Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Internetiühenduse arendamise projekt EstWin märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nah
HV veteran
nah

sõnum 24.04.2009 22:34:18 vasta tsitaadiga

Oot see hakkab läbi õhu levima või fiiberi kaudu?
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

sõnum 24.04.2009 22:39:04 vasta tsitaadiga

nah, fiiber.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.04.2009 22:40:28 vasta tsitaadiga

nah: Uskuda võib, et rakenduvad nii valguskaablid kui "läbi õhu ühendused". Sest lihtsalt pole võimalik paljudesse kohtadesse valguskaablit kohale vedada.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.04.2009 23:03:17 vasta tsitaadiga

Noh, eks mul ole praegu juba mingi 30MBit ühendus, 10 netile ja ca 2x10 telekate jaoks. Ilmselt võiks juba praegu 10/10 neti saada elionilt mingi über summa eest
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 25.04.2009 00:07:44 vasta tsitaadiga

lopes39, sinu kõrgem latentsus ei ole mitte kuidagi seotud üleslaadimiskiirusega.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
decrakas
HV kasutaja

sõnum 25.04.2009 00:09:47 vasta tsitaadiga

Elioni 2 TV-ga nett on 18MB max, 2x6 telekate jaoks ja 6MB internet, lubatud on "kuni" 12MB interneti ja üldjuhul saab selle lähedale aint digiboksid võrgust välja lülitades
iguaan
HV veteran
iguaan

sõnum 25.04.2009 00:31:28 vasta tsitaadiga

nah kirjutas:
Oot see hakkab läbi õhu levima või fiiberi kaudu?

T1000, antud pdf'i tsitaat
"Maksimaalne kaugus EstWin võrgu maapiirkondades asuvate juurdepääsupunktide ning
majapidamiste, ettevõtete ja asutuste vahel on 1,5 km. See võimaldab enamikele lõpptarbijatele
piirkonnas 100 Mbit/s andmeedastuskiirust olemasoleva vaskvõrgu kaudu (VDSL2 radiaalskeemi
tehnoloogia) ja lisaks saab kaugemal asuvate lõpptarbijate puhul kasutada täiendavate
juurdepääsutehnoloogiatena juhtmevabu võimalusi
. Kiudoptilist kaablit võib samuti kasutada, kui
operaatorid otsustavad ligipääsuks sellesse investeerida."
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 69
tagasi üles
Denkeš
HV kasutaja
Denkeš

sõnum 25.04.2009 00:41:06 vasta tsitaadiga

Loodame parimat. Peaasi, et ei juhtuks nii: üritasime parimat aga väkja tuli nii nagu alati.
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 25.04.2009 10:53:11 vasta tsitaadiga

Uudisest võib lugeda, et pmst nö alusvõrgu ehitus on juba otsustatud ning juba tehakse või kohe-kohe hakatakse ehitama... Kui nad sellegi valmis saavad, on juba üks ilus linnuke kirjas... thumbs_up.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
otipoiss
HV kasutaja
otipoiss

sõnum 25.04.2009 11:17:44 vasta tsitaadiga

nah kirjutas:
tsitaat:

maksan ka 1Mbit/0.5Mbit eest kuus 300.-

Maksan 256kbit/128kbit eest kuus 250.-
Beat that.

Koos seadme rendiga läheb mul sama kiirusega RDSL ühendus vist siiani miski 500 kanti maksma.

See uus ühendus paluks siis tõesti IGASSE majja ja külla. Suht masendav on praegune seis.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 25.04.2009 11:25:45 vasta tsitaadiga

ennem ei usu kui asi käes... icon_lol.gif
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 11:28:32 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
nah: Uskuda võib, et rakenduvad nii valguskaablid kui "läbi õhu ühendused". Sest lihtsalt pole võimalik paljudesse kohtadesse valguskaablit kohale vedada.

jama.. ilmselt tahtsid öelda, et pole rentaabel..

aga iseenesest on see väga hea uudis, et ühtselt luuakse korraliku võrgu alustalad, mitte et iga ISP vastavalt äranägemisele veab oma kaabli ja istub selle otsas nagu kuningkobra kuldmunadel.
See, mis asi sealt hiljem jooksma hakkab, polegi hetkel nii oluline- kui vahendid olemas, küll siis ka rakendus leitakse
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.04.2009 11:58:54 vasta tsitaadiga

kännuämmelg: Justnimelt pidasin silmas varianti - "Mittereaalne väljaehitamine". Ehk siis olukord, mida pole võimalik füüsiliselt välja ehitada. Olen kokku puutnud mitme omaaegse poolelijäänudprojektiga, millel märge, et: "Mitteteostatav projekt".

Lisaks siis sellele kehtivad igasugu kaablite vedamise korral kindlad tingimused ja kui neid pole võimalik täita, siis seda kaablit ka ei veeta.
tagasi üles
serxx
Kreisi kasutaja

sõnum 25.04.2009 12:26:57 vasta tsitaadiga

Seda ühendust saavad ikkagi ainult linnades elavad inimesed 99% tõenäosusega.
Siiani ei ole suudetud paar km tallinna piirist asuvasse külla normaalset netiühendust tekitada.
Kaablit keegi vedada ei viitsi. Uurides erinevatest firmadest pakutakse, et maksa aga 6 või 7 kohaline summa ja toome sulle neti (ja see mida ei öelda on see, et siis kasutame seda kaablit ka selleks, et ülejäänud külale netiühendus müüa).
Ainuke variant on Kõu või mobiilinternet, millest kumbki ei ole hinna/kiiruse/stabiilsuse poolest hea pakkumine.
Kõige masendavam on see, et vaevalt 1km kaugusel on kõigis uutes eramajades fiiber sees.
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 139
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 12:27:11 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif ah ära aja.. tingimused on võimalik luua ning küsimus on ainult asja maksumuses, kui täpsem olla, siis ressursside matmise mõistlikuses. Kui tahetaks, veetaks fiiber ka maalt kuule. Iseasi, mis selle asja mõte oleks ning palju asi maksma läheks
tagasi üles
Mehka
HV kasutaja

sõnum 25.04.2009 13:33:43 vasta tsitaadiga

Ega see suurt maainimese jaoks muuda. Ehitatakse põhivõrk oma jaotuspunktidega välja aga ega 100m igalepoole ei jõua sealt edasi ikka traadita internet mille mahud piiratud. Keegi ei hakka 5km fiibrit vedama 20 inimese pärast
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 26
tagasi üles
daddo
HV kasutaja
daddo

sõnum 25.04.2009 13:54:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:
"Maksimaalne kaugus EstWin võrgu maapiirkondades asuvate juurdepääsupunktide ning
majapidamiste, ettevõtete ja asutuste vahel on 1,5 km. See võimaldab enamikele lõpptarbijatele
piirkonnas 100 Mbit/s andmeedastuskiirust olemasoleva vaskvõrgu kaudu (VDSL2 radiaalskeemi
tehnoloogia) ja lisaks saab kaugemal asuvate lõpptarbijate puhul kasutada täiendavate
juurdepääsutehnoloogiatena juhtmevabu võimalusi. Kiudoptilist kaablit võib samuti kasutada, kui
operaatorid otsustavad ligipääsuks sellesse investeerida."

Võtmesõnaks ongi siin sõnapaar olemasolev vaskvõrk. Ehk fiiber või vastav liitumispunkt võidakse mulle maapiirkonnas tuua küll max 1,5km kaugusele, aga liitumine sinna... selle maksad kinni sina ise, sest ükski teenusepakkuja pole huvitatud 1 kliendi kohta 1500m vaskvõrku rajama.
Mul endal on just kinnitav näide: maal oli aastaid, hoolimata hajasasutusest, majas sees täiesti individuaalne vasepaar (ehk polnud jagatud mitme majapidamise ja abonendi vahel, nagu kunagi oli...). Keskjaam majast mingi 3-5km kaugusel. Minu majapoolne ots ilusti maa sees olev vasepaar ja keskjaama poolsest otsast mingi 600-800m oli veel õhuliini. Ja nüüd, aasta 2008 lõpus, leidis Elion, et odavam on nende endi poolt aastaid hooldamata õhuliin (alla 20% liini pikkusest) maha võtta ja mulle teenuse pakkumine lõpetada - seoses "tehnilise võimaluse puudumisega", olgugi, et see ei puudunud, vaid Elion selle ise likvideeris... PS: teenus oli kõik need aastad kasutuses ja Elion sai koguaeg tarbitud teenuse eest oma tasu.
Ehk mu sõnum on see, et kui Elion (loe: teenusepakkuja) oma sellist tegevust jätkab, siis kas 2015 aastal on enam olemas mingeid "olemasolevaid vaskvõrke" ? Või on sellest võrdse võimaluse EstWin liitumisest tolleks hetkeks saanud nagu Eesti Energiaga liitumine - maksa teenusepakkujale miljon, siis saad oma kaabli liitumispunktini. Sellisel juhul ma leian, et see projekt on läbi kukkunud ja reaalseslt on sellest saanud digitaalse lõhe suurendaja: linnades on 100 megase ühenduse kaablid kõigile tasuta kättesaadavad, aga maal on sama olukord, nagu praegu kohati elektriga - maksa ca miljon ja saadki.

Mina riigi esindajana paneksin sellele EstWIN võrgu rentijale peale kohustuse, et teenusepakkuja peaks ka maale ehitama välja lõppkasutaja liine solidaarselt tiheasustusega alatelt saadud kasumist. Ehk ISP-de ärihuvile "rajame liine ainult sinna, kus see minimaalselt kümneid kuni sadu kordi ära tasub" päitsed pähe panema...

http://www.riso.ee/et/infoyhiskond/uudised/estwin kirjutas:
Täielik üleminek lairibavõrgule Eestis tähendab, et kõik majad, korterid ja kontorid ühendatakse lairibaühendustega.

Küll aga oli vastik lugeda isegi pressiteates valet, et see võrk ehitatakse iga majani. 1,5km igast kodust on ikka hoopis teine näitaja... Ja seda seal siis paksus kirjas...

note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 25.04.2009 15:05:39 vasta tsitaadiga

Ma olen ka 12 Kb/s rahul.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.04.2009 16:50:19 vasta tsitaadiga

daddo: Mina tahaks väga näha, et kuidas seda võrku mulle vägisi müüma hakatakse, kuna mul puudub selle järgi vajadus mobiilinterneti olemasolu tõttu. 8)
Ja ma mäletan väga hästi, kuidas omal ajal, Dial-Up ajastul, lubati lubati iga maja ja korterini interneti kiire püsiühendus rajada. Aga ei suutnud seda lubadust täita ei Eesti Telefon ega Norby eelkäija ega mitte ükski Külatee projektidest....

Umbes nii oli, et iga kord, enne valimisi lubati, et kohe-kohe tuleb kiire enterneti püsiühendus. Läksid valimised mööda ja keegi ei rääkinud mingitest ühendustest enam. thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 25.04.2009 19:05:44 vasta tsitaadiga

Loodame parimat
upper
HV kasutaja

sõnum 25.04.2009 20:07:23 vasta tsitaadiga

kõik tore,aga mis sellega peale küll hakata,sama,mis autodega 300 jookseb välja,aga sõita ei tohi.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.04.2009 20:33:19 vasta tsitaadiga

upper kirjutas:
kõik tore,aga mis sellega peale küll hakata,sama,mis autodega 300 jookseb välja,aga sõita ei tohi.

No aga oled Sa mõelnud, miks need autod ei tohi sõita 300-ga? eks ikka seepärast, et vastavaid tingimusi pole loodud. Ennem tuleks ikka turvalised ja siledad teed teha ning alles siis hakata piiranguid maha võtma
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.04.2009 20:48:02 vasta tsitaadiga

kännuämmelg: Tere.
Aga vajalikud infosõidud saab ju ka 50-se kilobitise kiirusega liikuva GPRS-autoga ära teha, kui on soovi ja tahtmist icon_biggrin.gif

Olen täna olnud spetsiaalselt GPRS-telefoni + arvutiga internetis ja pole veel ette jäänud tavatoimingut, mille tegemiseks oleks tuhandeid kordi kiiremat netti vaja läinud. Tõsi - natuke kiirem võiks ju olla, aga ma ei viitsi selleks EDGE ega 3G telefoni ostma minna. Lisaks on siis vaja kallimat kuupaketti, kui praegune 100 krooni kuus / mobiilinternet. thumbs_up.gif
tagasi üles
Howard
HV kasutaja

sõnum 25.04.2009 20:50:48 vasta tsitaadiga

Mida te vingute? icon_lol.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 67
tagasi üles
3GHZ
HV kasutaja
3GHZ

sõnum 25.04.2009 20:50:55 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, kiirusepiirangud on pigem selleks, et pool juhtidest ei oleks surnud sõitnud. icon_rolleyes.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Internetiühenduse arendamise projekt EstWin mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.