Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
egert
Kreisi kasutaja

|
21.05.2009 22:15:53
Kuidas Asmobile z37s'le BIOS update'i teha ? |
|
|
Läpakas ise : http://www.whiteboxworld.com/asmobile/z3/Z37S/overview.htm#
Biosi uuendada ei oska, olen proovinud seda Afudos programmi, millega peaks saama nende jutu järgi. Aga Afudos ütleb, et Afudos must be running in MS-dos mode. Proovisin safe modes, siis XP repair'i all aga ikka ütles, et peab MS-dosis käivitama. Siis proovisin panna USB-le ning buutimisel vajutasin ALT + F2 ning tuli ette see biosi uuendaja mingi ning ütles, et usb detected aga ei teinud midagi.
Kuidas saaks biosi uuendada ?
_________________ I need about tree fiddy.
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
22.05.2009 16:47:02
|
|
|
AFUDOS ei tööta Windowsi keskkonnas. Tee endale selle õpetuse järgi buutiv USB pulk, pane sinna siit saadavad failid. Käivita arvuti pulga pealt ja kribla käsureale "0803", sõtku enterit ja proge flashib BIOSi ära. Võta pulk küljest ja pane arvuti nupust kinni.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
22.05.2009 21:50:38
|
|
|
Suured tänud.
E: DVD kribaja tuli põleb kogu aeg, ma alguses mõtlesin, et biosi viga, aga ikka põleb. Ei loe ka mitte midagi, aga windows näitab ja device manager ka. Bootima ka ei hakka. Milles võib selle viga olla ?
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
22.05.2009 22:29:58
|
|
|
Aga võta DVD draiv siis küljest ja vaata mis teeb. Seda hoiab kinni üks kruvi, mis paikneb all keskel ühes sügavikus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
23.05.2009 00:39:09
|
|
|
Väljendasin valesti ennast
See probleem kribajaga tekkis mõne aja pärast peale seda, kui lasin Vistalt XP-le, DVD-si ei lugenud üldse siis ka XP-ga, aga CD-si luges. Mingil ajal jäigi põlema.Mõtlesin, et äkki on bios vananenud selle pärast ning tahtsin uut proovida. Paraku see uus ei tee ka midagi. Muidu ma vaatasin asmobile lehelt, et kõige uuem bios on veel muidu 1001, aga ma ei saa enam millegipärast USB-d bootima : ütleb, et USB drive configured ning edasi ei liigu (arvuti käimapanemisel). Floppy draiviga on ka sama lugu, et tuli jääb põlema, kui paned juhtme valetpidi, aga noh, ROMi ei saa ju tagurpidi panna ning juhtmeid ka pole.
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
23.05.2009 01:39:03
|
|
|
1001 on mõeldud S37S-le, sul on Z37S. Olgugi, et põhimõtteliselt sama masin on aga siiski ei tasu teise mudeli BIOSi kasutada kuna igasugu anomaailaid on esinenud mu kogemuste järgi. Seda eriti selles osas, mis puutub XP peale panekusse. Ühe teise asjana kui BIOS-is valisid XP peale laskmiseks IDE reziimi ketta jaoks, siis arvesta, et arvuti "unustab" selle õige pea ära (läheb AHCI reziimi) ja XP üles ei lähe (viskab sinist). Tuleks siis BIOSist tagasi IDE reziimi lükata. Selle vastu on fiks aga vastu ööd ei hakka seda kirjutama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
23.05.2009 12:44:41
|
|
|
Nüüd on küll jama...mina arvasin et z37s ja s37s on üks ja sama....
läpaka all on kirjas küll, et emaplaat on s37s... ja see ide ja achi värk oli ka vahepeal jah ning viskas bluescreeni.
see on ML-i arvuti ja siis ma mõtlesin, et ostsin üles tegeliku mudeli ja jõudsin z3s7-ni
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.05.2009 13:21:01
|
|
|
Ja mis probleemiga tegu on üleüldse, et seda BIOS-i nii meeleheitlikult peab üle fläshima. 8)
Ning kui on probleem, siis miks oled 100% kindel, et see probleem jsutnimelt BIOS-is kinni on. Ja kui viga pole BIOS-iga seotud, siis ei päästa Sind ju see fläshimine ka mitte mingit moodi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
23.05.2009 13:37:36
|
|
|
ROM ei tööta, vistaga veel luges kõiki, aga XP-ga enam mitte ning nüüd tuli põleb ja ei saa uut wini ka peale panna..
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.05.2009 13:47:19
|
|
|
egert: Aga ROM-il polegi ju BIOS-iga mingit pistmist. Selline tule põlemine näitab, et kas ROM ise või siis emaplaat on füüsiliselt kutu.
Aga selle nägemiseks, et kummas viga on, pead ROM-i välja vahetama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
23.05.2009 13:52:32
|
|
|
Kui arvuti all on kirjas S37S ja BIOSis samuti "S37S BIOS", siis versiooni 1001 pealepanek polnud DVD draivi vea põhjustaja. Lasin hiljuti ka ühele S37S-le nimetet BIOSi peale ning anomaaliaid ei täheldanud, vähemalt Vistat kasutades.
Järsku on draivi kala lihtsalt halb kokkusattumus, mis langes OS-i vahetuse ajale. Kui arvutil garantiikleepse küljes pole, siis võta ketas välja, ühenda harilike lauaarvuti SATA kaablitega lauakasti külge. Lase lauakastilt kettale Vista algne install ära, tõsta ketas läpakasse tagasi ja vaata mis siis teeb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
23.05.2009 13:55:05
|
|
|
Peal on : Z37S ACPI Bios Revision 0803
Pole SATA kaableid kahjuks
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
23.05.2009 14:03:29
|
|
|
Ehh, küsisin mis on arvuti all kirjas. See määrab mis peal peaks olema. Olgugi, et BIOSi versioon ei näi probleemi otseselt mõjutavat aga enne kui garantiisse viid/saadad, on mõistlikum masin varustada BIOS-ga, mis vastab arvuti all oleva mudelinimega.
Pole eraldi kaableid vajagi. Kui üldse on ligipääs vähegi uuele SATA kõvaketast kasutavale lauakastile või teisele läpakale olemas, siis saab neid kasutada Vista installiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
egert
Kreisi kasutaja

|
23.05.2009 18:19:37
|
|
|
no ma panen siis enda läpakasse selle kõvaketta ja proovin vista peale lasta...
E: Niipalju siis sellest, ei saanud kõvakettaid ära vahetada, kuna ei sobi. Sain välise dvd kirjutaja, installib windowsi. Aga eks siis ole läpaka kirjutaja katki ?
Egert |
|
tagasi üles |
|
 |
|