Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  JS Frameworkid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 09.04.2009 18:17:12 JS Frameworkid vasta tsitaadiga

Nonii. Tekkis küsimus, et mis frameworkid JS olemas on ja milliseid oleks mõtet kasutada?

Hetkel olen kasutanud eranditult Prototype + Script.aculo.us raamistikke. Aga kas see on ka õige ja jätkusuutlik valik?

Võibolla on keegi erinevad frameworkid joonele pannud ja oskab pajatada headest ja halbadest külgedest? Ootaks siis just kogemustel põhinevaid arvamusi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 10.04.2009 18:16:18 vasta tsitaadiga

Otseselt vastastikku kõrvutanud neid pole, aga Joomla! kasutajana käivad käe alt reeglina läbi eelkõige just MooToolsiga tehtud vidinad, mis on 99% kordadest viperusteta töötanud. Aeg-ajalt siis olen kokku juhtunud ka jQuery ka Prototypega. Ise olen lähtunud peamiselt funktsioonist, mitte frameworkist endast. Kui skript teeb oma töö ära ning töötab kenasti koos teiste lehel olevate skriptidega, siis on kõik minu poolt OK olnud.

Kui sa neid võrdled, siis oled ilmselt sellele Wikipedia artiklile ka juba peale juhtunud?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 12.04.2009 14:02:54 vasta tsitaadiga

Ma isiklikult tegelesin ka kunagi Prototype'iga, kuid pöördusin ära jQuery peale ning pole enam tagasi vaadanud. Prototype on üks vanemaid JS librarite seas, just Prototype populariseeris dollarimärgi kasutamise funktsiooninimedes. Ning omal ajal oli Prototype pea ainus tõsiseltvõetav library, kuid nüüdseks on see olukord tublisti muutunud.

Mu isiklikku arvamust pidi oli Prototype suur ja oluline samm JS libraryte arengus, kuid jQuery, mis kõvasti toetub Prototype'i kogemusele, astub sellest omakorda tubli sammu edasi. jQuery on tublisti lihtsam kui Prototype - näiteks $, $$ ja $F funktsioonide asemel on jQuery-s kõikvõimas $ funktsioon, mis täidab kõigi eelnimetute aset; sarnaseid näiteid on hulgim. Üldse on jQuery suurepärane näide lihtsalt heast disainist ning tasub proovimist juba ainuüksi selle pärast.

Olulisematest tegijatest tasuvad kindlasti uurimist Dojo, MooTools ja ExtJS. Erinevad libraryd on head erinevates situatsioonides - üht ja ainust kõige paremat pole mõtet otsida. Näiteks jQuery ja ExtJS asuvad spektri täiesti erinevates otsades: jQuery oma minimalismiga on hea üldotstarbeline valik, aga tõsise GUI programmi loomiseks pole ExtJS-ile erilisi konkurente.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  JS Frameworkid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.