Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jjk
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
t1m0
HV vaatleja

|
23.04.2009 13:13:14
|
|
|
Täna sain siis enda paki kätte.
Imelik, aga asjad hakkasid alles siis liikuma, kui dpd'sse helistasin.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
23.04.2009 17:05:34
|
|
|
Sixten kirjutas: |
Ehk keegi teab, kas Iirimaal on postiindeksid ? Saatsin sõbrale ühe paki ja ta ütles, et seal pole postiindekseid. Aga ma kahtlen selles sügavalt  |
Hiina ja Hong-Kongi saates ka polnud postiindeksi.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass5
HV vaatleja

|
26.04.2009 20:25:14
|
|
|
Kui mu summa jääb alla 150 euri, kas siis ma ise midagi pean veel sebima ka? Et ala deklareerima kuskil vms? Või lihtsalt istun kodus ja ootan pakki?
Ja kas ma pean laskma paki väärtuse kirja panna paki peale? Kust muidu post teab, mis väärtuses kaup on..
eelnevalt olen tellinud ainult Euroopast
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
S-10
Piiratud kasutaja

|
26.04.2009 20:27:27
|
|
|
Niih, mina sain oma kaabli kätte, 18 päeva Hong-Kongist Tallinnasse.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
2 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sixten
HV Guru
|
26.04.2009 22:22:00
|
|
|
sass5, kui alla 150 euri on, siis ei pea vist ise midagi maksma.
Tellisin tuttavale Iirimaale Hiinast veits riideid ja 7-8 päevaga läks see kohale
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
27.04.2009 10:02:45
|
|
|
Niih tekkis küsimus meie Tolliameti kohta. Sai ka pakk Usa'st tellitud (Ebay kaudu) ja väärtus on rohkem kui 150 EUR'i samas ei ületa 350 EUR'i. Palju siis meie riik sellele otsa väänab või on kellelgi kogemus kas võivad ka näkku panna? Tegemist suht väikse asjaga, peaks mahtuma tavalise kollase ümbriku sisse.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
27.04.2009 11:39:58
|
|
|
Zonerman kirjutas: |
Niih tekkis küsimus meie Tolliameti kohta. Sai ka pakk Usa'st tellitud (Ebay kaudu) ja väärtus on rohkem kui 150 EUR'i samas ei ületa 350 EUR'i. Palju siis meie riik sellele otsa väänab või on kellelgi kogemus kas võivad ka näkku panna? Tegemist suht väikse asjaga, peaks mahtuma tavalise kollase ümbriku sisse. |
Vabandan kui eksin, aga..
Tollimaksud on erinevatele toodetele erinevad alates 0% kuni... Tolliameti kodulehel täpsemalt kirjas.
Lisaks 18% käibemaksu ja 100.- vormistamistasu.
Mis täpselt sulle kirjutatakse ei oska öelda.
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
27.04.2009 12:40:41
|
|
|
tsitaat: |
100.- vormistamistasu
|
See on ainult siis kui lased Eesti Postil enda eest paberid ära täita - võid ka ise seda teha...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
27.04.2009 13:51:56
|
|
|
Uhh 1k juurde karm värk aga eks näis. Asi tuleb ikka tuduvalt odavam kui siit osta või kuskil Eesti netipoe kaudu tellida.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
27.04.2009 14:32:56
|
|
|
Või lihtsalt istun kodus ja ootan pakki?
Ja kas ma pean laskma paki väärtuse kirja panna paki peale? Kust muidu post teab, mis väärtuses kaup on..
|
1. Istud ja ootad pakiteadet!
2. Korralik saatja täidab ameerikamaal või kusiganes postitades paberid õige hinnaga. Aga ega meie posti/tolli kohta erilist loogikat ei maksagi otsida - kui pakk läbi tolli tuleb, küsitakse ju saaja käest ikkagi hinda/arvet
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
27.04.2009 14:36:37
|
|
|
Petz kirjutas: |
Või lihtsalt istun kodus ja ootan pakki?
|
1. Istud ja ootad pakiteadet!
2. Korralik saatja täidab ameerikamaal või kusiganes postitades paberid õige hinnaga. Aga ega meie posti/tolli kohta erilist loogikat ei maksagi otsida - kui pakk läbi tolli tuleb, küsitakse ju saaja käest ikkagi hinda/arvet  |
seda olen isegi kogenud, et kui tollis, siis pead ilusti neile kirjutama palju toode maksis. mingit arvet pole minult otseselt nöutud. piisas vaid summast, palju ise pidin plekkima toote eest.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
marion23
HV kasutaja
|
27.04.2009 15:50:18
|
|
|
Kas ebay's saab kuidagi sorteerida müüjale antud tagasisidet? st vaadata ainult negatiivseid või neuutraalseid poste?
enne ostmist tahaks uurida, mille eest müüja on negatiivsed saanud, aga ei viitsi mitut tuhandet vastust läbi kammida
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
27.04.2009 15:56:55
|
|
|
marion23 kirjutas: |
Kas ebay's saab kuidagi sorteerida müüjale antud tagasisidet? st vaadata ainult negatiivseid või neuutraalseid poste?
enne ostmist tahaks uurida, mille eest müüja on negatiivsed saanud, aga ei viitsi mitut tuhandet vastust läbi kammida |
vajuta negatiivse peal. peaks toimima nii.
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
marion23
HV kasutaja
|
27.04.2009 16:07:27
|
|
|
busse kirjutas: |
enne ostmist tahaks uurida, mille eest müüja on negatiivsed saanud, aga ei viitsi mitut tuhandet vastust läbi kammida |
vajuta negatiivse peal. peaks toimima nii. |
toimibki, aga mitte negatiivse, vaid negatiivsete postide arvu peal.
aitäh
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
27.04.2009 20:58:31
|
|
|
miga kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
miga kirjutas: |
On kellelgi kogemus USPS'ga? Nimelt müüja pani toote 16-dal aprillil posti ja sain temalt Track ID numbri ka. USPsi kodukal seda sisestades saan koguaeg ühesuguse teate:
The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on April 16, 2009 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.
Täna juba 21-ne, kuid mingeid muudatusi vms pole. Omaarust trackin õigesti... |
Üks kogemus on, mis puhul isik USA's pani paki teele otse USPS'i kontorist, mitte ei tellinud sellele kullerit vms.
6 päevaga oli idakaldalt (ei olnud kusagil suurlinnas, vaid mingi väiksem linnake) Eestis. |
Kurat, üha imelikumaks asi muutub, sest tänaseks möödas siis juba 6 päeva. USPS näitab ikka sama infot, mis algusest peale. Saatsin kasutajale kirja ka, millele vastanud ta ei ole. Tegu power seller'ga ja ei tahaks uskuda, et tillist tõmbas. Saan ma kuskilt täpsemalt uurida, kus pakk on jne ? |
Täna viskas üle, sest möödunud on juba piisavalt ning kirjutasin kirja müüjale, et kaugel asi on, sest suht närvi ajab juba. Vastus tuli seekord kibe kähku:
i shipped your watch on the same day, but today i will get the watch back, i don,t know why? some problem with post office, please never mind, i again shipped your watch today and this time you will get the watch in 4 days. i hope you understand, some time post office has problems
....ma ei tea, kas tõesti leiab aset ka selliseid olukordi. Mõtlen, et kas ta oleks mulle ise üldse kirjutanud, kui poleks pärima hakanud. Nende jänkidega on ikka nii ***** asju ajada. Mind ajab närvi see, et ese on mõeldud kingiks, kuid asi venib ikka mõnuga hetkel. Ostaks ma iseendale, siis oleks mul suht pohlad, kuid hetkel on küll ärritav tunne. Tegu siis power seller'ga ja kui komme vaadata, siis ma pole esimene, kes sellises olukorras vaevleb. Loodan, et nüüd läheb ka 4 päeva aega...fun
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
28.04.2009 00:55:18
|
|
|
aitäh  |
Mul küll ei tööta! Pole teatud arv positiivseid täis, et mulle sellist luksust ei lubata? Proovisin kolme lehitsejaga, ei midagist.
_________________ möhhh.. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
marion23
HV kasutaja
|
28.04.2009 10:50:49
|
|
|
Trwind55 kirjutas: |
aitäh  |
Mul küll ei tööta! Pole teatud arv positiivseid täis, et mulle sellist luksust ei lubata? Proovisin kolme lehitsejaga, ei midagist. |
kusjuures mulle tundub ka, et mõni aeg tagasi sedasi ei töötanud (omastarust klõpsasin kõiki nuppe), aga nüüd igatahes töötab, lehitsejaks tulirebane2, 3 positiivset
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
28.04.2009 15:09:58
|
|
|
http://www.ebay.co.uk/ lehelt toimib negatiivse vaatamine
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
baraban
HV kasutaja
|
29.04.2009 10:23:28
|
|
|
Komandatest riikidest (s.t väljaspoolt EL) ostetud kauba maksumäärad saate arvutada siit : http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=ET
Vajuta 'sirvi' ja saad step by step kaubakoode sirvides vastava kauba/kaubagrupi kätte, siis valige päritoluriik ja kuupäev ning vastuseks kuvatakse vastava kauba maksumäär. Maksumäärale lisandub veel käibemaks. Nii peaks enam-vähem maksusumma teada saama. Loodan, et on abiks
P.S
Sai kunagi mõned aastad tollis töötatud, oli isegi vist kuskil üks lehekülg, kus sai sisestada kauba väärtuse, koguse, hinna, kaalu jne ja siis kuvati maksude suurused, aga kuna juba 4 aastat möödas, ei mäleta enam
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Yeekim
HV vaatleja
|
29.04.2009 16:48:23
|
|
|
Tellisin mingi aeg hiinast mingi tehnikavidina.Toll pole läbi lasknud.Nüüd telliks sama asja Inglismaalt.See aga on EU riik.
Kas toll võib jälle kottida?
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
29.04.2009 16:56:57
|
|
|
Yeekim kirjutas: |
Tellisin mingi aeg hiinast mingi tehnikavidina.Toll pole läbi lasknud.Nüüd telliks sama asja Inglismaalt.See aga on EU riik.
Kas toll võib jälle kottida? |
Seda küll, aga kas kaup asub reaalselt Inglismaal? Kunagi oli mingi variant kus müüa maaks oli UK aga kaup tuli ikka Hiinast või kusagilt. Pealegi on ju reguleeritud mida toll inni peab, kui se oli CE märgistuse puudumine saad müüjalt küsida kas on olemas?
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
29.04.2009 17:15:33
|
|
|
John Smith kirjutas: |
Yeekim kirjutas: |
Kas toll võib jälle kottida? |
Seda küll, aga kas kaup asub reaalselt Inglismaal? Kunagi oli mingi variant kus müüa maaks oli UK aga kaup tuli ikka Hiinast või kusagilt. Pealegi on ju reguleeritud mida toll inni peab, kui se oli CE märgistuse puudumine saad müüjalt küsida kas on olemas? |
olen ka seda olukorda tundnud. müüa elab uk's. tellib ise hiinast vastavalt tema tellitud kogustele otse klientidele. ehk siis kaup läheb ikka ce puudumisel tolli.
pigem uuri kasutajalt, kas ta müüb kaupa otse uk'st või ainult vahendab.
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Yeekim
HV vaatleja
|
29.04.2009 17:38:38
|
|
|
Kui ma tolliga mässasin Hiinast tellitud kauba asjus,siis sebisin neile Hiinast EU paberid.Neile need ei kõlvanud,tahtsid Declaration
Of Conformity nimelist dokumenti.Hiinlastel seda anda polnud.Ma siis küsin englismannide käest seda?Ja küsin siis ka seda et kuskohast nad füüsiliselt selle kauba saadavad?
Muidu kas toll kangutab ka EU siseselt pakid lahti?
EU märgistus on muidu tootel olemas.Toll saatis selle asja(CE märgistus) TJA -le võltsingukahtlusega.TJA hakkaski minuga seda kaigast vedama.Bürokraatia:/
Saigi siis lõpuks see Hiinasse tagasi saadetud.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|