma, saab viga, ei pea rabelema garanii korral jne). Eks igaüks valib ise, kus ja kellele ta maksab. Aga siiski ei näe nagu põhjust viriseda maksude üle, kui toote saate ikkagi odavamalt kui siinne turuhind. Kui leiad et viitsid ise rabeleda, riskida jne siis laske käia, milleks kohe ettevõtjaid süüdistada (ma küll ei kujuta ette kui hulgim neid asju tellitakse, kuidas siis suure paki korral maksudest eemale hiilitakse).

Samas ei ole mõtet võrrelda meie turgu UK või mõne muu riigi a la Saksamaaga. Sealne tarbimisnumber on nii palju suurem, et seal on tõesti hulgihinnad. Meie turg tarbib kordades vähem ja vaevalt otse ostes siia samasuguseid alesid tehakse. Samuti välismaa aled on tihtipeale laojääkide müügid vanadele mudelitele. Meil enamasti ei hoitagi nii suurt laoseisu, et lõpust peaks ülikiirelt vabanema.

tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 31.05.2009 22:50:12 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Vastan natukene eelmisele postitusele. Peaks ära mainima et sama telefon on UK-st tellides 6,5-7k ja sealt tellides ei tule mingit maksu peale..

Seda sellepärast, et ka UK on EL-is. EL-i sisenedes maksti ikkagi maksud(tollimaks ei on ühtselt EL-i määratud), kuid seda UK riigikassasse.
Kui ma õigesti mäletan, siis EL-iga liitudes tõusid meil tehnikakaupade hinnaf ca 20% ning suhkur vist lausa 2x jne. Samas kasutatud autode toomine saksast jm läks palju odavamaks. Mina olen aru saanud nii, et et kui osta otse Hiinast, siis ELi sihtriik on Eesti ning EL-i tollimaksud jäävad meile. Kui Tellida sama Hiina kaupa läbi mõne muu EL-i riigi siis maksud lähevad tolle teise ELi riigikassasse. Seega, kui on valida, kas tellida otse hiinast + maksud või sama kaup ilma maksudeta mõnest EL-i riigist, kuid umbes sama hinnaga, siis ma valiksin otse Hiinast, kuna maksud jääksid Eestile. Umbes nii olen aru saanud.
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 01.06.2009 02:19:40 vasta tsitaadiga

dellu, mitte ainult netikaubamajad. tuttav elab ja töötab soomes nii 1-4 kuu kaupa, ja näiteks juba uute telekate (LED telekad) hinnad lükatakase tihti soodukatesse.
Jah meil on väiksemad kogused isegi suurtes poekettides, kuid mis selles süüdi on? Siiani on paljude asjade hinnad Eestis olnud abusrdsed, ja niikaua kuni need hinnad ka ajuvabad jätkuvad olema, ei saa ka ükski suurem poekett rohkem kaupa sisse võtta (kuna rahvas ei osta, ostetakse äärmisel juhul kui VÄGa vaja või VÄGA tahetakse).
Rääkisin samal teemal kunagi kuskil mujal ka, et eesti ärimehed lüpsavad lehma kohe surnuks et ratsa rikkaks saada, seevastu et asja vaikselt ja stabiilselt ajada.
Eks muidugi asi pole teoorias nii lihtne, aga no lihtne on ju lükata hind kõrgeks, ja siis müüa tarbe(kodutehnika nt ) asju kuna _tavakliendil_ ei tekigi muud varianti ja ta on sunnitud sealt ostma.
eks selle pre-masu majandus"tõusuga" tekkis ärimeestel ka võimalus, kuna rahval oli ju äkki palju "raha", ehk siis laene, mille abil sai müüa inimestele metsikult kaupa. ja siis ostsid inimesed rõõmuga seda overpriced kaupa, kuna raha oli ju tavalisest rohkem!

nüüdseks oleme juba väljapääsmatus seisus, rahval on rahaga jokk (hoitakse kokku igasugustelt mitte-jooksvatelt-kuludelt), samas osad firmad tahavad ikka oma endist kasumit teenida ja julgevad müüa veel nö kalli hinnaga asju. ja tekibki surnud ring kuni firma on sunnitud hinnad alla laskam et minimaliseerida oma kahjumeid, et üldse elus püsida ...

praegu on niikuinii hilja sekkuda, kahju on tehtud (mitte ainult kaupmeeste või tollimaksude vms kujul).

samas ongi huvitav, et riikides kus palgatase on kordi kõrgem, on tehnika kas sama- või odavama hinnaga kui meil? kus on loogika? nemad ju oma perspektiivist saavad tehnikat ikka sigaodavalt, need ärimehed võiks küsida sama protsentuaalse hinna elatustasemest mis meie ärimehed siin, aga nad ei tee seda - seega mingi pähkel ikkagi on selles loos, ja mina julgen ikkagi ajada seda käitumist eesti nö "ärimeeste" kaela, kes arvavad end olevat mingit "aadlikuhärrad", et nagu muistsel eesti ajal võib koorida teist kesk ja madalklassi eestlast ilma tagajärgedeta.

(andeksi kui midagi ei meigi senssi, natuke rummiga sai mölatud icon_smile.gif )

tagasi üles
thaarv
HV kasutaja

sõnum 01.06.2009 10:17:16 vasta tsitaadiga

Sain siis Hong Kongist oma iPhone jupid kätte.
Mingit tollimaksu ei tulnud peale , lihtsalt oli postkasti surutud ( pakk oli vägaväga ära muljutud ) . Õnneks kõik asjad olid terved !
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
S-10
Piiratud kasutaja
S-10

sõnum 02.06.2009 09:23:24 vasta tsitaadiga

Hehh, ma sain eile Ebaylt õigemini PayPal-ilt 10 meili mõne minutiliste vahedega, teatega ühe ja sama isiku kohta "listing removed" Vast oleks ka ühest meilist jätkunud. Samas ei tea mille alusel nad selle saatsid, pole tollelt kasutajalt miskit soetanud.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 353, 354, 355  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.