Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Fototehnika "tuunimine" märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Priidik199
HV kasutaja
Priidik199

sõnum 14.10.2008 21:36:40 vasta tsitaadiga

MiXeR, päris hästi töötab isegi.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 21.10.2008 13:11:48 vasta tsitaadiga

mul tekkis eile idee fix icon_smile.gif

natuke eellugu:
kas kellelgi tuleb tuttavana ette, kui nõne on pikal rännakul (eriti mägedes ronides) rasket ja suurt statiivi kanda (iga lisakilo mägedes annab väga hästi tunda).
kas kellelgi tuleb tuttavana ette, et jube mugav on ränduri kepikõnni kepiga maastikul (ja eriti mägedes) ringi rännata.

kui valgust enamvähem piisavalt aga tahaks siiski veidi stabiilsemat kaameraplatvormi, siis hästi sobiks selleks monopod. monopod aga siiski samuti vajab kaasaskandmist (lisakaal ikkagi) ja maksab vähemalt mõnedsajad kroonid ikkagi.

otsisin naisele kepikõnni keppe, mis oleks teleskoopilised (st kokkupandavad) aga ka pisut parema vastupidavusega ja hästi mägedesse matkale kaasa võetavad (iga aasta seni kuskil käinud ja tundsime puudust).
leidsimegi väga hea all-in-one lahenduse: http://www.masters.it/scheda.php?id=10&cat=1
matkaspordis mingi 650 kr ringis. korralikust tugevdatud alumiiniumist, väga hea ja ergonoomilise gripiga (kummist, mitte plastik), mugava ja lihtsa rihmaga (ei salli neid krõpsuga ja ümber pöidla variante), parajalt reguleeritav (kuni 145cm), kaasas oli ka väike kompass ja kummiotsikud asfaldile. pisut raskemad kui tavalised on, aga seevastu mägedes ilusti vastupidavad ja kokkupandav pikkus just paras seljakoti külge kruvida. Kuna mägedes piisab üks kepp per inimene, siis ühest paarist piisab. niisama kepikõndi ma ise harrastada ei viitsi, las naine jalutab.

kodus sättisin naisele keppe õigeks kõrguseks ja ennäe! Silm jäi selle kepi käepideme ülaosale: on sellisest tihedast kummist ja ilusti lai. orgunni aga 1/4 tolline polt sisse, fikseeri ära ja monopod missugune. sobib kepikõnniks, mägironimiseks ja ka kaamera monopodiks. selliseks, mida reaalselt matkal kasutaks ka!

eks siis käin ehituspoest läbi ja leiutan kinnituse ning postitan tulemused.
thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

loodan, et saite ideest aru.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.10.2008 13:47:23 vasta tsitaadiga

High-Q, see pole just liiga uus idee. Olen seda hiljaaegu netis ka kohanud ja mõne aasta eest Teravmägedel käies tuli endalgi sama mõte. Kuigi siis kasutasin matkakeppi statiivina ikkagi, mul oli väike kruvistatiiv kaasas, mille sai kenasti matkakepi otsa kinni kruvida. Lõid aga matkakepi maasse kinni ja stabiilne alus olemas. Panoraami tegemiseks lihtsalt keerutasin kaamerat koos matkakepiga jne thumbs_up.gif

Ka osad poes müüdavad monopodid ongi matkakepi asenduseks mõeldud. Aga no hind on loomulikult kordades suurem, kui suvalisel matkakepil.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 13:56:17 vasta tsitaadiga

High-Q, idee juba "habemega", googelda "home made monopod" icon_wink.gif
Aga jõudu ja jaksu meisterdamisel ja anna lõpptulemusest ka siia teada thumbs_up.gif

tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 21.10.2008 16:18:28 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
1/4 tolline polt

kusjuures nali naljaks aga see värk sai täna väikse tagasilöögi. tuleb välja, et suuremates ennast muidug lugupidavates ehituspoodides ei ole tollmõõdus kinnitusvahendeid. meie mail millimeetermõõdus tarvikud aga ei sobi teps mitte.
photopointis oli mingi adapter (arvatavasti 3/8->1/4 adapter), aga 100 kr eest metallist junni osta ei ole point ja suur kolakas oli ka.

on kellelgi ideed kust saada tollmõõdus kinnitusvahendeid?
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 16:35:12 vasta tsitaadiga

High-Q, sealt abi saanud:
http://www.balticbolt.ee/index.php?menuID=7

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.10.2008 16:36:49 vasta tsitaadiga

Aga mul hoopis selline küsimus, et ega keegi pole omale LED-idest ringvalgustit meisterdanud? Et makrotamise jms jaoks. Ei tohiks ju mingi väga hull raketiteadus olla? Isegi Eestis müüakse midagi sellist, aga see konkreetne on vist mingile kompaktkaamerale mõeldud, sisediameeter 34 mm....

http://www.photopoint.ee/toode/17422/big-led-makro-ringvalgusti-423300.html

Muidu idee päris hea, just selle kinnituse osas, et käib statiivikeermesse ja siis painduva varre otsas. Teine vähe universaalsem kinnituse mõte mis mul tekkis, on Cokini filtrihoidiku külge. Siis saaks ka erinevate objektiividega kenasti kasutada. Mingi valgustugevuse kontrolli nupp võiks ju ka olla, et vastavalt oludele muuta.

Kuna ma ise eriline elektrik pole, siis pole nagu ette võtnud... kuigi oleks huvitav ja kasulik projekt.

tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 17:03:03 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:

http://www.mzephotos.com/equipment.html

tagasi üles
tonks
HV vaatleja

sõnum 21.10.2008 18:23:37 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
mul tekkis eile idee fix icon_smile.gif

natuke eellugu:
kas kellelgi tuleb tuttavana ette, kui nõne on pikal rännakul (eriti mägedes ronides) rasket ja suurt statiivi kanda (iga lisakilo mägedes annab väga hästi tunda).
kas kellelgi tuleb tuttavana ette, et jube mugav on ränduri kepikõnni kepiga maastikul (ja eriti mägedes) ringi rännata.

kui valgust enamvähem piisavalt aga tahaks siiski veidi stabiilsemat kaameraplatvormi, siis hästi sobiks selleks monopod. monopod aga siiski samuti vajab kaasaskandmist (lisakaal ikkagi) ja maksab vähemalt mõnedsajad kroonid ikkagi.

otsisin naisele kepikõnni keppe, mis oleks teleskoopilised (st kokkupandavad) aga ka pisut parema vastupidavusega ja hästi mägedesse matkale kaasa võetavad (iga aasta seni kuskil käinud ja tundsime puudust).
leidsimegi väga hea all-in-one lahenduse: http://www.masters.it/scheda.php?id=10&cat=1
matkaspordis mingi 650 kr ringis. korralikust tugevdatud alumiiniumist, väga hea ja ergonoomilise gripiga (kummist, mitte plastik), mugava ja lihtsa rihmaga (ei salli neid krõpsuga ja ümber pöidla variante), parajalt reguleeritav (kuni 145cm), kaasas oli ka väike kompass ja kummiotsikud asfaldile. pisut raskemad kui tavalised on, aga seevastu mägedes ilusti vastupidavad ja kokkupandav pikkus just paras seljakoti külge kruvida. Kuna mägedes piisab üks kepp per inimene, siis ühest paarist piisab. niisama kepikõndi ma ise harrastada ei viitsi, las naine jalutab.

kodus sättisin naisele keppe õigeks kõrguseks ja ennäe! Silm jäi selle kepi käepideme ülaosale: on sellisest tihedast kummist ja ilusti lai. orgunni aga 1/4 tolline polt sisse, fikseeri ära ja monopod missugune. sobib kepikõnniks, mägironimiseks ja ka kaamera monopodiks. selliseks, mida reaalselt matkal kasutaks ka!

eks siis käin ehituspoest läbi ja leiutan kinnituse ning postitan tulemused.
thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

loodan, et saite ideest aru.

Mu ühel tuttaval on sellised käimiskepid, mille ühe käepideme otsas on monopodist üle jäänud kuulpea koos statiivi keermega, selline hästi väike. Toimib väga hästi.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 21.10.2008 18:57:28 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
orgunni aga 1/4 tolline polt sisse, ...

Kasutan juba mitu aastat sellist lahendust.

High-Q kirjutas:
High-Q kirjutas:
1/4 tolline polt

kusjuures nali naljaks aga see värk sai täna väikse tagasilöögi. tuleb välja, et suuremates ennast muidug lugupidavates ehituspoodides ei ole tollmõõdus kinnitusvahendeid. meie mail millimeetermõõdus tarvikud aga ei sobi teps mitte.
photopointis oli mingi adapter (arvatavasti 3/8->1/4 adapter), aga 100 kr eest metallist junni osta ei ole point ja suur kolakas oli ka.

on kellelgi ideed kust saada tollmõõdus kinnitusvahendeid?

Oli endalgi sama probleem, kui oma projekti tegin. Õnneks tuli meelde, et üks tuttav andis mulle kunagi oma vene fotokola jäänused ja seal hulgas oli ka mingi alumiiniumist jublakas, mida sai kas millegi sisse keerata või kruustangi kombel oksa või laua külge kinnitada. Sealt ma sain endale poldi.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.10.2008 21:36:24 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
beastbeats kirjutas:

http://www.mzephotos.com/equipment.html

jajah, aga tahaks vahetuid kogemusi icon_rolleyes.gif

tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 22:27:15 vasta tsitaadiga

namstoop, vahetuid kogemusi saab ise katsetades icon_wink.gif
Tegelikult oli plaanis endale midagi analoogset meisterdada, paraku ajapuudusel on asi "soiku" jäänud. Endal oli plaan teha kahe autonoomse toitega, et vajadusel saaks pooled LED'id sisse/välja lülitada. Kindlasti peaks jälgima, et ei kasutaks "külma" valgusega LED'e...
Lõplik tehniline teostus on juba maitse asi (loe: vajadusest ja oskustest tingitud).
Kui miskit on, küsi julgelt 8)

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.10.2008 22:47:05 vasta tsitaadiga

beastbeats, nojah, vaat' mul vajadused on, aga oskuseid napib icon_lol.gif

Aga kas led'ide valgustugevust sujuval vähendada-suurendada ei saa? Et plaanid pooled eraldi välja lülitavataks teha?

Ideaalis ma näeks seda umbes nii, nagu ülalpool kirjeldasin. Cokini filtrihoidik peaks kenasti sobima, kahele poole saab 3-4-5 led'i panna, filtrihoidikut saab keerutada ees sobiva valguse sättimiseks ja mingist nupust saab veel valgustugevust vähendada.

tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 21.10.2008 23:06:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Et plaanid pooled eraldi välja lülitavataks teha?

Jah, valgustugevuse muutmise kohapealt jään vastuse võlgu...
Samas soovitaks sul ikkagi ringvalgustust kasutada, pole mõtet jalgratast leiutada, või siis midagi sellist meisterdada:
http://www.alexcphoto.com/project/StudioB/Project.html
kuid eks sa ise tea...

tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.10.2008 09:22:36 vasta tsitaadiga

Ledi valgustugevuse muutmiseks kasutatakse impulsstoidet muteada. Ja impulsi laiusega mängides saavutatakse heleduse muutumine, mis ei rpuugi pilditegemisel just parim variant olla. (kui nüüd järgi mõelda, siis mingites kohtades kasutatakse vist ka nivoo muutmist - st suure heleduse saamiseks antakse hästi lühikesed aga seeeest üsna kõva ülepingega impulsid). Tavaline pingemuutmine ledide puhul ei anna eriti soovitud tulemust, kuna kustumine tekib üsna järsku.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 22.10.2008 09:27:47 vasta tsitaadiga

Ahaa, no siis ilmselt on kasulikum ja lihtsam tõesti nii, et üle ühe saab välja lülitada.
tagasi üles
RaimoV
HV vaatleja

sõnum 04.03.2009 11:27:40 vasta tsitaadiga

iga lüliti mida saab reguleerida.. saab vahele panna.
oleneb pingest muidugi.. aga üldiselt pane kasvöi see keeratav lüliti, mis körvaklappidel teinekord küljes on, vol'i regullimiseks..
kui mälu ei peta, siis lihtsalt paned ühe (plussi või miinuse) juhtme vahele.. ja olemas.. säti valgust palju tahad.

sellest distantspäästiku ehitmaisest ma küll nüüd aru ei saanud.icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
tagasi üles
Kupš
HV vaatleja

sõnum 12.03.2009 22:49:27 vasta tsitaadiga

Ei tea kas see home made asi siin olnud on, aga endal tulevikus plaanis teha -

http://www.photoanswers.co.uk/Video-Tutorials/Search-Results/Camera-Techniques/Homemade-ringflash/?&R=EPI-2785

Spacefly
Kreisi kasutaja
Spacefly

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.03.2009 06:26:20 vasta tsitaadiga

Iseasi, kust sa neid valgeid LED-e meil nii odavalt saad. Ilma liigselt omadustesse süübimata maksab odavaim valge oomipoes 8kr 100*8=800kr, mis on kahjuks natuke rohkem, kui 5€ icon_sad.gif
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 13.03.2009 09:10:33 vasta tsitaadiga

Spacefly, HV-st, ikka HV-st... kõigest 3.2 EEK/tk. Ja no mul isiklikult tundub küll, et 100 tk on tugev overkill. icon_rolleyes.gif Olen isegi plaani pidanud, et üritaks midagi sellist ehitada. Ilmselt piirduks ~20 LEDiga.
tagasi üles
gne
HV kasutaja
gne

sõnum 14.03.2009 01:07:49 vasta tsitaadiga

100 eek on selgelt overkill. Majandus teeb hinnad.
koristaja
HV kasutaja
koristaja

sõnum 21.03.2009 14:41:21 vasta tsitaadiga

Spacefly kirjutas:
... odavaim valge oomipoes 8kr 100*8=800kr,... icon_sad.gif
100 pcs 5mm Infrared IR LED & Free Resistor US $9.99 To Estonia -- FREE shipping
oma tagasihoidlike elektroonikaalaste teadmiste juures tekkis ketserlik plaan "spy" välgu või lisavalguse järgi ...
et siis mingi IR lisavalgus või välk millega lähivõtetel paparazida ilma "ohvrite" liigse tähelepanuta 8)
icon_question.gif kas väikse ülepingega saaks välgu nende ledidega teha icon_rolleyes.gif
mikk36 kirjutas:
Ülepingega saad LED'idest mustad LED'id.
no seda ma tean, mõtlesin et katseliselt leiab pingeimpulsi taluvuspiiri ... tean jah, et ledid ülepingega surevad ja päris kiiresti

probleem :
ei oma digipeeglit, millel oleks välisvälgu võimalus (pakkuge PS-s D350 keret või paremat 3k.-), zenit on olemas, aga sellega pole tuju jebima hakata,
milline oleks hea objega, lisavälguga seebikas, canon G?

kuidas kõige mõistlikum ledid valgustiks moodustada, et tulemus oleks kompaktne, vähe silmatorkav, viisaka väljanägemisega?
kui palju suudavad need ledid lisavalgust anda?
mis juhtub värvidega IR lisavalguse korral?

viimati muutis koristaja 22.03.2009 19:32:40, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.03.2009 12:39:39 vasta tsitaadiga

Ülepingega saad LED'idest mustad LED'id.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Cert85
HV kasutaja
Cert85

sõnum 23.03.2009 18:58:11 vasta tsitaadiga

Kas kaameral pole mitte IR filter sensoril ees, et seda valgust mitte läbi lasta?
Kõrgema pingega põlevad LED`i eredamalt ja sellest tulenevalt ka suurem valgusjõud. Aga nad ei pea sul mitte teps kaua vastu siis.
Mõttetu raiskamine, arvaks mina.
Ledidega võid ehitada nö macro välgu/valgusti. Kaugemale pole nendega erilist väga mõtet valgustada.

Et kaugemale valgustada, oleks ikka mõttekas kõrgema pingega( näiteks xenon) lamp, nagu seda ongi tava välgud.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
ramses007
HV kasutaja
ramses007

sõnum 24.03.2009 01:41:57 vasta tsitaadiga

aga mina tegin juhtmega. umbes 65eeku läks kõik kokku.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Fototehnika "tuunimine" mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.