Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Keegi CNC pinki on ehitanud? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kickija
HV veteran
kickija

sõnum 07.04.2009 22:18:18 vasta tsitaadiga

sekonic, milliseid mootoreid kasutad ja mis on sul lineaarsiinideks? Mis on projekti kogumaksumus?
sekonic
HV vaatleja

sõnum 07.04.2009 22:48:48 vasta tsitaadiga

mootorid sain ma sealt vanast plotterist pöörde peale samme on 100 ei oska midagi muud öelda 4 ja juhtmega ehk siis bipolar. Lineaarsiinideks leidsin ma ümmarguse raua, mille poleerisin rohelise ja punase pastaga ära ja maksumuse kohta võiks öelda et 500 EEK see, mis ma maksin selle vana plotteri eest. Pingi ise tegin kõigest mis kätte juhtus.

Kui teha nüüd selle plotteri controlleriga siis tuleks see 2D mõtlesin nagu graveerimise peale et z telge liigutab siis ainult magnetrelee ~0,3 mm

Tahaks muidugi 3D aga ei oska seda õiget controllerit leida ja ei taha väga palju raha ka alla panna. Ise teha ka ei oska icon_sad.gif Sada häda icon_biggrin.gif

viimati muutis sekonic 08.04.2009 13:44:31, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kfl
HV Guru

sõnum 08.04.2009 00:29:17 vasta tsitaadiga

sekonic kirjutas:
... Tahaks muidugi 3D aga ei oska seda õiget controllerit leida ja ei taha väga palju raha ka alla panna...
http://www.instructables.com/id/Easy-to-build-CNC-Mill-Stepper-Motor-and-Driver-ci/ 100-300.- oleneb mis juppidest kokku paned, vene analoogidega tuleb tunduvalt odavam ...
kcam juhtima,
aide konvertima
mingi cad dxf modimiseks

sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 13:24:35 vasta tsitaadiga

kui töpne see asi muidu on, kas see loeb ka kontrollerist või ainult stepper mootori sammude arvust pöördel? Põhimõttelislt ja suht lihtne skeem aga kuna seda trükiplaati ei ole ja neid radu ei mõista teha siis jääb asi katki. Palju selle tegemnine võiks maksta kui näiteks siin foorumis kellelgi teha laseks?
tagasi üles
Sahib
HV veteran

sõnum 08.04.2009 14:19:52 vasta tsitaadiga

Mis asi sulle siis kõige rohkem muret teeb? Plaadi söövitamine või komponentide jootmine?
Ähmane tunne on, et su olemasolev kontrollplokk on raskesti ühilduv levinud softiga.

sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 16:02:28 vasta tsitaadiga

see kontrollplokk on nagu 2D jaoks. Aga tahaks saada 3D kontrollplokki. Söövitamisest ei tea midagi icon_redface.gif pole plaatigi (mida söövitada icon_biggrin.gif) ainult veidike lugend selle kohta aga ise sellega hakkama ma ei saa aga jootmisega olen päris palju tegelenud icon_biggrin.gif
tagasi üles
kickija
HV veteran
kickija

sõnum 08.04.2009 16:41:52 vasta tsitaadiga

Mul endal kahjuks projekt seisab kalliste mootorite taga, muidu on mingi ebatäpne mehaanika natuke aretatud ja kontrollereid olen ka valmis teinud unipolar mootoritele, aga need mootorid jäävad nõrgaks.
Ning jõuosas on hetkel transistorid, mis kannatavad kuni 1A voolutugevust.

sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 17:25:11 vasta tsitaadiga

Palju mootori hind on? Ebayst ei saa odavamalt?

ma ei tea midagi nende võimu kohta
aga leidsin sellised
link
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 08.04.2009 17:57:21 vasta tsitaadiga

Heips!
Sattusin Metacafe's mingi klipi peale ja tundus siia teemasse sobivat icon_rolleyes.gif

Väike küll on teine, kuid see-eest suht lihtne ning mis peamine - 3D

Ärge kõvasti lööge, kui väga mööda panin icon_redface.gif

tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 08.04.2009 19:34:25 vasta tsitaadiga

sekonic, osta nt mingi valge marker ja trükkplaat (kahjuks pole sa oma asukohta märkinud, kuid loodetavasti elad ELFA elektroonikapoe või Oomipoe vms lähedal). Skeemi visandad mingis CAD programmis (nt PCB Express), prindid välja, teed täkked aukude ossa, teed rajad, puurid täkketesse augud (läbimõõt 1mm), ostad raud(iii)kloriidi, viskad sooja vette, lobistad ning pärast kraabid õrnalt markeri maha. See oli nt minu variant, kuid saab ka spets kilele printida ja (läbi paberi?) triikida; UV lamp; raudkloriidi asemel kasutada naatriumpersulfaati; CAD proge alternatiive on palju nagu trükkplaategi. Tuleb kätte võtta ja asi ära teha icon_smile.gif Lugemist veel: http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/search.php?searchid=487512
sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 19:42:57 vasta tsitaadiga

Ok Elrak suured tänud! Aga ma ei leia seda skeemi kuskilt et mis jupstükke vaja icon_biggrin.gif

Aga Elrak palju sa tahad kui mulle selle valmis teed (nagu kogu selle controlleri) ma ise ka Tartus
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 08.04.2009 19:58:10 vasta tsitaadiga

sekonic, ma suht algaja icon_redface.gif Lihtsalt natukene olen tegelenud, kuid katki jäänud kooli tõttu. Sinu jutu järgi arvasin, et sul skeem ja värgid olemas. Vaata selle teema esimesi poste (seal on viidatud lingid, ise pole uurinud, ent äkki ka radadest pilt olemas (algajal päris raske midagi suuremat disainida, omad kogemused)) ja otsi ja ELFA foorumist märksõnaga "cnc".
sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 20:15:59 vasta tsitaadiga

Eggyl on see controller tehtud seal isegi joonised ja puha aga kuna ma ka algaja ma veel algajam kui Elrak siis ma ei saa aru kust ma saaksin nende juppide nimetused seal joonistel on midagi märgitud küll aga näiteks takistid on ainult nummerdatud ma ei tea mida näiteks sinna täpsemalt panna. Jõuosa saaks küll valmis neid tuleks siis 3 tükki teha. Aga see PCB juba suht hirmutav icon_biggrin.gif

http://eggy.lylitus.org/galerii/sp_index.php?dir=./Aretused/CNC/kontroller

kindlasti on ka lihtsamaid skeeme näiteks nagu kasutaka kfl pakkus aga sealt ei saand neid pilte vaadata lõi errori arvatavasti maha võetud icon_sad.gif
tagasi üles
kickija
HV veteran
kickija

sõnum 08.04.2009 20:44:42 vasta tsitaadiga

sekonic, kusjuures seesama skeemi järgi tegin ise nagu Eggy-l, ainult ma ühendasin juhtmetega kõik makettplaadi peal (välimus ei ole hea, aga muidu töötab thumbs_up.gif )
sekonic
HV vaatleja

sõnum 08.04.2009 21:05:29 vasta tsitaadiga

aga kust kohast ma muidu saan teada nende juppide nimed mille järgi ma tevalost neid ostan näiteks neid transe, takistid, kivid ja seal veel palju värki icon_biggrin.gif
tagasi üles
kickija
HV veteran
kickija

sõnum 08.04.2009 21:33:25 vasta tsitaadiga

Flip flop http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/-64-55-61/7474-dual-d-flip-flop-7474-dual-d-flip-flop
Xor Gate http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/-64-55-39/7486-quad-exclusive-or-7486-quad-exclusive-or-
transid (mina kasutasin tip31c) http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/71-045-73/power-transistors
takistid http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/60-101-36/carbon-resistor-1-4-w

Sahib
HV veteran

sõnum 11.04.2009 19:08:04 vasta tsitaadiga

link :: Ebay

Saatmine on muidugi saladus, aga saab viisaka asja

kickija
HV veteran
kickija

sõnum 11.04.2009 22:22:08 vasta tsitaadiga

Kontrolleri osa ei ole korraliku masina juures kõige raskem, täpsus on üks element, mis enamasti metsa läheb. Mina kahjuks vingun oma mootoritega ikka. icon_smile.gif
koristaja
HV kasutaja
koristaja

sõnum 12.04.2009 13:27:42 vasta tsitaadiga

sekonic kirjutas:
... kuna seda trükiplaati ei ole ja neid radu ei mõista teha siis jääb asi katki. ...
makettplaat serigost 15.-
pesad 1-2.- eek/tk
mosfetid ~10.- /tk

skeem

XXXHARDCORE
HV kasutaja

sõnum 20.04.2009 15:27:43 vasta tsitaadiga

Ise olen juba pikemta aega CNC pinki ehitanud, mitmest arengu etapist läbi käinud. Sai tehtud alguses praktiliselt põlve otsas ja ise kokkujoodetud elektroonikaga kuni siis nüüd 1,2mx1,2m pingini.
Muuseas kui keegi peaks nii väga huvituma elektroonikast, mul on pakkuda http://www.xylotex.com/3AxSysKit.htm
Ainult juhtelektroonika Hind 1500.-
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tarmac
HV kasutaja
tarmac

sõnum 20.04.2009 17:48:23 vasta tsitaadiga

Pingist pilte on? Kas on suured ebatäpsused? Räägi lähemalt.
XXXHARDCORE
HV kasutaja

sõnum 21.04.2009 14:02:37 vasta tsitaadiga

Hetk olen tööl, mingeid pilte siin pole aga kui huvi võin pilte teha. Ehk täna õhtul lähen töökotta võtan kaamera kaasa
Pingi raam/laud on kokkukeevitatud U rauast
Hetkel liigutab pinki trapets 16mm kruvid mis on 1,2M peale ilmselgelt pikad, viskavad nö, Tänu sellele ei saa maksimum kiirust kätte. Hetkel maksimum liikumise kiirus on 3m/min. Maksimum on ca ~5m/min
Pingi reaalne täpsus võiks olla sinna 0,2mm ca 30cm kohta (kruvide taga kinni) pole pronksmutri kulumist viimasel ajal mõõtnud. Pingi kordustäpsust pole otseselt mõõtnud, ja ei taha ka enne kui ei osta normaalsed kuulkruvid siis peaks täpsust saama sinna 0,05mm 30cm kohta. Elektrooniline arvutuslik täpsus sammude arvult on 0.005mm (mootor teeb 200mikrosammu 1'e mm kohta)
Kogu mehhanism liigub 25mm kuuljuhikutel ja toestatud võlliga
Pingi algne ehitamise mõte oli Plasma lõikus + puidu freesimine, kuid viimasel ajal freesinud ka kerget metalli, alumiinium, pronks ..., kuid selliste kabariitide puhul pingi jäikus pole just kiita, selles osas arendustöö on veel ees.
Freesiks on Kress 1050 32000RPM pea. Väga hea ost!
Elektroonikaks on Geckodrive G540 juhtmoodul @50V toitepingel, sai just uuendatud.
Sammmootoriteks on Nema23 suuruses 1,8N/m 2,8A@60V
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
koristaja
HV kasutaja
koristaja

sõnum 21.04.2009 15:21:02 vasta tsitaadiga

XXXHARDCORE kirjutas:
... Elektroonikaks on Geckodrive ...
see käib vist mach3 ga või vihja natuke tarkvara kohta, millega g-koodi teed, juhid jne? kuidas õppimine, algteadmised vms? õppematerjale, teavet? ma nats kardan seda teemat, tuttav tööstusautomaatikaga tegelev konstruktor hirmutas ära, et süvenen teemasse, raiskan aega, raha, tulemuseks mingi käkk, millest pole omal kasu, veelvähem kellelegi teenust teha, ainult hulga kasutuid teadmisi ...
Sahib
HV veteran

sõnum 21.04.2009 17:17:09 vasta tsitaadiga

Geckodrive sööb küll kõiki tuntumaid progesi thumbs_up.gif
G80
HV Guru
G80

sõnum 21.04.2009 17:22:53 vasta tsitaadiga

Piip kirjutas:
no see peab päris kõva mees olema, kes teeb ise CNC pingi valmis. kohe mingi päris sellise õige, mitte mingi laste puidutreipingi.
ühte sellist meest tean, siin foorumis ta ei pesitse: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=251869#p251869
suht müstiline vana icon_smile.gif

Tundub tõesti hea pink olevat, kõva töö. thumbs_up.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Keegi CNC pinki on ehitanud? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.