praegune kellaaeg 19.06.2025 21:52:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
M@x
HV veteran

|
27.03.2009 01:13:48
Kõvaketta või toite probleem? |
|
|
Juhtus siis väga-väga imelik asi. Arvuti on töötanud hästi juba 2 aastat, ei mingisuguseid probleeme, kuid nüüd. Arvuti töötas ning järsku käis õrn plõks arvutis nagu oleks tule välja kustutanud. Siis ei avanud ennast ei Firefox ega ka Internet Explorer. Mõne hetke pärast kiilus hiir kinni ning ette tuli sinine ekraan, tegin restardi ja nüüd enam sinist ekraani ei tulnud, monitor kustus ning arvuti tegi restardi ja siis ütles, et Disk Boot Failure. Arvuti välja ning uuesti sisse lülitamisel sain ma Windowsi sisse, kuid mitte kauaks, viskas uuesti restardile. Arvuti läks tagasi tööle ning peale Windowsi kirja laadimist viskas ette CHKDSK-i. See ei jõudnudki lõppu, sest väga palju vigu leidis ta minu kõvakettalt. Okei, mõtlesin et nüüd läks mul kõvaketas koos saja muu vajaliku dokumendiga aiataha, koos dokumentide millel on väga hinnaline väärtus.
Kuna arvutis oli 2 kõvaketast, lasin teisele Windows XP peale ning vaatan kuidas asi toimib. Windows peal, ei saanud tõsta asju "vigaselt" kõvakettalt teisele kettale - loopis erroreid.
Okei, olin peaaegu, et leppimas, et mu kõvaketas ütles ülesse. Kuid kuna mu "vigane" kõvaketas oli jaotatud 2 partitsiooni vahel, siis mõtlesin järgi vaadata kas teine töötab - töötas, kuid mõne asja tõstmisel tulid uuesti errorid. Tulemuseks "vigane" kõvaketas 1 vigase partitsiooni ning teise pooliku partitatsiooniga.
Sain siis paar tundi tööd tehtud ning uuesti jooksis arvuti kokku nagu eelnevalt öeldud, sinine ekraan. Tegin restardi, sama jama. Okei, mõtlesin et millest võib see plõks tulla, mis arvuti vahetult enne kokku jooksmist teeb. Sai siis ära ühendatud "vigane" kõvaketas ning ammu paigaldatud LED-iga lisaventilaator. Arvuti korpus on hetkel lahti ja ei paista mingit kokkujooksmist enam olema. Minu 400W toiteplokk on kõik selle välja vedanud juba 2 aastat, kas ta hakkab juba vanaks jääma?
Lisaks mainin ära kuidas hetkel arvuti käima läheb, kui mul on 2 kõvaketast järel käivitub arvuti kiirelt ning korrektselt. "vigase" kõvaketta lahti ühendamisel, lülitub arvuti sisse ning ette tuleb Windows XP kerimisriba, kus ta oma kolme posti kerib, see kerib oma 30 sekundit nii, et kõvaketta raginat ei ole ning samuti ei vilgu ka kõvaketta tuli. 30 sek. möödudes hakkab kõvaketas ragisema ning Windows laeb ilusasti ning kiiresti ülesse. Milles viga? Tal oleks nagu 30sek. brain-freeze.
Põhilised küsimused ongi, kas ma saan kuidagi taastada andmed oma "vigaselt" kõvakettalt ning kas tõesti mu arvuti ära toitmiseks ei piisa 400W toiteplokist? Arvuti täpsemad andmed leiab profiilist.
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.03.2009 04:11:27
|
|
|
Vigane 400W = a 100-200W reaalselt. Ja vigane toide v6ib ka emaplaadi nahka panna!
Olen remontinud taolisi piisavalt.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
27.03.2009 08:30:22
|
|
|
Mis sinisel ekraanil kirjas?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
27.03.2009 09:07:10
|
|
|
Siin on sinise ekraani kiri, mis oli esimene kord kui midagi juhtus.
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
27.03.2009 09:12:14
|
|
|
Kontrolli mälu üle.
|
|
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.03.2009 10:04:10
|
|
|
virks: Mina küll ei usu, et see on mälu probleem, vaid usun, et see on hoopis selle (odavakese, lahjakese) ColorsIT toiteploki probleem, kuna see ei suuda arvutit toita piisava vooluvarudega, stabiilsete pingetega 8)
Ja mida ütleb Sulle elektroonika algtõde - "kõikide vigade korral tuleb alati alustada toitepingete (toiteosa) kontrollimisest."
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
27.03.2009 10:53:21
|
|
|
tahanteada, Ma ei väidagi, et see 100% mälu viga on. Lihtsalt on ette tulnud sarnaseid sümptomeid tekitav vigane mälu. Pealegi on mälu lihtne kontrollida ja selleks ei pea ei uut mälu ostma ega spets tehnikat omama (mida toiteka vea korral peaks tegema.)
Kui ei ole mälu viga, siis ei ole kaotus suurem kui mõned minutid enda aega mis on kontrolliks kulunud ja võib järgmist komponenti kontrollima hakata.
|
|
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|