praegune kellaaeg 20.06.2025 02:39:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
EnnH
HV kasutaja

|
22.03.2009 21:02:54
Aidake, andke oma arvamus, mis mul kooleb |
|
|
MASIN:
Chieftec 550 W pauer
Intel Core2 Quad Q6600
2 GB DDR2 PC 6400
Club3d GF 8800GTS
Gigabyte GA-965PDS3 s775
2x HDD 320GB Seagate SATAII
SÜMPTOMID JMS:
- Mõned kuud on Win XP ja Win Vista loopinud sinist, mõned korrad nädalas, spontaanselt - ei tea, ka see on seotud, võib olla hoopis Logitechi driverite süü.
- Nüüd üks päev lihtsalt Windows hakkas hanguma ja lollusi tegema, mõtlesin, et noh, tavaline, teen reinstalli vmt.
- Nüüd iga neljas viies kord saab masin mälu testimise ja ketaste otsimise faasist edasi, enamasti hangub memory checki eel, kuvab vaid "Memory ..." ja ei jõua lausetki lõpetada
- ubuntsi plaadilt memcheck ütleb et kõik on tibens tobens
- Ükski windows üles ei tulnud, üritasin ka installida, need korrad, kui pildi ette võttis, nii vistat kui XP'd kui seitset ... installi ajal hanguvad kõik, proovisin korduvalt
- voldid ja kellad on default seaded ning need on juba pmslt aasta töötanud sedasi kõik rahus
- Linux, Ubunts töötab aga ilusti, installis esimese korraga ja töötas rahus ka 3 päeva jutti, ükski win siiani ei installeeru ja arvuti tuleb iga viienda korraga tavaliselt üles
MIS TE ARVATE?
Kas emme on minemas või on siiski mälu tuksis? Või hoopis toide?
Olen tänulik, kui keegi aimab, kuhu koer on maetud, või saab peagi maetud.
Mul pole hetkel ka komponente, et kohe sisse välja neid sahmida ja muret lasta.
HELP
_________________ Lalalalalala |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
22.03.2009 21:09:13
|
|
|
Mina alustaks komponentide testimisega, vahetaks mälud, prooviks teise kettaga ja viimasena uuriks toidet. Veel vaata kriitilise pilguga emaplaat üle, ega pole punnis kondekaid jne. Siis võid proovida kõik juhtmed ja ühendused läbi käppida. Mis need BSOD sulle kirjutasid, või ei jõudnud vaadata?
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
EnnH
HV kasutaja

|
22.03.2009 21:13:06
|
|
|
Hei, jah, tekitan ühe bsodi, googeldan... haha, thänks, hea mõte
Emmet nagu vaatasin, midagi visuaalselt katkist ei tuvasta.
Ja komponentidega just probleem suht koht. Aga vaatan BSOD'i üle.
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.03.2009 21:17:54
|
|
|
Alusta parem ChiefTec-i toiteploki kontrollist ja tee seda enne, kui poolkatkine /poolkutu Chieftec selle emaplaadi "teise ilma lennutab" 8)
See on küll oletus, kuid olen selliselt käituvaid ChiefTec-toiteid osadeks lammutanud kui ka remontinud...
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
EnnH
HV kasutaja

|
22.03.2009 21:50:37
|
|
|
Ha, nojah, niipalju siis sellest, ma ei saa windowsi bootidagi, nii et ta sinist viskaks.
Ja installida ka ei saa.
Nokk kinni saba lahti.
-----------
EDIT:
Aga toiteka minek tundub kuidagi võimalik küll, samas, siis on ta emme igal juhul kuidagi tuksi keeranud juba, ma arvan ... kui ta hangub mälu tseki eel.
Mis arvate?
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zoig
HV veteran

|
23.03.2009 15:40:31
|
|
|
Veider on minujaoks see, et miks just windows hangub. kui raud omadega täiesti peetis on, siis peaks ubuntu ka omadega segi olema, kuid millegipärast töötab se suurema rõõmuga edasi. Pole küll linuxi ja windowsi sügavamate erinevustega kursis, kuid kas on midagi nendes niipalju erinevat, et üks jätab mingi osa rauda täiesti kasutamata, samalajal kui windowsi jaoks on see nii elementaarselt vajalik, et isegi bootida ei suuda?
Kui emaplaat või toide omadega korralikult peetis oleks, siis ei tohiks erinevust olla, mis soft seal otsas jookseb. ma muidugi ei tea, kas win ja linux samal füüsilisel kettal paiknevad või mitte. kui erinevatel ketastel, siis ehk on koer sinna uppunud?
_________________ Et oleks raskem! |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
EnnH
HV kasutaja

|
23.03.2009 16:01:47
|
|
|
Winn ja linn on ühel kettal, erinevates partides.
Aga noh, probleemi suur sümptom, POST, millest mööda ei saa ... viitab sellele, et vahet ei ole mis part paterdab.
Kahtlustan ka toidet juba ...
Zoig kirjutas: |
kas on midagi nendes niipalju erinevat, et üks jätab mingi osa rauda täiesti kasutamata, samalajal kui windowsi jaoks on see nii elementaarselt vajalik, et isegi bootida ei suuda?
|
Isegi installida mitte, mis on päris kreise.
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.03.2009 18:12:32
|
|
|
EnnH: Pisarate valamise asemel pane arvutisse kontrolliks mõni teine, 100% korras toiteplokk Ja kutu toitekas ei luba Sul ei korralikult installida ega korralikult tööd teha. Eriti veel sellise ressurssi sööva programmiga, nagu Windows.
Ja kui on Chief-i viga, siis selle katkise Chief-i võiksid pärast müüki panna - äkki isegi tahan ära osta
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
EnnH
HV kasutaja

|
27.03.2009 10:53:43
|
|
|
Ok, aga ma otsin siis korras toiteka kontrolliks.
Sule endal pole pakkuda ? Saad äkki mõni päev läbi hüpata, aidata. Elan vanalinnas. Selle teene eest mõtlen välja kindlasti mingi meene. Päris sibulates ei maksa, uurin, mis leian.
A, kui selgub, et toide, mul veel garantii kehtib. Aga kuidas sa usaldad tootjat peale sellist hetkel hüpoteetilist fiaskot. Võin müüa küll.
___
EDIT: sain juba kusagilt vist toite prooviks
----
EDIT: Panin asendustoite, POSTist saab iga kord mööda, ei jookse otsa, aga win üles ei tule ja installida ka ei saa. Ubuntu endiselt laulab ja töötab. Oolen üsna nõutu.
----
EDIT: Asendustoide siis sees, POSTist siiski EI SAA mööda 4 korda 5-st. Ehk siis muutusteta,
-----------
EDIT:
Tõstsin mälud teistesse pesadesse, kõik töötab
Vot nii siis, emme tuksis, aga praegu kõik jookseb, ootan uue ostmisega, kuni need mälupesad ka enam muhvigi ei tee.
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
27.03.2009 10:56:46
|
|
|
garantiid emaplaadil ei ole? 3a peaks kehtima
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
EnnH
HV kasutaja

|
27.03.2009 11:35:26
|
|
|
Edasimüüja-komplekteerijapoolset mitte, aga tootja oma 3 a peaks ikka olema, uurin.
Miks ma ise selle peale ei tulnud.
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|