Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Internetiühenduse arendamise projekt EstWin märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 21:29:18 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
kännuämmelg: Tere.
Aga vajalikud infosõidud saab ju ka 50-se kilobitise kiirusega liikuva GPRS-autoga ära teha, kui on soovi ja tahtmist

kui on soovi ja tahtmist saab ka jala Pariisis leiva järel käia, kuid et aeg on teine ning kiire elutempo nõuab oma, me seda ei tee...
Sinu, kui pensionieeliku, nõudmisi ja vajadusi ei saa kahjuks enam keskmise internetikasutaja omadeks pidada- paari aastaga on vajadused mahtudena kordades suurenenud ning isiklikult oleks küll selle poolt, et oma elu mugavamaks ning säästlikumaks tegemiseks enam veebiteenuseid kasutada saaks.

3GHZ, mõtle veel korra selle üle, mis ma kiirusepiirangute kohta sõna võttes öelda tahta võisin ja ehk leiad ka mingi seose laipadega
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 25.04.2009 21:56:51 vasta tsitaadiga

Väga positiivne projekt.
Hiljemalt 2012 (esimene etapp) peaks olema kõik tänased võrgusõlmed varustatud optilise ühendusega (lisaks veel täiendavad võrgu konsentratsiooni kohad, kus kliendid on jaamast kaugemal kui eeldatud 1,5km).
Seega, normaalse vase ja mõistliku kauguse korral saaksid soovijad kasutada ipTV teenust (mida tegelikult võimaldab juba tänane ADSL2+ tehnoloogia).
Lisaks soovitakse kaablite paigaldamist teede-, kanalisatsiooniehitusega. Soovitakse muuta seadusandlust, et kaablite paigaldus oleks lihtsam (odavam) riigi ja omavalitsusmaasse, eramaasse(!). Ka elektriga on vaja liituda, nende probleemide lahendamist.
3.a peale tähendaks projekt ca 500 uut töökohta.
Internet ei ole enam ammu veebi lehitsemine. 2012 on seal HDTV kanalid jms.

Teises etapis peaks operaatorid ehitama viimase miili ühendusi klientideni, paigaldama vajalikke seadmeid, tooma turule uusi teenuseid.
Kolmandas etapis (2015) tegeletakse turutõrke piirkondadega. Mingisugusest ristsubsideerimisest ei tasu unistada, kuna operaatoreid saab olema rohkem (konkurent tihedam), siis ei kavatse seda keegi teha.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.04.2009 22:16:43 vasta tsitaadiga

a1: Ja kas oled ikka nii kindel, et kõikidel inimestel oleks kindlasti olemas arvuti ja et kõik vaatavad 100% telerit läbi interneti. Päris kindlasti kohe mitte. Terves maailmas on juba ammu täheldatud tendetsi, et kõikvõimalikke kanaleid vaadatakse siis, kui neid tausta näeb. Ja kui telerivaatmaine on tasuline, siis üleüldse ei vaadata telerit.

Mina ei vaata telerit arvuti ja interneti kaudu ja ma ei hakka ka kunagi vaatama. Mulle piisab täiesti 100 kroonisest internetist, milleks ma peaks maksma 400-500 krooni teenuse eest, mida ma kunagi ei kasuta.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 25.04.2009 22:18:34 vasta tsitaadiga

tahanteada, sa oled ju ometi kuulnud tasuta kanalitest?
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 25.04.2009 22:28:45 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Mina ei vaata telerit arvuti ja interneti kaudu ja ma ei hakka ka kunagi vaatama. Mulle piisab täiesti 100 kroonisest internetist, milleks ma peaks maksma 400-500 krooni teenuse eest, mida ma kunagi ei kasuta.

Õige, sa ei pea maksma teenuse eest mida Sa ei soovi. Projekti eesmärk on luua võimalused.
Võibolla on 2012 turul pakett, kus on telefon, internet, televisioon, koduvalve, jne ja mida rahastavad online kauplused ja Sinu kindlustusselts sinu tellimuste arvelt. Sideteenuste osutaja esitab aga Sulle selle paketi tellimise eest 0EUR arveid. Kui reklaamid ära tüütavad, maksad vabastuse eest.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 22:30:01 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
ja ma ei hakka ka kunagi vaatama....

ma tean nii mõndagi inimest, kes millalgi lubasid mitte kunagi telefoni teel äri ajada ning panga kätte raha usaldada..
Nüüd ei tea ma ma eriti palju neid, kel ühes taskus mobiil ning teises mõne panga plastkaart poleks- aeg lihtsalt nõuab oma.

Ka mina ei pea praegusest digitv-st miskit, kuid niipea, kui ma saan oma vaatekava ise koostada, olen valmis selle eest maksma (seda küll ilmselt kuni paari protsendi ulatuses oma sissetulekutest)
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 25.04.2009 22:30:06 vasta tsitaadiga

Seda uudist on märgatud ka väljaspool eestit

Estonia Aims For Broadband For All By 2015
http://hothardware.com/News/Estonia-Aims-For-Broadband-For-All-By-2015/

RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.04.2009 22:40:31 vasta tsitaadiga

tjah, meil eestis on palju magistraale, mis on tegelikult täitsa arvestatvad suure koormusega sõiduteed, kuid yllatus yllatus seal pole kõrval maas isegi mitte traadijuppi. kui oleks poleks 200 m omal ei midagi kaevata. eesti reeglina on kyllalt tyhi ja et siin iga mutt ja kutt omale tixi otseyhenduse saaks - ehk 5% võimalust. seega usun ehk seda siis kui vähemalt põhimagistraalide äärde tõesti reaalselt ka mingit fibreed vedama hakatakse, seni on see küll nagu mingi valimiseelne propaganda.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 22:48:29 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
...seni on see küll nagu mingi valimiseelne propaganda.

icon_lol.gif ühe ulli lubadus on piisav asi, mida hiljem nina alla hõõruda.. essum oleks siis, kui kõik edasi omaette nohiseks, tuludel liugu laseks nikng investeeringud möödapääsmatutele aegadele edasi lükkaks..
Lootust on, potentsiaali samuti... vaja on ainult tibakene auahnust ("maailma esimene 100mb kaetud riik") ning piisavalt kaasajooksjaid.
Kui elu käiks riigikogu (algustäht oli tahtlik) mentaliteedi järgi , uluks me kõik praeguseni täiskuu poole ning tammuks uuga-uuga saatel kanajahi kordaminekuks küllusetantsu
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 26.04.2009 11:04:03 vasta tsitaadiga

otipoiss kirjutas:
nah kirjutas:
tsitaat:

maksan ka 1Mbit/0.5Mbit eest kuus 300.-

Maksan 256kbit/128kbit eest kuus 250.-
Beat that.

Koos seadme rendiga läheb mul sama kiirusega RDSL ühendus vist siiani miski 500 kanti maksma.
See uus ühendus paluks siis tõesti IGASSE majja ja külla. Suht masendav on praegune seis.

256 traadita interneti paketti enam polegi, 512/128 maksab 295 internet+150 seadme rent, samas on Elionil ainsana kiire 6Mbit/s alla ja 512Kbit/s üleslaadimisega wimax internet kodukasutajale 495+150 hinnaga.

Mis nüüd teemasse ja projekti puutub siis tean, et kõik maajaamad mis veel optikas ei ole, peaksid projektiga optika saama.
OLETAN, et ADSL2+ asemele tuleb VDSL2 ehk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Very_High_Speed_Digital_Subscriber_Line_2
ning selle leviulatus jaamast võibki olla kuni 1,5km seega peavad kaugemad kliendid vana ADSL2+ või veel madalama tehnoloogiaga piirduma kuna nagu projektis mainitud, siis jääb edasine kulu ikkagi operaatori kanda ning vähetõenäoline, et lisakulutusi jaamade lisamiseks tehakse mõne üksiku majapidamise jaoks.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
Priidik199
HV kasutaja
Priidik199

sõnum 26.04.2009 12:01:02 vasta tsitaadiga

Kasutan kodus igapäevaselt ELISA EDGE ühendust, 350 .- / kuus. Ideaalis saab 25kb/s dl kiirust kätte, kui hea kella-aeg ja vähe helistajaid on.
Jajah, tundke kaasa mulle nüüd. Kui aus olla, siis harjub pikapeale ära.

100Mbit/s ühendus ei teeks paha küll, 2015 on veel aega, ning siis pole see arvatavasti mingi ulme kiirus enam.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
metexport
HV vaatleja
metexport

sõnum 26.04.2009 22:43:29 vasta tsitaadiga

Maksan 256kB/128kB eest kuus 298.- Lisaks ostetud KÕU modem 3500.-

Kõigega harjub - ka sellega, aga midagi muud siia metsa puude taha ei levi.
Samas on see viimane asi, mille pärast elukohta vahetada...

Ps! Elion pakkus püsiühendust 1000 kr/m (loe: üks tuhat krooni meeter). Mul on lähima Elioni kaablini natuke üle 300m. Võite ise arvutada, mis ma klienditeenindajale selle peale vastasin...
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 27.04.2009 10:03:00 vasta tsitaadiga

IMO pole mingit põhjust eeldada, et aastal 2015 käib "veeb" tekstipõhise HTMLi peal. Ei käi ta seda ju eriti praegugi. Flash ajab järjest rohkem oma kombitsaid igale poole, GIFid on PNGidega sendumas, Java appletid vaatavad isegi säärastest kohtadest vastu kus neid isegi oodata ei oskaks, jne jne jne. Kõikvõimalikud muud rakendused mis Võrgus jooksevad muidugi lisaks - veebifonid ja videokonverentsid ja mis kõik veel. Kõik tahavad ribalaiust saada. Et riiklikul tasandil tahetakse õlga alla panna on ainult tervitatav.
Aga teisalt... kui kindel saab üldse praegu tehtud otsuste täitmises olla?

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.04.2009 10:13:32 vasta tsitaadiga

HacaX: Kõik varasemad analoogsed lubadused Eestimaa katmise kohta on jäänud poolikuks. Et asi jääb toppama ja siis lubatakse juba järgmist lahendust 8) Ja nii juba 10 aastat järjest. Olen oma silmaga näinud vähemalt 3-4 eri projekti ja kõigil teema sama "Eestimaa katmine internetiga". Ja mitte ükski neist ideedest pole teostunud.
Ja mis veel hullem - tihti ei taha hiljem mitte ükski projektis osaleja teada või tunnistada, et ta osales selles "läbikukkunud" projektis.

Kiiruste poole pealt niipalju, et minu teada katsetab EMT praegu 20 megabitist mobiilinternetiühendust thumbs_up.gif Ja mujal maailmas käivad katsed mobiilimaailmas "kuni 1GB kiirusega mobiil-interneti" katsetused. "Kuni" on seetõttu, et püsikohas on siis kiirus 1 gigabitt ja liikumise peal 100-200 megabitti.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 27.04.2009 17:11:17 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
daddo: Mina tahaks väga näha, et kuidas seda võrku mulle vägisi müüma hakatakse, kuna mul puudub selle järgi vajadus mobiilinterneti olemasolu tõttu. 8)
Ja ma mäletan väga hästi, kuidas omal ajal, Dial-Up ajastul, lubati lubati iga maja ja korterini interneti kiire püsiühendus rajada. Aga ei suutnud seda lubadust täita ei Eesti Telefon ega Norby eelkäija ega mitte ükski Külatee projektidest....

Umbes nii oli, et iga kord, enne valimisi lubati, et kohe-kohe tuleb kiire enterneti püsiühendus. Läksid valimised mööda ja keegi ei rääkinud mingitest ühendustest enam. thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif

aga on ju? igas majas püsiühendus. mida sa sogad icon_lol.gif
Mis sa arvasid et läheb aega nädal? sellised asjad võtavadki 10 aastata aega.

ja kes kusagil metsa sees elab, sel pole küll õigust hädaldada, et sul pole kodus 12mbit. koli siis linna mida sa vingud.
Umbes sama kui tallinna kesklinnas elav inimene hakkaks vinguma, et mul polegi ümberringi põldu, metsa, rahu ja vaikust - nii ebaaus.

tahanteada kirjutas:

Kiiruste poole pealt niipalju, et minu teada katsetab EMT praegu 20 megabitist mobiilinternetiühendust thumbs_up.gif Ja mujal maailmas käivad katsed mobiilimaailmas "kuni 1GB kiirusega mobiil-interneti" katsetused. "Kuni" on seetõttu, et püsikohas on siis kiirus 1 gigabitt ja liikumise peal 100-200 megabitti.

Mujal maailmas suures laboris katsetatakse 1gb kiiruseid kusagil maa all laboris kavatsematta seda ka kohe kohe kasutusele võtta, emt-l käivad katsed asja kasutusele võtta. suur vahe on

tagasi üles
Getomees
HV veteran
Getomees

sõnum 27.04.2009 21:10:51 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Olen oma silmaga näinud vähemalt 3-4 eri projekti ja kõigil teema sama "Eestimaa katmine internetiga".

Ehk tood need näidetena välja ka siis?

sakinaga
HV Guru

sõnum 27.04.2009 21:13:12 vasta tsitaadiga

Getomees, palju loodad.
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 27.04.2009 21:21:04 vasta tsitaadiga

Elisa katab kogu tänaseks 2,5 aastaga kogu Eesti thumbs_up.gif

viimati muutis WäntWõll 27.04.2009 22:15:50, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.04.2009 22:02:50 vasta tsitaadiga

Getomees: Alustuseks Külatee, siis Norby eelkäijate suured mitmed suured lubadused kõikvõimalikes maakondades, siis kõikvõimalike muude ISP-de poolt lubatud, Eestit 100% katvad Wi-Fi ja WiMaxi projektid. Kas sellest piisab või peab jätkama icon_biggrin.gif

Hämmastav, et lugupeetud Oponent pole kuulnud, mida kõike on Eestis kokku lubatud välja ehitada viimase 10-e aasta jooksul 8)
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 27.04.2009 22:50:35 vasta tsitaadiga

Hmm... täna käisid üürikorteri ukse taga mehed kes paigaldasid 20/20Mbit ühenduse ja seda vaid 185 krooni eest kuus icon_smile.gif Ning seda koplis...
prtv
HV Guru

sõnum 27.04.2009 22:54:43 vasta tsitaadiga

Ja mis ISP pakub meil 20/20 Koplis?
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 27.04.2009 23:47:44 vasta tsitaadiga

[veix] kirjutas:
Hmm... täna käisid üürikorteri ukse taga mehed kes paigaldasid 20/20Mbit ühenduse ja seda vaid 185 krooni eest kuus icon_smile.gif Ning seda koplis...

IMo ka täis mõttetu post,kes käis ja mida tehti.
Kui rääkida ei taha siis ära ütle kuid sinu post oleks võind täiega OT all minna thumbs_up.gif

BTW kas uudiste teemades ei käi lillatäpi mehi filtreerimas läbu icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Fatal1ty
HV kasutaja

sõnum 28.04.2009 11:17:24 vasta tsitaadiga

mu s6ber elab rootsis, ja tal on 100mbit alla ja mingi 36 midagi yles vist voi midagi sellist, aga mingi n6ks on sees et kui liiga plaju tombad mingi 70gb siis saad selle kuujooksul 10mbit vist ainult voi oli seda vahemgi ei maleta enam tapselt, uuel kuul sama asi jalle, tavalisele tarbijale tuleb kindlasti mingi n6ks sisse.
kui mingi private 100/100 tahad siis maksad kah selle eest mingi 5000k kuus voi rohkemgi

ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 28.04.2009 11:21:18 vasta tsitaadiga

Fatal1ty kirjutas:
...5000k kuus voi rohkemgi

5000000 icon_eek.gif

Ei, aga jah, oleks tore küll kui see asi saaks teostatud, ehk siis minu kolkakülas ka internet paraneb, allalaadimine on suht norm, aga üles... 128kbit/s ei ole üldse tore...
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 167
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 28.04.2009 12:10:51 vasta tsitaadiga

10 aasta pärast on see 100/100 ühendus ajale jalgu jäänud kahjuks icon_sad.gif Siis peaks olema juba 10gbit/10gbit ühendused. Nagu siin eelminegi uudis oli, et viimased 10 aastat pole meil interneti valdkonnas mitte mingit arengut olnud (seda just uploadi osas). Seega uhkustada, et meil on 10 aasta pärast VÕIBOLLA sama asi, mis mitmetes riikides on juba praeguseks hetkeks aastaid tavaline nähtus on natuke....mage. Tore et muidugi tehakse, aga seda oleks pidanud tegema juba 10 aastat tagasi. Muidugi parem natukenegi seda progressi kui mitte midagi. Lisaks võiks olla ka miskised subsideerimised maakohtadesse riigi poolt, et suured ispid asja ka tarbijani viiks, muidu on nii et näed, saaksid küll internetti, maksa ainult 100 000 krooni ja toomegi teile. Sellisel juhul ei saagi keegi peale linnaelanike midagi. Praegusel ajal on veel majapidamisi, kus elektrit pole üldse, kuna neil ei ole tagataskust võtta kümneid ja sadu tuhandeid kroone, mida maksta eesti energiale, et too liinid kohale veaks icon_sad.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Internetiühenduse arendamise projekt EstWin mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.