praegune kellaaeg 19.06.2025 19:47:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kumb eriala? |
Informaatika |
|
33% |
[ 46 ] |
Arvuti- ja süsteemitehnika |
|
66% |
[ 92 ] |
|
hääli kokku : 138 |
|
autor |
|
sa00
HV kasutaja

|
28.07.2004 09:26:44
|
|
|
dokk kirjutas: |
TTÜ jagab ikka küll nn TÄHTI, ise pead olema aint niivõrd tark, et tead õiged tähed ritta panna |
No kuidas see siis jagamine on, kui pead ise hakkama ritta panema...kogu see tähtede värk peab olema õppekavas sees ja sinu lõpetamise paberi peal (diplom, tunnistus vms)...kui ei ole, siis võid ju panna küll, aga see, kes neid vaatab näeb et paberil ei ole seda MScEng siis sorry...sa võid ju enda arvates see olla aga kui paber seda ei näita....
_________________ to accomplish great things, we must dream as well as act |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
28.07.2004 10:14:07
|
|
|
sa00, nagu ütlesin ennist, kui sa matsu ei jaga, ära kire. Diplomi peal on sul kõik ilusti kirjas, kuna diplomit võid saada ka inglise keeles siis on ka seal kõik kirjas. Mingeid tähti ei hakka sulle keegi õppekavasse sisse panema ja ka diplomile ei hakka neid keegi panema, SEST on olemas rahvusvaheliselt tunnustatud õppekavad, millede alusel antakse välja rahvusvaheliselt tunnustatud diplomeid koos rahvusvaheliselt tunnustatud nimetustega. Kui sa ise ei viitsi neid tähekesi ritta panna võid ju lasta emmel otsida välja rektori vastvavasisuline käskkiri ja siis sealt pika nimetuse järgi enda tähekesed välja otsida. lammas rsk ... pealegi, meite kohalik tööturg ei vaata neid tähekesi sinu diplomikesel vaid tõsised tööandjad teavad, et õppekavad on olnud pidevas muutumises (sest vaja ju rahvusvahelist tunnustust) ning varasemate aastate mehed on jupp maad haritumad, sest nende õppekavad olid suuremad ning vaadatakse hoopis mitte tähekesi diplomil vaid läbitud õppeainete loendit, kus muideks on ka hinded peal.
_________________ üks väike ei tee paha ... |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
28.07.2004 19:14:12
|
|
|
sa00 kirjutas: |
huvitav küll....Kodanik DOKK pole vist üldse lugenud, mida ma ennem kirjutanud olen...mõned lihtsalt ei saa aru, sest kui tunnistada et oled aasta midagi lolli õppind ja ise sellest pole aru saand, siis tähendab see, et sa oled ise loll - aga kes seda tunnistaks....seetõttu salgame ja ajame tavalist mula
veelkord kirjutan, et maailma parimad tehnikaülikoolid ei jaga sinu arvamust...ei tea kas siis kogu maailm on loll või lihtsalt sine...
ja üldse on meie haridussüsteemi suureks ? -märgiks see, mitte mida õpetada vaid mida mitte õpetada ja selle viimasega ei taheta kuidagi tegeleda.
Ja veel üks küsimus mis puudutab selle teema teema käsitlust...(kas informaatika või arvuti ja süsteemitehnika) nimelt jagatakse läänes igale erialale oma tunnuseid, mille järgi tööandja otsustab, kas tal läheb seda meest vaja või mitte...nt. BScEE on Bakalaureuse tase/tehnikaeriala/Electrical Engineering valdkond - sinna taha võib tulla veel mingi muu täht ka spetsiifika näitamiseks...milliseid tähti TTÜ annab? oih....unustasin...ei annagi  |
sinu jutust jääb mulje, et Eesti ülikoolid on kõik pasakänkarad.
ja millise ülikooli juhtkond on sulle öelnud, et nad ei jaga minu arvamust ?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
1 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
28.07.2004 22:35:36
|
|
|
Vaata Acer....kõik eesti omad jagavad sinu arvamust suurepäraselt....ja tead miks....kuna nad ise õppekava ja muid asju teevad ja on teinud, siis ei saa ju ometi tunnistada, et sa oled midagi valesti teinud...see jätaks mulje et oled loll....ja kes seda siis tahaks...ja kuna mitte ükski rektor ei ole asja sisulisest poolest lahendama hakanud....siis ei ütle ma midagi inimese ja tema teadmiste kohta, kui vaid et mujal tehakse teistmoodi ja kas oleme meie lollid või ülejäänd maailma....mõelge ise.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
28.07.2004 23:23:05
|
|
|
sa00 kirjutas: |
Vaata Acer....kõik eesti omad jagavad sinu arvamust suurepäraselt....ja tead miks....kuna nad ise õppekava ja muid asju teevad ja on teinud, siis ei saa ju ometi tunnistada, et sa oled midagi valesti teinud...see jätaks mulje et oled loll....ja kes seda siis tahaks...ja kuna mitte ükski rektor ei ole asja sisulisest poolest lahendama hakanud....siis ei ütle ma midagi inimese ja tema teadmiste kohta, kui vaid et mujal tehakse teistmoodi ja kas oleme meie lollid või ülejäänd maailma....mõelge ise. |
ole siis nii lahke ja seleta ära, mis seal teistmoodi tehakse
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
1 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
dants
HV kasutaja
|
30.07.2004 05:58:02
|
|
|
Siin läheb ju täitsa teemast mööda juba see jutt Üldiselt olen mina oma vastuse siit ammu kätte saanud ja õppetööle juba registreerunudki, minu poolest võib selle teema lukku panna! Tänan asjalikke vastajaid
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
31.07.2004 20:41:25
|
|
|
Võin kirjutada küll....aga kõigepealt soovitan lugeda kunstiteadlase Ants Juske arvamust 30. juuli Postimehes: "Teaduste doktoriks saada pole mõtet"
Kuna siinne teema keskendub enamasti TTÜ ümber, siis sellest ma ka räägin.
Aasta tagasi ütles üks Eesti Energia üsna tähtis tehnika inimene järgmise lause: "Kui ma vaatan oma poja konspekti, kes õpib praegu sama eriala, mis mina 30 aastat tagasi, siis näen ma omaenese konspekti - laused on samad isegi samas järjestuses".
1) Kõik kiruvad praegust 3+2 õppemetoodikat, ent mitte keegi ei ole astunud samme selle parandamiseks - 3+2 metoodika puhul ei loeta (MIT ja CALTECH - ühed parimad ja kuna olen huvipärast vaadanud nende õpemetoodikat siis võin näitena neid tuua) hunnikut kõrgemat matemaatikat ja füüsikat bakalaureuse kraadile ehk siis esimesel aastal. See kuulub PhD juurde ja seda tuleb alles siis lugeda, sest vaja läheb seda alleb PhD juures ning kui seda matti ja füssi esimesel aastal taotakse, siis mõelge ise kui hästi on teil meeles raamat, mille 6 aastat tagasi lugesite?
2) Nagu ma juba tõin näite, et sisu ei taha eriti muutuda ja ajaga kaasas käia. Paljud õppejõud on ise selle kooli kasvandikud ja see pärsib olulisel määral laialdaste teadmiste sissetoomist õppekavva.
3) Kahjuks ei ole kodulehel infot õppejõudude vanuse kohta, kuid võib arvata, et see number on üsna suur. Kui kellelgi on lähemat huvi, siis võite ju huvi pärast küsida, et palju kooli erinevate õppejõu liikide keskmine vanus on. Ja võrrelge seda teadmisega, et PhD nominaalaeg on 9 aastat, ehk siis 30. eluaastaks PhD saada on täiesti normaalne.
4) Õppekava võib olla küll rahvusvaheline, kuid õppekavasse ei ole sissekirjutatud iga eriala nn. tunnuskoodi, mille järgi muu tsiviliseeritud maailm elab, nt. BScCS või MScEE. Keegi siin foorumis väitis, et tema võib ise ennast pidada MScEng kraadile vastavaks, aga kuna tal kirjas seda Magistri paberi peal pole, siis sama hästi võib ta ennast pidada ka "kapral Aaduks". Ilma eriala lühendita aga on üsna raske suhelda välisriikidega - see on sama nagu suhelda inglasega, ilma inglise keelt oskamata.
5) Paljuski ei saa sarnasele õppemetoodikale nagu läänes üle minna sest puuduvad õpikud. Ja ma mõtlen õpikud mitte käsiraamatud. Kindlasti olete juhtunud lugema inglise või sakse keelseid õpikuid, mis on õpikud, kus info on vahest isegi liiga lapselikult lihtsalt ära seletatud. Vot selline ongi õpik. Meie omad on käsiraamatud ning paljude puhul tuleb lugeda korraga mitut "õpikut" või teada asjast enne, et aru saada, mida siis ikka öelda tahetakse.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
timofeje
Kreisi kasutaja
|
20.05.2009 21:21:09
|
|
|
Tõstan vana teema jälle üles ja küsin:
sa00, kas sa oled ümbermõelnud?
_________________ Pakun ainult kolme sorti teenuseid: hea, odav ja kiire. Kahjuks saab korraga valida neist ainult kaks. |
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
23.05.2009 11:35:32
|
|
|
timofeje, sa00 pole peale 2006a HVs käinud Aga kui sind huvitab, siis maili saad talle ikka saata...
|
|
Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|