Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vull
HV veteran
|
20.03.2009 01:48:37
|
|
|
Härra kirjutas: |
täiesti masendav mida kõike ei poogita peeglitele... peegel kaamera on PILDISTAMISEKS mitte video tegemiseks. paari aasta pärast tuleb Canon 8,5D mis sisaldab kaamerat, MP3'i, telefoni, video, diktofoni, AMR helinad, PS CS5 on ka seal see juba... varsti saab täispuhutava modelli ka kaasa kaameratega. Lame! Selle raha eest saab juba 1d(vb isegi S) mark II kätte ja see on juba prima kaamera. Kõik manuaalselt... mida mu hing veel tahta oskaks kui ainult mõni hea L ka seal ees vedeleks |
ja mis sa selle 1ds mk2-ga peale hakkaksid? v meeldib raha tuulde loopida?
5D võiks näiteks UK-st kasutatuna osta. maksavad mingi 600-800£. kurss sitaks odav ka praegu
seebikalt seebikale üle minnes võid mingi aeg ehk rahul olla, aga lõpuks vaatad ikka fullfreimi poole.... milleks siis raha mingite vahepealsete variantide peale kulutada?
pealegi tekib mingi aeg paratamatult huvi või vajadus videokaamera järele ning suurepärane tööriist mõlema jaoks ongi 5d2. pole vaja mingeid ulmelisi telefoni lisasi välja mõelda
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
20.03.2009 01:52:03
|
|
|
täiesti masendav mida kõike ei poogita peeglitele... peegel kaamera on PILDISTAMISEKS mitte video tegemiseks. paari aasta pärast tuleb Canon 8,5D mis sisaldab kaamerat, MP3'i, telefoni, video, diktofoni, AMR helinad, PS CS5 on ka seal see juba... varsti saab täispuhutava modelli ka kaasa kaameratega. Lame! Selle raha eest saab juba 1d(vb isegi S) mark II kätte ja see on juba prima kaamera. Kõik manuaalselt... mida mu hing veel tahta oskaks kui ainult mõni hea L ka seal ees vedeleks |
Jah nõustun, peegelkaamera on pildistamiseks. Samas kas sa tõesti arvad, et kui canon paneb filmimise funktsiooni, mis teeb kusjuures väga ilusat videot ja veel 1080p formaadis, siis selle tõttu on see kaamera kohe nii ulmep.sk ja mõttetu, et kohe kindlasti ei tasu osta.
Pealegi ega enam pole midagi teha, see on paratamatus. Varsti näed, kuidas kõikidel peeglitel on filmimise funktsioon. Võibolla tõesti 1D jäetakse asjast puhtaks, kuigi samas kui see juba 5D külge poogiti, mis on ainult samm puudu 1D'st, siis ei ole midagi imestada kui järgmise põlvkonna 1D samuti filmida lubab. Vanasti oli sama jutt live view'ga, kõik fotofännid tegid maha jne, samas nüüdseks on pea kõik inimesed juba nõustunud, et tegelikult see võib vahel päris hea asi olla ja ega kui mul seda vaja pole, siis ma seda ju kasutama ei pea.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
20.03.2009 09:50:18
|
|
|
ega asi polegi ant nöustumises, vaid fakt on selles, et kui tahad uut keret ja see on juba külge poogitud, siis harjud ja lepid olukorraga.
kindlasti film > digi puhul oli peeglimehed ninad krimpsus, et wtf enam ei peagi rulle ilmutama. harjuti ja sjo.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.03.2009 11:05:28
|
|
|
vull kirjutas: |
seebikalt seebikale üle minnes võid mingi aeg ehk rahul olla, aga lõpuks vaatad ikka fullfreimi poole.... milleks siis raha mingite vahepealsete variantide peale kulutada?
|
Vaatad küll aga kas sul on sinna ette ka midagi keerata? Kasutatud 5D jaoks veel 15-16k leiad, 50/1,8 jaoks tonni kah. Aga mis edasi saab? 17-40 on kasutatuna 6-7k, 70-200/4 ka 6-7k. OK, laiem nurk on olemas, natu-natukene telet ka aga poolkaadri ees levinud 70-300 ulatuse saamiseks peab 100-400/4,5-5,6 suunas vaatama, mis on MÄRKSA suurem ja maksab isegi kasutatuna samapalju kui kasutatud 5D kere. Samamoodi tahab 70-200 märksa suuremat fotokotti. 50/1,8 on odav küll aga täiskaadri ees on vinjett äärmiselt tugev, ehitus on niiehknaa logisev ning bokeh on nõrgavõitu... 50/1,4 maksab 3-4k kasutatuna. OK, see ei ole ka nagu midagi hullu, lisab ainult ühe detaili niigi keerulisse pilti juurde.
Tahad normaalzoomi - 24/28-70/2,8 on suured mölakad ning maksavad miljoni. Eks leiaks mõne Sigma või Tamroni analoogi, samuti ka lainurga või lühema tele aga kas on mõtet täiskaadrit Sigma-Tamroniga narrida?
Ehk siis täiskaader ise on jah nunnu aga ta toob kaasa väga palju nüansse. Suuremad objektiivid, suurem fotokott, suurem vinjett, kallimad objektiivid, kallimad fotokotid. Kas see on vajalik, on igaühe enda välja mõtelda. Mul on praegu võimalus poolkaadri ees 300/4 toru pruukida ning väga meeldiv on erinevaid elukaid taga ajada, täiskaadri ees oleks pilt nutusem kuna 400, 500mm fiksid või isegi kvaliteetsed zoomid on suured, rasked, kallid. Või pimedad.
tsitaat: |
pealegi tekib mingi aeg paratamatult huvi või vajadus videokaamera järele ning suurepärane tööriist mõlema jaoks ongi 5d2. pole vaja mingeid ulmelisi telefoni lisasi välja mõelda :roll: |
Huvi võib ju tekkida aga kas on vaja see summa välja käia katsetamiseks?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
20.03.2009 11:47:05
|
|
|
busse kirjutas: |
kindlasti film > digi puhul oli peeglimehed ninad krimpsus, et wtf enam ei peagi rulle ilmutama. harjuti ja sjo. |
Täpselt, algul on alati vaja kisama hakata. Endale samamoodi algul see videofunktsioon, ega live view ei meeldinud. Samamoodi oli kunagi XP'ga, algul välja tuli, siis kõik pasundasid, et issand kui jube ja mäluõgard. Nüüd kõik kiidavad.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.03.2009 11:59:17
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ehk siis täiskaader ise on jah nunnu aga ta toob kaasa väga palju nüansse. Suuremad objektiivid, suurem fotokott, suurem vinjett, kallimad objektiivid, kallimad fotokotid. Kas see on vajalik, on igaühe enda välja mõtelda. Mul on praegu võimalus poolkaadri ees 300/4 toru pruukida ning väga meeldiv on erinevaid elukaid taga ajada, täiskaadri ees oleks pilt nutusem kuna 400, 500mm fiksid või isegi kvaliteetsed zoomid on suured, rasked, kallid. Või pimedad.
|
Lisaks veel, et reisiobjektiivi soovides on poolkaadri 18-135, 18-200, 18-250 stiilis asjade puhul valida 28-300 L või 28-200 stiilis objektiivide vahel, mis on suured, rasked ning kas kallid või väga kaheldava kvaliteediga.
Ma isegi mõtlesin mingil hetkel täiskaadrile aga kui nii palju lisamuresid tuleb siis vabandage mu prantsuse keele pärast kuid seda nussi ma ei taha küll näha.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
20.03.2009 14:54:15
|
|
|
noh jah. eks igalühel ole oma vajadused ja võimalused..
mina seebikates igatahes potentsiaali ei näinud ja lõpetasin selle peale raha ja aja kulutamise.. eks vaatab mis edasi saab
turisti objeks peaks väga hästi sobima 24-105mm, aga eks see maksab mingi osa rohkem ka. ilmselt kitina saaks odavamalt kui 2 asja eraldi
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.03.2009 15:19:28
|
|
|
turisti objeks peaks väga hästi sobima 24-105mm, aga eks see maksab mingi osa rohkem ka. ilmselt kitina saaks odavamalt kui 2 asja eraldi |
Esiteks on jah kallis ning teiseks on zoomivahemik ainult neljakordne. Eks väljend "reisiobjektiiv" on suhteline asi aga mulle isiklikult meeldib väga Pentaxi 18-250, mis töötab poolkaadri ees suurepäraselt. Umbes sama ulatusega täiskaadri objektiiv on 5x kallim ja 3x raskem ning tahab märksa suuremat (ja kallimat) filtrit.
Aga ikkagi on täiskaader nunnu.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
20.03.2009 15:56:38
|
|
|
Aga ei pea ju tingimata eeldama, et täiskaader ning suured ja kallid zoomid käivad koos. Fiksid on täiesti arvestatav alternatiiv. See ei ole küll argument mitte täiskaadrit soetada. Olles FX kaameraga reisinud, ütlen oma subjektiivse arvamusena, et kerge ja hea fikside kombinatsioon oleks 20mm, 35mm ja 85mm. Rohkem pole üldiseks pildistamiseks vaja. Kallid, suured jne spetsiaalobjed on mõistlik kaasa võtta vaid siis kui sa lähed reisile eesmärgiga neid konkreetses olukorras kasutada. Tavaline puhkusereis seda ei eelda.
Okei, nõus et fiksid pole nii mugavad kui zoomid aga nendega on kompositsiooni seadmine (vähemalt minu jaoks) kuidagi lihtsam ja konkreetsem. Zoomiga muututakse ehk hooletumaks ja klõpsitakse kiirelt nö. "hoo pealt".
Lõppkokkuvõttes taandub asi ikka sellele, nagu vull juba ütles, kui kaugele sa oled nõus oma hobiga minema. Fakt on see, et täiskaadriga saab parema kvaliteedi kui poolkaadriga. Keskformaadiga saab parema kvaliteedi kui täiskaadriga. Laiformaadiga saab parema kvaliteedi kui keskformaadiga. Iga astmega läheb tehnika kallimaks ja raskemaks, käsitlemine keerukamaks ja aeglasemaks ning vajalik lisavarustus samuti kallimaks ja raskemaks.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.03.2009 16:50:25
|
|
|
erko, ma olen laias laastus sinuga nõus, endalgi on poolkaadri ees 14mm ja 77mm ainsana kasutuses, viimasel ajal kipub pikem tele ka huvi pakkuma.
Kui vaadata täiskaadri suunas jällegi siis 20 ja 35mm kandis on Canonil kas L-id, mis on väga head (ja kallid) või siis 90ndendatest pärit filmi jaoks mõteldud ning poolkaadridigi ees mitte just väga erilised objektiivid... mida siis veel täiskaadrist rääkida. 85mm on teine lugu, õnneks. Muidugi võib igasuguseid objektiive kasutada, olen isegi näinud kuidas 5Dm2 ette jäeti Sigma 28-105 vms pime filmikaadri normaalpudelipõhi kuna peale kaamera ostmist objektiivi jaoks raha ei jätkunud.
Mul endal oli mingi hetk, kus Canoni täiskaader tundus väga huvipakkuv kuid sinna ette keeratava kvaliteetse klaasi hind läheb ogaralt kalliks. Võinoh, eks muidugi saab teha pisema, odavama, kergema komplekti aga täiskaader on siiski kõvasti suurema pinnaga ning sinna ette keeratud klaas peab suutma seda ära valgustada. Kvaliteetselt. Vähemalt minu arvates. Eks muidugi on igaühel oma tõde.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
21.03.2009 03:25:55
|
|
|
A mul selline küssa, kuidas teil 350'nel päästik töötab? kas käivad naksud läbi või vajutad nagu ... tühja vms? äkki mul päästikul midagi viga  |
Tegin lahti ja jootsin uue päästiku külge... pinda hakkas käima vana. nüüd käivad naksud läbi nagu ikka õigel kaameral
E: nupu sain filmikalt ... njah filmikas sai selle kurva 350'ne nupu
_________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.03.2009 20:12:21
|
|
|
Mul endal oli mingi hetk, kus Canoni täiskaader tundus väga huvipakkuv kuid sinna ette keeratava kvaliteetse klaasi hind läheb ogaralt kalliks. Võinoh, eks muidugi saab teha pisema, odavama, kergema komplekti aga täiskaader on siiski kõvasti suurema pinnaga ning sinna ette keeratud klaas peab suutma seda ära valgustada. Kvaliteetselt. Vähemalt minu arvates. Eks muidugi on igaühel oma tõde. |
Ja kui veel jaurata sel teemal :) siis Dpreview Pentaxi foorumit lapates jääb silma aeg-ajalt teemasid, kus inimesed on soetanud endale täiskaadri (enamasti D700) koos täispangaga (a la 70/80-200/2,8, 50/1,4, 14-24/2,8 jne.), olles enne omanud Pentaxi suurepärast kooslust (a la 12-24/4, 31, 77, 85 Limited, 50-135). Ning olgugi, et inimesed on üldiselt rahul siis leitakse, et kui oleks varem teadnud, et vahe pole NII suur nagu netis ootused üles haibitakse siis poleks nad seda teed ette võtnud. Parem AF, vähem müra kõrgetel ISOdel ja veel mõned asjad loomulikult saavutatakse kuid on pisiasju, mis mõnel brandil on armsaks saanud ja mida teistel pole. Ma ei hakka siin neid välja tooma, läheb sõjaks kätte ära :). Tahan vaid mainida, et nö, harilikul amatööril ei pruugi selle muudatuse vahe üldsegi mitte tajutav olla, eriti kui ta kaotab juba selle mõnusa tunde, kuidas vana kere käes istus.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
21.03.2009 22:02:08
|
|
|
Ei tea küll kuskohast kasutatud 5D kaameraid müüakse 11k ja 17-40mm objektiive 6-7k.Võiks äkki mõne lõppenud müügi lingi tuua...
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.03.2009 22:40:32
|
|
|
soodent kirjutas: |
Ei tea küll kuskohast kasutatud 5D kaameraid müüakse 11k ja 17-40mm objektiive 6-7k.Võiks äkki mõne lõppenud müügi lingi tuua... |
Kuskohas 11k eest 5D-sid müüakse? 17-40 kohta leiab minutiga otsitud tulemuse populaarsest Eesti fotofoorumist.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
21.03.2009 23:27:14
|
|
|
isegi mina vaene inimene olen näinud, et second hand 5D on jah eesti foorumites ulme soodsaks läinud. küll aga selle ette ok obje maksab ikkagi ulme.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
22.03.2009 00:26:19
|
|
|
Ei tea küll kuskohast kasutatud 5D kaameraid müüakse 11k ja 17-40mm objektiive 6-7k.Võiks äkki mõne lõppenud müügi lingi tuua... |
Kuskohas 11k eest 5D-sid müüakse? 17-40 kohta leiab minutiga otsitud tulemuse populaarsest Eesti fotofoorumist. |
Anna siis mõni näide sellise hinnaga müügist- seda küsiti.
Vaatasin mitmeid eesti foorumeid ja 17-40mm oli tõesti üks 7k pakkumine ja 5D alla 16k polnud midagi.
Edu teile siin kuulujuttude levitamisel.
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
22.03.2009 11:43:08
|
|
|
Anna siis mõni näide sellise hinnaga müügist- seda küsiti.
Vaatasin mitmeid eesti foorumeid ja 17-40mm oli tõesti üks 7k pakkumine ja 5D alla 16k polnud midagi.
Edu teile siin kuulujuttude levitamisel. |
Ma ei tea, kust sa 5D puhul 11k jutu võtad, 15-16k kuulutusi leiad Fotokalast otsinguga. Aga kuna see sul ei õnnestu siis: http://fotokala.ee/foorum/read.php?f=3&i=46778&t=46778 on parim, mis läbi ajaloo on silma jäänud.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
23.03.2009 23:25:21
|
|
|
ja mis sa selle 1ds mk2-ga peale hakkaksid? v meeldib raha tuulde loopida?
5D võiks näiteks UK-st kasutatuna osta. maksavad mingi 600-800£. kurss sitaks odav ka praegu
pealegi tekib mingi aeg paratamatult huvi või vajadus videokaamera järele ning suurepärane tööriist mõlema jaoks ongi 5d2. pole vaja mingeid ulmelisi telefoni lisasi välja mõelda  |
Siin kasutaja Vull teab, et £600 saab(ehk 11k).
Sa Marko ei oska vist lugeda eriti- ütlesin, et alla 16k ei leidnud.Sinu 15k on 2008 sügis.
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.03.2009 00:33:39
|
|
|
Sa Marko ei oska vist lugeda eriti- ütlesin, et alla 16k ei leidnud.Sinu 15k on 2008 sügis. |
Mu tuttav ostis paar nädalat tagasi kuulutuse peale 15k eest 5D. Eks see, kes otsib, leiab - MASU teeb oma töö. 11k eest pead eriti hästi otsima kui soovi on. Jaga teistega ka siis oma tulemusi.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
harter
HV vaatleja
|
24.03.2009 21:58:28
ixus 70 |
|
|
tere kas keegi oskab öelda kui suur maximum mälukaart läheb fotokasse soovin minna reisile ja palju pilte teha
?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanus
HV Guru

|
24.03.2009 22:26:50
Re: ixus 70 |
|
|
Äkki ütled oma fotoka margi ka
harter kirjutas: |
tere kas keegi oskab öelda kui suur maximum mälukaart läheb fotokasse soovin minna reisile ja palju pilte teha
? |
|
|
Kommentaarid: 707 loe/lisa |
   |
4 :: |
563 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
24.03.2009 22:28:16
|
|
|
Tal on ixus 70
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
24.03.2009 22:31:15
|
|
|
2G on ilmselt "safe bet". Ixus 50 igatahes suuremat ei söö.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|