Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
triippriit
HV kasutaja

|
19.03.2009 19:39:59
Microlab SOLO7C |
|
|
Müüsin suure hurraaga oma Creative 2.1 kõlarid maha ja tellisin Microlabi SOLO7C kõlarid.
Kõlarid saabusid eile. Olen tänaseks juba päris palju neid kuulanud ja pean ütlema, et olen segaduses.
Kastid maksid minu väikestest Creativedest ligi 4 korda rohkem, kuid ma ei taju neljakordset kvaliteedihüpet.
Vaatamata oma suurtele mõõtmetele pole võimalik neist kastidest võluda välja rahuldavat bassiheli. Oleksin oodanud sügavamat bassi, seda ka vaikselt kuulates. Madalad sagedused on põhja keeratud, kuid bass on endiselt lahjem endiste kõlarite omast (kusjuures neil oli mul vastav nupp tavaliselt vaid 1/3 peal ja sellest piisas).
Lisaks tunduvad tibatillukesed tweeterid olevat eriti altid moonutustele.
Ei teagi, mis teha. Kas saata tagasi? Kas 1900 krooni eest on üldse paremaid kõlareid võimalik saada? Või olen loll ja selline helipilt ongi tasakaalustatum?
_________________  |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
19.03.2009 19:44:13
|
|
|
Peale sissetöötamist muutub heli paremaks.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.03.2009 09:52:01
|
|
|
Ah noh, arvata on, et nende microlabi asjade puhul tegu on odava kompromissiga. Sellise raha eest lihtsalt ei ole võimalik kokku panna normaalsete elementidega kõlareid + piisavalt kvaliteetne võimendi. Teisalt jällegi on tõenäoliselt sinu arusaam heast bassist mingil määral väärastunud, tingituna sellest creative mürinakastist. Bass ei peagi müdisema, lödisema ega paukuma. Kuula instrumentaalmuusikat, kui näiteks kontrabassi nootide erinevust puhtalt ja mõnusalt tajud, siis on tegu normaalse bassiesitusega.
Aga mis 1900sse krooni puutub, siis selle raha eest saab päris kindlasti komplekti kasutatud võim+kõlarid, mis on sada korda paremad kui see microlab värk any day of the week.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
24.03.2009 15:29:29
|
|
|
Olen virksiga nõus, kõlarid vajad sissemängimist. Minu Microlabidel kulus selleks paar kuud.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
triippriit
HV kasutaja

|
24.03.2009 17:26:34
|
|
|
Praegu tunduvad päris head juba
ihvikesel, on ka kindlasti õigus, et mu arusaam bassist on ilmselt väärastunud.
_________________  |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
24.03.2009 19:35:14
|
|
|
Hmm, siiski ma arvan, et see sissemängimine on marginaalse tähtsusega, psühholoogia on põhiline. Harjud lihtsalt ära kõlaga ja juba tundubki, et on parem. Füüsiliselt ei saa ega muutugi kõlarites sissemängimise käigus midagi nii kardinaalselt, et kõrvaga kuuldav vahe oleks. Kui näitaks keegi reaalseid mõõtetulemusi, vat siis hakkame rääkima
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
24.03.2009 22:44:55
|
|
|
ot: |
ihvike, helitehnika sissemängimine on nagu autode sissesõitmine või kingade sissekandmine.
Kõlarite membraanid liiguvad heli projetseerimisel. Tutikad membraanid on kanged, seega nad ei liigu/tööta nii nagu vaja. Aja jooksul e. sissemängimisel membraan muutub pehmemaks ja heli seega paremaks. Minu Solo 3'd mängisid alguses kui tsinkämbrid, kõrged issitasid, polnud detailsust ning bassi. Paari kuu jooksul kogu eelmainitud "helipilt" muutus paremaks - kõrged muutusid pehmemaks, tekkisid detailid ja bass.
PS. Marginaalne on võrrelda Winamp'i ja Foobar2000'e helikvaliteeti
Vist nii  |
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.03.2009 16:14:36
|
|
|
Spooky kirjutas: |
ihvike, helitehnika sissemängimine on nagu autode sissesõitmine või kingade sissekandmine.
Kõlarite membraanid liiguvad heli projetseerimisel. Tutikad membraanid on kanged, seega nad ei liigu/tööta nii nagu vaja. Aja jooksul e. sissemängimisel membraan muutub pehmemaks ja heli seega paremaks. Minu Solo 3'd mängisid alguses kui tsinkämbrid, kõrged issitasid, polnud detailsust ning bassi. Paari kuu jooksul kogu eelmainitud "helipilt" muutus paremaks - kõrged muutusid pehmemaks, tekkisid detailid ja bass.
PS. Marginaalne on võrrelda Winamp'i ja Foobar2000'e helikvaliteeti
Vist nii  |
|
See on kahjuks tüüpiline "lugesin kusagilt ja seetõttu räägin edasi" jutt. Palun mõõtmistulemusi. Ma olen oma elu jooksul nii palju tarkust kogunud, et inimeste meeleelundite põhjal tehtud hinnanguid ilma vettpidava tõestuseta ei usu. Mingit põhjust ei ole toota selliseid tooteid, mis muutuvad heaks "sisse kandes". Sorry, see on ajuvaba ärimudel ja usu mind, päriselt firmad sellise jamaga loomulikult ei tegele. Kui asi ei ole kohe hea, siis ütleb klient head aega. Eriti morn oleks osta endale korralikud kõlarid ja siis paari kuu pärast avastada, et nad teevad hoopis teistsugust häält kui enne. Muidugi, see on ka mingil määral minu enda seisukoht ja arvamus, kuid absoluutselt igal pool, kus ma siiani olen sellest "sissemängimisest" lugenud on tegu kõrvakuulmisel põhinevate hinnangutega väga pikkade ajavahemike tagant. Ei veena.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.03.2009 16:27:41
|
|
|
Teisalt jällegi on hea ärimudel toota sitta toodet ja anda tarbijale mõista, et teatud küllaltki pika aja pärast läheb asi paremaks. Võib-olla peitub konks hoopis siin. Inimese psühholoogia ja enesepetmisvõime on praktiliselt piirideta valdkond.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
25.03.2009 17:44:16
|
|
|
ihvike, eeltoodu oli minu enda tähelepanek, mitte "lugesin kusagilt ja seetõttu räägin edasi"... Aga see selleks
Põhiline, et triippriit oleks oma ostuga rahul
Peace ja võpej vodki
 |
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
25.03.2009 17:47:44
|
|
|
ihvike kirjutas: |
See on kahjuks tüüpiline "lugesin kusagilt ja seetõttu räägin edasi" jutt. Palun mõõtmistulemusi. Ma olen oma elu jooksul nii palju tarkust kogunud, et inimeste meeleelundite põhjal tehtud hinnanguid ilma vettpidava tõestuseta ei usu. Mingit põhjust ei ole toota selliseid tooteid, mis muutuvad heaks "sisse kandes". Sorry, see on ajuvaba ärimudel ja usu mind, päriselt firmad sellise jamaga loomulikult ei tegele. Kui asi ei ole kohe hea, siis ütleb klient head aega. Eriti morn oleks osta endale korralikud kõlarid ja siis paari kuu pärast avastada, et nad teevad hoopis teistsugust häält kui enne. Muidugi, see on ka mingil määral minu enda seisukoht ja arvamus, kuid absoluutselt igal pool, kus ma siiani olen sellest "sissemängimisest" lugenud on tegu kõrvakuulmisel põhinevate hinnangutega väga pikkade ajavahemike tagant. Ei veena. |
Lugemist sel teemal
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.03.2009 21:04:07
|
|
|
Spooky kirjutas: |
ihvike, eeltoodu oli minu enda tähelepanek, mitte "lugesin kusagilt ja seetõttu räägin edasi"... Aga see selleks
Põhiline, et triippriit oleks oma ostuga rahul
Peace ja võpej vodki
 |
|
Ma mõtlesin selle "lugesin ja räägin edasi" jutu all seda osa sinu kommentaarist, kus sa räägid membraani pehmenemisest
YRO, väga hea link
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |