praegune kellaaeg 09.08.2025 06:32:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sakinaga
HV Guru
|
27.04.2009 23:10:25
|
|
|
Wiltz, sina röövid ju samamoodi programmeerija aega, temal maksab kah tööaeg, mis kooditegemiseks kulub! Võid ju omaette kihistada, et ei tee midagi halba, aga ega see fakti ei muuda. Võrdluseks võiks tuua, et tööandja otsustab lambist, et see kuu saad 10% vähem(võrdlusena saab programmi autor sinu tõttu vähem raha, sest sa pirad).
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
28.04.2009 00:34:13
|
|
|
ja sa oled siis täiesti kindel, et programmeerija saab seetõttu oma töö eest vähem raha, et keegi kuskil teeb mingist koodijupist koopia? ütleks et ei usu, aga noh ei viitsi selle üle tegelikult vaidlema hakatagi.
kusjuures, tarkvara ja igasugust filmi/muusikameediat vaataks mina antud juhul ikkagi erinevate komponentidena. põhjuseid on mitmeid, aga point on lõpuks selles, et tarkvara eest on ilmselt rohkem inimesi nö. nõus mingeid teatud summasid maksma.
maatriks, sinu võrdlusel ei ole mingit tegelikku põhja all. sadu kordi on seda korrutatud ka, piratud koopia ja ostmata jäänud toote vahele EI OLE VÕIMALIK tõmmata võrdusmärki. ja palun, katsuge lõpuks aru saada, et 99% juhtudest autori palk EI OLE otseses sõltuvuses sellest kui palju tema teost piratakse.
kas teie läheksite tööle kuskile firmasse, kus öeldakse et nüüd kirjutame 2a rakendust, ja palka maksame pärast vastavalt sellele kuidas teie valmis kirjutatud rakendus müüb
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
28.04.2009 00:42:32
|
|
|
Auron kirjutas: |
Ferrari on ka ülepaisutatud hinnaga - järelikult on normaalne seda kuskilt ära ajada või  |
Ferrarisid ka piratakse
http://www.extreme-sportscars.com
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
28.04.2009 01:23:28
|
|
|
maatriksi point oli rohkem südametunnistusele koputamine. Reaalselt sellest seesama koodineeger ei kaota midagi, kui sa tema loomingut pirad.
|
|
Kommentaarid: 411 loe/lisa |
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
vulcan
HV vaatleja
|
28.04.2009 02:30:17
|
|
|
Auron sa paned ikka nii idiootset juttu, et paha hakkab lugeda. Igat asja saab äärmusesse keerata igasuguse tekstiga. Küsimus on ikkagi mingis tasakaalukas mõistlikus lähenemises asjadele.
Fakt on see et Pandora.com on Eesti jaoks kinni "tänu" kodanikele suurtest meediafirmadest (ja MITTE AUTORITELE). Ja fakt on see, et mina seda varem kuulasin ja tellisin seetõttu Amazonist ca. 20 CD-d . Eestis neid CD-si musapoes ei müüda. Sama filmidega - paljusid neid mida tõmban torrentist alla ei ole võimalik Eestis videolaenutusest saada (peamiselt ulmekad). Näksi panni ütleb Warner mulle vaesele Eestlasele ja EAKO (Eesti Autorite Kaitse Org. vm.) laulab sellele muusikale masooris kaasa. Milleks on autorikaitse seadused mõeldud - kas autorite või meediakompaniide kaitsemiseks? Kui meediakompaniile võib isegi mingil hetkel olla äriliselt kasulik loobuda väikesest Eesti turust, siis autorile (Madonna näit.) on iga kaotatud kunde häving.
Lisaks jah tõmban vahest ka selliseid keskpärasemaid filme, mida leiaks ka Eestis poest/laenutusest. Aga no sorry kui kõik asjalikumad filmid on Elioni digiTV laenutusest juba ära vaadatud siis mida sa teed - poodi ma ei viitsi minna (mõni mees ei saa, kuna asub kaugel, on alki tarvitanud vm.) ja tihti neid filme ei ole poes saada. Rääkimata sellest et praegu mul pole telekat kuskil pool aastat ja ainuke koht kust filme saan vaadata peale kino on arvuti.
Lühidalt minu point. Suured meediakompaniid tegelikult tulistavad endale rahaliselt tänasel päeval jalga, kuna nende juhid ei taju uue põlvkonna (kes mina tegelt ei ole) tarbija käitumismalle. Kas see on mõistlik: EI . Kas see sunnib mind autoriõigusi rikkuma: JAH . Parim oli see näide kus Warner Bros-i bossi lapsed olid USA-s süüdistatud MP3 piramises. Seal on sellised massilised kohtukeissid kuhu ka nende nimed olid sisse laekunud. Ups.
Auron sinu jutt on u. selline, et hakkame homme kõiki seadusi 100% täitma ja teeme pooltele Eestlastest trahvi kuna enamus neist on alaealistena kunagi alkoholi tarvitanud ja see on olnud keelatud. Sry. noh, eluvõõras jutt sul - tule maapeale!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
28.04.2009 07:31:04
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
maatriks, sinu võrdlusel ei ole mingit tegelikku põhja all. sadu kordi on seda korrutatud ka, piratud koopia ja ostmata jäänud toote vahele EI OLE VÕIMALIK tõmmata võrdusmärki. ja palun, katsuge lõpuks aru saada, et 99% juhtudest autori palk EI OLE otseses sõltuvuses sellest kui palju tema teost piratakse. |
Mina ei ole sinna vahele võrdusmärki tõmmanud. Okei, koodija ei kaota raha, aga keegi selle raha kaotab, aga ela enda mullis õnnelikult edasi
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.04.2009 09:19:37
|
|
|
justnimelt, minult on ju ära võetud minu aeg!!! kuidas saab sellise asja kohta öelda, et minult ei ole midagi ära võetud? |
Sellekohta võiks küsida, et kas mängu, muusika, tarkvara tootjatel siis ei kulugi aega ja raha asja tegemiseks, reklaamimiseks, turustamiseks?
ja kui tööandja pole muutunud minu tehtud töö tõttu rikkamaks siis on tööandjal kuskil midagi väga valesti, toimivas firmas toodab ikka iga töötaja firmale mingit kasumit, mingil moel. |
Tööandja ei pea olema tingimata firma kes sinu tehtud tööst megakasumit teenib vaid võib olla ka naabrimees kes tahab, et sa tal näiteks kevadel õunapuude oksi kärbiks ehk siis tööd mis ei tooda otseselt rahalist kasu vaid omavad a'la esteetilist ja mugavusväärtust.
Auron, minumeelest sa teed way liiga palju üldistusi oma jutus, ja kogu oma poindi edasi andmise juures. Tegelikult ei ole ikka päris nii, et igaühel, kes midagi netist tõmmanud, tiksub laua all 20-30k arvutikast. Tegelikult kõik piraadid ei käi 3 korda nädalas klubis ja ei kuse pärast vastu klubi seina Ja kõik piraadid ei kärsata iga nädal säästuka parklas 10k rehvijooksu ka siledaks. |
Loomulikult kõik seda ei tee, aga mustmiljon eri jaburat vabandust jaotubki erinevate inimeste peale ära. See millele muule siis raha kulutatakse on igaühe enda fantaasia.
Ma tahaks veel teada, kas sa ise siis tõepoolest ei usu, et korporatsioonid "maailma vallutada" püüavad? Ja ma ei küsi praegu, et kas see sulle meeldib või mitte, või kas see on õige vale...lihtsalt, oled sellega nõus või mitte? |
Defineeri nats paremini mida tähendab "maailma vallutama"?
HacaX kirjutas: |
Poe analoogi vaadates on olukord hetkel tõesti nii nagu sa kirjeldasid, aga tark kaupmees üritaks vaid poolt summast maksma nõustuva kliendiga just mingi kesktee leida |
Poes ju kesktee toimibki, vaata milline torm on poodides hulludel ja igast muudel päevadel, kui hästi ei osteta siis tehakse sooduskampaaniaid a'la 50-70% hinnad all jne. See on kompromiss. Aga no krt, ma ei taha ka poolt maksta kui tasuta võimalus olemas - mis kaupmees nüüd teeb? Ehk piramisel nagu ütlesin, ei ole ju mõistlikut kompromissi, sest niihead diili nagu üldse ilma rahata saadud ei saa kaupmees mingi valemiga pakkuda.
pangu need asjad mida ilmtingimata vaja pole tagasi ja ülejäänu saab poolmuidu, järgmine kord on tavakraam õige hinnaga aga selle eest võtame ekslusiivsema eest vähem nutsu |
Siin jällegi küsiks, et kas muusikaplaat või arvutimäng on ilmtingimata vajalik asi? Samas aga ka arvutikraami turul on see võimalus - ei osta kohe äsja väljatulnud kallist pela või muusika plaati vaid võtad mõne nats vanema hea asja mis maksab a'la 99.- eeku või 199.- eeku a'la crysis, S.T.A.L.K.E.R, oblivion vmt. ja praeguse edeva 600.- eeguse pela ostad mõne kuupärast kui too kahh sinna 199.- peale potsatab.
sõlmime lepingu et järgneva kuu teed ainult selles kaupluses sisseoste, jne. |
Ohjumal see ei lähe mitte, see on ahistamine, vangistamine ja pealesurumine ahne kaupmehe poolt ju.
Kokkuvõtlikult: on 3 võimalust - kas annab "tavakasutaja" alla, annab meediatööstur alla või jääb patiseis nagu praegu on. |
Kokkuvõtlikult mismoodi peaks meedistööstuer alla andma? Mis diili saab ta paremat pakkuda kui nö.tasuta variant?
mina ei heidaks piramise vabandamist kasutajatele ette - see pole midagi muud kui seesama sissejuurdunud harjumus mis sunnib tänaval ettesattuva tüübi "kas teil oleks 5 krooni anda?" küsimusele "pole" vastama. |
Kui selle 5 krooni eest midagi saaks siis annaks küll ehk siis kui viieka annaks ja saaks selleest a'la 3 kroonise pisikese shokolaadi ja 2 eeku läheks sellele küsijale siis miks mitte.
kas teie läheksite tööle kuskile firmasse, kus öeldakse et nüüd kirjutame 2a rakendust, ja palka maksame pärast vastavalt sellele kuidas teie valmis kirjutatud rakendus müüb  |
Ei l'äheks ja siin tulebki juba välja see kuidas tööandja ja arendaja hävib - tema peab papi välja käima niikuinii olenemata kas asja ostetakse või piratakse.
vulcan kirjutas: |
Fakt on see et Pandora.com on Eesti jaoks kinni "tänu" kodanikele suurtest meediafirmadest (ja MITTE AUTORITELE). Ja fakt on see, et mina seda varem kuulasin ja tellisin seetõttu Amazonist ca. 20 CD-d. |
Ega sa mu eelmisi poste lugend? Mainisin ju, et ma ei ole radikaalselt piramise vastu kus proovitakse je meeldimisel ostetakse vaid sellevastu kui asja mõnuga tarbitakse ja tunnistatakse, et tegu sigahea asjaga aga ikkagi ei osteta.
Eestis neid CD-si musapoes ei müüda. Sama filmidega - paljusid neid mida tõmban torrentist alla ei ole võimalik Eestis videolaenutusest saada (peamiselt ulmekad).Näksi panni ütleb Warner mulle vaesele Eestlasele ja EAKO (Eesti Autorite Kaitse Org. vm.) laulab sellele muusikale masooris kaasa. |
Kas sa mitte vale puuall ei haugu? See kui Eestis pole muusikapoes või videolaenutuses mingit asja saada nüüd vaevalt USA filmikompanii süü ja kuri plaan on vaid pigem poe viga. Samas filmide suhtes ma saan täiesti sikutamisest aru mida lihtsalt meil ei ole poodides (olen ise igast vanemate horror filmide fänn). Samas pole probleem tekkinud ju sellest, et piratakse mingeid vanemaid või vähetuntud filme, muusikat ja mänge vaid sellest, et tihtipeale on uus edev asi juba enne selle ametlikku väljalaskmist poolele maailmal olemas.
Lisaks jah tõmban vahest ka selliseid keskpärasemaid filme, mida leiaks ka Eestis poest/laenutusest. Aga no sorry kui kõik asjalikumad filmid on Elioni digiTV laenutusest juba ära vaadatud siis mida sa teed - poodi ma ei viitsi minna (mõni mees ei saa, kuna asub kaugel, on alki tarvitanud vm.) ja tihti neid filme ei ole poes saada. Rääkimata sellest et praegu mul pole telekat kuskil pool aastat ja ainuke koht kust filme saan vaadata peale kino on arvuti. |
No kas need probleemid pole rohkem isiklikku laadi? Pole ju kuskil öeldud, et iga inimese põhiseaduslik õigus on suvalisel hetkel näha ruttu seda vilmi mis ta tahab olenemata hankeviisist.
Lühidalt minu point. Suured meediakompaniid tegelikult tulistavad endale rahaliselt tänasel päeval jalga, kuna nende juhid ei taju uue põlvkonna (kes mina tegelt ei ole) tarbija käitumismalle. |
Ootan ka sinupoolt juba koduvalt tõstataud küsimusele vastust, et mis imetabast PARMEAT alternatiivi üldse ilma rahata saaadust saavad igast kompaniid pakkuda tarbjale?
Parim oli see näide kus Warner Bros-i bossi lapsed olid USA-s süüdistatud MP3 piramises. |
See on tõesti hea näide ja kinnitab sedasama mida ma olen rääkind - piratakse kuna on mugav, ei maksa midagi ja saab. Vaevalt, et need lapsed vaesed on. Vaevalt, et neil pole mingit järelvaatajast laikeid kes tati nõudmise peale ei läheks ega mööda poode jookseks ning lastele kõik plaadid tooks mida aga tollede hing ihaldab (issi rahaeest muidugi).
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
28.04.2009 11:45:53
|
|
|
Poe analoogi vaadates on olukord hetkel tõesti nii nagu sa kirjeldasid, aga tark kaupmees üritaks vaid poolt summast maksma nõustuva kliendiga just mingi kesktee leida |
Poes ju kesktee toimibki, vaata milline torm on poodides hulludel ja igast muudel päevadel, kui hästi ei osteta siis tehakse sooduskampaaniaid a'la 50-70% hinnad all jne. See on kompromiss. Aga no krt, ma ei taha ka poolt maksta kui tasuta võimalus olemas - mis kaupmees nüüd teeb? Ehk piramisel nagu ütlesin, ei ole ju mõistlikut kompromissi, sest niihead diili nagu üldse ilma rahata saadud ei saa kaupmees mingi valemiga pakkuda. |
Vaidleks vastu - kompromissiks oleks, näiteks, see et kaupmees tuleb jäärapäisele kliendile veidi vastu ning selle kõrvale harib teda "tasuta diiliga" kaasatulevate probleemide osas (alates sellest et kui piravariant viirust või trooja hobu sisaldab siis on see 100% ulatuses kliendi enda mure - originaali puhul eksisteeriks vähemalt võimaluski et softitootja vähemalt tasuta koopia asemele annab kui proge koos ülejäänud masinaga parematele jahimaadele satub - kuni selleni et versioon mis kasutajal ees on jääb viimaseks - uute funktsioonide arendamiseks või kasvõi lutikate parandamiseks pole tootjal raha ega ka motivatsiooni).
Motivatsioonist rääkides: "Office Space"'is (igale kontoriinimesele soovitatav vaatamismaterjal, btw) pakuti (küll teise temaatika peale) välja hea selgitus mida, IMVHO,hästi ka piraatlusele rakendada saab - kasutajal puudub motivatsioon legaalse softi/meedia hankimiseks, ainus mis teda selleks praegusel ajastul sunnib on hirm BSA/MPAA/RIAA/jt ees, sellise "põhjuse" peale tehakse aga vaid hädavajalik osa ära (tööks kasutatavasse masinasse hangitakse legaalne Winblows), mitte ei hakata kõike ostma.
pangu need asjad mida ilmtingimata vaja pole tagasi ja ülejäänu saab poolmuidu, järgmine kord on tavakraam õige hinnaga aga selle eest võtame ekslusiivsema eest vähem nutsu |
Siin jällegi küsiks, et kas muusikaplaat või arvutimäng on ilmtingimata vajalik asi? Samas aga ka arvutikraami turul on see võimalus - ei osta kohe äsja väljatulnud kallist pela või muusika plaati vaid võtad mõne nats vanema hea asja mis maksab a'la 99.- eeku või 199.- eeku a'la crysis, S.T.A.L.K.E.R, oblivion vmt. ja praeguse edeva 600.- eeguse pela ostad mõne kuupärast kui too kahh sinna 199.- peale potsatab. |
Kui tootjaid uskuda siis jah, uusim on parim ning ilmtingimata vajalik ning kui alles paari kuu pärast hankida mõtled siis oled ajast maas ning vanakraami asemel kuluta raha parem selle 600.- eeguse pela peale mis siis äsja välja on tulnud. Just seda loogikat nad ju kasutajale pähe tambivadki. On's siis midagi imestada, kui kasutajad ajavadki just uusimat taga?
Kokkuvõtlikult: on 3 võimalust - kas annab "tavakasutaja" alla, annab meediatööstur alla või jääb patiseis nagu praegu on. |
Kokkuvõtlikult mismoodi peaks meedistööstuer alla andma? Mis diili saab ta paremat pakkuda kui nö.tasuta variant? |
Mitte mingisugust. Seetõttu peavadki töösturid leidma midagi mis tasulise variandi ahvatlevamaks muudab.
Praegusel hetkel jääb vägisi mulje, et tootjad loodavad jõuda samasse punkti kus nad sajandivahetusel olid. Et kui nad piisavalt palju piraate kohtusse annavad siis lakkab mõiste "P2P" eksisteerimast, et mammid hakkavad endale taas legaalseid Office'eid koju soetama ja poisid-tüdrukud sibavad plaadipoodidesse castitud boy/girlbändide 4+13 (esimese numbri moodustavad lood mis olid piisavalt head et neile ka video vändata ja X erinevat samast loost tehtud miksi sisaldav singel välja anda, teise lood mis CD mahu täissaamiseks kokku pandi) plaate ostma ja kinno 300+ miljonit maksnud kuid vaid paari miljoni jagu väärtust omavaid filme vaatama. Mis, lühidalt öeldes, on täielik totrus. P2P ei kao kuskile ja isegi kui saavutatakse piraatluse vähenemine ei tähenda see ilmtingimata müüginumbrite märgatavat tõusu. Ma ei käi välja seda äraleierdatud "enamik piraate poleks niikuinii ostnud" väidet, vaid hoopis modifikatsiooni: enamik piraate, nüüd kus nad on tasuta lõunast maitse suhu saanud, ei hakka enam ostma. Tahate tõestust? Mis trend on teadlikumate arvutikasutajate hulgas? Mitte lihtsalt oma masina puhastamine piraatkraamist, vaid selle asendamine tasuta legaalse kraamiga. Meedia puhul muidugi vähem, aga siingi on nüüdsel ajal hulgaliselt alternatiive.
Kokkuvõtlikult kordan sedasama mida juba eespoolgi esitati - piraatlus on, vähemalt osaliselt, tingitud tootjate tekitatud tühimiku poolt. See on inimesteni üldse toonud mõtte et saab ka teistmoodi teha. Kui ka piraatlus suudetaks välja juurida siis vana tava juurde ei lähe ühiskond kohe kindlasti tagasi. Mida varem tootjad sellest aru saavad seda parem kõigile, nii kasutajatele kui ka tootjaile endile.
mina ei heidaks piramise vabandamist kasutajatele ette - see pole midagi muud kui seesama sissejuurdunud harjumus mis sunnib tänaval ettesattuva tüübi "kas teil oleks 5 krooni anda?" küsimusele "pole" vastama. |
Kui selle 5 krooni eest midagi saaks siis annaks küll ehk siis kui viieka annaks ja saaks selleest a'la 3 kroonise pisikese shokolaadi ja 2 eeku läheks sellele küsijale siis miks mitte. |
Point oli selles, et enamiku jaoks on "pole" esimene vastus mis pähe kargab. Reeglina on see ju vale, 5. krooni on enamikel ikka olemas; kui veidi asja üle järele mõeldaks siis tõenäoliselt leitaks samuti et viieka loovutamine ei ole maailmalõpp ja tegelikult pole üldse erilist põhjust mitte küsitud rahatähte ära anda. Aga näe - ei mõelda ja seega ei anta ja põhjendatakse mitteandmist sulaselge valega.
Kui foorumivaidlused välja arvata siis, ma arvan, pole kuigi palju neid kes "kui raha oleks siis ostaks" argumenti tõega mõtlevad. Enamik ei mõtle selliste asjade üle üldse järele, lihtsalt kui neilt küsitakse siis vastavad esimese pähetulnud selgitusega. Nagu 5eka küsimise puhulgi.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.04.2009 12:36:15
|
|
|
Vaidleks vastu - kompromissiks oleks, näiteks, see et kaupmees tuleb jäärapäisele kliendile veidi vastu ning selle kõrvale harib teda "tasuta diiliga" kaasatulevate probleemide osas (alates sellest et kui piravariant viirust või trooja hobu sisaldab siis on see 100% ulatuses kliendi enda mure - originaali puhul eksisteeriks vähemalt võimaluski et softitootja vähemalt tasuta koopia asemele annab kui proge koos ülejäänud masinaga parematele jahimaadele satub - kuni selleni et versioon mis kasutajal ees on jääb viimaseks - uute funktsioonide arendamiseks või kasvõi lutikate parandamiseks pole tootjal raha ega ka motivatsiooni).
|
No siis tuleb ka harida selles vallas, et osad tootjad topivad sellised lolluseid oma mängu/tarkvara/muusikaga kaasa mis keelavad Sul teatud programme kasutada. Lisaks pole ka spetsiaalselt paigaldatud rootkiti saamine originaalplaadilt probleem, kuna see oligi mõeldud kaasa panemiseks Ahjaaa...kust ja kuidas muidu kriibitud/(osaliselt)loetamatu plaadi asemele uue saab, olen sellest kuulnud, aga varsti oleks vist vaja ka reaalselt kasutada, mõned originaalid ära leierdatud
@auron selle väite peale, et poes käimine on inimese enda probleem, kui ta joonud natuke on vms, siis mina ütleks selle peale, et see on ikkagi kivi tootjate kapsaaeda. Inimene tahab kodunt lahkumata midagi vaadata, siis peaks olema ka selline võimalus (suure vihmaga või lumega võibolla ei tahakski välja ronida), aga digitv laenutuses on kõik juba vaadatud mis vähegi vaatamist väärib. Võiks ju olla rohkem/suurem valik, mitte ainult teleka kaudu, vaid ka otse netist tirida ja vaadata/kuulata ja seda legaalset ja mõistliku hinnaga. Tänapäeva inimene on juba laisk ja mugav, aga siiski valmis kukrut kergendama kui talle asjad käe-jala juurde tuuakse
Kas ituunsist saavad juba valged inimesed siin meite maal osta või oleme ikka arengumaa kuhu müüa ei tohi?
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
28.04.2009 12:59:02
|
|
|
Väärt tähelepanek
Klient jälle dilemma ees - kas osta legaalne koopia, et saaks rootkiti eksisteerimisel tootja kohtusse kaevata, või tirida piravariant ms võib samamoodi ussitanud olla, aga vähemalt sai tasuta kätte
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
28.04.2009 15:25:04
|
|
|
Sellest asjast, et inimesel pole põhiseaduslikku õigust näha kiirelt filmi mida tahab...
Nimelt on igal pirataval asjal kaks tähtsat väärtust: müügiväärtus ja kultuuriväärtus.
Ka kõige mõttetum hollywoodi blockbuster omab kultuuriväärtust. See mõjutab inimesi, nende suhtlust, keelt, mida nad räägivad, mõtlemist, subkultuure jne. Elu ühesõnaga. Näiteks oleks mõttetu siin teemas crysisele viidata, kui piisavalt lugejaid ei teaks millest jutt. Inimesel peaks olema õigus olla kursis enda kultuuriga, see kehtib nii rahvatantsu kui peeter võsa saate kohta. Mida enam mingi teose ümber kultuuriväärtust koguneb, seda rohkem kuulub teos rahvale ja vähem tollele vennale, kes endale mingeid õigusi reserveerib.
Iga teos tugineb alati varasematele teostele ja samamoodi on iga teos lähtematerjaliks järgnevatele teostele. Luuletaja kasutab lähtematerjalina keelt, youtuubar prince laulu. Kui kaugele võib mingite kombinatsioonide keelamisega minna? Tänane pärl. Autoriõigused arenevad suure kiirusega olukorra suunas, kus keegi ei tohigi enam midagi teha. Kas keegi on kuulanud, kui palju sisaldab näiteks Ruja muusika välismaiseid artiste? Kate Bush, Yes, seinast seina. Tänapäeval ei julgeks keegi niimoodi kopeerida, ometigi ei kahtle keegi, et Ruja on väärt kraam ja eesti kultuurile tohutu tähtsusega. Autoriõigus on nagu must auk, mis kogub endasse kogu lähtematerjali ning välja ei anna. Kui piisavalt sinna auku vajunud on, sureb kultuur välja. Sel hetkel soovitan hiina keelt õppima hakata.
Praegune autoriõiguste olukord hoolib ainult teose müügiväärtusest. Tööstus näeb teostel ainult tarbimisväärtust, arvates, et inimesed lasevad filmi endast läbi nagu nurgataguse burksi või reedeõhtused kõrtsipelmeenid. Ei! Film jätab endast jälje, ta hakkab oma elu elama ning sellele elule pole kellelgi õigust kätt ette panna. Mäletate, kui keegi poiss tõlkis Harry Pottery prantsuse keelde ja kaevati selle eest kohtusse? See on hea näide kultuuriväärtusest, sellest, et inimesed hoolivad oma kultuurist ja nõuavad sellele ligipääsu. Inimestel peab olema õigus kultuuri kätte saada ja edasi arendada. Autoriõiguse valdaja reserveerib selle õiguse endale, kuid kasutab harva.
Kultuuriväärtuse juures ei puutunud raha üldse asjasse. Müügiväärtuse juures puutub. Autoriõiguse õigustamise peamine argument on tagada autoritele sissetulek, et neil oleks motivatsiooni kultuuri arendada. Ent autoriõigus on algusest peale kirjastajate loodud ja poliitikute allakirjutatud juriidiline mehhanism, mille eesmärk on tagada kirjastajatele monopol teoste üle. Enamus inimesi ilmselt nõustub, et autorid võiks väärilise tasu saada. Ilmselt nõustuvad nad ka, et levitajad võiks väärilise tasu saada. Piisavalt palju neist on nõus seda väärilist tasu ise maksma, nagu näitab Radioheadi tasuta jagatud kuid $10M teeninud plaat. Ent kui status quo on selline, et autor peab levitatud saamiseks kõik oma õigused sandikopikate eest maha müüma (andes levitajale teose üle monopoli), siis tundub midagi valesti olevat.
Cd-plaat maksab paarisendise tootmiskulu juures mitusada krooni. Sellest mõned sendid saab autor (tuletage meelde vanilla ninja tippaja intervjuud, kus nad tunnistasid, et pole üldse raha saanud) ning enamuse pistab taskusse monopol. Turumajandus näeks ette, et kirjastajad konkureerivad omavahel selles, kes maksab autorile kõige rohkem ja küsib ostjatelt kõige vähem. Konkurents tähendaks automaatselt ka funktsioneerivat internetimüüki. Selle asemel on meil monopol, mille peamine tegevus tundub olevat tarbijale kaktusega taha keeramine. Mitte kellelgi ei ole probleemi taolist monopoli üle lasta, kui nad teavad, et autor suht midagi ei kaota.
Teose müügiväärtus on otseses seoses tema kultuuriväärtusega. Võib küll ka reklaamiga mõttetust üles haipida, kuid pikaajalisteks müügiartikliteks jäävad kultuurilise tähtususe omandanud teosed. Kui see tähtsus on tekkinud, siis müüb teos hulganisti ka temaga seotud tooteid. Kultuuriväärtus vaatab meile vastu igalt poolt: sa kannad adi tosse, kuulad ipodist hendrixit. Autoriõiguse väidetava loogika järgi huvitab sind ainult see, et midagi jalas ja midagi kõrvas oleks. Ma tahaks näha kui paljud oleks nõus naabriga oma muusikakollektsiooni ära vahetama. Monopol püsib, kuna sa tahad just kindlat ansamblit kuulata. Vastava plaadi müüb sulle monopol enda määratud hinnaga. Seda võimaldab neile teose kultuuriväärtus, mille olemasolu nad autoriõiguse debatis eitavad.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
28.04.2009 19:32:38
|
|
|
tänane pärl oli tõsiselt absurdne laks, aga samas me kõik peaksime teadma, et just sellises suunas nö. arenenud maailma praegu liigubki huvitav, kas valede sõnade kasutaja kaevati siis ka kohtusse?
Auron, maailma vallutamise all pean silmas inimkonna üle võimalikult tugeva kontrolli saavutamist. No saad ju aru küll, et KÕIGI inimeste KÕIK igasugust tarbimist puudutavad tegevused ja käitumine oleks ühest küljest ettearvatav ja läbinähtav, aga teisest küljest muidugi ka kontrollitav.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.04.2009 08:45:35
|
|
|
Vaidleks vastu - kompromissiks oleks, näiteks, see et kaupmees tuleb jäärapäisele kliendile veidi vastu ning selle kõrvale harib teda "tasuta diiliga" kaasatulevate probleemide osas (alates sellest et kui piravariant viirust või trooja hobu sisaldab siis on see 100% ulatuses kliendi enda mure... |
Sellist juttu võib ajada täisn00bile. Paadund pirajad üldiselt on piisavalt arvutiteadlikud, et teavad küll mis nad saavad või ei saa ja mis on see finanstiline vahe.
Kui tootjaid uskuda siis jah, uusim on parim ning ilmtingimata vajalik ning kui alles paari kuu pärast hankida mõtled siis oled ajast maas ning vanakraami asemel kuluta raha parem selle 600.- eeguse pela peale mis siis äsja välja on tulnud. Just seda loogikat nad ju kasutajale pähe tambivadki. On's siis midagi imestada, kui kasutajad ajavadki just uusimat taga? |
Kesse sul pähe tambib? Kui pähetampimisest rääkima siis ennem peaksid sa tiibadega always'i või kruvikeermega tampoone ostma või mingit muud nõmedust mida söögialla ja peale telekast tuleb mitte mõnda plaati või pela. Nende reklaami nö. ei näe pea kuskil. Pealegi sellest pole ju jutt - palju asju reklaamitakse millele enamuse inimeste rahakott peale ei hakka
Mitte mingisugust. Seetõttu peavadki töösturid leidma midagi mis tasulise variandi ahvatlevamaks muudab. |
Olen aint üks suur kõrv kuulamaks pääseteed kuidas firma saab normaalselt kasumit ja pirajad lõpetavad piramise ning ostavad rõõmuga orikaid
Praegusel hetkel jääb vägisi mulje, et tootjad loodavad jõuda samasse punkti kus nad sajandivahetusel olid. Et kui nad piisavalt palju piraate kohtusse annavad siis lakkab mõiste "P2P" eksisteerimast, et mammid hakkavad endale taas legaalseid Office'eid koju soetama ja poisid-tüdrukud sibavad plaadipoodidesse castitud boy/girlbändide plaate ostma ja kinno 300+ miljonit maksnud kuid vaid paari miljoni jagu väärtust omavaid filme vaatama. |
Openoffice ongi legaalne. Samas kas on vaja, et igaüks kes praegu pirab soetaks omale legaalse koopia - ei ole ju. Vaja oleks, et kasvõi osad kes piravad puht mugavusest ja nahhaalsusest ning kellel legaalse koopia soetamine millegi taha pidama ei jääks seda teeksid. Samas oleks kena kui neid "väärtusetuid" filme, muusikat ja mänge siis ka ei tarbitaks kui nad niisitad on. Pealegi kui tahaks loota kvaliteedi paranemist siis piramine sellele kaasa ei aita kuna jätab mulje, et asi on kõlblik küll kui kõvasti piratakse - lihtsalt omades ebaseaduslikku võimalust selle omistamiseks seda kasutatakse.
isegi kui saavutatakse piraatluse vähenemine ei tähenda see ilmtingimata müüginumbrite märgatavat tõusu. |
Praegusel ajal kus pirab peaaegu igaüks sõltumata majanduslikust seisust või asukohast siis julgeks öelda, et märgatav tõus oleks kindlasti. Lihtsalt ei sünni mingit imet ega tule võrreldes olnuga mitmekordset kasumit.
Ma ei käi välja seda äraleierdatud "enamik piraate poleks niikuinii ostnud" väidet, vaid hoopis modifikatsiooni: enamik piraate, nüüd kus nad on tasuta lõunast maitse suhu saanud, ei hakka enam ostma. |
Justnimelt, sellepärast ma räägingi, et ainuke parem diil mida kaupmees saab pirajale pakkuda tasuta saadud asjast on peale maksta.
Kui ka piraatlus suudetaks välja juurida siis vana tava juurde ei lähe ühiskond kohe kindlasti tagasi. |
Millisest vanast tavast sa räägid?
Kui foorumivaidlused välja arvata siis, ma arvan, pole kuigi palju neid kes "kui raha oleks siis ostaks" argumenti tõega mõtlevad. |
Kui raha oleks on lai mõiste. Raha millejaoks - kas, et osta seda pela näiteks või üldse sitaks palju? Kui aint selle asja jaoks siis vast tõesti ei mõelda tõsiselt, sest nagu eespool olen rääkindd siis inimesel järelikult raha niikuinii vähe ja mis ripakil see ära mentaliteet ehk siis pirab ikkagi ja raha kulutab mujale. Kui aga raha sitaks siis usun küll, et suht enamus head asjad ostaks kuna ikkagi orikas karbis asi, igast kaardid nänn ja stuff kaasas + ilma jebimiseta updated + saab võrgus mängida. Muusikaga aga samuti,et plaadilt ikka oluliselt parem kvaliteet kui suvaline 128kb/s mp3.
SurfData kirjutas: |
No siis tuleb ka harida selles vallas, et osad tootjad topivad sellised lolluseid oma mängu/tarkvara/muusikaga kaasa mis keelavad Sul teatud programme kasutada. |
Kas selline asi on olnud igavesest ajast igavesti või tulnud selletõttu, et tootjatel lihtsalt igav olnud? Ei ole ju. Nagu ma eespool rääkisin siis tuletage meelde kuidas kunagi ammu piramisega oli - ei olnud mingit probleemi, lihtsalt kopeeritud koopia toimiski nagu originaal - polnud mingeid softe, kräkke ega midagi vaja. Need on tulnud põhjusega. Samamoodi a'la USA lennujaamades kus kontroll on suht ahistav - kunagi ju nii polnud. See aga ei ole tulnud niisama - selle eest peab teatud tegelasi tänama, et tavalist ausat kodanikku peeditakse.
selle väite peale, et poes käimine on inimese enda probleem, kui ta joonud natuke on vms, siis mina ütleks selle peale, et see on ikkagi kivi tootjate kapsaaeda. Inimene tahab kodunt lahkumata midagi vaadata, siis peaks olema ka selline võimalus (suure vihmaga või lumega võibolla ei tahakski välja ronida), aga digitv laenutuses on kõik juba vaadatud mis vähegi vaatamist väärib. Võiks ju olla rohkem/suurem valik, mitte ainult teleka kaudu, vaid ka otse netist tirida ja vaadata/kuulata ja seda legaalset ja mõistliku hinnaga. |
Milles tootja mure on kui mingi kolkariigi kohalik laenutus, televisioon või muu teenusepakkuja ei suuda või ei pea otstarbekaks mingit teenust pakkuda? Selles suhtes, et turu uuringud käivad võib kindel olla - lihtsalt käputäie inimeste pärast ei hakata tegema. See oleks samahea kui elaks Saaremaal ja oleks rikas ärikas ning siis nõuaks Lamborghini esindust sinna saarele kuna tahaks osta. Ja kui ei ole siis ma lähen ja kuskilt ärandan selle masina ja vabandan end sellega, et see on kivi tootja kapsaaeda IRW.
Auron, maailma vallutamise all pean silmas inimkonna üle võimalikult tugeva kontrolli saavutamist. No saad ju aru küll, et KÕIGI inimeste KÕIK igasugust tarbimist puudutavad tegevused ja käitumine oleks ühest küljest ettearvatav ja läbinähtav, aga teisest küljest muidugi ka kontrollitav. |
Usubn, et jah nii see on aga mitte nö. kontrolli saamiseks kontrolli pärast vaid oma kraami müümiseks. Kindlasti Coca Cola tahab, et joodks aint Coca Cola limpsi (mis pmst suhtkoht on ju saavutatud a'la burgeriketid ja üldse tohutu hulk muid toitlustusasutusi) ja McDonalds tahaks, et kui keegi burxi sööb siis see oleks nende letist. Iga firma on huvitataud, et võimalikult palju inimesi tarbiks nende toodet, jääks edsaspidigi tarbima, ostaks uut - peeasi, et aga pappi rohkem sisse tuleks. Samas alati on olnud ja jääbki nii olema, et sellist lobitööd tegevad firmad ja nende eesotsas olijad on jõukad, kunagi alustand eimillestki ja alati on ka see olnud, et hästi eduliseks ja jõukaks saanuid nö. ei sallita kuna nad on vähene eliit ning suvaline tegelane tahab end neile vastandada. Samas kui ise supleks miljonites ja oleks aint võimalik juurde saada, et osta veel suurem villa, veel rohkem eksklusiivautosid garaai jne.jne. siis teeks ju ise samamoodi.
Oehh
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.04.2009 09:08:23
|
|
|
Auron, kust allikatest tulevad suvalised 128Kbps MP3'd ?
Piramaailmas on standardiks 192Kbps ja kõrgemad.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
29.04.2009 09:25:20
|
|
|
selle väite peale, et poes käimine on inimese enda probleem, kui ta joonud natuke on vms, siis mina ütleks selle peale, et see on ikkagi kivi tootjate kapsaaeda. Inimene tahab kodunt lahkumata midagi vaadata, siis peaks olema ka selline võimalus (suure vihmaga või lumega võibolla ei tahakski välja ronida), aga digitv laenutuses on kõik juba vaadatud mis vähegi vaatamist väärib. Võiks ju olla rohkem/suurem valik, mitte ainult teleka kaudu, vaid ka otse netist tirida ja vaadata/kuulata ja seda legaalset ja mõistliku hinnaga. |
Milles tootja mure on kui mingi kolkariigi kohalik laenutus, televisioon või muu teenusepakkuja ei suuda või ei pea otstarbekaks mingit teenust pakkuda? Selles suhtes, et turu uuringud käivad võib kindel olla - lihtsalt käputäie inimeste pärast ei hakata tegema. See oleks samahea kui elaks Saaremaal ja oleks rikas ärikas ning siis nõuaks Lamborghini esindust sinna saarele kuna tahaks osta. Ja kui ei ole siis ma lähen ja kuskilt ärandan selle masina ja vabandan end sellega, et see on kivi tootja kapsaaeda IRW. |
No nahhui siis põhjust iniseda on, kui siin ei ole võimalustki seda toodet muul teel omandada, kui meerikamaa sõbralt p2p kaudu sikutada? Saamata jäänud kasu my ass, kui pole loodetudki siit turult midagi teenida.
Ja jätkuvalt ei lähe läbi varastamise teooria. Lamborghini mängutoomine on veel eriti tobe, kuna seda võiks ilmselgelt luksuskaubaks pidada. Kui tõesti sellist luksuseset vaja on, siis nii kalli asja nimel võiks ju ometi mandril ära käia. Kusagil on ju piir eseme/toote enda hinna ning selle omandamiseks vajalike kulutuste suhtes, või midagi.
Paarisaja-kroonise filmi või mängu puhul 200km-se teekonna ettevõtmine on juba kaheldavam.
mikk36 kirjutas: |
Auron, kust allikatest tulevad suvalised 128Kbps MP3'd ?
Piramaailmas on standardiks 192Kbps ja kõrgemad. |
Pigem ikka 160+ Variable
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
29.04.2009 09:42:54
|
|
|
Aix kirjutas: |
Milles tootja mure on kui mingi kolkariigi kohalik laenutus, televisioon või muu teenusepakkuja ei suuda või ei pea otstarbekaks mingit teenust pakkuda? Selles suhtes, et turu uuringud käivad võib kindel olla - lihtsalt käputäie inimeste pärast ei hakata tegema. See oleks samahea kui elaks Saaremaal ja oleks rikas ärikas ning siis nõuaks Lamborghini esindust sinna saarele kuna tahaks osta. Ja kui ei ole siis ma lähen ja kuskilt ärandan selle masina ja vabandan end sellega, et see on kivi tootja kapsaaeda IRW. |
No nahhui siis põhjust iniseda on, kui siin ei ole võimalustki seda toodet muul teel omandada, kui meerikamaa sõbralt p2p kaudu sikutada? Saamata jäänud kasu my ass, kui pole loodetudki siit turult midagi teenida.
Ja jätkuvalt ei lähe läbi varastamise teooria. Lamborghini mängutoomine on veel eriti tobe, kuna seda võiks ilmselgelt luksuskaubaks pidada. Kui tõesti sellist luksuseset vaja on, siis nii kalli asja nimel võiks ju ometi mandril ära käia. Kusagil on ju piir eseme/toote enda hinna ning selle omandamiseks vajalike kulutuste suhtes, või midagi.
Paarisaja-kroonise filmi või mängu puhul 200km-se teekonna ettevõtmine on juba kaheldavam.
|
Tahtsin põmst sama vastata, et kui tootja ei tee seda võimalikuks et siin ei müüda/pakuta kuna turg väike ja kasumit ei taheta, siis ei tohiks ju ka vinguda et siin piratakse, kuna ei pakuta võimalusi tooteid omandada valge inimese kombel. Pole loodetud siit midagi teenida, siis ei tohiks ka karjuda oma "saamata jäänud tulu" pärast. Mis see lamborgini siia puutub? Piratakse ju neti kaudu, seega võiks ka pakkuda tooteid neti kaudu ja usu mind, inimesed ostaksid. Paljud inimesed on oma loomult laisad ja nad ei VIITSIKS hakata mööda netti kolama ja filme/muusikat kräkke jms taga otsima (kuna paljud teavad et suvalistest kohtadest tirides võid saada ka pahalasi kaasa), kui neil oleks võimalus asi legaalselt soetada. Jah see noorem põlvkond teismelisi oskavad seda, aga vanemad inimesed enamasti eelistavad mugavust ja rahulolu. Ei pea ju tegema FÜÜSILIST poodi, teed netipoe, kust saad osta-laenutada-tirida filme/muusikat/seriaale/mänge jne. Aga odavam on ju seda mitte teha, vinguda et piratakse ning siis oma "saamata tulu" kohtu kaudu sisse nõuda. Mina noorena keskkoolis jms mängisin ka igasuguseid mänge (enamasti sugulase juures kuna endal arvutit polnud), aga need mis meeldisid olen nüüd tagantjärele isegi ära ostnud. Seisavad veel kilepakendis ilusti riiulis, aga nad on väärt ostmist. Kahjuks on aga mänge mida ma pole eestis müügil näinud aga muidu mulle meeldivad...mis ma selle peale tegema peaksin? Loobuma kõigest kuna kolkasse ääremaale polegi midagi vaja? Või siis pirama ja kartma et millalgi tullakse oma saamata jäänud tulu nõudma mängu eest mida siin ei müüdagi? Nad peaksid aru saama et maailm on juba globaliseerunud, tahetakse üle maailma saada asju samal ajal, mitte nii et ameerikas näitame filmi ära, laseme isegi dvd välja ja siis poole aasta pärast kui eestisse vms jõuab on nii vähe vaatajaid sest enamus on juba seda muul moel vaadanud. Ajad muutuvad, ka korporatsioonid võiksid sellest aru saada. Kui inimene tahab nüüd ja kohe siis tuleb see talle võimalikuks teha ning ka korporatsioon saaks raha nüüd ja kohe kui inimesel selline tuju tuleb
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.04.2009 11:12:07
|
|
|
No nahhui siis põhjust iniseda on, kui siin ei ole võimalustki seda toodet muul teel omandada, kui meerikamaa sõbralt p2p kaudu sikutada? |
Ebay'st amazon'st ja tuhandetest muudest netipoodidest oled kuulnud või elad kiviall?
Saamata jäänud kasu my ass, kui pole loodetudki siit turult midagi teenida. |
Piramise problemaatilisus on tekkinud ikka sellepärast, et massiliselt piratakse ka suurtes maades kus neid probleeme nagu siin näiteks tuuakse ehk "elan kapa kohilas metsa sees ja mul pole valikut" ei ole. Mõtle natuke laiemalt
Lamborghini mängutoomine on veel eriti tobe, kuna seda võiks ilmselgelt luksuskaubaks pidada. |
Arvutimängud, muusikaplaadid ja muu tilulilu on siis esmatarbekaup nagu leib ja piim?
Kui tõesti sellist luksuseset vaja on, siis nii kalli asja nimel võiks ju ometi mandril ära käia. |
Ei või, asi ju põhimõttes, et kõik peab olema käe jala ulatuses - vastasel juhul on seaduserikkumine lubatud. Kui viinapood pole mitte 500 meetri raadiuses vaid paari kildi kaugusel (autoga ei saa minna kuna üks poolik juba sees) siis ma virutan tellisega naabrimehe aknasse ja võtan talt kapist viinad ära ja süüdi on tootja kuna ei võimalda mul suvalisel hetkel piisavalt mugavalt viina juua ja juurde osta
Kusagil on ju piir eseme/toote enda hinna ning selle omandamiseks vajalike kulutuste suhtes, või midagi.
Paarisaja-kroonise filmi või mängu puhul 200km-se teekonna ettevõtmine on juba kaheldavam. |
Netipoed olemas ja tuuakse koju kätte - milles probleem. Ei ütleks, et netist ostetud ja kojutoodav kaup oleks kallim kui suures linnas poeriiulil olev.
Tahtsin põmst sama vastata, et kui tootja ei tee seda võimalikuks |
Mina tahan, et tootja teeks võimalikuks, et mul kõrvalkorteris (kõrvalmajas on jama kuna ilm ju külm, tuiskab jne.) oleks viinapood, litsimaja ja poksitrenn - vastasel juhul ma ein tunne ennast valge inimesena ja olen sunnitud enda himusid rahuldama ebaseaduslikul teel ehk siis viina varastama, molli andma suvalisele ettejuhtuvale ja võtma jõuga ettejuhtuvat naist Süüdi on tootja, riik ja Ansip kahh arvatavasti, et mulle sõrmenipsu peale ei võimaldata neid asju.
Piratakse ju neti kaudu, seega võiks ka pakkuda tooteid neti kaudu ja usu mind, inimesed ostaksid. |
Misasja, toodete ostmine netikaudu võimalik - see on ULME
Paljud inimesed on oma loomult laisad ja nad ei VIITSIKS hakata mööda netti kolama ja filme/muusikat kräkke jms taga otsima |
Filmide puhul pole ju kräkke ja mängudel kräkid kaasas. Pealegi tõmbad ju nö. ühest kohast kraami ehk torrent search lahti ja kogu moos. Nüüd aga jällegist tuletan oma juba mitu korda postitatud väidet meelde, et kui sul on silme ees a'la pilt:
TERMINATOR 4 - TÕMBA 199.- EEK
TERMINATOR 4 - TÕMBA - ei maksa mitte mu**igi.
siis kumma sa valid? Mingeid "juhul kui...oleneb kas..." variante ei ole.
Ei pea ju tegema FÜÜSILIST poodi, teed netipoe, kust saad osta-laenutada-tirida filme/muusikat/seriaale/mänge jne. |
Nahhui ma ostan, laenutan ja tirin rahaeest kui ma võin tirida ja mitte raha maksta? Olgem ausad isegi kui hinnad oleks head siis suurema filmi, muusika ja mänguhuvilisena teeks paras hulk soodsaid diile kokku ikka päris suure summa. Pealegi kas sul on ettekujutust sellest serveripargist, ühendusest ning ülalpidamiskuludest mis sellise asja jaoks vaja - eeldus ju, et valik on übermega muidu jälle äkki keegi viriseb, et seda mis tema tahtis ju pole ja siis on täielik õigus soetada ebaseaduslikul teel.
Kahjuks on aga mänge mida ma pole eestis müügil näinud aga muidu mulle meeldivad...mis ma selle peale tegema peaksin? |
DING DING DING - selline müstiline asi nagu netikaudu võimalus osta on ju olemas ja netikaudu saad osta mida tahes - suht raske leida asja mida üldse ei pakuta. Pole vist erilist vahet kas plaat tuuakse sulle Tallinnast, Soomest või Inglismaalt - eriti kui ise mõistad, et maailm on globaliseerunud 8)
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
29.04.2009 11:54:21
|
|
|
Tahtsin põmst sama vastata, et kui tootja ei tee seda võimalikuks |
Mina tahan, et tootja teeks võimalikuks, et mul kõrvalkorteris (kõrvalmajas on jama kuna ilm ju külm, tuiskab jne.) oleks viinapood, litsimaja ja poksitrenn - vastasel juhul ma ein tunne ennast valge inimesena ja olen sunnitud enda himusid rahuldama ebaseaduslikul teel ehk siis viina varastama, molli andma suvalisele ettejuhtuvale ja võtma jõuga ettejuhtuvat naist Süüdi on tootja, riik ja Ansip kahh arvatavasti, et mulle sõrmenipsu peale ei võimaldata neid asju.
Piratakse ju neti kaudu, seega võiks ka pakkuda tooteid neti kaudu ja usu mind, inimesed ostaksid. |
Misasja, toodete ostmine netikaudu võimalik - see on ULME
Paljud inimesed on oma loomult laisad ja nad ei VIITSIKS hakata mööda netti kolama ja filme/muusikat kräkke jms taga otsima |
Filmide puhul pole ju kräkke ja mängudel kräkid kaasas. Pealegi tõmbad ju nö. ühest kohast kraami ehk torrent search lahti ja kogu moos. Nüüd aga jällegist tuletan oma juba mitu korda postitatud väidet meelde, et kui sul on silme ees a'la pilt:
TERMINATOR 4 - TÕMBA 199.- EEK
TERMINATOR 4 - TÕMBA - ei maksa mitte mu**igi.
siis kumma sa valid? Mingeid "juhul kui...oleneb kas..." variante ei ole.
Ei pea ju tegema FÜÜSILIST poodi, teed netipoe, kust saad osta-laenutada-tirida filme/muusikat/seriaale/mänge jne. |
Nahhui ma ostan, laenutan ja tirin rahaeest kui ma võin tirida ja mitte raha maksta? Olgem ausad isegi kui hinnad oleks head siis suurema filmi, muusika ja mänguhuvilisena teeks paras hulk soodsaid diile kokku ikka päris suure summa. Pealegi kas sul on ettekujutust sellest serveripargist, ühendusest ning ülalpidamiskuludest mis sellise asja jaoks vaja - eeldus ju, et valik on übermega muidu jälle äkki keegi viriseb, et seda mis tema tahtis ju pole ja siis on täielik õigus soetada ebaseaduslikul teel.
Kahjuks on aga mänge mida ma pole eestis müügil näinud aga muidu mulle meeldivad...mis ma selle peale tegema peaksin? |
DING DING DING - selline müstiline asi nagu netikaudu võimalus osta on ju olemas ja netikaudu saad osta mida tahes - suht raske leida asja mida üldse ei pakuta. Pole vist erilist vahet kas plaat tuuakse sulle Tallinnast, Soomest või Inglismaalt - eriti kui ise mõistad, et maailm on globaliseerunud 8) |
ei teagi nüüd ja saa aru kelle palgal Sa oled et sellist juttu suust välja tuleb? Ei jõua nii palju kvootidagi Sind Mis puutub siia litsimaja, viinapood ja poksitrenn? Meil on virtuaalmaailm, tehku võimalus piixud endale koju tellida, kui Sa seda nii väga soovid Miks ta peab kõrvalmajas asuma??? Server, kust Sa filme legaalselt võiksid tõmmata ei pea Sul ju kõrval korteris/majas asuma, võib olla ka teisel pool lompi. Maksad ja tirid. Miks Sa selle peale Ansipid kohe süüdistad ja suvalistele vastu molli annad ei tea ega oskagi kommenteerida
Filmidel jah kräkke ei ole, aga mängudel jms on, torrent searchi kohta ei tea, ei kasuta selliseid asju. Silme ees pilt et film 199.- ja film tasuta...siis tõesti, enamus võtaksid selle tasuta ja tead miks? See 199.- on natuke üle paisutatud hind Kas Sa videolaenutuses maksad terve filmi hinna või ainult osa sellest? Samamoodi oleks ka sellega, tegu oleks siiski virtuaalsel kujul oleva kaubaga ning selle eest ei pea nii palju pappi nõudma (ei ole vaja maksta tehasele kes plaadi pressib, ei ole vaja maksta autojuhtidele kes laiali veavad, ei ole vaja maksta poemüüjatele jne, autorid saavad enivei sandikopikaid). Vaadates ka varasemaid vaidluseid siis Sinu väited ja näited lähevad ikka sellisesse ulmeäärmusesse et jube kohe
See, et Sinul selline suhtumine on (nahhui ma maksan kui võin tirida tasuta), ei tähenda et kõikidel see on. Paljud inimesed on valmis hea asja eest maksma. Paljud inimesed ei oska ka netist asju tirida Ning see ongi see kullaauk millele ei mõelda. Need, kes on juba teismeeast väljas ning liiguvad keskea poole (kelle nooruses arvuteid ei olnud eriti), nemad ei viitsi jännata igalt poolt otsimistega jms, nad on valmis asja eest maksma, et asi lihtsalt kätte saada (neil on ka natuke majanduslikku kindlustatust et endale neid asju võimaldada). Praegu paljud isegi teevad asja keerulisemalt, kuna meil ei ole saada eriti midagi. Serveripark ja selle ülalpidamine on jah kulu, aga mitte nii väga suur Gbit ühenduse hinnad kuus mõnest tuhandest kroonist ülespoole (seda loomulikult mitte meil siin), neid ühendusi on loomulikult vaja palju ning ka servereid üle maailma eri kohtadesse, aga lõpptarbijal on seetõttu lihtsam tooteid tarbida ning ka tootjal on lihtsam raha kätte saada, click and pay systeem ja tiri ja vaata mida hing ihaldab. Serveri ja liini rent on nohu võrreldes sellega, mida tänu sellele on võimalik teenida.
P.S Tellida saab jah igalt poolt, aga kõike ei müüda igale poole Itunes ei tunnista siiani meie banaanivabariiki selliseks kohaks, et võiks lubada meil sealt midagi osta
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
29.04.2009 13:14:44
|
|
|
No nahhui siis põhjust iniseda on, kui siin ei ole võimalustki seda toodet muul teel omandada, kui meerikamaa sõbralt p2p kaudu sikutada? |
Ebay'st amazon'st ja tuhandetest muudest netipoodidest oled kuulnud või elad kiviall? |
Iibei eeldab krediitkaardi olemasolu. Sellega ei ole päris nii lihtne, kui deebetkaardiga - aga see selleks. Amazon minuteada Eestisse ei toimeta asju, vähemalt enamust mitte. Ja kui tahakski miskit niifilmi vaadata (ise tõid enne siin vanemad õudukad välja) - kust saab, kui krediitkaarti pole? Kindlasti mõnel sõbral on, aga see on jälle asja läbi ussi m*nni ajamine. Oluliselt kiirem ja lihtsam on sel juhul juba veebibrauser lahti teha, otsitav film otsingusse klõbistada ja järgmisel päeval seda nautida. Kui saaks hiljemalt järgmisel päeval filmi kätte, ja sellest tõesti filmiloojad saaks ka märkimisväärse osa, ei oleks mul absoluutselt mitte midagi selle vastu, et hea filmi või muusikapala eest maksta.
Saamata jäänud kasu my ass, kui pole loodetudki siit turult midagi teenida. |
Piramise problemaatilisus on tekkinud ikka sellepärast, et massiliselt piratakse ka suurtes maades kus neid probleeme nagu siin näiteks tuuakse ehk "elan kapa kohilas metsa sees ja mul pole valikut" ei ole. Mõtle natuke laiemalt |
Ja kui elangi metsa sees, siis pole valikut ju? Olen kitsa silmaringiga, kui laialt peaks mõtlema? Piramise võlu on just lihtsuses ju, see ei sõltu rahvusest.
Lamborghini mängutoomine on veel eriti tobe, kuna seda võiks ilmselgelt luksuskaubaks pidada. |
Arvutimängud, muusikaplaadid ja muu tilulilu on siis esmatarbekaup nagu leib ja piim? |
Ütleks selle kohta võibolla 'esmatarbemeelelahutus', kuna seda on legaalsel teel oluliselt lihtsam omandada, kui Lamborghinit. Ja ei pea ju leiba ja piima sööma-jooma - võid oma põlla pealt kartuli võtta ja kaevust vett tuua.
Kui tõesti sellist luksuseset vaja on, siis nii kalli asja nimel võiks ju ometi mandril ära käia. |
Ei või, asi ju põhimõttes, et kõik peab olema käe jala ulatuses - vastasel juhul on seaduserikkumine lubatud. Kui viinapood pole mitte 500 meetri raadiuses vaid paari kildi kaugusel (autoga ei saa minna kuna üks poolik juba sees) siis ma virutan tellisega naabrimehe aknasse ja võtan talt kapist viinad ära ja süüdi on tootja kuna ei võimalda mul suvalisel hetkel piisavalt mugavalt viina juua ja juurde osta |
Tootja pole selles süüdi ju. Levitajakorporatsioon pigem. Ja siin on jälle seesama teema, et igasse külla ei ole mõtet viietärnihotelli teha. Või poksisaali, või pordumaja, vms.
Kusagil on ju piir eseme/toote enda hinna ning selle omandamiseks vajalike kulutuste suhtes, või midagi.
Paarisaja-kroonise filmi või mängu puhul 200km-se teekonna ettevõtmine on juba kaheldavam. |
Netipoed olemas ja tuuakse koju kätte - milles probleem. Ei ütleks, et netist ostetud ja kojutoodav kaup oleks kallim kui suures linnas poeriiulil olev. |
Eesti netipoodidest ei ole paljut saadaval. Ja välismaalt tellimine võtab sageli mõttetult aega ja vaeva. Aga kui kiiret pole, miks mitte.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
29.04.2009 13:22:51
|
|
|
Aix,
Naabrimehelt viina varastamine ei sobi siia näitena, kuna pirades ei varasta sa kellegilt midagi ära vaid teed sellest koopia.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.04.2009 13:49:51
|
|
|
Aix, SEB pakub ju Virtuaalkrediitkaardi teenust (saab teha Internetipangast ja hakkab kohe kehtima), ma ei tea kas Swed-idl ka analoogne asi on, aga see on väga mugav. krediitkaarti siiski vaja pole!
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
29.04.2009 15:55:45
|
|
|
Oluliselt kiirem ja lihtsam on sel juhul juba veebibrauser lahti teha, otsitav film otsingusse klõbistada ja ... Kui saaks hiljemalt järgmisel päeval filmi kätte, ja sellest tõesti filmiloojad saaks ka märkimisväärse osa, ei oleks mul absoluutselt mitte midagi selle vastu, et hea filmi või muusikapala eest maksta. |
EstWin, maksad raha ja hakkad kohe vaatama.
Live esitlus on minuarust see, mille eest rahvas on nõus maksma.
Digitaalne koopia on tänaseks niivõrd odav, et selle eest kodukasutaja töösturile ei maksaks, seda enam, et igasuguselt meedialt, kuhu see tehtaks, on autoritasu juba makstud.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
29.04.2009 18:11:30
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
Aix, SEB pakub ju Virtuaalkrediitkaardi teenust (saab teha Internetipangast ja hakkab kohe kehtima), ma ei tea kas Swed-idl ka analoogne asi on, aga see on väga mugav. krediitkaarti siiski vaja pole!  |
SEBi klient ei ole, mis siis nüüd saab? Kogu elu keerleb teise panga ümber.
|
|
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.04.2009 19:21:37
|
|
|
Iibei eeldab krediitkaardi olemasolu. Sellega ei ole päris nii lihtne, kui deebetkaardiga - aga see selleks. |
Nagu ka mainitud siis SEB'l on virtuaalne krediitkaart olemas mis toimib nagu VISA. Loomulikult on kõiksugu põhjuseid nagu pole SEB klient, poolik sees ja ei saa laenutusse autoga sõita, väljas tuiskab, käed külmad jne.jne.
Ja kui tahakski miskit niifilmi vaadata (ise tõid enne siin vanemad õudukad välja) - kust saab, kui krediitkaarti pole? Kindlasti mõnel sõbral on, aga see on jälle asja läbi ussi m*nni ajamine. Oluliselt kiirem ja lihtsam on sel juhul juba veebibrauser lahti teha, otsitav film otsingusse klõbistada ja järgmisel päeval seda nautida. Kui saaks hiljemalt järgmisel päeval filmi kätte, ja sellest tõesti filmiloojad saaks ka märkimisväärse osa, ei oleks mul absoluutselt mitte midagi selle vastu, et hea filmi või muusikapala eest maksta. |
No aga ma ennist ka mainisin, et see suur kära piramise ümber pole mitte tekkind sellest, et globaalses mõttes 8) vähesed inimesed piravad nii ja vana toodet mida pole pea kuskilt võimalik saada vaid ikka sellest, et uusi asju ei osteta ega käida vaatamas piisavalt vaid kõik sikutatakse. Näiteks huvitav statistika oleks, et palju on alla laetud X-men origins'i workprint varianti - vilm ise pole veel kinoski. Arvan, et arv oleks päris muljetavaldav.
Ja kui elangi metsa sees, siis pole valikut ju? Olen kitsa silmaringiga, kui laialt peaks mõtlema? Piramise võlu on just lihtsuses ju, see ei sõltu rahvusest. |
Peangi silmas seda, et igasse kolka ja imekohta ei saa parima tahtmise juures kõiki neid hüvesid mis näiteks suuremas linnas kesklinnas elades - kas nüüd peaks igale mittesaadavale tegevusele mõtlema välja seadust rikkuva alternatiivi, et nö. väidetavalt väljendada oma pahameelt? Silmaringi all pidasin silmas seda, et probleem pole samuti tekkinud nendest üksikutest keset metsa elavatest pirajatest vaid nagu ütlesin, vahet pole kuirikas ja kui heade ostmisvõimalustega - ikka piratakse.
Tootja pole selles süüdi ju. Levitajakorporatsioon pigem. Ja siin on jälle seesama teema, et igasse külla ei ole mõtet viietärnihotelli teha. Või poksisaali, või pordumaja, vms. |
No seda ma ju üritangi siin neile selgeks teha kes räägivad, et tootja on loll ja kõiges süüdi ja tootja peab neile hästi sobivas läheduses - olgu kustahes uugametsas suutma kõike pakkuda poolmuidu - vastasel juhul ei ole valge inimese tunne ja piramine on õigustatud.
Eesti netipoodidest ei ole paljut saadaval. Ja välismaalt tellimine võtab sageli mõttetult aega ja vaeva. Aga kui kiiret pole, miks mitte. |
Kõike ei ole muidugi saadaval aga julgen arvata, et kui äärmiselt niitooted välja arvata siis suht 90% tavalisest hollywoodi tilulilust on küll saadaval. Ja see on justs ee millepärast korporatsioonid pillivad. Muide selveris kõik 3 indana jones'i osa müüja miski 99.-eeku tükk
asjameez kirjutas: |
Naabrimehelt viina varastamine ei sobi siia näitena, kuna pirades ei varasta sa kellegilt midagi ära vaid teed sellest koopia. |
Sobib vägahästi näitena kuna näite moraal oli õigustuse leidmine seadusrikkumisele. See milline see rikkumine konkreetselt välja näeb pole tähtis.
viimati muutis Auron 01.05.2009 11:10:36, muudetud 1 kord |
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|