|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 212 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 434 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 696 |
|
| autor |
|
ander
HV kasutaja

|
09.04.2009 09:45:38
|
|
|
| Kas keegi siit on reaalselt progenud ntkerneli peal? Või linuxi kernelit? Ma hetkel oma arvamust ei avalda ja ootaks teiste asjakohaseid arvamusi.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
0 :: |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
18.04.2009 12:30:54
|
|
|
| ander kirjutas: |
| Kas keegi siit on reaalselt progenud ntkerneli peal? Või linuxi kernelit? Ma hetkel oma arvamust ei avalda ja ootaks teiste asjakohaseid arvamusi. |
Ma olen isegi kerneli kompileerinud ning pärast selle ka ubuntule paigaldanud - tõsi küll, et hunnik 64bitise toetust jäi sisse.
Tööle ta läks ja
väike mõnus " fiiling". Sellist pole windowsis saanudki.
Aga üldiselt on ubuntu kommuuni ametlikud kernelid paremad.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
18.04.2009 14:32:41
|
|
|
| note1, kerneli kompileerimine ei ole kuidagi võrreldav küsituga.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
18.04.2009 17:29:46
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| note1, kerneli kompileerimine ei ole kuidagi võrreldav küsituga. |
ok. mul täitsa siiber ees.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2009 02:38:38
|
|
|
Kunagi pidin üht kernelipatchi suts modima, et see ühe teise patchiga kokku sobiks, rohkem pole progenud. Programmeerimine nagu programmeerimine ikka, mingit erilist tunnet ei tekkinud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
19.04.2009 20:48:08
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Kunagi pidin üht kernelipatchi suts modima, et see ühe teise patchiga kokku sobiks, rohkem pole progenud. Programmeerimine nagu programmeerimine ikka, mingit erilist tunnet ei tekkinud  |
openbsd tuli meelde- praegugu käsikiri sahtlis.
Aga freebsd kohta on selline asi:
http://wiki.idefix.fechner.net/index.php/FreeBSD-Build_Own_CD
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
21.04.2009 07:13:06
|
|
|
| note1 kirjutas: |
| Kas keegi siit on reaalselt progenud ntkerneli peal? Või linuxi kernelit? Ma hetkel oma arvamust ei avalda ja ootaks teiste asjakohaseid arvamusi. |
Ma olen isegi kerneli kompileerinud ning pärast selle ka ubuntule paigaldanud - tõsi küll, et hunnik 64bitise toetust jäi sisse.
Tööle ta läks ja
väike mõnus " fiiling". Sellist pole windowsis saanudki.
Aga üldiselt on ubuntu kommuuni ametlikud kernelid paremad. |
orgasmi said vä?
|
|
| Kommentaarid: 167 loe/lisa |
   |
3 :: |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
21.04.2009 19:07:46
|
|
|
Ei, nii hull asi ei ole. Pole paremat asja kui Linux ja see, et tead mis sul seal jookseb.
Windowsi puhul aga hakkab jube hirm ja stress. Kes sul jälle explorer.exe külge haakinud on..
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.04.2009 19:23:05
|
|
|
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2009 19:36:17
|
|
|
note1, ole vait juba! Mõni inimene sureb veel naerukrampidesse ära, saad kriminaalsüüdistuse!
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 163 loe/lisa |
   |
154 |
|
| tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
21.04.2009 19:51:51
|
|
|
mina kui omastarust arvutite alal mitte kõva proff ja Linuxiga üsna vähe kokku puutunud inimene pean kusjuures tõdema, et isegi mulle jääb mulje, et note1 ajab parajalt idiootset möla ikka vahel
aga võibolla ma olen lihtsalt õel inimene ja mulle ainult tundub nii
btw, linux on parem neile, kes seda kasutada oskavad, eriti kuna Linux oskajale tagab võaimalusi mida teised OS-d nii kergelt ei taga.
Windows aga neile, kes mängida tahavad üle kõige(kuigi jah seda saab teha ka teiste OS-de all) või mingeid kindlaid tööalaseid programme peavad kasutama
Mac selle kõige otsa on aga see kõige lihtsamalt kasutatav
minu arvamus igaljuhul
|
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 167 loe/lisa |
   |
3 :: |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
22.04.2009 11:56:16
|
|
|
Esimene vabandus on alati, et ei oska.
Mine tea, sõimatakse linuxi pedeks ka sind.
Vaadatakse, et pingviinlased on alla käinud eestis ja windowsi kasutajad on super head ja vägevad ning tehakse omad järeldused.
Tegelikult on nii, et linux on tulnud, et jääda ja see ei sõltu, mis aastal eestis on linuxi populaarsus viletsam.
Rohkem nagu loeb see, et kui palju inimene peale kooli, üldse midagi lugeda oskab.
See, et eesti ei suuda linuxit kasutada, on rohkem meie windowsi suur osakaal.
Kaunis huntidega koos peab uluma, klassi panemine. Või siis, et mõned linuxi kasutajad on mitte kõige sõbralikumad.
Ka sellest ei sõltu linux.
Linux i jalgratas ei vaja windows explorerit ja viirusetõrjet. Viirusetõrje on kõigest lisaprogramm.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
22.04.2009 12:16:16
|
|
|
note1, mina pole ka Microsofti operatsioonisüsteemidel viimane aasta viirusetõrjeprogramme kasutanud, see ei ole mingi linuxi kõva eelis nüüd. Ja täpselt sinusuguste kasutajate pärast kannatavadki nii mõnedki teised Linuxi kasutajad eelarvamuste all. Linux on ja jääb, ei vaidle, aga ka Microsofti OS-d on ja jäävad, nuta sina, palju tahad. Aga noh, vastad sa kindlasti jälle hästi pika ja hästi mõttetu postitusega, aga edu sulle.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 163 loe/lisa |
   |
154 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
25.04.2009 14:42:34
|
|
|
Ei vasta. Lihtsalt kasutan linuxit kuna arvuti on vana ja Windows xp jooksis sellel miskipärast kokku.
Pole minagi enam suur uuendaja ja viirusetõrje kasutaja. Läheb käima kuni läheb ja siiamaani pole seisma jäänud.
Peale mind tulgu kasvõi veeuputus.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
26.04.2009 02:57:38
|
|
|
| note1, ma pakun välja, et tee täpselt poole aasta pärast siia järgmine postitus. Selline ilus ja kokkuvõtlik, lihtne argumentide kaalumine + lõpusõnas viisakalt oma arvamus.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
29.04.2009 10:08:50
|
|
|
Ma note1 kiusuks mainin, et ma migreerisin eelmine nädal 10 Linuxil jooksnud serverit Windows Server 2008 peale.
Üldiselt kisub nõnda, et hetke seisuga on mul tööl Linuxi peal veel mõned üksikud tööjaamad (nö vabakasutuseks suva matsidele) ning üks failiserver ja sellelgi on jäänud veel kuu kaks teenistust. Isiklikest asjadest tiksub Linux hetkel veel ainult sülearvuti virtuaalmasinas (hostiks Win7) ja VPSis. Ning tundub, et minu Linuxi kasutamine piirdubki nüüd peale kõiki neid aastaid vaid isiklikus serveris tarbimisega. Põhjus, miks ma Linuxi nö troonilt minema peksin, on tegelikult suhteliselt labane - laiskus. Eks oma tõuke andis ka must masendus, mis tuli kaasa Linuxi peale softi arendamisega ja kernelijubinate kirjutamine. Mingi hetk pisteti pihku Visual Studio litsents ja öeldi "näe, uuri... äkki hakkab meeldima".
Nüüd on sellest möödas 2 aastat ning tõepoolest mulle meeldib Windowsi platvormil rohkem arendada. Detailidesse ei lasku, kuid need, kes on progenud veidikenegi keerulisemaid süsteeme nii Linuxi kui Windowsil all, saavad ehk aru. Aga eks see ole maitse asi.
Ja mis puutub sellesse vanasse heasse propagandasse seoses viiruste puudumisega Linuxile jne... mõtle uuesti. Me kõik teame, et asjad, mis on popid ja head, on kõige suuremad targetid kurjadele arvutionudele ja nõnda... ühesõnaga, te teate küll kuidas see jutt lõppema peaks. Niiet lõpetage trollimine selle turvalisuse teema ümber, sest peamist turvaauku tooli ja arvuti vahel on üsna raske parandada.
Muide, mul ükskord õnnestus täiesti edukalt ühte Firefoxi Linuxi turvaauku ekspluateeriva koodijupiga masin kokku jooksutada... haha
| etk kirjutas: |
btw, linux on parem neile, kes seda kasutada oskavad, eriti kuna Linux oskajale tagab võaimalusi mida teised OS-d nii kergelt ei taga.
Windows aga neile, kes mängida tahavad üle kõige(kuigi jah seda saab teha ka teiste OS-de all) või mingeid kindlaid tööalaseid programme peavad kasutama
Mac selle kõige otsa on aga see kõige lihtsamalt kasutatav
minu arvamus igaljuhul |
Sinu arvamus ja sul on selleks õigus, kuid minu arvamus sinu arvamusest on, et see on üks kõige rohkem levinud väärarvamusi üldse. Linux on tegelikult üsna kergelt kasutatav ka totaalsele lollkasutajale (Ubuntu) ja Windows platvormile kirjutatakse valdav enamus enterprise grade softist (sest MS garanteerib nii softi kui raua tootjatele kompa-debiilsuse blabla; sama kehtib ka mängude kohta; kommertsarendajad eelistavad Windowsi). Linuximaailmas muudetakse standardeid ja lähenemisi iga aasta ning mingisugusest ühilduvusest pole siin juttugi. Mis puutub Mäkki, siis selle suhtes on mu tunded nii-ja-naa - iseenesest on kõik see ilus ja tore, kuid siiski... miks?
Ja kui nüüd eriti rämedalt bashima hakata, siis Windowsile saadaoleva softi valik ja kvaliteet on kordades parem kui Linuxile kunagi üldse saab olema. Tõsi, igaüks seda lubada ei saa, sest head asjad maksavad siiski raha. Mina aga ausa inimesena ja olles ka ise arendaja, maksan raha heade asjade eest.
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
29.04.2009 14:26:49
|
|
|
Nojah. Isiklikult kasutan praegult ikka linuxi distributsiooni.
Igühe vaba valik see ju ongi.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
02.05.2009 12:41:18
|
|
|
note1 käib ka Delfi Forte ja mujal portaalides Windowsi või üldse opsüside teemaliste artiklite kommentaariumites Linuxit ülistamas
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.05.2009 13:02:34
|
|
|
20 aastat kestnud vaidlus, mis j22b igavesti kestma...
Postitatud mobile device
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.05.2009 13:08:25
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
| 20 aastat kestnud vaidlus, mis j22b igavesti kestma... |
Huvitav, 20a tagasi polnd windows just teab mis tegija ning Linux kui selline ei eksisteerinudki veel
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
02.05.2009 16:15:39
|
|
|
Ma kiusuks mainin, et ma migreerisin eelmine nädal 10 Linuxil jooksnud serverit Windows Server 2008 peale.
Üldiselt kisub nõnda, et hetke seisuga on mul tööl Linuxi peal veel mõned üksikud tööjaamad (nö vabakasutuseks suva matsidele) ning üks failiserver ja sellelgi on jäänud veel kuu kaks teenistust. Isiklikest asjadest tiksub Linux hetkel veel ainult sülearvuti virtuaalmasinas (hostiks Win7) ja VPSis. Ning tundub, et minu Linuxi kasutamine piirdubki nüüd peale kõiki neid aastaid vaid isiklikus serveris tarbimisega. Põhjus, miks ma Linuxi nö troonilt minema peksin, on tegelikult suhteliselt labane - laiskus. Eks oma tõuke andis ka must masendus, mis tuli kaasa Linuxi peale softi arendamisega ja kernelijubinate kirjutamine. Mingi hetk pisteti pihku Visual Studio litsents ja öeldi "näe, uuri... äkki hakkab meeldima".
Nüüd on sellest möödas 2 aastat ning tõepoolest mulle meeldib Windowsi platvormil rohkem arendada. Detailidesse ei lasku, kuid need, kes on progenud veidikenegi keerulisemaid süsteeme nii Linuxi kui Windowsil all, saavad ehk aru. Aga eks see ole maitse asi. |
Ehk ilmselt on siis jutt weebiarendusest? Kuigi viide kerneli arendusse tekitab kahtlusi. Samas, kuidas seostada "laiskust" ja kätte pistetud VS litsentse? Järgmise sammuna TeamStudio... ning siis on antud süsteemiga klient laulatatud, kuna seda investeeringut lihtsalt maha kanda on juba võimatu.
Ülalmainitud failiserveri kohta, vahepeal oli just kuri plaan viia failiteenused linuxile. Siiamaani toimib küll Netware 6 aga NSS mõned mugavused küll paneks eelistama uuendusvajaduse korral linuxi serverit.
Ning lisamata ei saa jätta kordi, mil loetamatult NTFS failisüsteemilt on just linuxi abiga kasutaja oma failid siiski kätte saanud.
| Ja mis puutub sellesse vanasse heasse propagandasse seoses viiruste puudumisega Linuxile jne... mõtle uuesti. Me kõik teame, et asjad, mis on popid ja head, on kõige suuremad targetid kurjadele arvutionudele ja nõnda... ühesõnaga, te teate küll kuidas see jutt lõppema peaks. Niiet lõpetage trollimine selle turvalisuse teema ümber, sest peamist turvaauku tooli ja arvuti vahel on üsna raske parandada. |
Selles on sul õigus, suutsid ka Visual Studios progejad serveri viirusega nakatada.
| Windows platvormile kirjutatakse valdav enamus enterprise grade softist (sest MS garanteerib nii softi kui raua tootjatele kompa-debiilsuse blabla; sama kehtib ka mängude kohta; kommertsarendajad eelistavad Windowsi). Linuximaailmas muudetakse standardeid ja lähenemisi iga aasta ning mingisugusest ühilduvusest pole siin juttugi. Mis puutub Mäkki, siis selle suhtes on mu tunded nii-ja-naa - iseenesest on kõik see ilus ja tore, kuid siiski... miks? |
Kommertsarendaja arendab windowsile, kuna sealt paistab tulema RAHA. Teed programmi linuxile, kasutaja uurib, mõtleb ja siis kukub mingit vabavaralist alternatiivi otsima. Kadumaläinud raha tootjale.
| Ja kui nüüd eriti rämedalt bashima hakata, siis Windowsile saadaoleva softi valik ja kvaliteet on kordades parem kui Linuxile kunagi üldse saab olema. Tõsi, igaüks seda lubada ei saa, sest head asjad maksavad siiski raha. Mina aga ausa inimesena ja olles ka ise arendaja, maksan raha heade asjade eest. |
Aga hinna/kavliteedi suhe on raudselt vabavara kasuks.
PS. Arenduse kohta võiks veel öelda, kas võiks maksma hakata alles siis, kui asi on "heaks" saanud...
_________________ -- |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.05.2009 22:15:53
|
|
|
| dzombe kirjutas: |
| Kommertsarendaja arendab windowsile, kuna sealt paistab tulema RAHA. Teed programmi linuxile, kasutaja uurib, mõtleb ja siis kukub mingit vabavaralist alternatiivi otsima. Kadumaläinud raha tootjale. |
vale vaidlus. kommerts vs. tasuta on midagi muud. ja ei seondu kuidagi platvormiga.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
03.05.2009 14:42:16
|
|
|
| tsitaat: |
| Aga hinna/kavliteedi suhe on raudselt vabavara kasuks. |
Vabavaral hind puudub, tõepoolest. Võta ja paigalda/kompileeri palju jõuad. Kvaliteet vabavaras? Ole nüüd. Ma ei taha nüüd räme troll olla, kuid kui sul on valida x arv erinevate aknahaldurite vahel, y arv erinevate liidese teekide ning z võimalust ükskõik mille tegemiseks, siis ei saa kvaliteedist ju juttu olla. Jah, freetardid suruvad selle peale, et on valikuvõimalusi palju, kuid paraku kvantiteet < kvaliteet. Kui terve OSS liikumine suudaks ühiselt laua taha istuda ning kokku leppida standardites ja muudes printsiipides, siis me ehk näeks isegi Linux Desktop Yeari ning Linuxi turuosa oleks suurem kui 2%. Paraku on see aga utoopia, sest seni kuni igaühel on võimalus öelda oma arvamus asjadest ning teha asju täpselt nii nagu tema heaks arvab ja arvestamata tarbijatega, siis ei saa me rääkida kvaliteedist või kasutajasõbralikusest.
| Ehk ilmselt on siis jutt weebiarendusest? |
Jah, ka veebi olen mõlemal platvormil tööle lükanud, kuid hetkel pidasin konkreetselt silmas süsteemiprogemist. Veelgi konkreetsemaks minnes - kord oli vaja kirjutada Windowsis tüürel ühele helikaardile, mis oli küll ilgelt vana, kuid omanik tahtis seda tööle saada. Just for kicks üritasin sama funktsionaalsuse kätte saada ka Linuxis. Loobusin peale nädalat jebimist. Windowsile tüüreli trükkimine + technetis surfamine võttis umbes nädalakese. Tõsi, pole just suuremasi näide, kuid niisama trollimise mõttes toon välja.
| ...siis on antud süsteemiga klient laulatatud, kuna seda investeeringut lihtsalt maha kanda on juba võimatu. |
Miks peaks olema vajalik süsteemi matta? Tegemist on ju hea süsteemiga, hehe.
Ülalmainitud failiserveri kohta, vahepeal oli just kuri plaan viia failiteenused linuxile. Siiamaani toimib küll Netware 6 aga NSS mõned mugavused küll paneks eelistama uuendusvajaduse korral linuxi serverit.
Ning lisamata ei saa jätta kordi, mil loetamatult NTFS failisüsteemilt on just linuxi abiga kasutaja oma failid siiski kätte saanud. |
Kuule, jah, kui NTFS õigustesüsteem piisavalt hulluks ajada, siis võivad asjad üsna kukele minna. Ning siinkohal olen ma südamest tänulik ntfs-3g arendajatele.
| Kommertsarendaja arendab windowsile, kuna sealt paistab tulema RAHA. Teed programmi linuxile, kasutaja uurib, mõtleb ja siis kukub mingit vabavaralist alternatiivi otsima. Kadumaläinud raha tootjale. |
Linuxile kirjutatud softi on ka lubatud müüa ja seda ka tehtakse. Ometigi üsna vähe. Sa räägid nagu RAHA oleks halb? Kas sa käid tööl vabast tahtest või raha pärast? Naljamees.
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
03.05.2009 20:10:39
|
|
|
| Aga hinna/kavliteedi suhe on raudselt vabavara kasuks. |
Vabavaral hind puudub, tõepoolest. Võta ja paigalda/kompileeri palju jõuad. Kvaliteet vabavaras? Ole nüüd. Ma ei taha nüüd räme troll olla, kuid kui sul on valida x arv erinevate aknahaldurite vahel, y arv erinevate liidese teekide ning z võimalust ükskõik mille tegemiseks, siis ei saa kvaliteedist ju juttu olla. Jah, freetardid suruvad selle peale, et on valikuvõimalusi palju, kuid paraku kvantiteet < kvaliteet. Kui terve OSS liikumine suudaks ühiselt laua taha istuda ning kokku leppida standardites ja muudes printsiipides, siis me ehk näeks isegi Linux Desktop Yeari ning Linuxi turuosa oleks suurem kui 2%. Paraku on see aga utoopia, sest seni kuni igaühel on võimalus öelda oma arvamus asjadest ning teha asju täpselt nii nagu tema heaks arvab ja arvestamata tarbijatega, siis ei saa me rääkida kvaliteedist või kasutajasõbralikusest. |
kasutajasõbralikkus ongi just see et sul on suur valikuvõimalus imo.
ja mida mõista kvaliteedi all? minu arvates kui programm teeb oma töö ära nagu talt nõutud siis see ongi kvaliteet, ja seda leiab vabavara hulgast päris palju
üks hea näide:
Brasero vs Nero
Brasero teeb kõik samad vajalikud funktsioonid ära, olles minimalistlik ja tasuta
nero on täis topitud mingisugust s***a, mida paljud nii või naa ei kasuta, ja selle eest tuleb veel hingehinda maksta
ärge nüüd kõvasti löge aga imo vabavara on ikka palju kvaliteetsem, võimalusterohkem jms.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|