Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
22.05.2009 09:29:04
Tänasest on Elisal suurim mobiilse Interneti leviala Eestis |
|
|
link :: Elisa
PRESSITEADE 22. mai 2009 - Sel nädalal Tartumaa 3,5G levialaga katnud täissideoperaatoril Elisa on tänasest suurim mobiilse Interneti leviala Eestis. Elisa on levialade arendamisel valinud strateegia, kus pakub inimestele ainult kaasaegseimat ja parimat kvaliteeti. Viimase kahe aasta jooksul on Elisa rajanud parima kõnelevi 11 Eesti suurimasse linna ning tänasest on Elisa suurima 3,5G võrgu omanik Eestis, ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. Tartumaa on Eesti esimene maakond, mis sai kaasaegse ja kiire 3,5G leviala. Seni pole veel ükski operaator Eestis kogu maakonda mobiilse Interneti levialaga katnud.
Mobiilse Interneti leviala toob Tartumaa inimesteni kiire ja soodsa mobiilse koduinterneti ning kõikide kolmanda põlvkonna 3,5G teenuste kasutamise võimaluse.
Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on uue internetilahenduse esmane kasutuseesmärk Tartumaal selle kasutamine koduse arvutiühendusena. Kuni tänaseni polnud paljudel Tartumaa elanikel juurdepääsu korraliku kiirusega internetiühendusele, tõdes Andrus Hiiepuu.
Eesti maakondadesse 3,5G levialade rajamisel kasutab Elisa UMTS900 tehnoloogiat, mille ehituskulu moodustab ainult kolmandiku täna kasutusel oleva 3,5G võrgu rajamise maksumusest. UMTS900 võrgud Eesti maakondadesse rajanud Elisa on kolmas operaator Euroopas, kes on selle tehnoloogia kasutusele võtnud.
Andrus Hiiepuu sõnul tähendavad odavamad võrgu ehitamise kulud tartumaalasele ka soodsamaid paketihindasid. Elisa on esimene täissideoperaator, kes pakub ühes paketis Interneti püsiühendust, mobiili- ja tavatelefoniteenust. Tänu uuele tehnoloogiale ning teenuste ühte paketti koondamisele on meie täissidepaketid märgatavalt soodsamate hindadega, ütles Andrus Hiiepuu. Täiesti uudne on see, et iga täissidepaketiga liituja saab nüüd üle Eesti kaasa ka tasuta modemi, et kasutada Interneti ühendust ja digiboksi, millega on võimalik vaadata kuute tasuta telekanalit.
Tartumaale rajatud 3,5G võrguga on maakonna elanikel võimalik kasutada vastava mobiiltelefoni või modemi olemasolul kuni 7,2 Mbps allalaadimiskiirust ja 1,5Mbps ülelaadimiskiirust pakkuvat M-Internetti.
Elisa esindustes müüdavad andmesidemodemid on täna kõik UMTS900 toega. Lisaks pakub Elisa oma esindustes ka UMTS 900 toega telefone kokku 11 erinevat mudelit ning nende valik laieneb pidevalt. Eelmise aasta lõpuks tõid erinevad tootjad üle maailma turule kokku 56 UMTS900 telefoni ja andmesidemodemi mudelit.
Elisa investeeris Tartumaa UMTS900 levialasse 21 miljonit krooni, rajades ühtlasi kolm uut tugijaama Tartumaale Rannusse, Ülenurmele ja Tiksojasse. Arenduste käigus ehitati Tartumaale ka uus ülekandevõrk, et teenindada kiire M-Interneti teenuste andmesidemahtusid. Lisaks parandasid 3,5G leviarendused Tartumaal 2G kõnekvaliteeti.
2008. aasta jaanuaris avas Elisa Paide ja Mäo piirkonnas Elisa Soome järel teisena maailmas UMTS900 testvõrgu. Kommertsvõrgu avas Elisa Paide-Mäo piirkonnas 2009. aasta jaanuaris.
Elisa (www.elisa.ee) on Eesti esimene täissideoperaator, mis pakub mobiili-, tavatelefoni ja internetiteenuseid terves riigis. Elisa teenuseid saab kasutada nii kodus, kontoris kui ka liikvel olles. Elisa pakub Interneti püsiühendust kogu Eestis - Elisa WiMAXi traadita internetivõrk jõuab 80% Eesti elanikest ning DSL2+ standardil põhineva kiire kodu- ja kontoriinternetiga on Elisa katnud Tallinna, osa Harjumaast ja Pärnu linna. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 1,65 miljardit krooni ning tegevuskasum 614,6 miljonit krooni.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.05.2009 09:48:57
|
|
|
Mis sagedusalal eelnev 3(.5)G siis toiminud on ?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
22.05.2009 09:58:40
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Mis sagedusalal eelnev 3(.5)G siis toiminud on ? |
Euroopas 2100MHz
Andmesidemodemid võivad ju seda uut 900MHz HSDPA toetada, kuid enamik kasutusel olevatest 3G ja HSDPA toega telefonidest seda ei toeta (ainult 2100MHz). See pole siiski suur probleem, arvestades keskmise mobiiltelefoni kasutusiga.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
22.05.2009 10:24:41
|
|
|
Suht mõttetu on see Elisa ei soovita... see m-interneti pulk arvutile ei toimi kohe üldse.... ole sa siis tallinnas või tartus või kolga-jaanis.
_________________ Aita suve, söö lund! |
|
Kommentaarid: 365 loe/lisa |
   |
6 :: |
3 :: |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
22.05.2009 10:55:01
|
|
|
http://www.tartupostimees.ee/?id=122286 samal teemal.
ma ei saa ühest asjast nüüd aru, elisa kodukal on selline lause täissidepaketi juures: "Täissidepakettides sisaldub 15 GB mobiilse koduinterneti andmesidemahtu, millest piisab igapäevaste toimingute teostamiseks internetis ja ka mitme arvutiga internetis surfamiseks. Iga antud mahtu ületav megabait maksab 50 senti." Mobiilne koduinternet võimaldab vastava mobiiltelefoni või modemi olemasolul kuni 7,2 megabitti allalaadimiskiirust ja 1,5 megabitti üleslaadimiskiirust
aga kui võtta lahti täissidepakettide kirjeldus, siis seal on kirjas nii:"600-kroonise miinimumarvega pakett sisaldab:
* 500 MB andmemahuga mobiilse interneti teenust kiirusega kuni 2 Mbit/s;
kumb see õige nüüd on?
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laizk
HV kasutaja

|
22.05.2009 11:36:35
|
|
|
no kus nüüd kiidavad seda 3.5G kiirust, tuleks siis Lääne-Eesti saartele tava 3G, kuid siiani vaid EDGE ~20-40% ulatuses ... mujal üldse kiviaja GPRS
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
22.05.2009 12:47:36
|
|
|
Kuskilt jäi nagu meelde, et Hiinas pidavat 8 G olema
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
22.05.2009 12:56:45
|
|
|
tsitaat: |
no kus nüüd kiidavad seda 3.5G kiirust, tuleks siis Lääne-Eesti saartele tava 3G, kuid siiani vaid EDGE ~20-40% ulatuses ... mujal üldse kiviaja GPRS
|
Kes kannatab see saab,nagu lubati 6 kuud taagsi et 3a. katab Elisa terve eesti 3,5G.
See oli esimene suurem samm lihtsalt.
Aga muidugi vinguda foorumis on jube kasulik tegevus
Renq, elisa täisidepakettides on too piiratud asi jah,lihtsalt Elsia 400/600 paketi omanikud saavad selle 15gigase mahuga paketi endale juurde vormistada.(rämeuskumata aga see on tasuta)
Just nimelt selle pärast, et paketi sees olev maht on mõeldud telefoniga kasutamiseks mitte läpakaga ühendamiseks
jigsaw813, viga on ilmselgelt tihendis
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.05.2009 13:15:23
|
|
|
wanawoll kirjutas: |
|
Kes kannatab see saab,nagu lubati 6 kuud taagsi et 3a. katab Elisa terve eesti 3,5G.
|
Tahaks näha. Mõnes maakonnakeskuses puudub senimaani Elisa 3G (3,5G). Samas Tele2 ja EMT (muidugi teadagi kuidas - kesklinn 3G alla ja korras, kuskil linna ääres võid unistada) juba ammu kohal.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
22.05.2009 13:25:24
|
|
|
Tahaks näha. Mõnes maakonnakeskuses puudub senimaani Elisa 3G (3,5G).
|
Peabki puuduma ja seda ei olegi taodeldud erinevalt EMT ja T2-st,kus pannakse kiriku katusele üksik saatja 100m raadiuses ja öeldaks eet linn on 3,5G kaetud
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
22.05.2009 13:39:58
|
|
|
Reaalselt olen täheldanud, et EMT 3G levib rohkemal pinnal. Lisaks väidavad nad ise, et terve eesti on kaetud EDGE'ga, millega Elisa küll kelkida ei saa. Metsa ja soo vahele 3G vedamine pole minu silmis küll midagi erilist, võiks alustada suurematest transpordimagistraalidest.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
22.05.2009 13:48:16
|
|
|
Lisaks väidavad nad ise, et terve eesti on kaetud EDGE'ga, millega Elisa küll kelkida ei saa.
|
Polegi vaja,80% ja rohkem vist ei tule ka,tähtsamad asustatud piirkonnad on kaetud
Mõtettu investeerida sinna,edge levi laieneb kui panankse kuskile uus 2G tugijaam.
Üldjuhul piirkonda kus olemasolevast jääb väheks ja seda juhtub ainult asustatud piirkonans
Metsa ja soo vahele 3G vedamine pole minu silmis küll midagi erilist, võiks alustada suurematest transpordimagistraalidest.
|
Kui ta tasuta katab seda siis miks mitte
aga sinuarust on hirmus tähtis et EMT-i Edge levib soos ja rabas
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
AKE
HV kasutaja
|
22.05.2009 13:52:10
|
|
|
jigsaw813, viga on ilmselgelt tihendis  |
Uudis on ju igati positiivne, ma ootan, et nende 3G levi laieneks ka Põhja-Eestis, et suvel saaks hernepõõsa vahel omad tööasjad ära aetud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
22.05.2009 13:57:47
|
|
|
Ootan pikisilmi võrru elisa 3g levi saaks iföönis kiiret netti ka kasutada kui vaja. edge on liiga aeglane ikka
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2009 15:56:48
|
|
|
Kui mobiilinternet ei levi, siis selle vastuvõttu saab ju alati parandada sobiva lisaantenniga (väliantenniga). 8)
http://www.tehnoturg.ee/EE/3875
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
juku1987
HV vaatleja
|
22.05.2009 17:33:13
|
|
|
Esimene raktsioon lugedes pealkirja.
EMT reklaamib ennast kui alati esimest uute võimaluste poolest - MY ASS!!!!!
Tundub, et emtil hakkab senine tunnuslause devalveeruma....
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2009 17:49:54
|
|
|
Tegelikult tekib peagi küsimus, et kui paljud mobiilinterneti kasutajad suudavad seda aduda, et maht on piiratud 3-e gigabaidiga ja et see maht sisaldab nii allalaadimist kui ka üleslaadimist.
Ning, et kui see 3 giga on 3G võrgus paari päevaga täis tiritud, siis sellest üle minev maht maksustatakse juba "Megabiti"-põhiselt. Näiteks mul on selleks 5 krooni / iga megabait üle 3-e gigabaidi.
Ja seda 3-e gigabaiti täis saada pole mingi küsimus. Mul on kasutusel GPRS ja maikuu mahuks kujuneb a 1,5 gigabaiti. Ning maksimaalne, mida ma olen enda GPRS-iga täis saanud, on olnud 2,5 GB.
GPRS-i maksimum kuus tuleks ligikaudu: 15MB tunnis x 24 = 360MB ööpäev. Ja x 30 päeva = 11 GB.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
22.05.2009 18:36:09
|
|
|
tahanteada, EMT piirab limiidi ületamisel kiiruse GPRS tasemele (25kbit/s) ning lisatasustamist ei toimu. Kui soovid täiskiirust tagasi, peab saatma sõnumi ja raha hakkab megabaidipõhiselt edasi tiksuma.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
22.05.2009 19:25:57
|
|
|
GPRS-i maksimum kuus tuleks ligikaudu: 15MB tunnis x 24 = 360MB ööpäev. Ja x 30 päeva = 11 GB.
|
Ka sa istud 24/7 gprs-ga netis.
tekib küsimus millal sa puhkad
Tõmbamiseks tuleb liituda Wimax-iga ksu pole mahu piiranguid
piiratud 3-e gigabaidiga ja et see maht sisaldab nii allalaadimist kui ka üleslaadimist.
|
Eestis kohalik operaator maksutab ainult allalaadimise,üles lase niipalju kui lähab..
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2009 19:42:54
|
|
|
wanawoll: Vaat ikka ei ole nii - uuri ikka järgi. GPRS-iga liidetakse alati kokku nii Down kui Upload ja maksustatakse maht ühiselt.
Selles suhtes pole mõtet vaielda, ma kasutan GPRS-i ikka juba päris pikki aastaid ja tean väga hästi, et kui Down ja Up on kokku 1MB, siis Elisal on selle maksumus 35 krooni (kõnekaardi korral). Ja ma olen - enne 100 kroonist kuupaketti - maksnud neid 35-krooniseid megabaite kõnekaartidega küll ja küll.
Ning kui ma vaatan Elisa arveid, siis on sellel olev maht täpselt sama, mis on mul GPRS-i näit telefonis - kokkuliidetuna Down ja Up.
Ja kui ma saan edukalt hakkama GPRS-i kiirusega ja GPRS-telefonidega, siis pole mul mingit vajadust endale hankida WiMax-i. Seda enam, et ma saan telefoni kasutada ka WAP-kaudu suvalises kohas üle Eesti ja ma ei pea igale poole läpparit kaasa vedama.
--------------------------------------------------------------------------------
Ja alles hiljuti läks mul ühel tuttaval maht üle 3-e gigabaidi ning lisaarve tuli talle üle tuhande krooni. Oli vist isegi 1700 krooni, kui mul õigesti meeles on.
Ja tema kasutas 3G modemit ning 3G kiirusega mobiil-paketti.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
22.05.2009 20:17:38
|
|
|
tahanteada, Sa võid kõike teada aga sellega paned puusse
Välismaal maksustatakse Up ja Down aga Eesti siselt ainult down,aga saa kasuta ikka korralikult üles alla kokku siis ei teki ohtu et äkki tuleb üüratu arve
Vihjeks võiks tsiteerida Elisa kodukalt.
Elisa ei pea mõistlikuks näiteks sellist tegevust, kui mobiilset internetühendust kasutatakse suurte andmemahtudega filmide, tarkvara või mängude alla laadimiseks.
8)
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.05.2009 22:11:28
|
|
|
tahanteada, Sa võid kõike teada aga sellega paned puusse
Välismaal maksustatakse Up ja Down aga Eesti siselt ainult down, |
Ise paned puuse. Up ja Down kokku arvestatakse. Alles paar kuud tagasi sai lükatud olude sunnil paar 10 megast asja üles üle EDGE. Ja kogu upload läks kenasti operaatori iseteeninduses kasutatud andmemahu hulka kirja.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
23.05.2009 00:45:26
|
|
|
salatoimik, Kirja läheb muidugi aga seda ei arvestata.
Kui üles midag iei läheks ei toimiks ju net ka
Aga kasutage siis teadmisega et kokku 3GB andmeid kuus,no problemo minu arust
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.05.2009 15:12:41
|
|
|
Tegin täna natuke surfamist koos mõõtmistega GPRS-i vahendusel. Ning surfasin ainult kõikvõimalike ajalehtede ja Delfi lehtedel. Tulemus sama, nagu ka varem juba mõõtnud olen - tunnised seansid GPRS-i mõõturi poolt mõõdetuna rõõmsalt kõik üle 10MB-i Downloadi. Kõige väiksem maht 12MB.
Ja kui maht on 12MB tunnis, siis on maht 10-e tunniga 120MB ja kui see korrutada 30 päevaga, siis on hästi näha, et piisab ainult tavasurfamisest, et see lubatud 3GB täis surfata. Ja see siis ilma juurdearvestamata Uploadita.
Muidugi saaks lisaks kasutada ka Päevapiletit, mis on 15 krooni / 12 tundi. Aga kuna ma oskan piisavalt hästi enda mahte jälgida ja analüüsida, siis pole veel päevapileteid vaja läinud.
Kirjutatud praegugi üle kombinatsiooni: Elisa GPRS + modemina GPRS-mobiiltelefon + arvuti. Ja see kombinatsioon surfab kuidas suudab, püsivalt ja ilma igasuguste katkestus-jamadeta.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.05.2009 17:08:45
|
|
|
Miks sa oma device'i tänapäevasemaks ei upgrade'i, tahanteada? 8) Mingi (kergelt ebaterve ) kiindumus oma kiviaegsesse siimenssi fööni või kardad, et ei suuda end ohjeldada kiiremast surfamisest ja seaks nii ohtu kuuks ajaks 3-giga jätkumise?
Edit: typod.
viimati muutis rex 24.05.2009 13:44:56, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |