Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem wifiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
TrrT
HV vaatleja

sõnum 20.04.2009 17:19:04 Probleem wifiga vasta tsitaadiga

Tere!

Mul probleem, et vahest sülearvutil kaob internet ära kuigi wifi signaal on väga tugev.
Ma ei tea mida peaksin tegema, et ei kaoks mingil suvalisel ajal ära.

Tegu muidu minu wifiga.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
reints
HV Guru
reints

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.04.2009 17:46:43 vasta tsitaadiga

Millist krüpteeringut kasutad ?
TrrT
HV vaatleja

sõnum 20.04.2009 21:07:18 vasta tsitaadiga

reints kirjutas:
Millist krüpteeringut kasutad ?

Ma ei tea, aga wifi pole lukustatud
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.04.2009 22:21:12 vasta tsitaadiga

Kas wifi signaal sellesmõttes tugev, et asud ruuteril lähedal või arvuti ikoon näitab seda tugevust?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
reints
HV Guru
reints

sõnum 21.04.2009 11:35:44 vasta tsitaadiga

Pane siis lukku. Mõni äkki koormab su võrgu liialt üle icon_rolleyes.gif
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 21.04.2009 11:58:42 Re: Probleem wifiga vasta tsitaadiga

TrrT kirjutas:
Tere!

Mul probleem, et vahest sülearvutil kaob internet ära kuigi wifi signaal on väga tugev.
Ma ei tea mida peaksin tegema, et ei kaoks mingil suvalisel ajal ära.

Tegu muidu minu wifiga.

Nii vähese infoga loodad abi leida? Veidi rohkem andmeid näiteks ruuteri ja sülearvuti kohta palun. Väga vähesed HV Foorumi kasutajad oskavad kohvipaksu pealt ennustada ja kaarte laduda icon_rolleyes.gif
1. Kas ainult sinu sülearvutil kaob nett ära või on teistel masinatel ka seda juhtunud?
2. Ruuteri logides midagi kirjas pole?
3. Mingeid veateateid ei kuvata ekraanile?
4. Ega sa midagi torrentikliendi, eMule'i või mõne muu failivahetusprogrammiga hirmsa kiirusega alla ei tiri enne netiühenduse katkemist?
tagasi üles
TrrT
HV vaatleja

sõnum 21.04.2009 22:15:42 vasta tsitaadiga

Mul ruuter mõne sammu kaugusel ja minuga samas toas.

Mingeid veateateid ei ole ja see on minul juhtunud ja ma ei ole piraat. Kui keegi koormab nt kui mul pole lukustatud siis kuidas ma ise saaksin lukustada? Kui kutsuda töömees siis peab ju päris palju maksma
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.04.2009 03:04:11 vasta tsitaadiga

Selleks, et wifi parooli alla panna, tuleb minna ruuteri seadistamis lehele (vaata ruuteri manuaale ja leiad vastuse kuidas wifit lukku panna).
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
reints
HV Guru
reints

sõnum 22.04.2009 09:22:06 vasta tsitaadiga

Mis ruteriga tegu proovi 192.168.1.1 või 192.168.0.1 Sisesta numbrid kodulehe aadressiks
postone
HV vaatleja
postone

sõnum 18.05.2009 19:16:36 vasta tsitaadiga

Mul sama probleem, mõlema IBM'i tootega nii IBM T43 (type 2668) kui ka Lenovo T61 (Type 6460-8mg). Kui T43 suudab enamvähem talutavalt üle wifi välismaailmaga suhelda siis Lenovoa on see ikka täielik peavalu.

Sümptomiks:
Annab et on wifi on ühendatud või on ühendatud aga limited connection ja kuhugi netti ei saa.
(minul Wifi confis ja purgis asi olla ei saa sest teised läparid töötavad samal ajal ja samade setingutega ilusti.)
Probleem nimelt sellest, kui purk jagab IP'si vahemikus 192.168.0.100-199 siis läppar omistab aadressiks kuidagi näiteks 169.254.129.80 ja mask on 255.255.255.0 asemel hoopis 255.255.0.0
Ja nii kui panen kaabli taha, siis läbi LAN'i net tuleb aga läbi wifi ei.
Olen proovinud nii driverite update nii wifipurgis kui ka arvutis ning sama mure painab mind selle läpakaga ka külapeal mitte ainult kodus.

Äki teab keegi mingit nõksu kuidas sellest murest lahti saada? Kas äki mingit konkreetset driverit mis töötav või milles asi et millele lahendust otsida?
tagasi üles
reints
HV Guru
reints

sõnum 18.05.2009 20:39:36 vasta tsitaadiga

Sa ise ei ole enda läpakas wifi ip-d näpinud ?
postone
HV vaatleja
postone

sõnum 18.05.2009 20:58:20 vasta tsitaadiga

eip nii rumal arvutikasutaja ma enam ei ole, et ise ip valeks krutiks ja siis ei tea mis viga. icon_biggrin.gif
IP sätungid on automaatselt omistamise peal...olen proovinud ka nii et annan ruuterist selle masina wifile kindlaks määratud IP aa ei midagi. Võrku näitab ja ühendust ka...aga Gateway'd pingides ei leia... icon_sad.gif

Aga mingi müstiline issjas on seal sees küll. Sest ei driverite update ega ka win xp sp3 ega miski pole seda viga parandanud.
Peal on IBM'i preload XP ja sealt on pärast osa asju maha lastud...nagu IBM access ja siis driverid ka peale uued...Muuseas sama jama oli ka täiesti puhta installi ja ibm accessiga. icon_evil.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.05.2009 21:05:20 vasta tsitaadiga

Aga ära kasuta IBM Accessi, vaid Windowsi enda wifi-haldust icon_question.gif
tagasi üles
postone
HV vaatleja
postone

sõnum 18.05.2009 21:47:05 vasta tsitaadiga

Sellele järeldusele jõudsin ma juba vana T43ga...ja nagu eelmisest postistgi välja loed siis ma ei kasuta accessi.
[...OT...]IBM soft on saatanast, ei toimi ja on siga aeglane...sry kui kellegi tundeid riivasin a sellekohaseid komme sel teemal ei oota, see on lihtsalt minu arvamus icon_smile.gif [/...OT..]

Aga vahet pole kas accessi või winni wifi-haldusega ei toimi wifi ikkagi.

Kuidagi nagu arvuti ei saa aru mis moodi wifipurkidega suhelda. ei suuda omistada töötavat IP'd, Gateway'd jne...ja ei saa ka aru sellest kui annad talle kindlaks määratud IP ja värgid.

Mis viga võib olla...äki keegi teab lahendust...?

HÜVA NÕU WANTED!!! 8)
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.05.2009 22:18:56 vasta tsitaadiga

Inteli enda driveritega tulevat WiFi-haldust oled proovinud? Kui sul Inteli kaart on...
tagasi üles
postone
HV vaatleja
postone

sõnum 18.05.2009 22:38:38 vasta tsitaadiga

jep...ka sellega mitte... icon_evil.gif

suht otsas on mõistus, samas ei tahaks masinat mitmeks nädalaks garantiisse ka saata ja väliselt paistab nagu kõik funktsioneeriks aga ühendust ei ole
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.05.2009 22:50:20 vasta tsitaadiga

Mõnda teist WiFi-kaarti pole võimalik proovida?
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 18.05.2009 23:09:07 vasta tsitaadiga

Enne riistvara kallale minemist võiks veenduda, et tarkvara ei ikalda. Lase arvuti mõnelt uuemalt Ubuntu (näit 9.04) plaadilt üles ja vaata kas seal ka WiFi kalab.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.05.2009 06:58:11 vasta tsitaadiga

see 169... ip saadakse windowsi käest siis, kui mingil põhjusel DHCP kaudu omistamine ei õnnestu.
Põhjuseid võib olla mitmeid, kuid kuna Sa oled juba windowsit uuesti installinud ja sellega võimalikud ussidest, võrguseadete möödasätetest tulevad kalad ellimineerinud, siis siiski panustaks wifi-kaardi omapärale.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.05.2009 07:21:38 vasta tsitaadiga

miks te sellest masinast koinite? selle peale ei ole mõelnud, et kust masin seaded saama peaks? lukustamata wi-fi sita purgi tagant EI PEAGI TÖÖTAMA!. samamoodi ei pea töötama lukustamata wi-fi sita purgi tagant mis on kellegi teise konfimishiiglase fifiga samal kanalil. kolmas asi on see, et teie nii töökindlaks ja ülimaks peetava fifi sagedus on tasuta ja sellel samal sagedusel kiiritavad ka nt mikrolaineahjud. mis juhtub kahe samale sagedusele sattuva lainega, peaksite te algkooli füüsikatundidest mäletama. kahe sõnaga otsige omale mingi vürgu monitoorimise " programm" ja laske see käima ning esimese asjana vaadake, kas teie võrguga samal sagedusel ehk ei ole mõnd teist konfimishiiglase võrku, lukustamata ja WEP seadistusega asjad tasuks seada WPA (2) peale, kuidas seda teha, saab vaadata konkreetse purgi tootja kodulehel üleval olevast Targast Publikatsioonist nimega " user`s manual". ja kui sellega ka hakkama ei saa, tuleb tõesti " töömees" kutsuda. lukk välldib parasiteerida üritavad naabrid, fifimobladega tatikad jt. isikud, kelle tegevus võõras võrgus võib võrguliiklusele mitte just kõige tervsislikumalt möjuda. kolmas asi mida peaks tegema, on oma arvutid puhtaks igasugu sitasikutajatest ja muust troojavärgist, mis võrguliiklust kohe väga hea meelega kasutama kipub. combofix, AVZ jt jt.. asjad abiks ning samuti ka ccleaner startupi puhastamiseks.. sitasikutaja konfimine samamoodi kirjas selle konkreetse programmi helbis.
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 19.05.2009 07:25:37 vasta tsitaadiga

Kas lähikonnas on veel teisi wifi võrke näha? millise kanali otsas käivad naabervõrgud ja sinu oma? Ubi omale kaabli abil netstumbleri nimeline proge ja vaata, mis ümber ringi toimub. Ka mina avastasin, et läpakas ühes toas ei tahtnud kuidagi võrgus infot vahetada. Selgus et minu 5 kanali teale oli siginenud veel 3 erinevat võrku. Omal kanali vahetus 7 peale ja jälle kõik funkab.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.05.2009 07:51:46 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
...

ähh mida Sa lärmad..
praegu on juba teine case (teemat algatanud hädiline on vaikinud) ja kusagil pole märgitud, et see praegu kõneall olev võrk turvamata on.. lisaks loeb ju selgelt välja, et teised masinad samas kenasti toimetavad.

icon_lol.gif

siit edasi minnes, siis inteli kaardid (peavalu on 2200BG) ei taha mitte kohe iga võrguseadmega WPA krüpti harrastamisega hakkama saada ning sealt tekib terve posu anomaaliad.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.05.2009 08:12:55 vasta tsitaadiga

kuidas vötta.. panin oma vanasse toshibasse just vana B kaardi asemele sellesama 2200BG kaardi ja kiirusepuute wpa2 he peale keeratud turvalisus jookseb kenasti.

pigem tahtsin oma plämaga esile tuua seda poolt, et levialal on kaks otsa, 1 on läpakas ja tene ruuteris. probleem võib olla ka teises otsas.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.05.2009 09:08:08 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
kuidas vötta.. panin oma vanasse toshibasse just vana B kaardi asemele sellesama 2200BG kaardi ..

jah, ka mul kümned läpakad töötavad samade kaartidega kenasti, kuid kambakesi teatavate ruuteritega WPA-d viljeledes, tekitavad peavalu just inteli kaartidega masinad (key exchange timeout)
tagasi üles
postone
HV vaatleja
postone

sõnum 20.05.2009 14:15:06 vasta tsitaadiga

Wifipurgi kirumisega-konfimisega pole mõtet tõepoolest siin teemat sisustada. Sest antud masinal on analoogne probleem mitte ainult minu koduvõrgus vaid ka teistes võrkudes mis on seotud krüptiga. Vahel isegi vaba-võrkudes. icon_confused.gif
Pigem tasub lähemalt süübida intelli kaartide-driverite ja krüpteeringuga toimetamise anomaaliatesse. Sest probleemi sagedus ja kestvus suureneb ühes sellega palju ma keeran turvalisust peale. Vabavõrgus esineb kõige vähem jama, aga pole ka probleemivaba aga WPA2 on täielik peavalu ja nagu hiinakeel selle masina jaoks. Vahel harva kui juhtub et töötab ilusti.

Aga kas sellisele murele nagu seda on näiteks key exchange timeout on ka mingisugust probleemi lokaliseerimist võimalik teha ja kas selle vastu ka mingit rohtu/seadistust leidub? icon_eek.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem wifiga mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.