Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
simpsonv
HV vaatleja
|
15.05.2009 15:45:57
BIOS UpDate EI Leia, Aidake Palun |
|
|
Sülearvuti Clevo m722s, emaplaat clevo m720s, Bios Phoenix. versioon 6.0.
oleks vaja uuesti bios peale panna või ära update teha sest see on tuksis arvutil.
phoenix pakum ametlikult tasulist lehte BiosAgent kes tahab lõpuks ikka raha saada biossi eest. Ma olen end hulluks otsind et seda leida ja ei leia. Kas on keegi kes oskab aidata, oleks väga tänulik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tommike
HV veteran

|
|
tagasi üles |
|
 |
simpsonv
HV vaatleja
|
15.05.2009 16:56:15
|
|
|
ja kuidas updaten? kas käivitan exe failid windowsis või kuidagi muud moodi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
simpsonv
HV vaatleja
|
15.05.2009 19:02:05
|
|
|
arvuti annab aint errorit mis ma esimeses postituses kirjutasin, seda näitab. Biosis IDE ketta kohapeal mitte midagi ei näita, nagu ketast polekski. Kui teen algseaded biosile siis saan WIN cd pealt bootida ja windows installida, kõik ok, aga kui asi valmis ja tahad näiteks arvuti tuttu panna, shut down siis uuesti tööle pannes annab errori nagu alati ja siis kui vajutad F1(resume) siis "operating system not found", siis uuesti biosis algseaded ja uuesti win peale....nii ringiratast asi töötab :S
kogu lugu algas nii..ykskord kasutades arvutit hakkas seda errorit andma alguses kohe alati POST ajal. aga peale F1 vajutamist laadis win ilusti ülesse. aga siis kord kustutas ketta partitsiooni ära ja nägin kurja vaeva andmete taastamisega, aga sain hakkama. aga jah, sellest ajast peale teeb sellist trikki. Kõik teadjamad tuttavad on rääkind et Bios vist, ja netis kolades ja mingit biosagent testi tehes ytleb ka et biosiga midagi mäda.
Aga pole ise kunagi Flashind Bios ja ei tahaks nagu umbropsu teha seda, muidu tagajärjed väga pahad. ET kuidas seda täpselt teha...pidi olema ka mingi win keskkonnas teostatav update....hetkel arvuti kaan kinni aga win keskkonnas, peaks restart tegema voi välja lylitama siis hakkab nali uuetsi pihta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
15.05.2009 19:15:49
|
|
|
Winis on riskantne flashida, parim seda teha DOS-i keskkonnas.
Tee endale buutiv USB pulk selle järgi -> https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=379255
Peale buutivaks tegemist tõstad mu esimesest linkist lahti pakitud 3 faili sinna peale, teed arvutile resa. Sõtkud BIOSi splash screenil Phoenix BIOSi puhul klahvi F12, et arvuti laseks valida USB seadme pealt buutimist. Valid USB pulga, arvuti peaks näitama nüüd käsurida. Sinna kirjutad "update.bat" (see fail, kus BIOSi uuendamise käsurida sees) ja sõtkud enterit. Peale seda BIOSi uuendamise proge teeb oma tööd ning peaks ütlema millal arvuti kinni peaks panema.
PS! Ma ei vastuta kui midagi sul selle õpetuse järgi aia taha läheb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
15.05.2009 19:19:22
|
|
|
Väike OT, aga
siLc kirjutas: |
Winis on riskantne flashida, parim seda teha DOS-i keskkonnas. |
Mis kahju võib Windowsi keskkonnas BIOSi flashimine tuua?
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.05.2009 19:26:44
|
|
|
Mis möllad, kirjutas: |
Mis kahju võib Windowsi keskkonnas BIOSi flashimine tuua? |
Ega Windows rauale otse naljalt ligi ei lase, tal kombeks end igale poole vahele toppida ja kui Windows juhtumisi lolliks on läinud, siis tulemus paraku ettearvamatu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.05.2009 20:04:27
|
|
|
Väike ääreküsimus, et kas BIOS-i patatei on ikka korralik ja laetud, mitte mõni tühjaks saanud patarei.
Asi on lihtsalt selles, et arvuti on võimeline BIOS-i erroreid ka (pool)tühja patreiga loopima
|
|
tagasi üles |
|
 |
simpsonv
HV vaatleja
|
16.05.2009 10:08:10
|
|
|
selle kõige lihtsam kontrollimise viis on...? Kuna tegemist ikka laptopiga, siis jah, suht jama oleks seda lahti võtta. Ise tegelen pidevalt mac arvutitega ja nedega asi suht lihtne ja loogiline, kuid sellist PC jurakat mis tuhandest erinevast tykist koosneb suht valus lahti kakkuda, aga nu kui see ainuke võimalus siis mis ikka, kruvikaga kallale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.05.2009 10:34:36
|
|
|
simpsonv: Aga paljudel läpparitel pääseb patarei ligi ilma seda eriliselt lammutamata. Patarei asub sel juhl kas mõne põhjaluugi all või siis näiteks klaviatuuri all. Aga üldiselt on enamuse läpparite patareid tühjad olnud - niipalju kui mul on vaja neid vaja mõõta või vahetada olnud.
Mina ise mõõdan patareid testriga. Tirin patarei läpparist välja ja mõõdan üle. Kui on veel" elekter sees", siis läheb sama tagasi, kui on tühi, siis väike jalutuskäik poodi uue patarei järgi.
Viimati oli igatahes mingi HP, mis nägusid tegema hakkas, kui patarei silmini tühi oli. Ja pärast vahetust jättis nägude tegemise järgi. 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
simpsonv
HV vaatleja
|
16.05.2009 10:50:48
|
|
|
nu eks siis proovime, ja loodame et saab patarei vahetusega probleemist lahti.
2 kuuli arvuti põhja all on, yhest pääseb mäludele ja ventikale ligi teisest kõvakettale, aga patareid ei paista kuskilt
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
simpsonv
HV vaatleja
|
18.05.2009 11:09:54
|
|
|
BIOS edukalt flashitud. Ja ERROR kadunud . Suured tänud kõigile abilistele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|