Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
muusik
HV kasutaja
|
23.04.2009 10:13:53
Taseme hindamine (shop ja flash) |
|
|
Olen siin puntras oma mõtetega, et kuidas hinnata ning eesmärgistada oma taset photoshopis ning flashis.
A la keegi teist on kindlasti elus paar korda seadnud endale enesearengu eesmärke, et mis taseme/oskused sooviksid saavutada selleks ajaks. Tunnengi huvi, et kuidas te ise olete hinnanud seda, kõhutunde järgi?
Ise seisan pigem probleemi ees hetkel, et kuidas flashi taset eesmärgistada ning mis oleks selle mõõdik.
Kogemusi?
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
23.04.2009 10:39:39
|
|
|
Minu arvamus flashi koha pealt: on tõesti selliseid vendasid, kes panevad mingi kuulikese flashis veerema ja on selle oskusega häppid ja arvavadki et oskavad flashi , kuid tõeline proff loogiliselt peaks oskama kõiki keerukaid lahendusi mida flash pakub ja neid ka korralikult realiseerima.
Selline vahepealne vend on poolikute oskustega: võib küll mingi mini cartiooni ja bänneri ära teha, kuid seda ilma asjasse(loe: flashi võimalustesse) korralikult süvenemata. Kuid ka sellist inimest ei saa lugeda proffiks ega ka algajaks....yours choise
Kui teemaalgataja tahab et tema enda tase paika pannakse, siis võid siia teemasse mõned oma projektid lisada, küll targad AHV-id ütlevad sulle mis tasemel sa oled
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
23.04.2009 11:13:23
|
|
|
vaat oma hinda tead sa siis, kui suudad oma asjad ka maha müüa või näiteks oma asjadele positiivset tagasisidet saad. ega see nii ei ole, et on mingi tabel olemas. Sinu oskusi näitab ka see, kas sa oled võimeline ilma arvuti taga istumata oskama seletada, kuidas miski toimib. ja eelkõige oled sa ise ee enese kõige parem hindaja, kus maal on sinu piir, mõnele on suureks oskuseks juba see, kui ta oskab flashis palli ühest nurgast teise liikuma pnna või photoshopis pildile kontrasti ja bluri lisada. Teised seevastu õppivad iga päev midagi uut ja arenevad pidevalt.
|
|
   |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
23.04.2009 15:25:46
|
|
|
Portfolio või tehtud tööd hindavad selliseid oskuseid. Mingeid sertifikaate on ka võimalik teha, aga photoshopis tegemisel ei loe mitte programmi tundmis oskus vaid loovus.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.04.2009 15:29:09
|
|
|
Mina kui flashi kasutaja võin seda ütelda et ma olen suht keskmise tasemega, pole liiga n00b, aga pole liiga tark ka (ei oska progreda kuna mõistus ei võta seda ._. ) Kuid teatud flashi nippe tean siiski et oma animatsioonid ilusaks teha (tweenid ja movie clipid, layerid, alphad ja need effectid) Vahel kasutan frame by frame, aga vahel jätab ka tween ilusa mulje, kui õigesti teha. Kiiremate animatsioonide tegemisel on tween parim, keerukamatel aga fbf.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
23.04.2009 16:00:06
|
|
|
well flasi oskus koodist hakkabki.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.04.2009 21:03:44
|
|
|
Heh a no mul selleks kahjuks mõistust pole, ma ei jaga neid kriburibusi seal, mul rohkem annet kunstile, mata pole ka mul hea olnud koolis nii et programmeerimine on veel rohkem no no
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
24.04.2009 00:07:14
|
|
|
Ma enda flashi oskusi hindaks alla keskmise, arvestades sellega, mida flashis on võimalik kõik teha. Suudan teha flash kodulehti(staatilisi), bännereid ning igast muusikaplayereid, kuid mingit sisuhaldusega lehte vms küll mitte.
Pmslt mina arvan, et kui vähegi loogilist mõtlemist on, siis flash pole mitte midagi rasket(koodi osa).
_________________ Kodulehekülg: http://kethmar.ee/university
Vajad veebilahendust või graafilist abi? Küsi pakkumist. HV Rahvale alati odavamalt. |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
24.04.2009 01:12:59
|
|
|
Kethmar kirjutas: |
Ma enda flashi oskusi hindaks alla keskmise, arvestades sellega, mida flashis on võimalik kõik teha. Suudan teha flash kodulehti(staatilisi), bännereid ning igast muusikaplayereid, kuid mingit sisuhaldusega lehte vms küll mitte.
Pmslt mina arvan, et kui vähegi loogilist mõtlemist on, siis flash pole mitte midagi rasket(koodi osa). |
Eksid rängalt. Sisuhaldusega flash pole midagi keerulist väheke xmli ja valmis. Flash on väga võimas programm ja selle kesktase on juba Eestis enamikele kättesaamatu.
Loogiline mõtlemine pole alati aluseks, flashis on palju asju vaja lihtsalt ära teha.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
koristaja
HV kasutaja

|
24.04.2009 10:12:06
Re: Taseme hindamine (shop ja flash) |
|
|
muusik kirjutas: |
... kuidas flashi taset eesmärgistada ning mis oleks selle mõõdik... |
Tahad end kuskile töökohale maha müüa ja murrad pead palju oleks sobilik oma taseme kohta kokku valetada?
shp-fls oskused (tase) tulevad iseenesest, mida rohkem asjaga tegeled ja huvi,
teine pool, palju kunstilist silma-kätt-maitset tähtsamgi,
kui paberi-pliiatsiga suudad muljet avaldada, siis suurem tõenäosus ka arvutiga edu saavutada
pole ise kunsti huviline, aga nädalaga (vbl.nats rohkem) nokitsedes, tegin veebilehe välisandmetena piltidega-tekstidega, mõned bannerid, mängud ja ega ma ei oskaks oma taseme kohta midagi öelda, mõnel töökohal lisaoskusena, kui põhitööga ei seostu julgeksin vbl ära märkida ...
_________________ 600613 |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
muusik
HV kasutaja
|
24.04.2009 10:15:16
|
|
|
Ei, ennast tööle ma kuskile parseldada ei taha, töökoht on olemas.
Sain siit teemast mõningaid erinevaid mõtteid ning eesmärgistasin oma enesearengu osakaalu ära, vaatab mis sellest saab.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
16.05.2009 09:51:31
|
|
|
Taseme testimiseks on nt www.expertrating.com ja www.brainbench.com
Adobe toodetele on olemas ka ACE sertifikaadid, tellid eksami, teha saad järve keskuse
kõrval asuval it koolituskeskuses. Kõik need kolm on tasulised, adobe kõige kallim, kuid
kõige hinnatum, kuna eksam toimub nagu reaalne eksam, st sul ei ole võimalust abimaterjale
kasutada ega maha kirjutada, vaid loeb ainult see, mida sa reaalselt peast tead.
brainbench ja expertrating on rohkem enda lõbuks tegemine, keegi seda väga tõsiselt ei võta.
Adobe eksami soovitaks tellida otse thomson prometricu lehelt.
Üldiselt on kõik programmid (photoshop, flash, illustrator, jne) nii keeruliseks läinud, et
tihti koolitatakse ühe programmi baasil mitu erinevat spetsialisti. seega võid olla aastaid
mõnda programmi kasutanud, kuid hetkel on tõenäoline, et sa kasutad-tead nt vaid 5-10%
kogu programmi võimalustest.
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
17.05.2009 16:19:54
|
|
|
seepärast soovitataksegi et pole vaja kallist photoshopi vaid asja ajab ära gimp, kus tavakasutaja ka üle 40% asjadest ei kasuta
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
20.05.2009 01:46:21
|
|
|
tanel98 kirjutas: |
well flasi oskus koodist hakkabki. |
kuda võtta, eks kõik algab eesmärgiks mida vaja teha on. bannerite puhul näiteks koodi pole suurt vaja osata, aga raha toob seegi sisse. samas mänge tehes koodita tõesti ei saa. kõik algab vajadustest....
aha mis me flashist räägime, isegi word on enamuste jaoks tuumafüüsika ja neid kes oskavad wordi 100% on eestis ehk käputäis.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Absona
Lõuapoolik

|
20.05.2009 02:22:22
|
|
|
vipu kirjutas: |
tanel98 kirjutas: |
well flasi oskus koodist hakkabki. |
kuda võtta, eks kõik algab eesmärgiks mida vaja teha on. bannerite puhul näiteks koodi pole suurt vaja osata, aga raha toob seegi sisse. samas mänge tehes koodita tõesti ei saa. kõik algab vajadustest....
aha mis me flashist räägime, isegi word on enamuste jaoks tuumafüüsika ja neid kes oskavad wordi 100% on eestis ehk käputäis. |
Flash CMS'i ei tee ka ilma koodita kuidagi ning kui on vaja ikka pall näiteks reklaami banneril ühest nurgast teise liikuma panna suvaliselt (random) no siis läheb ikka koodi ka vaja. Saab kümme korda kiiremini.
"Kallimad" reklaami bannerid on kõik peaaegu koodi põhjale ehitatud.
_________________ Veebilehed, veebiprogrammeerimine, veebilahendused
Erinevad rakendused ja skriptid. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.05.2009 08:41:29
|
|
|
Kas sina oskad 100% Wordist võtta, vipu ?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
22.05.2009 01:11:58
|
|
|
Ütlen ka siis sõna sekka .
Ma ei arva, et ühtegi programmi 100% tundma isegi peaks. Peab tundma neid vahendeid, mida sa kasutad ja mida sa tulevikus võid kasutada...st pole vaja ju õppida matemaatika valemeid, kui ma teen eesti keeles eksami.
_________________ Kodulehekülg: http://kethmar.ee/university
Vajad veebilahendust või graafilist abi? Küsi pakkumist. HV Rahvale alati odavamalt. |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
22.05.2009 09:51:10
|
|
|
100% tähendab seda, et sa pead teadma ka seda, mis sõna või tähis on programmi koodi kolmanda rea neljas sõna.
tegelikult on põhiline see, et sa suudaksid ka senitundmatutele ülesannetele lahenduse leida.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|