Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rmg
Kreisi kasutaja

|
15.04.2009 16:00:14
|
|
|
Tõenäoliselt siis akuga mingi kala jah.
Kui tuled oma kaameraga Mustamäele, siis võin akut kohapeal testimiseks anda.
_________________ |V|355 VV17|-| 7}{3 |3357, [)13 (_1|<3 7]-[3 R357 |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
S-10
Piiratud kasutaja

|
15.04.2009 17:05:04
|
|
|
Tänud pakkumast, sain juba abi. Aku läbi jah.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
2 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
15.04.2009 19:14:36
|
|
|
S-10, võin anda.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
15.04.2009 20:47:43
|
|
|
NikonRumours on märganud väikest omapära British Journal of Photography kodulehel
Ei tea kauaks see üks kuul rauda Nikonil jäi nüüd ...
Spoiler 
Title: Breaking news: Nikon unveils new digital SLRs
Feature: news
Date: 15 April 2009
As BJP went to press, Nikon unveiled two new digital SLRs - one entry level and another semi-pro - as well as new lenses. Both new DSLRs come with a high-definition video mode, with the entry-level model, the D5000, also offering a swivel LCD screen - a first for a Nikon camera.
Visit BJP-online.com/news.
Source:
© Incisive Media Ltd. 2009
Incisive Media Limited, Haymarket House, 28-29 Haymarket, London SW1Y 4RX, is a company registered in the United Kingdom with company registration number 04038503
Allikad:
http://www.bjp-online.com/public/showPage.html?page=852271
http://www.bjp-online.com/public/showPage.html?page=printer_friendly&print=852271
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
jerome
HV vaatleja
|
19.04.2009 21:24:07
|
|
|
Taixxx kirjutas: |
Ma käisin eile Photopointis uut 35mm 1.8 obje küsimas ja nad hakkasid mulle rääkima et sellist ei olegi. Siiski asju selgitades sain teada et peaks nädala või paari jooksul ilmuma. |
Nad juhtumisi ei maininud, et mis aastal?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
zimson
Kreisi kasutaja

|
21.04.2009 11:16:37
|
|
|
Defka värk see uus 35mm. Ise olen väidetavalt fotoluksis sellises listis, kus nad mulle peaks teatama, millal seda objektiivi seal saada on. Siiani pole kipu ega kõppu. Kuigi mõned isendid olla neil juba olnud, aga need läksid kui soojad saiad.
_________________ Juriidiliselt on kõik korrektne! |
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
vkrouverk
HV vaatleja
|
21.04.2009 21:17:13
|
|
|
zimson kirjutas: |
Defka värk see uus 35mm. Ise olen väidetavalt fotoluksis sellises listis, kus nad mulle peaks teatama, millal seda objektiivi seal saada on. Siiani pole kipu ega kõppu. Kuigi mõned isendid olla neil juba olnud, aga need läksid kui soojad saiad. |
Digizone.ee leht näitab, et see objektiiv on laos, sealt peaks paari päevaga kätte saama.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
zimson
Kreisi kasutaja

|
22.04.2009 09:07:47
|
|
|
Ega mul sellega nii kiire ei ole. Võiks ju ideaalis enne ostu korra ette ka keerata. Digizone, vana kurinahk, tõstis selle hinda ka. Alguses oli sutsu odavam kui fotoluksis, nüüd aga 200 kr kallim.
_________________ Juriidiliselt on kõik korrektne! |
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaPTiLE
Kreisi kasutaja

|
22.04.2009 18:33:07
|
|
|
Hästi kiire küsimus, kuidas kustutada kõik pildid mälukaardi pealt?
Kaamera menüüd kasutades, mitte arvutis.
Nikon D60 kaameraks,
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
22.04.2009 18:40:33
|
|
|
RaPTiLE, paljudel kaameratel käib see nii, et vajutad "Erase" kaks korda järjest.
Aga kiirem on format käsk kusagilt üles otsida.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
22.04.2009 18:45:01
|
|
|
D80 on vähemalt nii. Menüüst kõige ülemine lahter, sealt Delete ja siis All.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
-RaiTz-
Kreisi kasutaja

|
22.04.2009 19:00:57
|
|
|
Menu > Setup Menu > Format memory card
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sakurai
HV veteran

|
23.04.2009 22:14:51
|
|
|
-RaiTz- kirjutas: |
Menu > Setup Menu > Format memory card |
Jeps, see kasutusjuhendis kirjas ka muidu. Endal näitas alguses ka kui kaamera tööle panin
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
26.04.2009 09:33:28
D300-l D40x-ga sarnased graafilised "Shooting Data" näidikud pildiekraanil |
|
|
Täna oma D300 sisse lülitades avastasin üllatusega, et selle muidu piltide kuvamiseks mõeldud ekraanile ilmus samasugune näidikutepilt, nagu on D40x jt pisematel Nikonitel, millel ülemist näidikute ekraani pole. Näidikud olid sama moodi graafilised ja kenasti liikusid, kui kaamerat pöörates valgusolud muutusid. Kahjuks kustus pilt ekraani timeoudi saabudes ära, kui ma teise kaamera järgi krabasin, et seda nähtust pildistada. Ja rohkem mul seda ette saada ei õnnestunudki.
Kas see on D300 dokumenteeritud omadus, mis mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, ja sellel kaameral ongi ette nähtud mingi nipp selliseks näidikuteakna kuvamise lülitamiseks või on see mingi dokumenteerimata featuur? Või leiab kaamera, et on sattunud liiga ebaprofessionaalse pildistaja kätte ja degradeerub D40-ks?
Edit: D7 on käsk, millega peaks saama selle näidu värvi muuta, kuid kuidas seda sisse lülitatakse?
Edit2: Hakkab tunduma, et need graafilised näidud olid lihtsalt minu ettekujutuse vili. Ilmselt läks unise peaga kaamerat näppides sõrm info nupu vastu ja kuna ma seda funktsiooni pole kunagi kasutanud, siis tekkis korraks eelmise õhtu D40x näppimisest mingi meelepett. Igatahes netist midagi nende ümmarguste graafiliste kellade näitamise kohta d300-l ei leidnud.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
26.04.2009 11:16:36
Re: D300-l D40x-ga sarnased graafilised "Shooting Data" näidikud pildiekraanil |
|
|
Sults kirjutas: |
Täna oma D300 sisse lülitades avastasin üllatusega, et selle muidu piltide kuvamiseks mõeldud ekraanile ilmus samasugune näidikutepilt, nagu on D40x jt pisematel Nikonitel, millel ülemist näidikute ekraani pole. Näidikud olid sama moodi graafilised ja kenasti liikusid, kui kaamerat pöörates valgusolud muutusid. Kahjuks kustus pilt ekraani timeoudi saabudes ära, kui ma teise kaamera järgi krabasin, et seda nähtust pildistada. Ja rohkem mul seda ette saada ei õnnestunudki.
Kas see on D300 dokumenteeritud omadus, mis mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, ja sellel kaameral ongi ette nähtud mingi nipp selliseks näidikuteakna kuvamise lülitamiseks või on see mingi dokumenteerimata featuur? Või leiab kaamera, et on sattunud liiga ebaprofessionaalse pildistaja kätte ja degradeerub D40-ks?
Edit: D7 on käsk, millega peaks saama selle näidu värvi muuta, kuid kuidas seda sisse lülitatakse?
Edit2: Hakkab tunduma, et need graafilised näidud olid lihtsalt minu ettekujutuse vili. Ilmselt läks unise peaga kaamerat näppides sõrm info nupu vastu ja kuna ma seda funktsiooni pole kunagi kasutanud, siis tekkis korraks eelmise õhtu D40x näppimisest mingi meelepett. Igatahes netist midagi nende ümmarguste graafiliste kellade näitamise kohta d300-l ei leidnud. |
Minu D90 kuvab neid siis, kui panna ülemise infopaneeli valgustus sisse. Võimalik, et oli vajalik ka kuskilt menüüst selle funktsiooni lubamine.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
28.04.2009 09:17:57
|
|
|
võtan ka siin foorumi alajaotuses esmakordselt sõna.
Nimelt müüakse siin kohalikus MediaMarktis Nikoni D40 koos kit objega 299 euri eest. IMO täitsa mõistlik diil minusuguse jaoks kes pilti teha ei oska, aga õppida tahab. Samas, E-bays müüakse Nikoni D40 koos kit obje ja 55-200mm objega 350 euri eest. Kaamera 18 kuud vana ja läbisõit ca. 5k klõpsu. Kumb variant mõistlikum tundub? Kas ainult Kit objega uus asi millel garantii on, või lisaulatusega kasutatud kaamera, millel tõenäoliselt puudub garantii. Pilti teha ma selliste kaameratega veel ei oska nagu juba mainitud, aga õpin
Kuidas Nikoni vastupidavuse ja kestvusega üldse lood on? oskab ehk keegi kommenteerida?
_________________ ..||.. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
28.04.2009 10:53:50
|
|
|
mina ostaks uue D40 ( ja ostsin kah!) - seda suuresti põhjusel, et 55-200mm objektiiv ei ole just "parim" mida Nikon teeb. Muidugi pole see ka halb toru aga põhjus selles, et tegelikult Sa ei tea, mis objektiivi vaja läheb. Enda kogemus - kasuta "kit" objektiivi, õpi ja siis juba tead täpselt, mida juurde on vaja.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
28.04.2009 11:15:39
|
|
|
anim kirjutas: |
mina ostaks uue D40 ( ja ostsin kah!) - seda suuresti põhjusel, et 55-200mm objektiiv ei ole just "parim" mida Nikon teeb. Muidugi pole see ka halb toru aga põhjus selles, et tegelikult Sa ei tea, mis objektiivi vaja läheb. Enda kogemus - kasuta "kit" objektiivi, õpi ja siis juba tead täpselt, mida juurde on vaja. |
Väga õige jutt. Lisan veel niipalju, et garantii on väga vajalik asi, juba seepärast vaata pigem hariliku KITi poole antud juhul.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
28.04.2009 12:55:48
|
|
|
anim kirjutas: |
mina ostaks uue D40 ( ja ostsin kah!) - seda suuresti põhjusel, et 55-200mm objektiiv ei ole just "parim" mida Nikon teeb. Muidugi pole see ka halb toru aga põhjus selles, et tegelikult Sa ei tea, mis objektiivi vaja läheb. Enda kogemus - kasuta "kit" objektiivi, õpi ja siis juba tead täpselt, mida juurde on vaja. |
Äkki saaksid välja tuua selle D40 norgemad kohad voi asjad millega sa rahul ei ole? Kaua sul see kaamera olnud on ja kas selle ajaga on mingeid probleeme esinenud?
Igalt poolt reviewidest loen et see peaks bang for the buck olema ning hind 299 euri on üsna ahvatlev.
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
28.04.2009 14:01:10
|
|
|
Ega seda pildikvaliteeti mõjutavaid faktoreid nii palju polegi, mida peaks eraldi väljatooma.
Minu jaoks (mul D40x, aga teeb sama välja) on puudused seoses just pildistamisprotsessiga. Kas need nüüd pildikvaliteeti mõjutavad või ei, on küsitav, kuid kasutusmugavust kindlasti ja ehk läbi selle ka tuleb võibolla vähem untsuläinud pilte. Kuid viimane pole siiski garanteeritud. Need asjad kinni pigem nupulevajutaja oskustes, teadmistes, osavuses ja loovuses.
1. Puudub teravussügavuse eelvaade (saab piltide järgi ära õppida)
2. Väike pildiotsija (raskendab käsitsi teravustamist)
3. Vähe infot pildiotsijas, a'la ei näe, kui oled unustanud peale eelmisel õhtul katsetatud ISO800 (tuleb ise tähelepanelikum olla)
4. Puudub pealmine ekraan (ühe nupuvajutusega saad sama info tagumisele ekraanile)
5. Puudub särikahvel (ettevaatlikult saab säriaega muuta, kuid on liikumise oht, seda siis HDRi jaoks just)
6. Puudub keresisene mootor (kui ei kasuta vanu objektiive ja ei taha osta kolmandate tootjate objektiive, siis pole asja)
7. Ainult 3 teravustamispunkti (teravustad ja kadreerid uuesti)
8. Vähe funktsioone on dedicated nuppude all (tuleb teha paar lisavajutust)
9. Puudub valguse mõõtmine manuaalobjektiividega (pole asja, kui neid endal kasutada pole ja see omadus tuleb alles D300-ga)
10. Puudub peeglilukustus (eriti abinõusid pole, peeglilaks väristab kaamerat kõige rohkem statiivil ~1/10-1s säriajaga, võin säriajas eksida veidi).
Ehk on veel midagi, kuid rohkem hetkel meelde ei tule, kui tuleb panen EDIT-ina postituse lõppu.
Suurem osa neist on sellised mugavusomadused, millest hakkad puudust tundma, siis kui asjaga rohkem tegeled. Minul on need nõudmised tulnud nii pooleteise aasta jooksul, kuid praegu saan ka ilma nendeta hakkama. Kui võimalused tekivad, siis valin järgmiseks kaamera, mis need asjad mugavamaks mulle teevad. Samas ei oota ma alusetult ka, et uue kaameraga mul auhinnaväärilised pildid tulema hakkavad
Sellise hinna eest on esimeseks kaameraks see täiesti piisav. Saad ruunata ja käppa harjutada nii pildistamises kui ka kaamera eest hoolitsemises. Kui juba järgmise kere ostad, oled targem, tead mida tahad ja oskad ka kaameraga paremini ringi käia. Pmst sama soovitus nagu esimese auto puhul
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
28.04.2009 14:12:12
|
|
|
mina ostsin umbes 2a tagasi, siis kui veel ~10kEEK maksis. Aga üldiselt väga rahul (esimene digipeegel minu jaoks).
Nõrgemad kohad:
1) AF-area saab valida ainult 3 punkti vahel (vasakul, keskel, paremal)
2) bracketing (ei tea kuidas seda tõlikda) puudub.
Tegelikult pole need puudused, lihtsalt asjad mis võiks KA olla. Neist esiemese kompenseerib 99,99% juhul see kui valid endale sobiva objekti välja, vajutad päästiku poole-peale ja "liigutad" kaamera paika.
Bracketing - jällegi tore kui oleks, aga ega ükski pilt tegemata ei jää
Kui mina kaamerat valisin, siis oli reviewdes SUUREKS PUUDUSEKS kaamera sisene AF mootori puudumine (tol ajal AF-S objektiive tõesti palju polnud) - aga mina loeks selle puudumist mõneti plussiks - nimelt saad suvalise Nikonile mõeldud objektiivi ette keerata, kartmata, et kaamerat lõhuks. (kere sisese mootoriga turritab üks kruvi kaamera korpusest välja ja ei saa näiteks N/AI objektiive kasutada). Ise ostsin ebayst ühe 70-200mm F4 objektiivi ja väga hästi töötab - muidugi ainult manuaal reziimis.
Mingeid jamasid pole minu kaameral veel olnud.
PS
esimese lisana oli minul hoopis välku vaja (kit objektiiv suht "pime")
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
28.04.2009 15:08:04
|
|
|
D40 minu arvates:
Sigahea aku. Vahel ei kasuta fotokat nädalaid, ja ka siis ei pea veel akut kohe laadima panema..
6 megapikslit ja seetõttu üsna vähe digimüra kõrgematel ISOdel (andke nüüd tuld, arvamusliidrid)
3 af punkti ei häiri, 99% ajast kasutan keskmist.
Väga kerge ja väike.
Viewfinder on oma klassis vägagi arvestatav. (täiskaadriga muidugi võrrelda ei anna)
Sisemise AF mootori puudumine ei ole olnud takistuseks - ega ma iga päev objektiive juurde ei osta. Hetkel Nikkor 18-70 + Sigma 10-20 + välk SB-400. Hea kergekaaluline kooslus, millega kannatab ka nt klubides pildistada.
Pühapäevapildistajana olen rahul ja saan pildid tehtud.
Kahtlemata hea hinna/kvaliteedi suhtega esimeseks digipeegliks
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
28.04.2009 16:28:49
|
|
|
See müra hindamine on väga subjektiivne ja sõltub iga inimese enda mürataluvusest. Kui sinu jaoks on see müra hulk talutav, siis oled teinud enda jaoks hea valiku.
See kelle jaoks müratase liiga kõrge on, teeb madalama ISOga või ostab vingema kaamera
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
29.04.2009 01:36:09
|
|
|
hankisin siis endale Media Marktist eelmainitud aparaadi ära. Koos pisikese koti ja 4GB SDHC mälukaardiga läks 330 euri. Esimesed muljed: väga head!
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Enduro
HV vaatleja
|
29.04.2009 15:42:04
|
|
|
Kuidas saab nikoniga (d60) järjest pilte teha( et kui hoiad nuppu all, siis järjest laksib pilte)?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|